Yok mu kismet baht acicak bi seyler acaba ?

Bana böyle düğümlü müğümlü kısmet açma şeysi yapmışlardı bir sınavı bi türlü geçemeyince :KK70: öğrenip özelden tarifini vereyim mi sana?

Ahahahahaha mune duymasin.
Yani belki ben gibi biri vardir diye actim konuyu .
Sanssiz insanlar vardir
Bu sanssizligi nasil kirdilar ..

Ah witch böyle konu mu açılır? Şimdi ama sende bunu bunu yaptın ondan işin rast gitmiyor muhabbeti ile açılış,sonra karşılıklı atışma ve munenin cımbızı ile kapanış olur konuda.
Neyse şaka bir yana.
Bu kadar negatif düşünme. Ben ne zaman umutsuz,karamsar yaklaşsam farkında olmadan kendimi şartlandırdığım için olumsuz gider o işim.
Biraz pozitif bakmak gerek inanki.
Hepimiz etrafımızda,sosyal medyada mutlu,mesut,muazzam ve hatta ulaşılamaz hayatlar görüyoruz,bu döneminde laneti bu,ama önemli olan ne biliyormusun? Herşeyin sandığımız kadar güllük gülistanlık olmadığının,sadece gösterişten ibaret olduğunun (birçoğu öyle kabul etmek lazım)farkında olmak.
Birde her zaman kendinden kötü durumdakilere bakmak gerektiğine inanırım. Her zaman şükür sebebi bulurum.
Neye baktığın,nasıl baktığın önemli.

Ah witch böyle konu mu açılır? Şimdi ama sende bunu bunu yaptın ondan işin rast gitmiyor muhabbeti ile açılış,sonra karşılıklı atışma ve munenin cımbızı ile kapanış olur konuda.
Neyse şaka bir yana.
Bu kadar negatif düşünme. Ben ne zaman umutsuz,karamsar yaklaşsam farkında olmadan kendimi şartlandırdığım için olumsuz gider o işim.
Biraz pozitif bakmak gerek inanki.
Hepimiz etrafımızda,sosyal medyada mutlu,mesut,muazzam ve hatta ulaşılamaz hayatlar görüyoruz,bu döneminde laneti bu,ama önemli olan ne biliyormusun? Herşeyin sandığımız kadar güllük gülistanlık olmadığının,sadece gösterişten ibaret olduğunun (birçoğu öyle kabul etmek lazım)farkında olmak.
Birde her zaman kendinden kötü durumdakilere bakmak gerektiğine inanırım. Her zaman şükür sebebi bulurum.
Neye baktığın,nasıl baktığın önemli.

Sende bunu yaptin diyenin alnini karislarim bu saatten sonra .
Herkes ben kadar tirmalasa keske .
Kuzu para degil kastim sadece
Bi sanssizlik ,bir bahtsizlik var
Bir donum noktasina
Bir baslangica ihtiyacim var
Kolum kanadim kiriliyor isler ters gidince
Herkesin rast giderken ben neden yari yolda kaliyorum
Bu sorunun cevabina ihtiyacim var :(

Paranin coklugundansa huzurun çok olması daha önemli bence. Sağlığın yerindeyse en zengin sensin. Herhangi organini 1 trilyona değişir misin mesela?
Boşver helalinden olsun senin olsun.

Benim dusunceme göre maddi sıkışıklığa biz kendimizi sokuyoruz. Atıyorum taksitle eşya alıyoruz sonra aylarca ödüyoruz. Ya da bir haftalık tatilin parası için bir sene çalışıyoruz. Mütevazi bir hayat sürerek çok daha ferah olabiliriz.

Çalıştığın sektörü bilmiyorum ama genel olarak Türkiyede işler hep böyle yürüyor. Emek, zaman ve para israfı tonla. Sen işini çok ozumsedigin için bu kadar hayal kırıklığı yaşıyorsun muhtemelen :)

Son olarak ciddi anlamda rızkın bollasmasi için dua vs tavsiye istersen özelden yazabilirim bildiklerimi :P

Ya ben de sizin gibiyim şu an. O kadar çalıştım çabaladım akademiye girebilmek için, bırak girebilmeyi adım bile atamadım. Lisans döneminde yayıla yayıla dersleri vermiş, puanları o kadar yüksek olmayan insanlar girdiler başladılar. İşe girmek için keza çok uğraştım, kapı kapı gezdim CV bıraktım, asgari ücret bile teklif edilmeyen zamanlarım oldu -ki psikoloji mezunuyum. Yani uzaktan birisi der ki "Ooo ne güzel iş, ne güzel meslek" ama adam yerine konmuyorsun işe alınırken. İş buldum o da zar zor, asgari ücretten yukarı teklif ettiler şükür ama ek iş de yapıyorum üstüne, başka bir iş arıyorum artık maaşı biraz daha yüksek. Benim de elim kolum bağlı gibi, uğraşıyorum ama gıdım ilerleyemiyorum, o kadar emek veriyorum emeğimin karşılığını alamıyorum. Sanırım "Olsun da olsun" diye taktığım için oluyor, biraz daha akışına bırakmaya karar verdim artık. Bana da tavsiye vermek isteyenler olursa açığım, bıktım artık.

