yol yordam gosterebılır mısınız?

efftelya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
3.312
1.572
698
Merhaba arkadaslar,

Erkek arkadasımın aılesıne nasıl davranmam gerektıgı konusunu kestıremedıgım ıcın sıze danısmak ıstedım.

Tanısmadan once kayınvalıde bana kendı elıyle yaptıgı zeytınıydı yagıydı salcasıyla tarhanası bı paket gonderdı.Agırlıgınca gıda hedıyesı dıyelım.Herseyı bı guzel hazırlayıp gondermıŞ Sagolsun.Bayramdada ılk el opmeye ziyarete gıttıgımde hasta dıye , anneme borcam kaplarda tatlı gonderdıler.Oda coktu.

Zaten bı kac gun gecmeden bızım eve zıyarete geldıler.Aıleler tanıstı.Yanı aılenın bayanları.Guzel gectı hersey cok sukur.Bu gorusmeden sonrakı surecte arkadasımın dugunu,benım hastalıgım,suydu buydu derken ancak telefonda bır kere gorusebıldık aılesıyle.Arada ınternet uzerınden kısa ıletısımlerde var tabi

Şimdi dusunuyorumda gıda yardımı ve tatlı ıcın gonderdıgı kaplarıda ıade etmem gerekli ve bu kaplar boş gıtmez.

Yaklasık bır hafta sonra erkek arkadasımın dogum gunu var.Bu dogum gununu aılesıyle bırlıkte kutlamak ıstıyorumTabi onlardan ızın alıp onlara gıtmek.Bu vesıleyle hem ellerını opmek,Hemde tatlı borek corek gotureyım dıyorum Ama azmı gelır cok mu gelir..Dogru mudur dusunce seklım..Usulunu hiç bilmediğim için danısmak ıstedım..

Bide börek çörek planlıyorumda cok becerıklı degılım Epeyce acemıyım yapabılecegımı tavsıye edecegınız kolay tarıfler var mı?

Bence ailesiyle iç içe olmak güzel ama arayıp konusabilirsin erkek arkadaşınla beraber kutla derim herşeyde onları katma seviyeli olsun hersey bende evliyim 50 günlük daha öncesinde sevgiliyen yani çok görüşüyodum ama kıymetin olmuyo buda bi gerçek sen saygını yitirme yeter bence

henüz nişan söz yok galiba..
eğer öyleyse fazla içli dışlı olmayın ki zaten gerektikçe görüşüyomuşsunuz...
ikram kısmına gelince erkek arkadaşınıza hediye alırken annesinede bluz şal gibi ufak bir hediye alın..
tepsi içinde, kalıpta meyveli kek ve elmalı kurabiye az olur diyosan yufkadan börek yapabilirsin( kolay olduğu için bunları yazdım)

bi kalıp kek yada bir tepsi kurabiye yapabilirsin
başı kapalıysa başörtüsü şal değilse tarzına uygun bir kıyafet alıp götür
en mantıklısı bu sanki!

Zaygun arkadaşın fikrine katılmıyorum.. tamam erkek arkadaşınla kutlamanda ayrı güzel ama bu yapacağın şey aradaki seviyeyi bozmaz aksine sevinirler.. iyi niyetle yaptıkları şeyler var ortada karşılık beklediklerini de sanmıyorum.. Ama tabiki boş götürmek olmaz düşüncende çok güzel, yakınlarında sana yardım edecek arkadaşın vs. varsa dediğin gibi yapabilirsin emin ol çok mutlu olurlar hatta sürprize dönüştürebilirsin bu fikrini.. sen iyiysen herkes iyi derler ya onlardan eksi yönde birşey görmediğin sürece önyargılı yaklaşmamanı tavsiye ederim.. ilerde onlarda ailen olacak.. ben nişanlıyken 2 kg balık alıp gitmiştim onlar evimizi badana yaparken bende sofra hazırlamıştım çok sevinmişlerdi asla seviyemiz bozulmadı hala gidince kayınvalidem ne yapacağını şaşırır, konuşurken dikkat eder, arada çay doldururum o kadarda olsun yani..
kağıt pasta yapabilirsin hem çok basit hemde şık duruyor.. tarifini istersen verebilirim yada googleye yazarsan çıkar.. sigara böreği, kurabiye basit ve süslemelerle şık duran yemekler.. Hayırlı olsun bir ömür mutluluk dilerim..

Herbırınıze degerlı yorumlarınız ıcın tesekkur ederım.Zaten sık gorusuyor degılız hem erkek arkadasımın dogum gunu hemde bı arada olmak sebebıyle dogru olur dıye dusundum.Zaten onların benı bekledıgını tahmın edıyorum.Bayramda elını optum ertesı gun dogum gunumde hem evıme geldıler zıyarete hemde dogum gunu hedıyesı takdım ettıler..Ayrıca babalarına tesekkur etmem gerek..Hem hala utanıp cekındıgım ıcın gerıde duruyorum..Annesıylede bı kez telefonda konustuk..Bu bıraz daha kaynasmamız ıcın fırsat olur hemde azıcık maharetımı gosterırım Hemde uzun zaman once yapmam gerekenı kap kacak ıade etmıs olurum dıyorum..

