• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoksula, ihtiyacı olana yardıma var mısınız ?

terlik

İYİLİK MELEĞİ
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
2.802
15
158
12 - 18 Aralık Yoksullara Yardım Haftası sebebiyle açtığım bu konudan yola çıkarak sizleri Yoksul ve ihtiyacı olan çocuk, genç, yaşlı, canlı tüm varlıklara yardıma davet etmek istiyorum... Her neye ihtiyaçları varsa onları sevindirelim ne dersiniz hanımlar !...
Yoksullara yardımı sadece belirli günlerde değil her zaman yapmalıyız. Yoksul, fakir durumu iyi olmayanlar için neler yapabiliriz bu platformda paylaşalım istiyorum. Bilgi alışverişinde bulunup neler yapabileceğimizi birbirimizle paslaşalım istiyorum. Nerede ne gibi yardımlar oluyor. Nerelere bizlerde başvurabiliriz ? Hangi ilde olursak olalım buradan birbirimize bilgi verelim. Türkiye ve Türkiye dışındaki arkadaşlarında bulundukları yerlerden haberler vermelerini rica ediyorum. Hadiyin el ele verelim bayanlar eminim bununda üstesinden geleceğiz... Sevgiyle kalın...

269yd.jpg

x1pxzz39wvdl1c8ickyxteqbfs4thc.jpg
alıntı

Son düzenleme:
Yoksula, ihtiyacı olana yardıma varmısınız arkadaşlar !...

Artık giymediğiniz, gardrobunuzda yer işgal eden giyilebilir haldeki mont, palto, pantolon ve ayakkabılarınızı hemen atmayı düşünmeyin.

Maddi durumu yerinde birçok insan "kim alır ki!" diye düşünerek aslında çok rahat kullanılabilecek eşyalarını ve giysilerini çöpe atabiliyor. Ancak artık bu eşyaları değerlendiren kurumlar var. İstanbul'da zengin ailelerden aldığı yardımları, fakir ailelere ulaştıran kuruluşlar mevcut.
Evlerinde soba olmayan, eşya olmayan, yiyecek ekmeği içecek suyu olmayan ailelervar. Herkes kendi çevresindeki bir fakirin ihtiyacını giderse, bu sayı gittikçe azalacaktır. Özellikle büyük firmalar ellerinde kalmış giyecek eşyayı nerede fakir varsa onlarla paylaşsalar daha çok fakir aile mutlu olacak. Çocuklar yeni ayakkabılarla bayram edecek. Yetim çocukların yeni giysileriyle, ayakkabılarıyla yüzleri gülecek. Gönüllü yardımseverlere kapısı açık bir destek evi var (Şu ana kadar yaptığım araştırmalarda buna ulaşabildim. Bildikleriniz varsa bu platformdan yardımsever gönüllü arkadaşlarımıza ulaştıralım hanımlar ne dersiniz?....) her türlü bağışı kabul ediyor. Yapılan yardımlar birebir ailelere teslim ediliyor. Bahçelievler Aile Destek Evi - Onile Eşya Bağışı adresine girip internetten de bağış talebinizi iletebiliyorsunuz.
Hadiyin hanımlar yardıma koşalım, bunu herzaman yapalım. Eminimki hepiniz bu tür gönüllü işlerde bulunuyorsunuzdur... Hepinizi öpüyorum... Sevgiyle Kalınız... a.s.:nazar:

Son düzenleme:
Yoksullara Yardım Haftasına istinaden bulduğum bazı sözler:

'Yoksul,cömertliğin aynasıdır.sakın aynaya karşı gönül kırıcı sözler söyleyip aynayı buğulandırma.'

'İnsanlar yoksulluktan korkacakları yerde,yoksulluğu yaratandan korksalardı, onlara yeryüzünde hazineler belirirdi.'

''Dünyanın en yoksul insanı, Paradan başka bir şeyi olmayandır...''

Ülkemiz de böyle bir hafta keşke olmasaydı.Bu haftanın kabulünün 14. yılı. Bunun yerine “ Zenginlerl

dayanışma haftası” olsaydı.

