Bir kadının duyup duyabileceği en aşağılayıcı hakaretlerden biri... En yürek yakan sorulardan biri. Özellikle kayınvalide gibi bir insandan gelince çok da şaşırmıyorsunuz ama, bu hasetlik can yakıyor artık.
Biz eşimle evleneli daha 1 yıl bile olmadı.
''Benim oğlum 31 yaşına geldi artık, biz ne zaman torun seveceğiz? Onu kör ocak bırakmaya niyetin varsa karşında beni bulursun, bizim soyumuzu saygınlığımızı yürütecek torunlar hakkımız.'' dedi. Ki kendisiyle hiç anlaşamam. ''Ne zaman torun seveceğine biz karar veririz, herkes kendi evliliğine baksın'' dedim.
Yalandan acıyan bir suratla ''Yoksa kısır mısın sen?'' diye bağırdı.
O an çocuğu olmayan her kadının ne hissettiğini anladım. O çaresizliği, isyanı, öfkeyi... Bir ademoğlu gelmiş yüzüne vuruyor senin hiç hakkı yokken.
Çok yanlış adımlar atıyorsun x hanım. Öğrenemedin ama ben öyle bi kadınım ki, en mutlu kaynanalık anlarında hevesini kursağına tıkarım. Torunun gelince görüşürüz dedim.
Hamileyim bu arada. Bilse böyle konuşamazdı. Bizzat ben söyleyeceğim ki yüzündeki o bozgun ifadenin her saniyesinin tadını çıkarayım.
Ben bu kadınla yarışmaktan yoruldum. Eşimin haberi yok bu olaydan ve anlatmayı düşünmüyorum. Adam da bıktı artık bizim münakaşamızdan. Ben çekinmeden lafımı sokuyorum ama bıktım.