• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yol ayrımı

KahveNutella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
624
1.035
113
merhaba, sizlerden bu upuzun sorunumu yargılamadan okumanızı rica ediyorum.affedin çok doluyum,kısa yazamadım. Bir sevgilim var,yıllardır beraberiz çok da aşığız çok şükür.Yaşı benden büyük,ben üniversite mezunu olacağım o üniversiteyi bitirmemiş ama çalışıyor.kıskançtır fevridir ama altın kalpli bir adamdır.Ailelerimizin dünya görüşü birbirine yakın.benim ailem giyimime nasıl karışıyorsa o da aynısı,gece çıkmama nasıl karışıyorlarsa o da aynısı.Kendi ailemden şikayetçiyken gidip aynı ailenin bir kopyasını kurmalı mıyım?
Benim ailem yokluktan gelmiş kaç nesildir hep daha iyisine daha refahına ulaşmışlar.Şimdi biz de yokluktan başlayacağız,ben kızımı nasıl yerlerde okutacağım?Evladım hastalıkla doğsa ona ne imkanlar sunabileceğim?ya babamın evindeki rahatı ararsam huysuz bi kadın olursam?herkes benim iyi maaşlı bir iş bulacağımı iddia ediyor,ya o zaman kocam komplekse girerse bugünkü sevgisi azalırsa?
Bir yanım diyor ki ailesi maddi olarak ailemle denk olan,eğitimi maaşı bana denk olan,kitap okuyan,benim gibi daha açık fikirli, akranım birini bulsam. Hem aileme söyleyince daha kolay kabul ederler. Belki benim ailemden daha modern bir aile yapısı olur belki kültürüyle eğitimiyle ben yanında boş insan kalırım.Diğer yanım diyor ki öyle birini bulup böyle bir aşk yaşayacağın ne belli?öyle kızıyorum ki kendime sanki yedekte öyle bir aday olsa hemen bırakıp gidecekmişim.ne şerefsizmişim ben be.Bunları sorgulayabildiğime göre demek ki aşık değil miyim?
bi yanım şımarıkça suda doğum yapmak istiyor,yaz tatillerine gitmek istiyor,araba kullanmayı seviyor,kızımın istediğini giyebildiği nezih bir semtte oturmak istiyor,düğün yaparken damat ailesinin strese girmemesini istiyor...diğer yanım bu adamı bırakamıyor.
Bu adamla evlenirsem harika bir baba olur,harika bir eş olur,sahip olduğu maddi manevi tüm imkanları önüme serer.Rabbim hepinize öyle bir eş nasip etsin.ama doğruya doğru mesela ne o bana mini etek giydirir ne onun ev alabileceği semtler mini etek için güvenli olabilir.
Bir yandan da bu kararı artık bir an önce almalıyım.şu an ayrıyız,barışabiliriz ama ona da anlattım kafam karışık dedim.dediğim gibi yaşı benden büyük ve bunca yıl aradaki farkları önemsemedim.Oysa baştan bu ilişkiye başlamasak o şimdiye evlenmiş yuvasını kurmuş olabilirdi.Hakkına giriyorum her dakika.Sizce aşık değil miyim?Sizce uyumsuzlukları gözümde mi büyütüyorum?

Yaşadığın çok zor bi ikilem. Karşına kim çıkar nasıl çıkar ne olur belli olmaz.Ama elinde ki ile tam olarak mutluluğu da yakalayabilmiş değilsin. Bence ayrılık süresini uzun tut. Ne kadar zamandır birbirinizleydiniz ki.

Allah size de nasip etsin demissiniz de daha adamla siz evlenmek istemiyosunuz ki bize nasip duası edesiniz.Kimse de istemez böyle bi adamı siz de istemeyin çok çok haklısınız.

Yaşı kac bilmiyorum ama 29 30 var sanırım.Şahsen ben de 30dan sonra belli bi yasam kalitesini oturtamamış adamla evlenmem istediğim kadar aşık olayım.Yatlar katlar demiyoruz ama kötü bi semtte kıt kanaat yaşayarak mutlu olamam hayat masallardaki gibi değil.En az şu anki yaşam standartımda biriyle evlenirsem mutlu olurum.Şerefsiz olduğumu da düşünmüyorum sadece gercekciyim.Ask ugruna evlenip 3kuruş para icin huzursuzluk yaşarsam cirkinlesilirse bu çok daha kötü bi durum olur bana göre.