Yoksulluk;yeni bir sorun değil.Son çeyrek asır da uygulanan politikalar sonucun da yoksulluk daha da

artmış,dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır.Dünya genelinde de artarak açlığa dönüşmüştür.Bunun en güzel örneği

Afrika’dır.

Bugün yoksulluğun en önemli sebepleri;işsizlik, gelir dağılımında ki adaletsizlik, kayıt dışı istihdam,

adaletsiz vergi sistemi,yüksek faiz ve rant ekonomisi, hızlı nüfus artışı, piyasada tekelleşme, enflasyon,

yolsuzluklar, çeşitli yollarla vergi kaçırılması,çalışamayacak durum da olanlar.

Eylül ayı açlık sınırı ;4 kişilik aile de 665 YTL, yoksulluk sınırı; 4 kişilik aile de 1990 YTL. Devletin

Endi rakamları bile kamu emekçilerinin yoksullaştığını söylüyor. Ortalama ücret 740 YTL olan kamu görevlisinin

tok olduğunu söylemek imkânsızdır.Kamu görevlisi açtır.Bu tabloyu, bu millet hak etmiyor.

İşsizlik ve istihdam sorunu mutlaka “ Devlet politikası” haline getirilmelidir.Gençlerimizin%18 ‘zinden

fazlası işsizdir.İşsizliğin artması sonucu; sokak çocukları, kapkaççılar, gaspçılar, hırsızlar, insan ticareti yapanlar

ve ne yazık ki fuhuş yapanların sayısın da artış olacaktır.

Yoksulluk; çocukların sokağa düşmesin de en önemli etkendir.Çare; kısa vadeli önlemlerin yanında uzun

vadeli çözümlerin üretilmesidir.

Yoksulluğu sadece; açlık ve yeterince beslenememe şeklinde algılamak doğru değildir.İnsan

sadece yiyen bir varlık değildir.İnsanın; barınma, sağlık, eğitim, alt yapı, kültür, ortak yaşam, eğlence gibi sosyo-

kültürel ihtiyaçları vardır.

Orada burada ,polis eşliğin de bir torba erzak alabilmek için birbirini ezen aç insanlara , bu şekildeyardımetmek insanlık ayıbıdır. Yapılan yardımlar ,gizli yapılmalı, yoksullar rencide edilmemelidir.Yoksullara yardım etmeyi bile beceremeyen bir toplum olduk.Yardım bile reklam aracı olarak kullanılmaya başlandı.

Borç alarak; tüketen bir toplumdan, istihdam yaratarak, üreten bir toplum olmadığımız sürece daha çok “Yoksullar Dayanışma Haftası” görürüz.

alıntı

Pazartesi, 31 Aralık 2007
Yoksulara karşı duyarlı olmak, onların sıkıntılarının çözümü için çaba ve gayret sarf etmek... Gerçek yoksulu bularak onlarla birlikte olabilmek... Ne kadar güzeldir, ne kadar anlamlıdır değil mi?

Başbakanlıkta çalıştığım yıllarda, Halkla İlişkiler Dairesine gelen yüzlerce vatandaş talebi yanında, bizzat gelen vatandaşların sıkıntı olarak ortaya koyduklarının büyük bir bölümünün doğru olmadığını öğrenir, üzülürdük.

İl merkezinden, ilçe merkezinden, beldelerden, köylerden gelen vatandaşlar kendilerine yardım yapılmadığından şikayet ederler, Valilik ve Kaymakamlıklarla görüşmeler sonunda, sıralanan yakınmaların büyük bir bölümünün doğru olmadığı yanıtını alırdık.

Yani vatandaş, aldığı yardımlardan söz etmez veya yeterli bulmaz, aldıklarının büyük bölümünü de “yok” sayardı... Gelen dokümanlar, söylenenlerin yanlışlığının kanıtı olarak karşımıza çıkardı.

YOKSULLARLA DAYANIŞMA
Genel Merkezi Ankara’da bulunan ve kısa adı YOYAV olan, Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı her yıl 12-18 Aralık tarihlerinde “Yoksullarla Dayanışma Haftası”nı kutluyor. Bu tür haftalar, haftalar içerisinde etkinlikler belki doğrudur, ama hizmetlerin yıl içerisinde ve süreklilik içinde yerine getirilmesi ve kamuoyuna yansıtılması gerekiyor. Birkaç günlük kutlama ve etkinliklerle ortaya bir şeylerin konulduğu, konulabildiği kanaatini taşımıyorum.

