• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yok! İş yok!

Kusudama

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2014
93
53
38
İzmir
Merhabalar, burayı uzun zamandır takip ediyorum ama ilk kez konu açıyorum. Morale ihtiyacım var. Mühendisim, yüksek lisans tezim bitmek üzere. İki yabancı dil biliyorum. Geçici işler dışında tecrübem olmadığı için iş konusunda seçici davranmıyorum. Ücret konusunda da esneğim. Ama başvurularıma dönüş olmuyor. Mesleğimle ve yaptığım işlerle alakasız da değil başvurularım ama bir türlü dönüş olmuyor. Nezaket icabı "Şirketimizle ilgilendiğiniz için teşekkür ederiz. Uygun pozisyon olması durumunda irtibata geçeriz. İş hayatınızda başarılar." gibi bir yanıt bile göndermiyorlar. Çok mutsuzum!:mad:

Kpss yle devlete atan..özel sektörde muhendislerin etinden sütünden herseyinden yararlaniyolar...parani harcamaya zamanın olmuyo...

Biraz şans işi. Hamile olmama rağmen en az 5 yerden is teklifi aldım geçen hafta hamileyim diyip geri çevirdiğim halde sorun değil diyenler bile oldu.

Hamile kalana kadar basvurmadigim yer kalmamıştı hiç donus alamadım çok üzüldüm. Şu an devlet için uğraşıyorum mühendislik için en iyisi olduğunu düşünüyorum yoksa özel de gerçekten canımıza okuyorlar.

Ne mühendisi olduğunu merak ettim sorun değilse

Kpss yle devlete atan..özel sektörde muhendislerin etinden sütünden herseyinden yararlaniyolar...parani harcamaya zamanın olmuyo...
Yüksek lisansım farklı bir alanda o yüzden kpss ile atanırsam, yüksek lisansı boşuna mı yaptım gibi bir hisse kapılmaktan korkuyorum. Yine de düşüneceğim. Tavsiye için çok teşekkür ederim!

Biraz şans işi. Hamile olmama rağmen en az 5 yerden is teklifi aldım geçen hafta hamileyim diyip geri çevirdiğim halde sorun değil diyenler bile oldu.

Hamile kalana kadar basvurmadigim yer kalmamıştı hiç donus alamadım çok üzüldüm. Şu an devlet için uğraşıyorum mühendislik için en iyisi olduğunu düşünüyorum yoksa özel de gerçekten canımıza okuyorlar.

Ne mühendisi olduğunu merak ettim sorun değilse
Ne mutlu size. Bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza almanız dileğiyle! Ben de yüksek lisansa başlamadan önce iki yerden kabul almıştım ama şimdi olmuyor. İnşallah benim de şansım döner. Endüstri mühendisiyim.

İleri düzeyde 4 program biliyorum, üniversite mezunuyum, yabancı dilim var fakat 5 aydır işsizim. Neden? Tecrübem yokmuş iş yapamazmışım :KK53:
Hiçbiriniz almazsanız o tecrübe nasıl olacak da diyemiyor insan değil mi? Bilmeyen eş dost iş beğenmiyorum zannediyor, en çok ona sinir oluyorum.:KK11:

Yok canım, iş var aslında da biz beğenmiyoruz :KK53: Öyle davranıyor ya bazı insanlar.
Kendi adıma özel sektörden umudumu kestim şu anlık, özel sektörde hep denen şey tecrüben yok. En ufak işte bile bu böyle.
Sabret, çıkacak elbet bigün bir yerden nasibimiz..

Ya o internette ki ilanlar öyle işte. Bir sürü kişi başvuruyor. Onların arasından sıra gelecek vs. Geçen 8-9 ay önce başvurduğum yerden aradılar. :) zaten iş falanda yok yani haberlerde hersey güllük gulistanlik ama herkes şikayetçi.

Ben ilk isime kolay girmiştim, bazı sebeplerden dolayı işten çıktım, görüşme üzerine görüşme, aynı yerle 2., 3. görüşme ama sonuç "0"

Bende endüstri mühendisiyim :21: kamuda çalışıyorum benimde yüksek lisansım yaptığım işle pek alakalı diil yönetim bilişim sistemlerindeyim, o yüzden cok önemli diil bence ilgi meselesi master alanı. Hangi sehirdesiniz

Yok canım, iş var aslında da biz beğenmiyoruz :KK53: Öyle davranıyor ya bazı insanlar.
Kendi adıma özel sektörden umudumu kestim şu anlık, özel sektörde hep denen şey tecrüben yok. En ufak işte bile bu böyle.
Sabret, çıkacak elbet bigün bir yerden nasibimiz..
Ay, evet aynen :KK53: insanlar başkalarının işlerine burunlarını sokmazlarsa öleceklermiş hastalığına yakalanmışlar :KK14: geçen gün dayımın eşi de bu sene de mi evde oturacaksın dedi sanki geçimimi kendisi sağlıyormuş gibi. İnsanlar yüksek lisans yaptığım dönemi de işsizlikten sayıyorlar. :KK43: İnşallah çıkar, zaten hayırlısı diyorum hep. Belki başvurduklarımız hayırlı değildir. Bol şans sana da...

Bende endüstri mühendisiyim :21: kamuda çalışıyorum benimde yüksek lisansım yaptığım işle pek alakalı diil yönetim bilişim sistemlerindeyim, o yüzden cok önemli diil bence ilgi meselesi master alanı. Hangi sehirdesiniz
Bilemedim şimdi, çok ikna edici oldu bir an...kamuyu düşüneyim ben de :KK9: İzmir'deyim.

Yuksek lisansim bosa gider diyemi devlet icin cabalamiyorsun yani
Yani boşa gider diye çabalamamak değil de yüksek lisansta aldığım eğitimi de kullanabileyim diye devleti alternatiflerim içinde düşünmemiştim ama bu gidişle sanırım yüksek lisans çalışmam hobi olarak kalacak ve bir gün ben de kendimi KPSS'ye hazırlanırken bulacağım.

Ya o internette ki ilanlar öyle işte. Bir sürü kişi başvuruyor. Onların arasından sıra gelecek vs. Geçen 8-9 ay önce başvurduğum yerden aradılar. :) zaten iş falanda yok yani haberlerde hersey güllük gulistanlik ama herkes şikayetçi.
Doğrudan başvurularıma da dönüş olmadı. O yüzden moralim bozuldu. Yüksek lisanstan önce dönüş alıyordum. Beni de ararlar umarım :)

Ben ilk isime kolay girmiştim, bazı sebeplerden dolayı işten çıktım, görüşme üzerine görüşme, aynı yerle 2., 3. görüşme ama sonuç "0"
Benim de bir kez başıma gelmişti yüksek lisanstan önce. Dördüncü mülakatımda her şey iyi güzelken, aaa referans yoksa olmaz dediler :110:

Back
X