Sonradan bunuda belırteyımde ona gore yorumlamaya devam edın lutfen..

Bir kalıp kek yapabılırım hıc aklıma bıle gelmemıstı Hemde ustalıkla yaparım :) .. Kagıt pasta ve kurabıye tarıflerı paylasabılır mısınız? Tabı kolay yapılanlardan..

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar,

Erkek arkadasımın aılesıne nasıl davranmam gerektıgı konusunu kestıremedıgım ıcın sıze danısmak ıstedım.

Tanısmadan once kayınvalıde bana kendı elıyle yaptıgı zeytınıydı yagıydı salcasıyla tarhanası bı paket gonderdı.Agırlıgınca gıda hedıyesı dıyelım.Herseyı bı guzel hazırlayıp gondermıŞ Sagolsun.Bayramdada ılk el opmeye ziyarete gıttıgımde hasta dıye , anneme borcam kaplarda tatlı gonderdıler.Oda coktu.

Zaten bı kac gun gecmeden bızım eve zıyarete geldıler.Aıleler tanıstı.Yanı aılenın bayanları.Guzel gectı hersey cok sukur.Bu gorusmeden sonrakı surecte arkadasımın dugunu,benım hastalıgım,suydu buydu derken ancak telefonda bır kere gorusebıldık aılesıyle.Arada ınternet uzerınden kısa ıletısımlerde var tabi

Şimdi dusunuyorumda gıda yardımı ve tatlı ıcın gonderdıgı kaplarıda ıade etmem gerekli ve bu kaplar boş gıtmez.

Yaklasık bır hafta sonra erkek arkadasımın dogum gunu var.Bu dogum gununu aılesıyle bırlıkte kutlamak ıstıyorumTabi onlardan ızın alıp onlara gıtmek.Bu vesıleyle hem ellerını opmek,Hemde tatlı borek corek gotureyım dıyorum Ama azmı gelır cok mu gelir..Dogru mudur dusunce seklım..Usulunu hiç bilmediğim için danısmak ıstedım..

Bide börek çörek planlıyorumda cok becerıklı degılım Epeyce acemıyım yapabılecegımı tavsıye edecegınız kolay tarıfler var mı?
bence gerek yok canım kayınvalıdelerı şımartmak ıyı olmaz benden solemesı mesafe koy sonra bunlar degısıyverıyolar :)

bence gerek yok canım kayınvalıdelerı şımartmak ıyı olmaz benden solemesı mesafe koy sonra bunlar degısıyverıyolar :)

yanlış bir düşünce bence, ne yani ileride nasılsa değişir kötü olur diyerek bu günleri boş vererek mi geçirsin?

bu seferde affedersiniz de gelin kız başına gelecekleri hak etmiş bile olur...

hoş karşılık beklemediklerine eminim ama nasılsa ileride bozulur değişir diyerek şu güzel anları boştan yere umarsızca geçirmeye lüzum yok...

Son düzenleme:
bence ne kadar kap varsa hepsini doldur götür, zaten masa donaltılcaktır çeşit olur, en yaygın en basit adetimiz yani gelen kabı dolu göndermek, ekstradan çikolata falanda götürebilirsin. kapları boş götürmek ya da öyle sevgiline verivermek hiç hoş olmaz, doğum günü güzel bir mazeret
bir derim varda hep kötü kaynana deneyimleri anlatılıyo doğal olarak, ama hepsi tabii ki öyle değil,
çok olumlu güzel düşünüyorsun bence öyle düşünmeye devam et

Son düzenleme:
bence kapları doldur götür
ama sevgilinle doğum gününde ikiniz dısarı cıkın
şimdiden içiçe olursanız emin ol,sonrası daha sıkıntılı olur
her zaman seviye daha iyidir

arada söz nişan yok bu kadar samimiyet bence cok fazla

Teşekkur ederım degerlı yorumlarınız ıcın..ıclı dıslı olunacak bısey degıl.. o kadar davet ettıler gıtmedım anca gecen bayramda elını opmeye gıttım.. Bu kadarda kacmak dogru mu bilemıyorum..ilk defa böle bısı yapnak ıstedım.

bence de gönderilen kapları elinden geldiğince dolu götür
hem komşudan bile gelirken böyle ikramlar ıade ederiz bizde dımı dolu olarak,bu karşı tarafı şımartmak olmaz
ha saatlerce oturmazsın sonrada,hallerini hatırlarını sorar,belki bı çay yada kahvelerini içer çıkarsınız sonra erkek arkadaşınla,doğumgununuzu kutlarsınız
burdakı konulara bakıp ta önyargılı olma sakın,kurunun yanında yaşı da yakma aman
umarı ilerde de bu aileyle çok mutlu olursun:)

Bence siz başbaşa doğumgünü kutlayın dışarıda
Şimdiden evlerine filan çok gitme, cümbür cemaat kutlamaya alıştırma.. Sonra evlendik ama özel günlerimizde bile başbaşa kalamıyoruz dersin..