YOYAV’ın Genel Başkanı Dr. İbrahim Ateş. Ankara’da Dedeman Oteli’nde kutlanan, daha doğrusu açılışı yapılan “15. Yoksullarla Dayanışma Haftası”nın ilk günü düzenlenen toplantıya, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ATO Başkanı Sinan Aygün Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve pek çok davetli katıldı. Yapılan konuşmalar, yoksulluk üzerineydi. YOYAV’ın Genel Başkanı Dr. İbrahim Ateş açış konuşmasında genel bir değerlendirme yaptı. Sonra sırasıyla konuşanlar, yoksulluğun önünün alınabilmesi için nelerin yapılması gerektiği üzerinde durarak, değişik görüşleriyle dikkat çektiler.

M. Yahya Efe tarafından sunulan program içinde, Kilis Valisi Nevzat Turhan’da konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi, çalışmalarından örnekler verdi. Dr. İbrahim Ateş, Sinan Aygün, Tekin Küçükali, Nevzat Turhan, Hüseyin Çelik, Köksal Toptan ve Süleyman Demirel’in konuşmalarından ortak olarak aldığımız ve toparladığımız cümlelerden bazıları şöyleydi efendim:

Milletimiz sosyal devletin önündedir/Kamu kesimindeki vakıflar, aşağıdan alıyor, yukarıya veriyor (yanlış),

- Gönüllerin bölünmesi, toprak bölünmesinden daha tehlikelidir/Türkiye yoksullaşmaya doğru gidiyor. Yoksullaşmanın önüne, çalışmak, çalışmakla geçilebilir.

- İnsanların açlık sınırına gelmeleri insanlık onurunu zedelemektedir/Zenginlik eğitimden geçer. Eğitilmemiş toplumların yoksulları çoktur,

- Yoksulluğun nedeni kaynakların adaletsiz paylaşımıdır/Türkiye’de yoksulluğa çare bulmak, siyaset üstüdür,

- Düşünce ve duygularda dayanışma yürek birliğini, iş ve davranışlarda dayanışma bilek birliğini sağlar...

İKİ YAYIN:

YOYAV’ın aylık yayınladığı YOYAV adlı derginin Aralık 2007 ayına ait 182nci sayısıyla dikkat çekerken, YOYAV’ın kültür yayınlarının 19ncusu olan “İnsan ve İhtiyaç” adlı 116 sayfalık kitap, Dr. İbrahim Ateş’in derlemesiyle gün yüzü gördü efendim
.alıntı

yoksullara yardım etmek isteyenler için her ilçede sosyal yardımlaşma dernekleri var, kaymakamlıklar da bulunuyor, buralardan gerçek ihtiyaç sahiplerini öğrenebiliriz

çok güzel bir konu terlikciğim ben giymediğimiz giysileri bulunduğumuz yerdeki bir sivi,l toplum derneğine veriyorum onlar yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtıyorlar ansiklobedi ve bilgiye dayalı kitaplarıda bize yakın olan bir okula bağışlıyorum

çok güzel bir konu terlikciğim ben giymediğimiz giysileri bulunduğumuz yerdeki bir sivi,l toplum derneğine veriyorum onlar yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtıyorlar ansiklobedi ve bilgiye dayalı kitaplarıda bize yakın olan bir okula bağışlıyorum

Harikasın Barçmancığım ne güzel bir davranış, çevremizdeki insanları mutlu etmek bizide mutlu eder. Bende bağlı olduğum derneğe ve çevremizdeki durumu iyi olmayanlara veriyoruz kıyafet vs lerimizi. Hatta bazen verecek birşey kalmayınca alıp veriyorum. Sırfki o çocukların mutlu olması için...