Sende bunu yaptin diyenin alnini karislarim bu saatten sonra .
Herkes ben kadar tirmalasa keske .
Kuzu para degil kastim sadece
Bi sanssizlik ,bir bahtsizlik var
Bir donum noktasina
Bir baslangica ihtiyacim var
Kolum kanadim kiriliyor isler ters gidince
Herkesin rast giderken ben neden yari yolda kaliyorum
Bu sorunun cevabina ihtiyacim var :KK43:
Sen güçlü kızsın. Biraz narin olsan,sırtını yaslasan böyle olmayacak.
Bak seni hiç görmedim ,tanımıyorum ama doğrucu davutsun. Burada sıkışıyorsun. Genelimiz daha idare eder şekilde yaşıyoruz ama seni az çok anladıysam lafını sözünü esirgemiyor,bam bam giriyorsun. Gerçek hayatta da böyleysen işin zor. Nerden mi biliyorum,bende öyleydim. Ne arkadaşlık ne iş konusunda,haksızlığa tahammülüm yoktu. Trafikte bile olmadık şeyleri takardım,zorla,sıkıştırarak yol almaya çalışana yol vermemek için mücadele ederdim en basitinden. Sonra baktım ki kendimi yıpratıyorum,sallamaya başladım. Baktım haklıyım evet haklıda çıkıyorum doğal olarak ama mutlu değilim,daha politik daha pollyanna takılmaya başladım. Şimdi daha huzurluyum. İşim daha rast gidiyor.
Sende biraz yumuşa,rahatla,sivri köşelerini törpüle,görmezden gel bazen,bazen boşver,bu ufak adımlar,sana mutlu ve pozitif olma anlamında çok şey katar. İşlerinin nasıl düzeldiğine sen bile inanamazsın o zaman.
Biraz frene bas,sakinleş.

Mesela bir sinava giricem sonunda mulakat var,kesin elenirim .
Ya da bir ise ilmek ilmek devam ederim hah tam oldu hadi diyorum pat is bozuluyor .
Para biriktirmeye baslayim aninda bir ihtiyac icin bozulur .
Ise girerim 1 ay sonra bi sorun cikar .
Is yeri kurar esim batar
Bi ise baslariz 100 liraya aldigimiz sey 1000 liraya cikar .
Yani kastim neye elimi atsam kurumasi ..

Peki o zaman şöyle diyelim ;)
Sınavdan elendiniz ama şu an çalıştığınız bir işiniz var ve ilerde belki daha iyi bir işiniz olacak..
Ilmek ilmekndevam ettiğiniz iş olmadı ama başka bir işiniz oldu belki. Ve olmayan işiniz olduğunda belki hayatınız daha olumsuz ilerleyecekti.
Para biriktirmeye başladınız başka bir ihtiyaç çıktı. Zaten para ihtiyaclar için değil mi? Sonucta boşa harcamıyorsunuz, kendiniz için hariyorsunuz.
Işe girdiniz 1 ay sonra bir sorun çıktı. Bana işinde sorun yaşamayan birini gösterebilir misiniz?
Iş yeri kurdunuz eşiniz battı.. Ticaretin riskleri.. Eşiniz daha iyi bir şekilde şansını denemek durumunda.
100 lira olan şey 1000 liraya çıkması. Bu kadar farkı ben uzun vadede bi altında gördüm :) Peki bu isteğiniz yerine başka bir isteğiniz olamaz mı? Yani istekleriniz olmazsa olmaz mı?

Demek istediğim "olmuşla ölmüş"ten başka herseyin çaresi var. Hayatımizda bazı şeyler ters gittiğinde hep olumsuzluğa adapate oluyoruz. Hayatımızın guzelliklerini görmüyoruz ve bu da bizi iyice karamsar yapıyor.. Ve mutsuzluk, üzüntü kaçınılmaz oluyor. Polyanna tabi ki olamayız ama ne zaman karamsar olsanız, hayatınizın güzelliklerini düşünün derim. Illaki oralarda güzel seyler var ;)

Bu dünyada belki sağlığımız olacak paramız olmayacak, evladımız olacak ama işimiz olmayacak, işimiz olacak eşimiz olmayacak... Yani hayatta kimse bütün güzelliklere aynı anda sahip olamaz, cennette değil dünyadayız henüz :) Burası sabretme ve şükretme yeri bence, çünkü gerçekten hiç haketmediğini düşündüğümüz insanlar tonlarca para kazanıyor, çok iyi niyetli insanlar iş bile bulamıyor belki. Küçücük çocuklar dayak yiyor, aç kalıyor ama bakıyorsunuz fakirin karnını doyuracağı yemekler zenginin evinde çöpe dökülüyor. Biz kendi çapımızda iyiliği güzelliği adaleti yakalamaya çalışsak da bu bizim kendi bakış açımıza göre olur. Bugün zengin dediğiniz yarın sokakta yatıp gazetelere manşet oluyor, bugün fakir dediğiniz çocuk yarın iş adamı oluyor, onu ezenler elini öpmeye başlıyor. Yarın ne olacağını bilmediğimiz için benim hep umudum var, iyilikten, doğruluktan, paylaşmaktan yana olan kim varsa acılar da çekse sonunda elbette kazanacak, güzellikler onu bulacaktır. Elindeki nimetlerin kıymetini bilemeyen, bunu paylaşamayan, kötülükle beslenen insansa ne kadar yükselse de birgün düşecektir.

