yok yok yok anlamıyor işte!yine içiyor sigarasını...

Yanlış anlamadıysam kayınvaliden 75 yaşındaymış. Sigara içmesi çocuğunuzu bırakmamanız için bir neden 75 yaşında olması da diğer bir neden. Benim bebeğim 6 aylık 75 yaşında birine bırakamam babannesi de olsa. Gözü görmez, hareketleri ağırdır çocuğa zamanında yetişemez vs. Bence de bir daha bırakmayın severse de yanınızda sevsin. Tabii ki sevecek torunu.
Sigara olayına gelince ben içiyordum eşimle tanışınca bıraktım. BAna eşim bıraktırdı. Eşim hayatında hiç içmemiş hiç de sevmez sigarayı. Ben de şu anda tiksiniyorum. Kendi annesi babası içer. Kayınvalidem ve kayınpederim ne ben hamileyken ne bebek doğduktan sonra benim evimde içmemiştir. Biz gittiğimizde de kayınpederim dışarıda içer gelir sigarasını. Evin içinde içmez. Hatta bu kış kayınvalidem bakacak oğluma, sigarayı bırakmak için doktora gitti şu anda ilaç kullanıyor.
Benim de kayınvalidemin eksi yönleri var ama bu konuda onu takdir ediyorum.

Konu sahibi arkadaşım;

Sigaranın çok kötü bir alışkanlık olduğunu, bizlere nasıl zarar verdiği hepimiz biliyoruz.
Ben de reklamlarda, sigara paketlerinin üzerindeki resimlerde görüyorum.
Onu geçtim canlı şahitlerini gördüm, sigaradan hasta olup can çekişen insanları.
Çok acı birşey ama inan yapacak birşey yok.
Yani sigara içen bilir çilesini...
İçmeyen aman bırak gitsin der ama maalesef demekle olmuyor işte.
Bir çeşit bağımlılık.
Benim hep söylediğim şeydir bu; sigara bence esirlik.
Çünkü dışarıda yemeğe gitsek
Aman sigara içilmiyorsa dışarıda oturalım
Aman şimdi babam vs vardır evde sigara içemem bütün akşam
Aman kapalı alanlar bana göre değil..!
İnan muhabbetimiz hep böyle.
Ben çok memnun değilim mesela bu bağımlılığımdan.
Fakat yapacak birşey yok.
Yani ben bunu içiyorsam zaten kendime verdiğim zararın farkındayım.
O yüzden kimseye iç ya da içme denilemez.

Bir dönem ben de bıraktım ama içenlere hiç sesimi çıkarmadım.
Çünkü ben de yaşadım aynısını.
O yüzden kaynananızın sigara içmesine birşey diyemeyeceğinizi, ona karışamayacağınızı anlayın.
Fakat çocuk konusunda haklısın.
Bunun içinde başka çözümler üretilmeli...

Son düzenleme:
valla sigara konusunda bende fazlasıyla şikayetçiyim.
öncelikle şunu söyleyeyim 10 sene genelde günde yarım paket
bazen bir paket sigara içtim:( ne yazıkkii
ve hamile kalmaya karar verdiğim gün vücüdum temizlensin diye bıraktım
bir anda söndürdüm.ve kalan paketimi parça pinçik ettim.pahalı bir markaydı da üstelik
evde içme yasağı koydum.eşim de uydu ve dışarda içmeye başladı
ama 1 hafta sonra o da bıraktı.böylece bu meretten kurtulmuş olduk.
bu başlığı bulmuşken yazmak istedim ne alaka falan demeyin hemen
belki bir kişiye sebep olurum ne biliyim.
arkadaşlar yapamam demeyin valla 4 sene falan olmuş bırakalı aşağı yukarı
inanın tekrar içmek aklmın köşesinden geçmezz.yok böyle bir esaret gerçekten..
paramızla yaptığımız en büyük kötülük kendimize .ne saçma bişeydir yaa.insan sonradan anlıyor.
herneyse birgün evime gelen arkdaşlarımdan bazıları ; hemde bebek görmeye hee
içeri girer girmez eee nerde sigara içecez dediler.benim balkonum yok.tüh napcaz şimdi dedim.herhalde hayat meselesi bu.ne kadar acınacak bir durum.durun yahu iki laf etseydik.ben evime sigara için balkon mu yaptırsaydım.yada bir oda mı ayırsaydım dedim:)
ben kzıınca onlarda bana kızdılar belki de bilmiyorum ama umrumda değil açıkcası
ben kimsenin pis sigara kokusunu çekmek zorunda değilim .çocuğum hiç değil. evimde asla içemezler camda bile.bende içilen eve gitmem olur biter.ama dışarda içenlere ne çare bulucaz.kaldırımda yürünmüyor ya.plaza önlerine ne demeli.sigara içenler durmadan aşağıda ama içemyenler full çalışıyor.bu ne saçma bir iş ?? sana gelince konu sahibi arkadaşım bence sonuna kadar haklısın.kayınvaliden olduğu için eksta özen beklemektesin ama maalesef o bir bağımlı.öncelikleri farklı.yanına haberli gelen astımlı torununu bile dumansız karşılayamıyorsa acırım ben o insana.yazıkkkkkkkk