SİZİN DE BU ÇORBADA KATKINIZIN OLMASINI İSTİYORUZ.
Fakir ve fukaraya az da olsa yardımcı olmak istiyorsanız, sokakta -25, -30 derece soğuklarda yaşama savaşı veren ailelere, 12-13 yaşına gelmiş çocuğuna hiç ayakkabı alamayıpta hep başkalarının eskileriyle idare ettikleri için numarasını bilmeyen anne-babalar, meyvenin, sebzenin yüzünü göremeyen, eti, sütü hiç bilmeyen sıcak bir tas çorbaya hasret kalan, imkansızlıklar yüzünden doktora gidemeyip yataklara düşen, işi, aşı olmadığı için intiharı seçen, yoksulluk nedeniyle ailesinin yüzüne bakamayıp memleketini terkeden, muhtaç insanlarımıza yardımcı olmak istiyorsanız lütfen bize ulaşınız.

----------ŞEFKAT SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ----------

HAYDİ
BU GÜZEL IŞIĞI BİZ YAKTIK,
BİRLİKTE DAHA DA
AYDINLATALIM...
AÇ VE MUHTAÇ
KİMSE KALMASIN

ŞEFKAT SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ; KURULUŞ AMACINA UYGUN OLARAK İHTİYAÇ SAHİBİ İNSANLARIN İHTİYAÇLARINI GİDERME KONUSUNDA HER BÖLGEDE ( MAHALLE, KÖY, İLÇE VE İLLERDE ) OLUŞTURULMUŞ OLAN GÖNÜLLÜ SOSYAL HİZMET SORUMLUSU ARKADAŞLARIMIZIN YERİNDE GÖRMEK SURETİYLE TESPİT ETTİKLERİ AİLELERE; GIDA, YAKACAK, GİYSİ, NAKİT, EĞİTİM, EV EŞYASI, BARINMA VE SAĞLIK (MUAYENE, TEDAVİ, İLAÇ, MEDİKAL CİHAZLARI V.B.) KONULARDA YARDIMLAR YAPMAKTADIR.

Alıntı

Kaynarca Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği

BAKIŞ AÇIMIZ :
Bu derneği kurmamızın gayesi Karşılıklı güven, saygı , sevgi, dostluk ve arkadaşlık değerleri üzerinde yükselen bizi biz yapan bir geleneğimizdir.
Ve tüm bu üst değerlerin bir koşulu, tek bir şartı vardır. O şart kendimize yapılmasını istemediğimiz bir davranışı başkasına da yapmamaktır. Fikri, inancı, mezhebi, meşrebi, gelenek ve alışkanlıkları ne olursa olsun temel insani ve ahlaki değerleri aşmadıkça, yok saymadıkça, karşısında düşmanca bir tavır takınmadıkça bütün kasaba halkımızla bir araya gelmek istiyoruz.
Aileyi, akrabaları, komşuları, arkadaşları, cemaatleri, ülkeleri ve dünya halklarını bölüp parçalamaya birbirini kırdırmaya çalışan yerli-yabancı kötülük odaklarına verilecek en güzel cevap hakkın adaletin, ahlakın, barışın iyilik ve güzelliğin etrafında toplanmaktır.
Birlikten kuvvet doğar gerçeğinden hareketle sizleri geleneğimizi ihya etmeye ve geliştirmeye, birlikte güzel anlar ve anılar oluşturmaya, yardımlaşma ve dayanışmaya, iyi ve kötü günde beraber olmaya, dertleşmeye ve bilgi alışverişin, ortak değerler ve hedeflere ulaşma adına projeler üretmeye davet ediyoruz.
İyilik ve doğruluğun gönüllü neferleri olarak yukarıda sözü edilen tüm değerlerin içini doldurabilirsek, örnek olabilirsek inanıyoruz ki çok daha güzel bir değeri çocuklarımıza miras bırakabiliriz.

