• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yok! İş yok!

hayır anlamıyorum işsizlik bunalımı almış başını gidiyor zaten işin kolay bulunmadığınıda görüyorlar. İl dışı ihtimalini bahsettiğimde ne işi bile demedi sanırsın ünlü olmaya gidicem ben dedim ya :KK70: yahu ögretmenlik okudum kapsamlı bir kolejde çalışma ihtimali diyorum en azından denemem gerekli olursada çalışmalıyım hıc degılse ızmırden arayana kadar tecrubem olsun yok .. neden böyle yapıyor aileler anlayamıyoruumm
Evlatlarının da kendilerinden bağımsız bir hayatları olabileceğini kabul edemiyorlar galiba :)

Ben de ıs ıcın cok ugrastım Birbirimize benzıyoruz. Sımdı hem calısıyorum hem kpss hazırlanıyorum.

Banka sınavları oluyor onları kovala.

Bence birkac secenek var:

(1)Doktoraya devam, bu arada is aramaya devam
(2) Para getirecek bir sahada bir daha okumak, isletme gibi
(3) Yurt disina egitim icin gidip orada is aramak ya da goc etmek (Kanada, Avustralya)
(4)Bu arada yeni bir yabanci dil ogrenmek, Cince , Japonca gibi
(5) Atilimcilik (entrepreneur ) yapmak , yani kendi isini kurmak.

Bence birkac secenek var:

(1)Doktoraya devam, bu arada is aramaya devam
(2) Para getirecek bir sahada bir daha okumak, isletme gibi
(3) Yurt disina egitim icin gidip orada is aramak ya da goc etmek (Kanada, Avustralya)
(4)Bu arada yeni bir yabanci dil ogrenmek, Cince , Japonca gibi
(5) Atilimcilik (entrepreneur ) yapmak , yani kendi isini kurmak.
Doktora düşünmüyorum, çünkü yüksek lisans alanım lisans alanımdan çok çok farklı. Bu yüzden YÖK'ün açtığı ilanların çoğuna başvuramıyorum. Akademisyenlik ihtimali düşük olduğu için de kalıcı bir iş bulmadan doktora düşünmüyorum. Yurtdışı ve şehir dışına çıkamıyorum malesef ailevi sebeplerden dolayı. Rahatça okuyup, yazıp, konuşabilecek düzeyde Japonca'm var. İş hayatıma hiç etkisi olmadı. Son alternatifi de düşünüyorum ama içinden çıkamadığım sıkıntıları var onun da...ortak olacak arkadaş bulursam çok güzel olur. Tavsiyeler için teşekkür ederim!

Merhabalar, burayı uzun zamandır takip ediyorum ama ilk kez konu açıyorum. Morale ihtiyacım var. Mühendisim, yüksek lisans tezim bitmek üzere. İki yabancı dil biliyorum. Geçici işler dışında tecrübem olmadığı için iş konusunda seçici davranmıyorum. Ücret konusunda da esneğim. Ama başvurularıma dönüş olmuyor. Mesleğimle ve yaptığım işlerle alakasız da değil başvurularım ama bir türlü dönüş olmuyor. Nezaket icabı "Şirketimizle ilgilendiğiniz için teşekkür ederiz. Uygun pozisyon olması durumunda irtibata geçeriz. İş hayatınızda başarılar." gibi bir yanıt bile göndermiyorlar. Çok mutsuzum!:mad:

"Şirketimizle ilgilendiğiniz için teşekkür ederiz. Uygun pozisyon olması durumunda irtibata geçeriz. İş hayatınızda başarılar."

Şu otomatik mesajdan midem bulandı. Hatta sondaki cümleye içerliyorum ''ne yani onlar almayacak da mı, iş hayatınızda başarılar, diye yollamışlar'' diye. .:63:

"Şirketimizle ilgilendiğiniz için teşekkür ederiz. Uygun pozisyon olması durumunda irtibata geçeriz. İş hayatınızda başarılar."

