çok güzel bir konu terlikciğim ben giymediğimiz giysileri bulunduğumuz yerdeki bir sivi,l toplum derneğine veriyorum onlar yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtıyorlar ansiklobedi ve bilgiye dayalı kitaplarıda bize yakın olan bir okula bağışlıyorum
Yoksula, ihtiyacı olana yardıma varmısınız arkadaşlar !...
Artık giymediğiniz, gardrobunuzda yer işgal eden giyilebilir haldeki mont, palto, pantolon ve ayakkabılarınızı hemen atmayı düşünmeyin.
Maddi durumu yerinde birçok insan "kim alır ki!" diye düşünerek aslında çok rahat kullanılabilecek eşyalarını ve giysilerini çöpe atabiliyor. Ancak artık bu eşyaları değerlendiren kurumlar var. İstanbul'da zengin ailelerden aldığı yardımları, fakir ailelere ulaştıran kuruluşlar mevcut.
Evlerinde soba olmayan, eşya olmayan, yiyecek ekmeği içecek suyu olmayan ailelervar. Herkes kendi çevresindeki bir fakirin ihtiyacını giderse, bu sayı gittikçe azalacaktır. Özellikle büyük firmalar ellerinde kalmış giyecek eşyayı nerede fakir varsa onlarla paylaşsalar daha çok fakir aile mutlu olacak. Çocuklar yeni ayakkabılarla bayram edecek. Yetim çocukların yeni giysileriyle, ayakkabılarıyla yüzleri gülecek. Gönüllü yardımseverlere kapısı açık bir destek evi var (Şu ana kadar yaptığım araştırmalarda buna ulaşabildim. Bildikleriniz varsa bu platformdan yardımsever gönüllü arkadaşlarımıza ulaştıralım hanımlar ne dersiniz?....) her türlü bağışı kabul ediyor. Yapılan yardımlar birebir ailelere teslim ediliyor. Bahçelievler Aile Destek Evi - Onile Eşya Bağışı adresine girip internetten de bağış talebinizi iletebiliyorsunuz.
Hadiyin hanımlar yardıma koşalım, bunu herzaman yapalım. Eminimki hepiniz bu tür gönüllü işlerde bulunuyorsunuzdur... Hepinizi öpüyorum... Sevgiyle Kalınız... a.s.
Ben yardım etmek için o kadar da uzaklara gitmiyorum.Benim eşim öğretmen sınıfında iki öğrencisinin ayakkabıları bezdenmiş burada da kar yağıyor ve bizde gittik birlikte o çocuklara ayakkabı aldık ve diğer öğretmenlere de bu durumu anlattık onlar da çocuklara ayakkabı aldılar ve artık bazıları üşümüyor! Umarım bu hareket devam eder ve hiçkimse üşümez! Ben kendi adıma onlara yardım etmeyi sürdüreceğim eşim öğretmen olduğundan dolayı maaşı çok değil ama çam sakızı çoban armağanı birşeyler yapmaya çalışıyoruz.Birisi için bile çok şey değişir!!!!!!!!!!!!
Sana katılıyorum arkadaşım , bencede aslında nerede olunursa olunsun gelen yardımı çevirmemeleri gerekir. Aşağıdaki linkten bilgi edinebilirsin zannedersem... İlgin için teşekkürler canım. Dilerim ihtiyacı olana ulaştırabilirsin, burada bizimle paylaşırsın birtanem... a.s.Bahçelievler Belediyesinin kurmuş olduğu Aile Destek Evini aradım benimde evimde kullanmadığım bir sürü kıyafet ve eşyam vardı çünkü...
Fakat ilçe dışına çıkamadıklarını söylediler.
Sadece Bahçelievler bölgesine böyle bir hizmet verebiliyorlarmış.
Ben Sarıyer bölgesinde olduğumdan benden alamıyorlar malesef..
Madem bir hayır yapacaksınız be kardeşim tam yapın şunu..
Benim bağlı olduğum belediye böyle bir hizmet vermiyor bildiğim kadarıyla,
başka belediye de gelip benden almıyor..
Eee ondan sonrada yardım eden kimse yok diyorlar...
Madem köprü oluyorsun yardımsever ve ihtiyaç sahibi insanlar arasında tam ol..:1closedeyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?