İnanıyoruz ; çünkü büyük medeniyetleri bağrından çıkarmış çok özel ve çok güzel bir vatanın evlatlarıyız. İnanıyoruz; çünkü bugün için bazı olumsuz ve yanlış tavırları olsa bile insanımız biraz gayret ve çabayla doğruyu bulacaktır.
Ve inanıyoruz; çünkü sizler yani hemşerilerim iyi insanlarsınız.
Daha güzel günlere ulaşmak dileği ile

Kaynarca bir gönül sevdamız o sevdayla çarpan yüreklere selam olsun…
Ziyaeddin SARIKAYA
Kaynarca Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı

Kaynarca Dernegi

Alıntı

Arkadaşlar Gönül Kuşağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin çalışmalarını internette dolaşırken fark ettim ve çokda beğendim... Dilerim aranızdan bu derneğe gönüllü katılımlarda bulunanlar çıkar...

Derneğin tanıtımı aşağıdadır... Yazının bitimindeki linktende takip edebilirsiniz...

Biz, ihtiyaç sahibi ailelere Gıda Yardımı yapan bir Sivil Toplum Kuruluşuyuz.

Araştırma ve tesbit ekiplerimizle ihtiyaç sahibi aileleri buluyor, bozulmayacak türde gıda paketlerini onları yormadan, düzenli olarak evlerine kadar teslim ediyoruz.

Yaklaşık 800 aktif gönüllümüzle, 2750 kadar aileye ulaşmaktayız ve bu sayıyı artırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Her aileye 3 ayda bir uğruyor, erzağını teslim ediyor, ailenin durumundaki değişimleri not ederek aileyi takip ediyoruz.

İstanbul'da Asya yakasında bulunan Merkez Şubemiz, Kartal Temsilciliğimiz, Sultanbeyli Temsilciliğimiz ile bu yakadaki birçok ilçeye ulaşıyoruz.

Avrupa yakasında ise, Fatih Temsilciliğimiz Avcılar'dan Sarıyer'e kadar birçok ilçeye hizmet götürmektedir.
İstanbul dışında, Altınova/Yalova'da bulunan temsilciliğimiz ile bu bölgedeki ihtiyaçlı ailelere yardım götürüyoruz.

Bize destek veren gönüllülerimizle, 7 yılı aşkın bir süredir, erzağın satın alınmasından paketlenmesine, ihtiyaçlı ailelerin belirlenmesinden, erzağın ihtiyaçlının evine teslim edilmesine kadar bir dizi işlemi aralıksız olarak yapıyoruz.

FUAR%202008%20008.jpg

Bir İhtiyaçlının Erzağını da Siz Karşılayın Kampanyası

Derneğimizin düzenli olarak yardım ettiği ihtiyaç sahibi ailelerin gıdasını karşılamaya ne dersiniz?

Derneğimizin en önemli amaçlarından olan, yardımseverliği yaygınlaştırmak için, Ramazan ayını da fırsat bilerek yeni bir kampanya başlatıyoruz. Gönüllülerimizin her ay dağıttığı gıda çuvallarının en azından birini kendisinin karşılamasını talep ediyoruz.

Ramazan ayının getirdiği manevi duyguların iyi işlere dönüşmesi hepimizin arzuladığı bir durumdur. Hepimizin Ramazanı bu amaçla bir fırsat olarak görmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yardımseverlik ateşimizi söndüren, maddi kazanç üzerine kurulu bakış açımızı bu sayede Ramazan'da terkedebiliriz.

Zorda kalan birine yardım etmek, bir fakirin karnını doyurmak, bir çocuğun eline çukulata tutuşturmak, bir öğrencinin defter kalem gibi ihtiyaçlarını karşılamak, bir yaşlıyı ziyaret etmek gibi aktiviteler sizin yardımseverlik duygularınızı kamçılar, içinizde yavaş yavaş ölmekte olan insancıllığınızı kuvvetlendirir.

Gönül kuşağı derneği, insanların kaybolmaya yüz tutmuş bu duygularını, maddi çıkar üzerine kurulmuş beklentilerden arındırarak, yardım yapmayı teşvik ederek canlandırmaya çalışmaktadır.

Gönüllü olarak bizimle çalışan ya da bizi ilk defa tanıyan herkese açık olan kampanyamıza isteyenler Ramazan sonrasında da devam edebilirler.

-----

Erzak paketleme : Fasulye, pirinç, mercimek, şeker gibi derneğimize çuvallarla gelen gıdanın belirlenen ölçülerde naylon torbalara doldurulması ve daha sonra çuvallara konulması işlemidir. Paketleme yapmak isteyen gönüllü ya da gönüllüler, dernek çalışanları ile irtibat kurup, bireysel ya da gruplarla bu işlemi yapabilirler.