Şu otomatik mesajdan midem bulandı. Hatta sondaki cümleye içerliyorum ''ne yani onlar almayacak da mı, iş hayatınızda başarılar, diye yollamışlar'' diye. .:63:
Evet...yakında "sorun sizde değil bizde, siz daha iyilerine layıksınız" gibi cevaplar gelecek herhalde, yapmacıklık işte :KK76:

Onlar kaybetti :KK14: ben kızların tavsiyesinden etkilendim, bugün kpss'ye çalışmaya başladım :KK55:

Yıl olmuş 2015 hatta 2016 hala tek olay devlete kapağı atmak. Ne hoş. . Bana da çok baskı var kpss ye çalışmam yönünde. Ama ben sisteme kafa tutucam :KK11:

Yıl olmuş 2015 hatta 2016 hala tek olay devlete kapağı atmak. Ne hoş. . Bana da çok baskı var kpss ye çalışmam yönünde. Ama ben sisteme kafa tutucam :KK11:
Ben mezun olduktan sonra mühendislik yapmayacağım diye Japonca öğrenmeye başladım. Sonra bir sanat dalında eğitmenlik yaptım 4 yıl. Alakasız bir alanda yüksek lisans yaptım, bence ben yeteri kadar kafa tuttum :KK53:

bizim bölümde 3.sınıfların yarısı 4. sınıfların %80i çalışıyor hatta 2. sınıflardan da var bilmiyorum bölümle mi alakalı ama staj yaptığı yerleri kimse bırakmadı mesela staj yaptığınız yerlerden de mi olumsuz cevap aldınız? en olmadı 1-2 ay ucretsiz çalışın

bizim bölümde 3.sınıfların yarısı 4. sınıfların %80i çalışıyor hatta 2. sınıflardan da var bilmiyorum bölümle mi alakalı ama staj yaptığı yerleri kimse bırakmadı mesela staj yaptığınız yerlerden de mi olumsuz cevap aldınız? en olmadı 1-2 ay ucretsiz çalışın
Öğrenciyken ben de çalışıyordum ama mezun olduktan sonra daha zor iş buluyor insan ya da bana öyle geliyor. Çünkü öğrenci ucuz iş gücü demek. Staj yaptığım yerden olumlu olumsuz bir dönüş olmadı. Düşük ücret sorun değil ama tamamen ücretsiz çalışma talebine yüksek lisans da yaptıysanız şirketler sıcak bakmıyorlar, art niyet arıyorlar altında. Yani benim tecrübelerim bu yönde. Hayırlısı olur umarım. Yorum için teşekkür ederim!

Durmak yok aramaya devam, çalışmaya çabalamaya devam, yapacak başka birşey yok :)
Bol şans. Mezun olalı lisanstan ne kadar oldu?

Öğrenciyken ben de çalışıyordum ama mezun olduktan sonra daha zor iş buluyor insan ya da bana öyle geliyor. Çünkü öğrenci ucuz iş gücü demek. Staj yaptığım yerden olumlu olumsuz bir dönüş olmadı. Düşük ücret sorun değil ama tamamen ücretsiz çalışma talebine yüksek lisans da yaptıysanız şirketler sıcak bakmıyorlar, art niyet arıyorlar altında. Yani benim tecrübelerim bu yönde. Hayırlısı olur umarım. Yorum için teşekkür ederim!
Çeşit çeşit şirket var doktora yapmamı isteyen şirket de gördü bu gözler..

Ilac firmaları endüstri mühendisine bayılıyor :) bir deneyin derim. Merak etmeyin aynı problem bende de var başvuruyorum nezaket mesajları dışında hiçbir cevap alamıyorum. Tek değilsiniz yani.

Çeşit çeşit şirket var doktora yapmamı isteyen şirket de gördü bu gözler..
Bana biz 25 yaşını geçmemiş 10 yıl tecrübeli eleman arıyoruz diyeni duydum. Ben de aynı kafadan istiyorum :KK53: bu arada devlet şirketler yüksek lisanslı ve doktoralı eleman çalıştıran şirketlere vergi indirimi yapıyor diye biliyorum. O yüzden istemiş olabilirler...

Back
X