Sen güçlü kızsın. Biraz narin olsan,sırtını yaslasan böyle olmayacak.
Bak seni hiç görmedim ,tanımıyorum ama doğrucu davutsun. Burada sıkışıyorsun. Genelimiz daha idare eder şekilde yaşıyoruz ama seni az çok anladıysam lafını sözünü esirgemiyor,bam bam giriyorsun. Gerçek hayatta da böyleysen işin zor. Nerden mi biliyorum,bende öyleydim. Ne arkadaşlık ne iş konusunda,haksızlığa tahammülüm yoktu. Trafikte bile olmadık şeyleri takardım,zorla,sıkıştırarak yol almaya çalışana yol vermemek için mücadele ederdim en basitinden. Sonra baktım ki kendimi yıpratıyorum,sallamaya başladım. Baktım haklıyım evet haklıda çıkıyorum doğal olarak ama mutlu değilim,daha politik daha pollyanna takılmaya başladım. Şimdi daha huzurluyum. İşim daha rast gidiyor.
Sende biraz yumuşa,rahatla,sivri köşelerini törpüle,görmezden gel bazen,bazen boşver,bu ufak adımlar,sana mutlu ve pozitif olma anlamında çok şey katar. İşlerinin nasıl düzeldiğine sen bile inanamazsın o zaman.
Biraz frene bas,sakinleş.

Cok ustune dusuyorum sanirim bir isin,
Deli gibi yogunlasiyorum
Olacak illaki olacak
Olmazsa kendimi keserim boyutuna geciyorum ve olmuyor !
Butun imkanlarimi ,cevremi kullansam da
Tam isin sonunda bozuluyor ..
Artik ayiya dayi da diyorum
Cigeri 5 para etmezlerle de gorusuyorum
Ama hep engel
Hep bi mani ..

Depresyonda olabilir misin acaba?
Zira bende benzer ruh halindeyim şu an. Kimseye tahammül edemiyorum. Yüzünü görmek, sesini duymak istemiyorum. Utanmasam oturup aglayacağim.

Biraz once instada gezinirken Kerimcan efendinin aylik 25 bin Turk Lirasina kiraladigi eve baktim bön bön!
Sonra durdum bu çocuk bu parayi nasil kazaniyor, para kazanmak bu kadar kolaysa ben aptal miyim ?
Ne kadar tirmalarsam tirmalayim neden olmuyor bazi seyler derken buldum kendimi ..
Herkesin pat diye ulasabilecegi seylere benim uzun uzun ugrasmam gerekiyor,bu her daim boyle olmustur .
Ya da her sey duzgun giderken artik bir isin sonuna gelmisken pat diye bozulur ve isim yarim kalir .
Bu sonuna kadar getirdigim islerin en sonunda bir sebeple bozulmasindan ve ellerimin bos kalmasindan yıldım artik !
Maneviyattan vuracak olanlar olabilir
Evet elimde kitap,obur elimde tesbih,kafamda seccade de degil ama kimsenin malinda,namusunda,huzurunda,isinde gozum yok !
Sadece bende bosa kurek cekmek istemiyorum .
Bende ugrasip ugrasip bosa kurek cekmek istemiyorum .
Istiyorum ki emek verdiklerim bana geri donsun
Bazen biri bana lanet etmis gibi hissediyorum ,sanki hic mutlu olma,butun her seyin yarim kalsin,kursaginda oturup kalsin,herkes kosarken merdivenleri sen oyle sap gibi kal..
Hep arkadan izle,agla agla icin ciksin demis...
Hani diyorsunuz ya bazen "ah ettim tutar mi ?"
Galiba biri bana etmis tutmus !
Neyi tutsam elimde kaliyor.
Neye baslasam yarim
Tam gulecekken ,kafamin ustune dusuyorum..
Kalkiyorum yeniden ama cok yoruldum artik..
Icimi dokmek istedim.
Bugun biraz uzgunum galiba
Tesekkur ederim .
Normal sartlar da ben bunun kısmet işi olduğunu düşünüyorum.

Kerimcan efendi kendine milyonluk daire almış bu arada. Hiç bir vasfı olmayan hiç kimseye bir faydasi olmayan bir insan bu kadar parayı onun bunun yalakalığını yaparak kazanıyor bence :bicak:

Back
X