• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yok! İş yok!

bu sıralar tecrübeli furyası arttı

bir dönem bir iş yerinde çalışıyordum

biz tecrübeli olarak geçiyorduk ve çok yoğunduk

tecrübesizlere işi öğretiyorduk iş ağır deyip ayrılıyorlardı vs

iş hep bize kalıyordu

patrona tecrübeli eleman al dedik; olmaz dedi

tecrübesiz alırım kendi kurum kültürüme göre yetiştiririm; iki yerde çalışsa çok şey biliyorum havası ile gelir buraya uyum sağlayamaz demişti

hem daha düşük maaş veriyor hem de istediği gibi şekillendiriyor

zaten tecrübeliler bir süre sonra kendileri işten ayrılmayınca da mobbing başlıyor ve gönderiliyorsun
Ne diyeyim bilemedim, gülüyorum sebepsiz... Herhalde kendi moda trendlerine göre hareket ediyorlar...

bende üniversite öğrncisiyim 2 sınıf çalışma ekonmsi okyrm.devlette bizim atanmamız malesef zor oluyor.zmanında ataması, okuduğum bölume göre daha kolay olay bı bölumu kazansaydm keske ama olmadı ıste.dil bilip özel sektörde iş bulmak daha kolay diye dşnyordum ama burda ki yorumları okuyunca şaşırdım doğrusu.birden fazla dil bilip nasıl özel sektor sizi tercih etmez.kariyer net de iş ilanları olyor genelde yabancı dil istiyorlar sizlere neden geri dönş olmazki.benide şimdiden işşiz kalma korkusu sardı .s of ne ypcam blmıyorm .((
İlan çok ama dönüş yapan yok. Ben Japonca biliyorum. Japon şirketiyle görüştüğümde hiç ilgilenmediler. İnşallah siz mezun olana kadar iş imkanları artar. Teşekkür ederim yorum için!

İktisat 4. sınıf öğrencisiyim, bu bölümün bana çok şey kattığını düşünüyorum ve iş hayatında da çalıştığım yerlere çok faydalı olacağımı düşünüyorum ama benim de en büyük korkum işsiz kalmak. İzmir gibi büyük bir şehirdeyim ve korkuyorum. Daha küçük yerdeki insanları düşünemiyorum bile. KPSS bizim için hayal bile değil ne yazık ki. Ne A grubundan ne de B'den hayır yok. Ona zerre kadar vaktimi harcamam ben. Dil, bilgisayar bilgisi falan derken kendimi nasıl geliştirebilirim diye çırpınıyorum ve çevremde yabancı dilden bihaber, bilgisayar bilgisi ise internet tarayıcısı açmaktan ibaret olan insanların kaygısızlığı beni çok şaşırtıyor. Düşünün ki artık farklı şeylerle de ilgilenmeye başladım mesela teknolojik gelişmeler falan gibi... Olur da okuduğum bölümle alakalı bir iş bulamazsam başka konularda da bilgim olsun, hiç olmazsa o sektörlere yönelirim, belki birşey çıkar diye... Durum o kadar vahim yani. Sadece bizim bölüm de değil, ben kime baksam işsiz yani. İşsiz kalan hemşire bile gördüm.
Merak etmeyin gerçeklerle yüzleşiyor o umursamazlar demeyi çok isterdim ama torpil diye bir gerçek varken... Bilemiyorum. İnşallah emeklerimizin karşılığını alırsınız! Yorum için teşekkür ederim!