siz biraktiniz diye , sigara yasaklansin bari , disaridada icilmesin diyor. Nerede icilecek mu meret? Siz birakdiniz diye herkez birakamiyor. Ev , kapali alan , kendi kisisel yerleriniz tmm ama disari asla karisamazsiniz , kaldirimlarda sigara yuzunden yurunmuyorsa ,(sacma) cikmayiverin sokaga:)

konu sahibi ..butun yorumlari okuyamadim ama kaynanan cocugunuz onda oldugunda , ortak oturduklari yerdemi sigara iciyor , yoksa , mutfar, vc , gibi yerdemi?? yani cocugunuzun direk yaninda ayni odasinda iciyorsa ben olsam birdaha asla birakmazdim ne olursa olsun. birde hasta cocugunuz,temiz havaya ihtiyaci var onun , sigara kokulu pis havaya degil.Eger bnm cocugunum rahatsizligini bile bile boyle yapiyorsa , fazla gorusmezdimde.

Son düzenleme:
kızlar o kadar öfkeliyim ki kaynanama anlatamam.dün eşimle tiyatroya gidecektik.kızımı da ona bırakacaktık.aslında ben anneme bırakmak istiyordum.ona hala kızgınım.önceki konularımda vardı.neyse.eşim annem uzun zamandır görmedi kızımda özledi vs dedi bıraktık.giderken de eşime alışveriş listesi vermiş onları da aldık.hatta marketten telefon ettik birazdan oradayız diye.eve geldik.kapıyı açtı.açmasıyla birlikte iğrenç pis leş gibi sigara dumanı.:47::47::47:hemen suratım bozuldu.anne yine içtin di mi dedim.hamileliğimden beri ben varken,doğumdan sonra da kızımdan dolayı içmesini istemiyorum.başka oda da olsa heryer kokuyor.altı üstü 3-4 saat içmese ne olur.kaç kez tartıştık.hatta birkaç kez eve girmeden çıktım gittim onca yolu geri.dün de dedim geleceiğimizi biliyorsun niye içiyorsun diye bana altta kalmamak için sorun çıkarmayın dedi.sorun çıkarmak değil yaptığım.zor mu yani içmemen dedim.hemen konuyu değiştirdi.eşimde söylendi.yok anlamıyor işte.75 yaşına gelmişsin ne içersin.
kızımın astımı var o kadar dr a gidiyoruz bin tane ilaç.hiç sevmiyor kızımı.oyuncak almış,kazak örmüş hepsi hikaye.sevgi öyle olmaz.bir daha kızımı oraya götürmeyecem.o adam olmuyor madem o kadar söylememe rağmen.göremeyecek torununu:47::47::47:

:(:(:(: sıkıntılı bır durum , astım hastası dedım mı bır kere durucaksın yanı. buyuk hastalar dayanamıyorkı cocuknasıl dayansın. canım sen bır sure cocugunu bu kırlı havadan uzak tutsan cok ıyı olur. hıc tartısıp göz göre göre buna magruz kalmasına ızın vermeden en ıyısı bu olmalı. bu arad ben ve 3 abım sıgara kullanıyoruz. ama evımızde bır kere bıle sıgara kokusu duyulmamıstır. abımler kendı evlerınde olmalarına ragmen balkona veya kapıya cıkıyorlar kı tuvalette sıgara ıcılmesınden nefret ederım ...sen hıc sıkıntı yapma meleğını korumaya al. ondan daha önemlı hıc kımse yok...