Yani doğru yollasınız,aşk karın doyurmuyor kendinize göre biriyle birlikte olun.

Kitap okuyunca madalyamı takıyorlar bundan benimmi haberim yok ve sadece zenginler mi kitap okuyo biri bana aciklayabilirmi :KK53: sonra canim senin "daha okumuş daha zengin daha kültürlü" adam seni ailenden dolayı kucumsemesin. Hakkına giriyorsun evet adamcagizi daha fazla oyalama o kursun düzenini güzel bir ailesi olsun sen kültürlü bir insan bak kendine. S

Kafanda tereddüt varsa boşver hiç uğraşma. ..

Karşılaştırmalara girmişsin soğumuşsun sen ondan yıpranan ir ilişkiniz mi varda bu ikilemler başladı ? Para huzur aşkta geçim getirmiyor ikisinin arasında sıkışıp kalmışsın sen acabalar başladığı anda yarın kar tanesi olan konular çığa dönüşücek Allah a dua et ve hayırlısını dile belki zengin bi eş zehir gibi geçen bir hayatın olucak bilemezsin gönlünü ferah tut ve duaları eksik etme.

Para para para. :) Vasatın altı mutlu etmez seni ve birçok kişiyi hatta neredeyse herkesi. Ailemden kaçarken ailem gibi bir yuva kurmak mantıklı mı demişsin. Hayır değil. Mutsuz edildiğşn bir ortamı geleceğine taşıyorsun. Oysaki çok daha mutlu olma şansın var önünde. Yani kimseyle evlenmesen bile en azından seni kısıtlayan biri olmaz hayatında.

Karşılaştırmalara girmişsin soğumuşsun sen ondan yıpranan ir ilişkiniz mi varda bu ikilemler başladı ? Para huzur aşkta geçim getirmiyor ikisinin arasında sıkışıp kalmışsın sen acabalar başladığı anda yarın kar tanesi olan konular çığa dönüşücek Allah a dua et ve hayırlısını dile belki zengin bi eş zehir gibi geçen bir hayatın olucak bilemezsin gönlünü ferah tut ve duaları eksik etme.
Dediğim gibi çok fevridir ve ben kızdığı şeylerin temelinde genelde bu kültür farkını görüyorum.gerçekten yıpranmasam bu detaylar belki aklıma bile gelmeyecekti

O değilde valla takdir ettim sizi,ben bodoslama evlenmisim dedim kendi kendime eğriyi doğruyu ölçüp tartiyosunuz. Ailemin maddi durumu oldukça iyi hamd olsun eşimin ailesi orta halli bir aile bir kere bile sorgulamadim maddi yönden fakat manevi yönden sorgulasaymisim iyiymiş. Parayı pulu bosverinde huzur verecekse düşünmeyin.

Kitap okuyunca madalyamı takıyorlar bundan benimmi haberim yok ve sadece zenginler mi kitap okuyo biri bana aciklayabilirmi :KK53: sonra canim senin "daha okumuş daha zengin daha kültürlü" adam seni ailenden dolayı kucumsemesin. Hakkına giriyorsun evet adamcagizi daha fazla oyalama o kursun düzenini güzel bir ailesi olsun sen kültürlü bir insan bak kendine. S
Tam da onu diyorum kitap okumanın maddi durumla ilgisi yok mesela.Yani yine aynı maddi durumda ama üniversite bitirmiş,kitap okuyan,cinsiyet eşitliğine daha çok inanan birisi olsaydı daha mı mutlu olurdum?Tek sorunum para değil onu demek istiyorum.

Allah size de nasip etsin demissiniz de daha adamla siz evlenmek istemiyosunuz ki bize nasip duası edesiniz.Kimse de istemez böyle bi adamı siz de istemeyin çok çok haklısınız.

