• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yol ayrımı

Mesleğinizi psikolog olarak yazmışsınız. Eğer öyleyse buradaki çoğu kişiden daha fazla yardımınız olur kendinize.
Mukayese yapmak bu adam bana uygun mu demek normal ama yıllarca siren ilişki süresince bunu sorgulayıp sonuçlandırmamış olmak çok garip.
Size uygun değilse neden bu kadar sürdü bu ilişki
Size uygunsa bu sorgulama neden şimdi başladı
Ailelerimiz uyuşur mu
İkimiz aynı evin içinde yapabilir miyiz gibi sorular ok de bana şu suda doğum vr kızıma istediğimi alırım düşüncesi çok yersiz ve anlamsız geldi.
Önemli olan huzurdur hele evlilik söz konusuysa
Şöyle düzelteyim ifademi; herkes için öncelikler farklı.ben de çevremde farklı önceliklere sahip insanlar gördükçe kendimden şüpheye düştüm acaba yanlış bi karar mı verdim acaba yarın öbür gün parayı daha çok mu önemserim öyle şeyler ister miyim gibi.Şu anki aklımla bana sorarsanız biraz daha anlayışlı olsa biraz yapıcı olsa başka uyumsuzluk yok.ama her iki seçenekte de on sene sonra pişman olmaktan korkuyorum

Şöyle düzelteyim ifademi; herkes için öncelikler farklı.ben de çevremde farklı önceliklere sahip insanlar gördükçe kendimden şüpheye düştüm acaba yanlış bi karar mı verdim acaba yarın öbür gün parayı daha çok mu önemserim öyle şeyler ister miyim gibi.Şu anki aklımla bana sorarsanız biraz daha anlayışlı olsa biraz yapıcı olsa başka uyumsuzluk yok.ama her iki seçenekte de on sene sonra pişman olmaktan korkuyorum

Bazı şeyleri yaşamadan bilemezsiniz.
Boşanan, eşiyle geçinemeyen kadın ve erkekler de hayatlarının aşkını ya da doğru insan olduğunu düşündükleri kişilerle evlendiler.
10 sene sonrasını öngörmek mümkün değil.
Yaşınız 25+ ise kendinize daha küçükseniz ailenize danışın derim.

merhaba, sizlerden bu upuzun sorunumu yargılamadan okumanızı rica ediyorum.affedin çok doluyum,kısa yazamadım. Bir sevgilim var,yıllardır beraberiz çok da aşığız çok şükür.Yaşı benden büyük,ben üniversite mezunu olacağım o üniversiteyi bitirmemiş ama çalışıyor.kıskançtır fevridir ama altın kalpli bir adamdır.Ailelerimizin dünya görüşü birbirine yakın.benim ailem giyimime nasıl karışıyorsa o da aynısı,gece çıkmama nasıl karışıyorlarsa o da aynısı.Kendi ailemden şikayetçiyken gidip aynı ailenin bir kopyasını kurmalı mıyım?
Benim ailem yokluktan gelmiş kaç nesildir hep daha iyisine daha refahına ulaşmışlar.Şimdi biz de yokluktan başlayacağız,ben kızımı nasıl yerlerde okutacağım?Evladım hastalıkla doğsa ona ne imkanlar sunabileceğim?ya babamın evindeki rahatı ararsam huysuz bi kadın olursam?herkes benim iyi maaşlı bir iş bulacağımı iddia ediyor,ya o zaman kocam komplekse girerse bugünkü sevgisi azalırsa?
Bir yanım diyor ki ailesi maddi olarak ailemle denk olan,eğitimi maaşı bana denk olan,kitap okuyan,benim gibi daha açık fikirli, akranım birini bulsam. Hem aileme söyleyince daha kolay kabul ederler. Belki benim ailemden daha modern bir aile yapısı olur belki kültürüyle eğitimiyle ben yanında boş insan kalırım.Diğer yanım diyor ki öyle birini bulup böyle bir aşk yaşayacağın ne belli?öyle kızıyorum ki kendime sanki yedekte öyle bir aday olsa hemen bırakıp gidecekmişim.ne şerefsizmişim ben be.Bunları sorgulayabildiğime göre demek ki aşık değil miyim?
bi yanım şımarıkça suda doğum yapmak istiyor,yaz tatillerine gitmek istiyor,araba kullanmayı seviyor,kızımın istediğini giyebildiği nezih bir semtte oturmak istiyor,düğün yaparken damat ailesinin strese girmemesini istiyor...diğer yanım bu adamı bırakamıyor.
Bu adamla evlenirsem harika bir baba olur,harika bir eş olur,sahip olduğu maddi manevi tüm imkanları önüme serer.Rabbim hepinize öyle bir eş nasip etsin.ama doğruya doğru mesela ne o bana mini etek giydirir ne onun ev alabileceği semtler mini etek için güvenli olabilir.
Bir yandan da bu kararı artık bir an önce almalıyım.şu an ayrıyız,barışabiliriz ama ona da anlattım kafam karışık dedim.dediğim gibi yaşı benden büyük ve bunca yıl aradaki farkları önemsemedim.Oysa baştan bu ilişkiye başlamasak o şimdiye evlenmiş yuvasını kurmuş olabilirdi.Hakkına giriyorum her dakika.Sizce aşık değil miyim?Sizce uyumsuzlukları gözümde mi büyütüyorum?
Kendine göre birini bul aşk geçici şeyler

Maddi konular, eğitim farkı vs bence eş seçmek için önemli detaylar değil. Bu devirde güveneceğin, kalbini açacağın adam bulmak kolay mı, bunlar için vaz geçmem sevdiğimden.
Ama cinsiyet eşitliğine inanmayan biri olmaz, böyle bir adama kalp de açılmaz zaten.

Back
X