"anne demek herşeyi önceden düşünüp planlayan demektir"...tiyatroya gidiyoruz ama eşim annesine bırakmak istiyor çocuğu,şimdi benim anneme bırakalım desem sorun çıkacak,kayınvalideye bıraksam dayanamayıp yine içer çocuğun yanında...hımmmmm galiba hiç gitmemek en iyisi...oturup evde film falan izleriz artık napalım....

deseydin sorun çıkmazdı :ssz:

sigarayı bırakmışsınız, ne güzel
ancak sigarayı bırakmış olmanız hala içmekte olanlara bu tür saygısızca yorumlar yapmanızı gerektirmez

sigara içemeyenlere özgürlük diyorsunuz, (ki sağlık açısından tamamen kapalı alanlarda içilmemesi konusunda hemfikirim)
ama açık havaya, kaldırımlara, hatta kendi evimize karışma ve bu şekilde saygısızca laf söyleme hakkını kimse kimseye vermiyor

bu arada sigara içenlerin sigara molası var ise, içmeyenlerin de çay kahva laklak molası var
yani içenler ense yapıyor içmeyenler full çalışıyor diye birşey de yok

bunu bilin istedim

Yazdıklarınıza tümüyle katılıyorum.

En iyisi sigara içen insanları toplayıp bir alanda yakalım gitsin dimi. Böylece herkes rahatlar :47:
Ben de içiyorum sigara maalesef, keşke bıraksak. Ama asla çoluk çocuk yanında içmem, içilmesine de karşıyım, veya evinde sigara içmeyen insanın evinde içmem, ama tabi rahat da edemem, az oturur kalkarım. Ha şunu da söyleyim, sigara içmeyen biri olsa idim, evime gelen misafire içmeyin diyemezdim, misafir neticede ayıp geliyor bana.

Konu sahibi arkadaşa gelince, keşke bırakmasaydınız o zaman kayınvalidenize. Ayrıca anladığım kadarı ile kadn mutfakta içmiş, belki torun gelmeden mutfakta içeyim bir tane, onun yanında içemem düşüncesiyle içmiştir son anda, bilemem. Evet halısınız, evladınız bir de astım hastası imiş, geçmiş olsun. Ama bir babaanneye torununu göstermeme diye birşey olmamalı bence. İçiniz rahat etmiyorsa yalnız bırakmazsınız, yanında gidersiniz siz de olur biter. Ben böyle düşünüyorum.

birincisi evet sigara içiyorum ama herkese saygım var, içmeyene de var
ikincisi hamileliğim boyunca ne ben içtim, ne eşim yanımda içti
üçüncüsü kızımız 9 yaşında hala onun yanında sigara içmedik, başka çocukların yanında da içmiyoruz

benim/bizim aciz olup olmadığımızın kararını siz veremezsiniz
kiminle nasıl konuşucağınızı da benden değil forum kurallarından ve saygıdan öğreneceksiniz

temiz bir hava istiyorsanız
mangal keyfinden de vazgeçeceksiniz
soba yakmayı da yasaklayacaksınız
egsozları da denetleyeceksiniz

biz size saygı duyarken bu kadar ağır tabirlerle sigara içenlere hakaret etmeye
kimsenin hakkı yok
bu da bu konudaki son mesajımdır

sigara içmiyorum ama içenlerede saygım var.benim bir arkadaşım var,sigara benim keyfimdir kimse karışamaz der bende haklısın derim:16:ayrıca yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum

herkes demişki kadının huyunu biliyorsun ama neden bıraktın çocuğu.her gitmemizde sigara içmiyor.arada insafa geliyor herhalde.kızımda eşimde o gün babanneyi istedi.özlemiş.5 yıldır ilk kez tiyatroya gidelim dedik.75 yaşında ama çocuğa bakabilecek kudrette.kızım benim en kıymetlim onu nasıl düşünmem ki.bu sondu zaten.bırakmayacam diyorum bazı arkadaşlar hala üslubu tuhaf bir şekilde bırakma etme felan yzıyorlar.acımasız burası yaa.konu açtığıma pişman ediyorsunuz.