İhtiyaçlı Ailelerin Tesbiti : Derneğimize müracaat eden ailelerin ihtiyaçlılık durumunun araştırılması ve dernek tarafından verilen forma kayıt edilmesi işlemidir. Tesbit yapmak isteyen gönüllü mutlaka gönüllü seminerlerine katılmış olmalıdır.

Gıda Dağıtımı : Hazırlanan Gıda çuvallarının ihtiyaçlının evine kadar götürülerek teslim edilmesi işlemidir. Gıda dağıtım ekibinin içinde yer almak için gönüllünün mutlaka gönüllü seminerinden geçmiş olması gerekmektedir.

Maddi Destekte Bulunma : Derneğimiz yapılan bağışlar ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Derneğimize maddi katkıda bulunan gönüllülerimize faaliyetlerimiz hakkında düzenli bilgi vermekteyiz ve onların da dağıtım / tesbit faaliyetlerine katılmalarını talep etmekteyiz.

Derneğimize yardım etmek isteyenler bizzat dernek şubelerine gelerek nakit ya da kredi kartıyla ödeme yapabilirler, derneğimize gelmeden banka havalesi ile de yardımlarını ulaştırabilirler.
Derneğimiz adına para toplanması veya esnaftan para talep edilmesini -suistimale açık olduğundan- tasvip etmiyoruz.

---------
Derneğimizde gönüllü olmak için öncelikle Gönüllü seminerlerine katılmış olmak gerekir. Bu seminerlere katılmak isteyen gönüllü adayları şubelerimizi arayarak zamanı ve yeri hakkında bilgi alabilir.

2 aşamada verilen gönüllü seminerine katılan aday, istediği çalışma alanında gönüllü olarak kayıt edilir ve gerektiğinde dernek tarafından çalışmalara davet edilir.

Dernek tarafından verilen görevleri sürekli aksatan gönüllüler, zamanla aktif gönüllü listesinden çıkarılır ve pasif gönüllü listesine alınır.

Arkadaşlar Ulaşılabilecek şubeler aşağıdaki linktedir :

Gönül Kuşağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Alıntıdır...

Ben yardım etmek için o kadar da uzaklara gitmiyorum.Benim eşim öğretmen sınıfında iki öğrencisinin ayakkabıları bezdenmiş burada da kar yağıyor ve bizde gittik birlikte o çocuklara ayakkabı aldık ve diğer öğretmenlere de bu durumu anlattık onlar da çocuklara ayakkabı aldılar ve artık bazıları üşümüyor! Umarım bu hareket devam eder ve hiçkimse üşümez! Ben kendi adıma onlara yardım etmeyi sürdüreceğim eşim öğretmen olduğundan dolayı maaşı çok değil ama çam sakızı çoban armağanı birşeyler yapmaya çalışıyoruz.Birisi için bile çok şey değişir!!!!!!!!!!!!

Yoksula, ihtiyacı olana yardıma varmısınız arkadaşlar !...

Artık giymediğiniz, gardrobunuzda yer işgal eden giyilebilir haldeki mont, palto, pantolon ve ayakkabılarınızı hemen atmayı düşünmeyin.