Ama ikram kısmında haklısın, tabaklar boş gitmemeli
Hem sen birde gelin adaylarısın
Börek ve kurabiye yap, sevgilin götürsün..

Kolay tarifler olabilir

Börek yufka böreği olabilir

1 bardak yağ
1 bardak süt
1 yumurta karıştır.. Yufkaların her katına sür.. 3 adet yufka alta, peynir&maydonoz ekledikten sonra 3 adet yufka ile de kapat.
Pişirmeden önce kes, 1 şişe soda dök ( çok güzel kabarır, ne hamarat gelin derler :1: )

Kurabiye de ıslak kurabiye olabilir

Yarım paket margarin
3 yemek kaşığı kakao
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağından biraz az unu karıştır, 180 derece fırında 14 dk pişir.. Soğuk şerbete batır çıkar, üzerine hindistan cevizi serp :56:

kağıt pasta tarifini daha önce bir arkadaşımız paylaşmış resmide var sofrada çok şık duruyor.. link ve tarifi alıntı olarak ekliyorum..

http://www.kadinlarkulubu.com/kekler-pastalar/224232-minik-pudingli-kekler-resimli.html

çok pratik ve hoş görünümlü bir ikram

öz hazırlığa gerek yok

3 yumurta
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakaolu puding
süt

yumurta ve şekerleri çırpıyoruz, sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. elde ettiğimiz kek karışımını minik muffin kalıplarına ya da hazır satılan kağıt kalıplara 1'er dolu tatlı kaşığı kadar paylaştırıyoruz (kabaran bir kek olduğu ve üstüne puding dökeceğimiz için kalıplara karışımdan fazla koymaya gerek yok). kalıplarımızı bir tepsiye dizip 175 derecede pişiriyoruz.

kekler fırından çıkıp soğuduktan sonra, süt ile kaynatarak hazırladığımız puding karışımını sıcak olarak keklerimizin üzerine döküyoruz.

pudinglerimiz soğumadan üzerlerini hindistan cevizi ile süsleyerek ikrama hazır hale getiriyoruz.

ben bu kez muffin kalıpları ile hazırladım ama kağıtlardan çıkarması daha kolay oluyor arkadaşlar.

afiyet olsun :)

Böyle aranizin iyi olmasina sevindim ama demekki hakkediyorsunuzki hediyeler aliyorsunuz.

Hediyede karsilikli olmali degil illaki..

Bence kendi aranizda kutlayin dogum gününü..

Kendinizde kendinizi davet etmis gibi olursunuz.. Ondan birgün size gelirlerse ikramini fazlasiyla yaparsiniz..

mirageeeeee nergis arkadaşım benim bahseetığim konu gitme etme onlardan uzak dur demek değil ki aradakı mesafeyı sevıyeyı korumak bı ınsan nekadar ıyı olursa olsun senın önune cıkıcak bu konular kı arada nişanda yokk ben yaşadım ve arkadaşıma tecrubemden bahsedıyorum herkes aynı olucak degıl ama olmıcak bıseyde yok bı ara bende kutladım dogum gunu güzel oluyor ama baş başa olmak daha hoş ve romantik bence tabıkı bişeyler yapıp götürebilir boş götürülmez ayıp olur bilmiyorum arkadasım sen kalbini dinle ama genede mantıklı oll kalp herzaman dogru yöneltmiyo insanı

arkadasalar hepınıze tesekkur ederım en ıyısı sanıyorum verdıgı kapları doldurup gondereyım.. sonrasında basbasa erkek arkadasımla dogum gununu kutlarız... dedıgınız gıbı sonradan basbasa kutlayamamaktan sıkayet etmektense boyle olması daha ıyı sanırım.. Verdıgınız tarıfler ıcınde tavsıyeler ıcınde cok tesekkur edıyorum..Bitanesınız :)

istediğin tarih olsun canım basit ve güzel bi sürü tarif var bende :52::52::52:
bence iyi düşünmüşsün cnaım alın bunlar kaplarınz gibi bişey olmuş olur yoksa.
hatta çok pratif bi pastatarifi bile verebilirim sana :52::52::52::52:
sen ne istediğini söle yeter :29:

Ayy kızceler bugun verecegınız tarıflerı yapmaya calısacagım :) Benım herıf bana sakayla karısık laf vuruyodu.. Tavuk gogsu yaptıgımı soylemıstım''Kac kısı zehırledın demıstı'' Tavuk gogsu yapacagım Orada problem yok Elmalı kurabıye buldum onu yapacagım.. Bu pudınglı keklerı yapacagım... Bideee yanına gul boregı yapayım dıye dusunuyorum ama oRada hakıkaten gazamız mubarek olaa :):) Dua edın rezil rusva olmayayım..:23::43:

Back
X