herkes demişki kadının huyunu biliyorsun ama neden bıraktın çocuğu.her gitmemizde sigara içmiyor.arada insafa geliyor herhalde.kızımda eşimde o gün babanneyi istedi.özlemiş.5 yıldır ilk kez tiyatroya gidelim dedik.75 yaşında ama çocuğa bakabilecek kudrette.kızım benim en kıymetlim onu nasıl düşünmem ki.bu sondu zaten.bırakmayacam diyorum bazı arkadaşlar hala üslubu tuhaf bir şekilde bırakma etme felan yzıyorlar.acımasız burası yaa.konu açtığıma pişman ediyorsunuz.

e ne diyecektik baska .

Birakmasaydiniz , veya bundan sonra artik birakmassiniz "" dan baska???

ben buraya konu açıp sonra burası kötü burada ki insanlar kötü konu açtığıma pişman oldum demelerine sinir oluyorum
madem eleştirilere açık değilsin enden konu açıyorsun
hem birde şu var madem verdiğimiz cevaplardan memnun olmuyor konu sahibesi
o zaman bir daha konu açıp pişman olanlar konuyu açarken istedikleri cevapları şıklar halinde yazsınlarda bizde seçip yazarız :20:

baska odada icilen sigara diger odalara gelmez bizim evde de icilir benim odam sigara kokmaz mesela neyse ister 30 ister 75 yasında olsun sigara icmesi kendi problemi onu ilgilendirir..eger cocugunuzun yanı basında sigara icmiyorsa gidip baska yerlerde iciyorsa bu zaten cocugunuzu dusundugu anlamına gelir kadın napsın nerde icsin..bize 3-4 saat ne varki icmesin gibi geliyor ama onlar artık alıskanlık yapmıslar duramıyorlar bu buyutulcek birsey degil bence

Son düzenleme:
ben buraya konu açıp sonra burası kötü burada ki insanlar kötü konu açtığıma pişman oldum demelerine sinir oluyorum
madem eleştirilere açık değilsin enden konu açıyorsun
hem birde şu var madem verdiğimiz cevaplardan memnun olmuyor konu sahibesi
o zaman bir daha konu açıp pişman olanlar konuyu açarken istedikleri cevapları şıklar halinde yazsınlarda bizde seçip yazarız :20:

opuyormmmmm snii

konu sahibi arkadaşım en çok bana kızacaksınız ama:
ben 29 yaşındayım. hayatım boyunca hiç sigara içmedim. ama 75 yaşında olsam ve sigara içsem mesela..
oğlum ve gelinim torunumuda alıp gelip benimle iki gülüp muhabbet edip oturacaklarına çocuklarını bırakıp tiyatroya gitseler bende efkerlanıp bi sigara yakardım açıkçası. belki gençliği aklına geldi oğlunun yürdüğü veya torunu yaşında olduğu zamanlar aklına geldi. ne bileyim ben torunları büyüklere bırakıp gezme olayına hiç giremiyorum onları evde bırakıp biz genciz gezelim siz torun bakın diyemiyorum kıyamıyorum nedense çünki gözümüzün içine bakıyorlar resmen gitmeyin burda kalın iki dakika daha görelim yüzünüzü der gibi. çok vicdan yapıyorum ben ya...