Maddi durumu yerinde birçok insan "kim alır ki!" diye düşünerek aslında çok rahat kullanılabilecek eşyalarını ve giysilerini çöpe atabiliyor. Ancak artık bu eşyaları değerlendiren kurumlar var. İstanbul'da zengin ailelerden aldığı yardımları, fakir ailelere ulaştıran kuruluşlar mevcut.
Evlerinde soba olmayan, eşya olmayan, yiyecek ekmeği içecek suyu olmayan ailelervar. Herkes kendi çevresindeki bir fakirin ihtiyacını giderse, bu sayı gittikçe azalacaktır. Özellikle büyük firmalar ellerinde kalmış giyecek eşyayı nerede fakir varsa onlarla paylaşsalar daha çok fakir aile mutlu olacak. Çocuklar yeni ayakkabılarla bayram edecek. Yetim çocukların yeni giysileriyle, ayakkabılarıyla yüzleri gülecek. Gönüllü yardımseverlere kapısı açık bir destek evi var (Şu ana kadar yaptığım araştırmalarda buna ulaşabildim. Bildikleriniz varsa bu platformdan yardımsever gönüllü arkadaşlarımıza ulaştıralım hanımlar ne dersiniz?....) her türlü bağışı kabul ediyor. Yapılan yardımlar birebir ailelere teslim ediliyor. Bahçelievler Aile Destek Evi - Onile Eşya Bağışı adresine girip internetten de bağış talebinizi iletebiliyorsunuz.
Hadiyin hanımlar yardıma koşalım, bunu herzaman yapalım. Eminimki hepiniz bu tür gönüllü işlerde bulunuyorsunuzdur... Hepinizi öpüyorum... Sevgiyle Kalınız... a.s.:nazar:

Bahçelievler Belediyesinin kurmuş olduğu Aile Destek Evini aradım benimde evimde kullanmadığım bir sürü kıyafet ve eşyam vardı çünkü...
Fakat ilçe dışına çıkamadıklarını söylediler.
Sadece Bahçelievler bölgesine böyle bir hizmet verebiliyorlarmış.
Ben Sarıyer bölgesinde olduğumdan benden alamıyorlar malesef..

Madem bir hayır yapacaksınız be kardeşim tam yapın şunu..
Benim bağlı olduğum belediye böyle bir hizmet vermiyor bildiğim kadarıyla,
başka belediye de gelip benden almıyor..
Eee ondan sonrada yardım eden kimse yok diyorlar...
Madem köprü oluyorsun yardımsever ve ihtiyaç sahibi insanlar arasında tam ol..:1closedeyes:

Ben yardım etmek için o kadar da uzaklara gitmiyorum.Benim eşim öğretmen sınıfında iki öğrencisinin ayakkabıları bezdenmiş burada da kar yağıyor ve bizde gittik birlikte o çocuklara ayakkabı aldık ve diğer öğretmenlere de bu durumu anlattık onlar da çocuklara ayakkabı aldılar ve artık bazıları üşümüyor! Umarım bu hareket devam eder ve hiçkimse üşümez! Ben kendi adıma onlara yardım etmeyi sürdüreceğim eşim öğretmen olduğundan dolayı maaşı çok değil ama çam sakızı çoban armağanı birşeyler yapmaya çalışıyoruz.Birisi için bile çok şey değişir!!!!!!!!!!!!

Bahçelievler Belediyesinin kurmuş olduğu Aile Destek Evini aradım benimde evimde kullanmadığım bir sürü kıyafet ve eşyam vardı çünkü...
Fakat ilçe dışına çıkamadıklarını söylediler.
Sadece Bahçelievler bölgesine böyle bir hizmet verebiliyorlarmış.
Ben Sarıyer bölgesinde olduğumdan benden alamıyorlar malesef..

Madem bir hayır yapacaksınız be kardeşim tam yapın şunu..
Benim bağlı olduğum belediye böyle bir hizmet vermiyor bildiğim kadarıyla,
başka belediye de gelip benden almıyor..
Eee ondan sonrada yardım eden kimse yok diyorlar...
Madem köprü oluyorsun yardımsever ve ihtiyaç sahibi insanlar arasında tam ol..:1closedeyes:
Sana katılıyorum arkadaşım , bencede aslında nerede olunursa olunsun gelen yardımı çevirmemeleri gerekir. Aşağıdaki linkten bilgi edinebilirsin zannedersem... İlgin için teşekkürler canım. Dilerim ihtiyacı olana ulaştırabilirsin, burada bizimle paylaşırsın birtanem... a.s.

Sarıyer Kaymakamlığı - Kamu Kurumlar

Ne mutlu size , bir çocuk sevindirmek onu mutlu etmek ne kadar sevap. İmkanlarınız dahilinde, yakınınızda birebir yardım yapmanız da çok güzel bir davranış sizi tebrik ediyorum. İnşallah devamı gelir nadideirisciğim... a.s.

Back
X