Devlete gir tecrübe kazan. Sonra istersen özele transfer olursun. Bayanlar için en ideali memuriyet. Yaşa ve gör
Özelde yüksek lisanstan önce çalışmışlığım var, koşullar çok kötü biliyorum. Buradaki tavsiyeler doğrultusunda kamu düşünmeye başladım. Kamu olursa tekrar özele dönmem sanırım. Yorum için teşekkür ederim!

ankarada en baba üniversiteden (devlet) en baba bölümlerden birini bitirdim
iki yanancı dil
kpss puanım 86 ve ben ne kamuda ne özelde iş bulabildim
tekrar kpss ye hazırlanıyorum hatta tekrar üniversite sınavına girmeyi de

Bi kaç ay sonra aranıza katilicam. Son sinifim mühendislik öğrencisiyim. Aklım çıkıyor aylarca bulamicam diye. Bi kaç aya razıyım :KK43:

Ben staj bile ayarlayamadim bi dönem tecrübe istediler. Stajda tecrübe? Ne kadar mantıklı değil mi ?
Ben stajda sorun yaşamamıştım ama staj yaptığım yerlere cv bıraktığımda cevap alamadım... İnşallah siz mezun olduğunuzda sıkıntı yaşamadan iş bulursunuz, yorum için teşekkür ederim!

Malesef biraz da heryere üniversite açılmasının sonucu bunlar :KK43: sabır inşallah bulabilirz güzel bir is
Ben Türkiye'nin iyi üniversitelerinden birinde okudum sözde ama olmuyor. Herhalde yeni açılan yerlerin mezunları kapıyor işleri :110: inşallah bulurum, kamu düşünmeye başladım buradan etkilenip.. Yorum için teşekkür ederim!

Bende endüstri mühendisiyim ve malesef iş bulamadım henüz mesleğim dışı bir isteyim ögrencilik zamanındada çalıstigim bir yerde.
Okadar zor ki is bulamamak,icim acıyor resmen kac yere basvuruyorum olmuyor olmuyor kpss bende dusunmustum ama atama az deyip gozumu korkuttular :KK43:
Allah hepimiz için hayirli guzel kapilari tez zamanda acsin insallah
Ben de mezun olduktan sonra eğitmenlik yaptım. O yüzden tecrübem var diyemiyorum mühendislikte. Ben 2010da KPSS'ye girmiştim. Tekrar bir cesaret geldi. Hakkımızda hayırlısı, yorum için teşekkür ederim!

Ben gıda mühendisiyim ama mezun oldum 2 ay sonra iş bulabildim
Her yere başvurdum her şehire sırf tecrübe kazanıyım diye
Ailemin de durumu iyi falan değildi
aileme 20 saat uzaklıkta (otobüsle) bi yerden çağrıldım kabul edilmeyebildirdim yine de dedim bi onlar çağırdı gitmem gerek yani iyi ki de öyle yapmışım
Tamam dediler 1000 tl maaşla başladım ilk başta işe
Ve gittim yurt baktım 500 lira da yurt ama bunu çektim bi kaç ay aileme de durumum iyi siz sıkıntı etmeyin deyip onlardan da bişey istemedim
Sonra artmaya başladı şükür gerçekten
5 yıldır falan aynı sektördeyim
Şu anda iş bulmak çok daha zor hak veriyorum sana
Ama ne verirlerse tamam demek gerekiyo sonrada çok iyi çalışmak
Benim ücret konusunda yüksek bir talebim yok. Ama benim ailevi sebeplerden dolayı şehir dışı imkanım yok. Size iş hayatınızda başarılar, yorum için teşekkür ederim!

Valla insan bazen boşuna mı okudum bu kadar sene diyor. Sanki insanlar anasından karnından tecrübeyle doğuyor. Size tecrübesizsin diyen insanlara tecrübesiz oldukları dönemde o imkan tanınmamış olsaydı bakalım o koltuklarda ahkam kesiyor olurlarmıydı. Elbet biryerden karşınıza bir iş imkanı çıkar canınızı sıkmayın. Herkes maalesef bu süreçlerden geçiyor. İŞKUR'a kayıt yaptırın, işbaşı eğitim programları var. Baya iyi firmalar İŞKUR ile işbirliği içinde bu şekilde eleman çalıştırıyor. En azından tecrübe edinirsiniz.
Evet, belki ben tecrübeli olan bir kişiden daha iyi iş çıkaracağım ama fırsat sunuluyor. Buradaki tavsiyelerden etkilendim, KPSS'yi düşünmeye başladım. İŞKURa da kaydolurum. Tavsiye ve yorum için çok teşekkür ederim!