valla aynen de öyle canım yaa
tabi sizde bir tiryaki olarak savunma yapmışsınız hemen içgüdüsel olarak
1 neyi nasıl konuşacağımı kimseden öğrenmiycem
2 senin dumanlı havada yaşama özgürlüğünden çok benim elalemin dumanını içime çekmek istememk gibi çook doğal bir hakkım var
bunu herkes gayet iyi biliyor
bence açık alanlarlarda yasaklanmalı
herkes evinde içsin yaa bu kadar basit
işveren olsam asla izin vermem ki bu yakında göze batacak kesin
iyice abarttılar çünkü
hangi plazanın önüne gelsem dumandan içeri zor giriyorum
bankaların önleri öyle
bu nedir yaa
her sabah uyanın uyanmaz emziksiz duramayan çocuklar gibi
bu havada bile zor yürüyoruz zaten
birde dumanı çekmek zorundayız
ne mecburiyetim varr??
kaldı ki parklarda da içiliyor:)) çocuk parkı bu yaa adı üstünde ÇOCUK PARKI
bunu yapmak için bazı şeylerin insanın beyninde eksik olması gerek
maalesef burası türkiye mi diyelim hep yaa

Bravo size ne güzel bırakmışsınız.Peki siz bıraktınız diye biz de bırakmak zorunda mıyız?
Bankaların önlerinden, plazaların önlerinden size ne allasen
Siz iş veren olursanız sigara molalarını yasaklarsınız,işyerinizin önünde içirtmezsiniz olur biter.
Ama kimseye emzikli çocuk, beyninde eksiklik var vs. diye hakaret edemezsiniz.
Biz bilmiyor muyuz zararlı olduğunu cebimize ve sağlımıza ama size ne?
Benim derdim benim keyfim.Kapalı alanlarda içmiyoruz çok da iyi oldu ama sokaktakine karışmayın bari.
Sadece sigara mı havanızı kirletiyor? Valla sizin söylediğiniz saçma şeye ben de hemen saçmalayayım çıkmayın efendim o zaman sokağa madem bu kadar rahatsızsınız.
Sizin istediğiniz tek taraflı özgürlük.Benimki ne olacak peki?:ssz::ssz::ssz:

Konu sahibine gelince mutfakta içilen sigaranın dumanı öyle kolay kolay odaya gitmez anca kokusu gider ona da yapacak bir şey yok.
MAdem çocuğunuz astım hastası ve kayınvalideniz içmekten vazgeçmiyor, yalnız bırakmayacaksınız.Ancak orta yol bu şekilde bulunur.

tamam sıgara konusunda cok haklısınız.
Ama balkonda 2 dklıgına cocugunuzun bulunmadıgı ortamda ıcebılır...
Kızmakta haklısınız az dıkkat etse ıyı olur,

ama yok goturmeyecegım,gostermeyecegım gıbı tavırlarınız cok yanlıs...
Cunkuu yaşlı ınsanların en dogal hakkı torunlarını sevmek...

Unutmayın ne ekersenız,onu bıcersınız...

Bravo size ne güzel bırakmışsınız.Peki siz bıraktınız diye biz de bırakmak zorunda mıyız?
Bankaların önlerinden, plazaların önlerinden size ne allasen
Siz iş veren olursanız sigara molalarını yasaklarsınız,işyerinizin önünde içirtmezsiniz olur biter.
Ama kimseye emzikli çocuk, beyninde eksiklik var vs. diye hakaret edemezsiniz.
Biz bilmiyor muyuz zararlı olduğunu cebimize ve sağlımıza ama size ne?
Benim derdim benim keyfim.Kapalı alanlarda içmiyoruz çok da iyi oldu ama sokaktakine karışmayın bari.
Sadece sigara mı havanızı kirletiyor? Valla sizin söylediğiniz saçma şeye ben de hemen saçmalayayım çıkmayın efendim o zaman sokağa madem bu kadar rahatsızsınız.
Sizin istediğiniz tek taraflı özgürlük.Benimki ne olacak peki?:ssz::ssz::ssz:

Konu sahibine gelince mutfakta içilen sigaranın dumanı öyle kolay kolay odaya gitmez anca kokusu gider ona da yapacak bir şey yok.
MAdem çocuğunuz astım hastası ve kayınvalideniz içmekten vazgeçmiyor, yalnız bırakmayacaksınız.Ancak orta yol bu şekilde bulunur.
cok guzel yazmissin.. katiliyorum sana sonuna kadar.

Back
X