Yaşı kac bilmiyorum ama 29 30 var sanırım.Şahsen ben de 30dan sonra belli bi yasam kalitesini oturtamamış adamla evlenmem istediğim kadar aşık olayım.Yatlar katlar demiyoruz ama kötü bi semtte kıt kanaat yaşayarak mutlu olamam hayat masallardaki gibi değil.En az şu anki yaşam standartımda biriyle evlenirsem mutlu olurum.Şerefsiz olduğumu da düşünmüyorum sadece gercekciyim.Ask ugruna evlenip 3kuruş para icin huzursuzluk yaşarsam cirkinlesilirse bu çok daha kötü bi durum olur bana göre.

Yani doğru yollasınız,aşk karın doyurmuyor kendinize göre biriyle birlikte olun.
Yok ben yürek olarak onun gibi bi eş diledim herkese.Diğer yandan da diyorum ki bi kıvılcıma bakar ailemin maddiyatı da Allah korusun.Hani o çok maaş getirecek mesleğimin diplomasını bile alamayacak duruma gelebilirim

Yok ben yürek olarak onun gibi bi eş diledim herkese.Diğer yandan da diyorum ki bi kıvılcıma bakar ailemin maddiyatı da Allah korusun.Hani o çok maaş getirecek mesleğimin diplomasını bile alamayacak duruma gelebilirim
Diplomayı bedava veriyorlar neden alamayısınız anlamadım?

Maddiyat her durumda öyle tabi ama öyle olsaydı böyle olsaydılara girersek kimse kimseyle evlenemez.Ki sizin tek sikayetiniz maddiyatta değil farkındaysanız.

Dediğim gibi çok fevridir ve ben kızdığı şeylerin temelinde genelde bu kültür farkını görüyorum.gerçekten yıpranmasam bu detaylar belki aklıma bile gelmeyecekti
Yıprandıysan yarın birgün dahada gözüne batacak normal olan şeyler bile iyice otur tart huzur varsa mutluluk var unutma bunu.

Yaşadığın çok zor bi ikilem. Karşına kim çıkar nasıl çıkar ne olur belli olmaz.Ama elinde ki ile tam olarak mutluluğu da yakalayabilmiş değilsin. Bence ayrılık süresini uzun tut. Ne kadar zamandır birbirinizleydiniz ki.
4 yıl oldu.gerçekten çok samimi ve içten bi dört yıldı

Diplomayı bedava veriyorlar neden alamayısınız anlamadım?

Maddiyat her durumda öyle tabi ama öyle olsaydı böyle olsaydılara girersek kimse kimseyle evlenemez.Ki sizin tek sikayetiniz maddiyatta değil farkındaysanız.
Diğer şikayetlerim hususunda haklısınız.Ailem eğitim masraflarımı karşılıyor onu demek istemiştim.Neyin daha önemli olduğunu algılayamıyorum inanın,para mı eğitim mi sevgi mi... dönüp baktığımda asıl mühim olanı kaçırmaktan korkuyorum

Tam da onu diyorum kitap okumanın maddi durumla ilgisi yok mesela.Yani yine aynı maddi durumda ama üniversite bitirmiş,kitap okuyan,cinsiyet eşitliğine daha çok inanan birisi olsaydı daha mı mutlu olurdum?Tek sorunum para değil onu demek istiyorum.
Bu adam sana her yönüyle uyuyor sadece cinsiyet eşitliğine inanmiyor. Buna turkiyede çoğu kişi inanmiyor. Ama okumuş insanlardada var bu. Belki okumuş kültürlü birini bulup mutlu olamayacaksin. Adamı resmen birazda küçümsüyorsun gibime geldi ayril baska insanlarla tanış kafanda birsuru soru işareti

Mesleğinizi psikolog olarak yazmışsınız. Eğer öyleyse buradaki çoğu kişiden daha fazla yardımınız olur kendinize.
Mukayese yapmak bu adam bana uygun mu demek normal ama yıllarca siren ilişki süresince bunu sorgulayıp sonuçlandırmamış olmak çok garip.
Size uygun değilse neden bu kadar sürdü bu ilişki
Size uygunsa bu sorgulama neden şimdi başladı
Ailelerimiz uyuşur mu
İkimiz aynı evin içinde yapabilir miyiz gibi sorular ok de bana şu suda doğum vr kızıma istediğimi alırım düşüncesi çok yersiz ve anlamsız geldi.
Önemli olan huzurdur hele evlilik söz konusuysa

Back
X