Bakanlıkların müfettişlik sınavları var. Mühendislerde KPSSyi çok yüksek istemiyorlar. 75 falan yetiyor. Maaşı da 4- 5bin arası.
Ailevi sebeplerden dolayı şehir dışına çıkma imkanım yok malesef, ama kriterleri ve koşulları çok iyiymiş. Sınırları zorlamaya çalışırım. Yorum için teşekkür ederim!

Eşim mühendis. Üniversite döneminde nasıl özveride bulunduğuna bizzat tanığım. Mezuniyet ve askerlik sonrası gayet donanımlı olmasına rağmen inanın çok komik bir rakamla işe hayatına girdi. Hala çok kayda değer değil maaşı. Genel olarak bu var ama.

Onca eğitimin üstüne bir de 2 kelimeyi bir araya getiremeyen , mühendislik ve yöneticilik vasfından uzak insanlarla muhatap
oluyorsun.
Gerçekten milyon tane bölüm açılıp sıfır düzeyinde istihdam sağlanıyor.

Devlete girmek ütopik geliyor bana artık. Kolaylıklar diliyorum.
Benim en çok üzüldüğüm konulardan biri de bu...emrinde çalıştığınız kişi sizden çok daha yetersiz olabiliyor...Ben kariyerim boyunca uçuk bir hayat yaşadığım için hiçbir şey ütopik gelmiyor :KK53: çok teşekkür ederim iyi dileğiniz ve yorumunuz için!

sinirden başıma ağrılar giriyordu ki konu tam üstüne bastı..bölümünüzle ilgili bir alakam yok ama öğretmenim ve her yerde tecrube saçmalığıyla karşılasıyorum kpssyle atanacaksam neden sizinle ugrasayım he dıger sektorlerde baslıcaksam tecrubeyı nereden bulabılırım. üc kurus massa ucretlı ogretmenlık dıyorum hadı tecrube olsun onda bıle kadro yok . şimdi il dışında bir kolej haberi aldım ihtimali yüzünden evdekilerle kavga ettik :D oy ben nerele gideyim hangine cinet geçireyim a dostlar

ankarada en baba üniversiteden (devlet) en baba bölümlerden birini bitirdim
iki yanancı dil
kpss puanım 86 ve ben ne kamuda ne özelde iş bulabildim
tekrar kpss ye hazırlanıyorum hatta tekrar üniversite sınavına girmeyi de
Bölümü merak ettim

sinirden başıma ağrılar giriyordu ki konu tam üstüne bastı..bölümünüzle ilgili bir alakam yok ama öğretmenim ve her yerde tecrube saçmalığıyla karşılasıyorum kpssyle atanacaksam neden sizinle ugrasayım he dıger sektorlerde baslıcaksam tecrubeyı nereden bulabılırım. üc kurus massa ucretlı ogretmenlık dıyorum hadı tecrube olsun onda bıle kadro yok . şimdi il dışında bir kolej haberi aldım ihtimali yüzünden evdekilerle kavga ettik :KK70: oy ben nerele gideyim hangine cinet geçireyim a dostlar
Meslek farklı ama yaşadıklarımız benziyor. Ben şehir dışına çıkamıyorum ailevi sebeplerden ötürü... Gelin beraber iş kuralım :KK49:

Meslek farklı ama yaşadıklarımız benziyor. Ben şehir dışına çıkamıyorum ailevi sebeplerden ötürü... Gelin beraber iş kuralım :KK49:
hayır anlamıyorum işsizlik bunalımı almış başını gidiyor zaten işin kolay bulunmadığınıda görüyorlar. İl dışı ihtimalini bahsettiğimde ne işi bile demedi sanırsın ünlü olmaya gidicem ben dedim ya :KK70: yahu ögretmenlik okudum kapsamlı bir kolejde çalışma ihtimali diyorum en azından denemem gerekli olursada çalışmalıyım hıc degılse ızmırden arayana kadar tecrubem olsun yok .. neden böyle yapıyor aileler anlayamıyoruumm

Back
X