Arkadaşlar Gönül Kuşağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin çalışmalarını internette dolaşırken fark ettim ve çokda beğendim... Dilerim aranızdan bu derneğe gönüllü katılımlarda bulunanlar çıkar...
Derneğin tanıtımı aşağıdadır... Yazının bitimindeki linktende takip edebilirsiniz...
Biz, ihtiyaç sahibi ailelere
Gıda Yardımı yapan bir
Sivil Toplum Kuruluşuyuz.
Araştırma ve tesbit ekiplerimizle ihtiyaç sahibi aileleri buluyor, bozulmayacak türde gıda paketlerini onları yormadan, düzenli olarak evlerine kadar teslim ediyoruz.
Yaklaşık
800 aktif gönüllümüzle,
2750 kadar aileye ulaşmaktayız ve bu sayıyı artırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Her aileye 3 ayda bir uğruyor, erzağını teslim ediyor, ailenin durumundaki değişimleri not ederek aileyi takip ediyoruz.
İstanbul'da Asya yakasında bulunan Merkez Şubemiz, Kartal Temsilciliğimiz, Sultanbeyli Temsilciliğimiz ile bu yakadaki birçok ilçeye ulaşıyoruz.
Avrupa yakasında ise, Fatih Temsilciliğimiz Avcılar'dan Sarıyer'e kadar birçok ilçeye hizmet götürmektedir.
İstanbul dışında, Altınova/Yalova'da bulunan temsilciliğimiz ile bu bölgedeki ihtiyaçlı ailelere yardım götürüyoruz.
Bize destek veren gönüllülerimizle,
7 yılı aşkın bir süredir, erzağın satın alınmasından paketlenmesine, ihtiyaçlı ailelerin belirlenmesinden, erzağın ihtiyaçlının evine teslim edilmesine kadar bir dizi işlemi aralıksız olarak yapıyoruz.
Bir İhtiyaçlının Erzağını da Siz Karşılayın Kampanyası
Derneğimizin düzenli olarak yardım ettiği ihtiyaç sahibi ailelerin gıdasını karşılamaya ne dersiniz?
Derneğimizin en önemli amaçlarından olan,
yardımseverliği yaygınlaştırmak için, Ramazan ayını da fırsat bilerek yeni bir kampanya başlatıyoruz. Gönüllülerimizin her ay dağıttığı gıda çuvallarının en azından birini kendisinin karşılamasını talep ediyoruz.
Ramazan ayının getirdiği manevi duyguların iyi işlere dönüşmesi hepimizin arzuladığı bir durumdur. Hepimizin Ramazanı bu amaçla bir fırsat olarak görmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yardımseverlik ateşimizi söndüren, maddi kazanç üzerine kurulu bakış açımızı bu sayede Ramazan'da terkedebiliriz.
Zorda kalan birine yardım etmek, bir fakirin karnını doyurmak, bir çocuğun eline çukulata tutuşturmak, bir öğrencinin defter kalem gibi ihtiyaçlarını karşılamak, bir yaşlıyı ziyaret etmek gibi aktiviteler sizin yardımseverlik duygularınızı kamçılar, içinizde yavaş yavaş ölmekte olan insancıllığınızı kuvvetlendirir.
Gönül kuşağı derneği, insanların kaybolmaya yüz tutmuş bu duygularını, maddi çıkar üzerine kurulmuş beklentilerden arındırarak, yardım yapmayı teşvik ederek canlandırmaya çalışmaktadır.
Gönüllü olarak bizimle çalışan ya da bizi ilk defa tanıyan herkese açık olan kampanyamıza isteyenler Ramazan sonrasında da devam edebilirler.
-----
Erzak paketleme : Fasulye, pirinç, mercimek, şeker gibi derneğimize çuvallarla gelen gıdanın belirlenen ölçülerde naylon torbalara doldurulması ve daha sonra çuvallara konulması işlemidir. Paketleme yapmak isteyen gönüllü ya da gönüllüler, dernek çalışanları ile irtibat kurup, bireysel ya da gruplarla bu işlemi yapabilirler.
İhtiyaçlı Ailelerin Tesbiti : Derneğimize müracaat eden ailelerin ihtiyaçlılık durumunun araştırılması ve dernek tarafından verilen forma kayıt edilmesi işlemidir. Tesbit yapmak isteyen gönüllü mutlaka gönüllü seminerlerine katılmış olmalıdır.
Gıda Dağıtımı : Hazırlanan Gıda çuvallarının ihtiyaçlının evine kadar götürülerek teslim edilmesi işlemidir. Gıda dağıtım ekibinin içinde yer almak için gönüllünün mutlaka gönüllü seminerinden geçmiş olması gerekmektedir.
Maddi Destekte Bulunma : Derneğimiz yapılan bağışlar ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Derneğimize maddi katkıda bulunan gönüllülerimize faaliyetlerimiz hakkında düzenli bilgi vermekteyiz ve onların da dağıtım / tesbit faaliyetlerine katılmalarını talep etmekteyiz.
Derneğimize yardım etmek isteyenler bizzat dernek şubelerine gelerek nakit ya da kredi kartıyla ödeme yapabilirler, derneğimize gelmeden banka havalesi ile de yardımlarını ulaştırabilirler.
Derneğimiz adına para toplanması veya esnaftan para talep edilmesini -suistimale açık olduğundan- tasvip etmiyoruz.
---------
Derneğimizde gönüllü olmak için öncelikle
Gönüllü seminerlerine katılmış olmak gerekir. Bu seminerlere katılmak isteyen gönüllü adayları şubelerimizi arayarak zamanı ve yeri hakkında bilgi alabilir.
2 aşamada verilen gönüllü seminerine katılan aday, istediği çalışma alanında gönüllü olarak kayıt edilir ve gerektiğinde dernek tarafından çalışmalara davet edilir.
Dernek tarafından verilen görevleri sürekli aksatan gönüllüler, zamanla aktif gönüllü listesinden çıkarılır ve pasif gönüllü listesine alınır.
Arkadaşlar Ulaşılabilecek şubeler aşağıdaki linktedir :
Gönül Kuşağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Alıntıdır...