- Konu Sahibi reyyannnnn
-
Arkadaslar valla icim daraliyor ev sahibi olmak istiyorum . kendi evim olsun icini istedigim gibi yaptirayim.kiraciliktan biktim . faiz isine girmek istemiyorum. Emin evim diye bi sistem var ordada aylik taksitleri oduyorsun e bn ev almadan hem kira odeyip hem oranin taksitlerini nasil yetistireyim napicam bilmiyommm daraldimmm:18:
Bizde ev sahibi olmak istiyoruz esimin geliri cok sukur iyi e birde yakında bebisimiz geliyo aylik 1200 lira kira veriyoruz isinma yan giderler haric esimde kiraya vericeme kendi evimi oderim diyo fakat ev fiyatlari patlamis durumda son zamanlarda kredi faizleri düştüğü icin sag olsun ev sahipleride 2 oda bi salona sanki villa satar gibi para istiyorlar butcemize uygun yasadigimiz yerde guzel uygun bi fiyata ev bulmak gercekten zor gorunuyo su aralar emlakcimizin dedigi kadariyla mart nisan gibi daha uygun olurmus hayirlisi bekliyoruz bakalim:44:Arkadaslar valla icim daraliyor ev sahibi olmak istiyorum . kendi evim olsun icini istedigim gibi yaptirayim.kiraciliktan biktim . faiz isine girmek istemiyorum. Emin evim diye bi sistem var ordada aylik taksitleri oduyorsun e bn ev almadan hem kira odeyip hem oranin taksitlerini nasil yetistireyim napicam bilmiyommm daraldimmm:18:
arkadaşım biz 2012 temmuzunda sisteme girdik. bu ağustos elimize paramız gececek inş. bu surec içerisindede araba içinde girmiştik.ekim ayında paramız teslım edildi ve arabamızı değiştirdik . inş. ağustostada evimizi alcaz. iki maaş olduğumuz için şuana kadar çok zorlanmadık çok şükür. siz tek maaş mısınız? bide gidip konuşunca taksit miktarını falan durumunuza göre ayarlıyorlar.bence bir görüşün .
evet .arabamızı da emin otomotıvden (aynı şirketin araba için olanı ) yeniledik ekim ayında. ağustostada ev sıramız gelcek
Aylık ne kadar ödediniz ?
evet .arabamızı da emin otomotıvden (aynı şirketin araba için olanı ) yeniledik ekim ayında. ağustostada ev sıramız gelcek
İnanin bana bu zamanda faize bulasmadan ev sahibi olunmuyor. Faizin adini degistiriyorlar bizde faiz olmadigini dusunuyoruz. Halbu ki hepsi ayni kapiya cikiyor.
Benim bildigim bazi alimler tarafindan fetva verilmis. Ev insanin ihtiyaci oldugu icin faizle de alinabilirmis. Tabi ki bir tanesi.
Bizde agustos ayinda yarisi pesin yarisi kredi olmak sartiyla ev aldik... Baska turlusu cok zor.
inşallah yardımcı olabılırım arkadasımnasıl oluyor anlatabılırmısın aslında her ıkısındede cok sukur bızde var , yenısını dusunmuyorumda merak ettım
Arkadaslar valla icim daraliyor ev sahibi olmak istiyorum . kendi evim olsun icini istedigim gibi yaptirayim.kiraciliktan biktim . faiz isine girmek istemiyorum. Emin evim diye bi sistem var ordada aylik taksitleri oduyorsun e bn ev almadan hem kira odeyip hem oranin taksitlerini nasil yetistireyim napicam bilmiyommm daraldimmm:18:
islamiyette barınak ve binek zaruri ihtiyaç kabul edildiğinden bunlar için kredi çekilmesi caizdir diye fetva veriyor din alimleri.
faiz konusunu bu sebeple dert etmiyorum ben de.
şu an araba kredisi ödüyoruz,daha 13 taksit var ödememiz gereken.
ondan sonra ev olsun istiyorum ama elimizde bir kuruş bile peşinat olmayacak,bankalar ev bedelinin tamamını kredi vermiyor.
kaldı ki verseler bile o borç nasıl ödenir bilmiyorum.
tek bildiğim 3 ay önce taşındığım bu evde çok fazla oturmak istemediğim ve bir an önce kendi evime geçmek istediğim:26:
inşallah yardımcı olabılırım arkadasım
araba için 15 bin tl ye girdik. bunun 5binini peşinat olarak verdik.geriye kaldı 10 bin. bizde dedikki bunu ancak 500 500 ödeyebiliriz. hairanda girmiştik biz buna. bu şartlarda paranız ekimde teslim dediler. ve ekimde eski arabamızı satıp ustune bunuda ekleyıp arabamızı yeniledik çok şükür.
ev içinde bizim zamanımızda peşinat olarak gram altında alıyorlardı.bizde altınlarımızı eminevime verdik ozaman ne kadar ediyorsa bu peşinat olarak sayıldı. 100 bin liraya girdik. 25-30 bin peşinat yaptı buda.80 kişilik gruba girmiştik.kuralarda ismimiz cıkmadıgı taktırde en gec 24.ayda paramız verilecekti. kabul ettik bizde. kurada ismimiz cıkmadı malesef . oyuzden bu agustosta alcaz paramızı. yukarıda arkadaın bırı alıntı yapmış.surecı aslında tam olarak öyle. eminevimin -iletişim-duvar yazıları bölumunden yorumlarada bakabilirsiniz. sisteme girince bizde tereddtteydik fakat girdikten sora tereddüt ettirecek bir olumsuzlukla bile karsılasmadık. hatta ev tksıtlerı bitince peşinatım olmasa bile tekrar girmeyi düşünüyoruz.
not : sisteme girince belli bir miktar organızasyon ucreti ödeniyor. bu girdiginiz ücrete gore artabiliyor.mesela 80 bin tl ye giren dha az,100 binlik sisteme giren biraz daha oduyor.çeşitli donemlerde değişik kampanyalar olabiliyor. mesela öğretmenler gununde kampanya vardı öğretmenlere. sıstemden cıkınca organızasyon uzretı harıç hepsını geri öduyorlar. birkac ay odemeyınce taksıtlerı dondurabılıyorsun ama ozaman da teslımatın okadar gec yapılıyor.
şimdi işim var arkadaslar musaıt bı zmanda sorunuz olursa cevaplayabılırım. iyi akşamlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?