• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yolculuk yapmaktan iğrenir oldum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nastasya flipovna

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
3.410
9.375
358
arkadaşlar bu bir tek banamı denk geliyor anlamadım.iki hamileliğimin ikisinde de aynı sorunla karşılaşıyorum.çok büyütülecek bir şey değil belki ama genede dertleşmek istedim.hamileyim ve ne zaman belediye otobüsüne binsem hani şu hamile yaşlı ve çocuklular olan bölüm var orası ihtiyacı olmayan kişiler tarafından işgal edilmiş oluyor ve üstüne birde yüzünüze bakıp kalkma gereği bile duymuyorlar.bir kaç kez yer istemek zorunda kaldım onda da tartışma çıktı.ne olacak ayakta gitten falan muhabbeti oldu.tartışma çıkmadığında da ters ters bakışlara maruz kalıyor insan.bir banamı yapılıyor bu acaba diye düşünür oldum.değişik bir toplum yapısına sahip olduk sanırım.

Tabi ki yer isteyeceksin, ayakta git diyenlere de cevabını vereceksin, sonra oturup sen onlara ters ters bakacaksin.Hamile kadına yer vermemek ne demek ya. Ben şahsen hamilelerin,yaşlıların gözünü içine baka baka oturanlari uyarıyorum . Rahat rahat bin otobüse canım, kaldır ve otur.

Bir size yapılmıyor ne yazıkki. Ben o koltuklara oturmamaya dikkat ediyorum biri gelir de fark etmem falan diye. O koltuklar niye en önde zor yürüyorsa hemen otursun midesi daha az bulansın vs diye. Ama insanlar oturuyor tabii ki boş kalacağına otursun ama kalkmıyor bile dediğiniz gibi. Yanlarından geçiyor yaşlılar falan yok yani geneli kafasını çeviriyor. Ben kalkıp yer veriyorum otur kızım falan diyolar genelde onlar da çok naif oluyor. Hani hiç de ben şöyleyim yer ver diyene de rastlamadım

Hiç rahatsız olma bence o bakışlardan orası sizin için yapılmış bir yer o pis bakıyosa siz daha pis bakın yaptığından utansın terbiyesiz.

gerçekten çok duyarsız toplumuz. hem hamileykende çocuğum kucağımdaykende ayakta gittim otobüslerde minübüslerde. içimden o kadar çok şey söylemek geçti ki bağıra bağıra yapamadım.

arkadaşlar bu bir tek banamı denk geliyor anlamadım.iki hamileliğimin ikisinde de aynı sorunla karşılaşıyorum.çok büyütülecek bir şey değil belki ama genede dertleşmek istedim.hamileyim ve ne zaman belediye otobüsüne binsem hani şu hamile yaşlı ve çocuklular olan bölüm var orası ihtiyacı olmayan kişiler tarafından işgal edilmiş oluyor ve üstüne birde yüzünüze bakıp kalkma gereği bile duymuyorlar.bir kaç kez yer istemek zorunda kaldım onda da tartışma çıktı.ne olacak ayakta gitten falan muhabbeti oldu.tartışma çıkmadığında da ters ters bakışlara maruz kalıyor insan.bir banamı yapılıyor bu acaba diye düşünür oldum.değişik bir toplum yapısına sahip olduk sanırım.

Cunku artik herkes bencil, ben merkezci olmuş. Karnım burnumda tıkış tıkış otobuste ise gidip geliyordum. Yer veren cok az olmustur. Genelde mal gibi camdan bakar dururlar.

insanlarda insanlık kalmamış koca koca adamlar yaşlı ,hamile,çocuk demeden yayıp oturuyor

arada çok nadir insan gibi insan çıkıpta yer veriyor

1 yasindaki bebegim pusetinde agliyordu bende kucagima almak zorunda kaldim otobuste, abartmiyorum 45 dakika kucagimda tuttum kimse yer vermedi, en sonunda yasli bi teyze hepiniz utanin ben yer veririm diyerek yerini bana vermistiben siz oturun teyze demistim ama zorla oturttu yerine sagolsun. Daha bide ustune suclu duruma dustum cocugun aglamasndan rahatsiz olmuslar bidaha bebekle otobuse binmicekmisim.

Kadinsa yer vermeyen, siz de hamile oldugunuzda size de umarim yer vermezler diyin.
Erkekse eger, sizi tasiyan annenize de yer vermeselermis keske diyin.
Cok mu acimasiz oldu, hayir, az bile!!

Ben de memlekete giderken 4 saatlik bir yolculukta inanin 1 sene yaslandim.
Ayakta degildim dogal olarak parasini verip koltuk aliyoruz. Sabah kalkmisiz erkenden ucak, ardindan otobüs. cocugum 1 bucuk yasinda hic uyumadi yol boyunca. Ve hava kararmaya baslayinca da agladi. Korktu ve ne yaparsam yapayim susturamadim perisan oldum. Önde oturan kusura bakmayin ne kelime kullansam bilemiyorum o insan olacak, o kadin olacak bes para etmez paspas söylendi durdu. Böyle cocuk görmedim söyle böyle ayh mayh diye sesini yükseltti havaya konustu durdu.
Perisan olmusum zaten, ben de cocugum da bitmisiz. anlasa keske lafimdan anlamiyor korkuyor. Bittim gercek anlamda oturup ben de aglayacaktim. Verdigim rahatsizlik zaten beni de üzüyordu ama ne yaparsam yapayim aglamasini susturamadim. Arada susuyordu tabi.
O kizi o otobüste o sinirle bogmadigima sükrediyorum. Kimse sesini cikarmiyor. Ben de ne cocuk sesleriyle kac saat otobüs gittim yine de birsey demedim. cocuk cünkü, ha annesi hicbirsey yapmazsa sinirlenirdim ama kücük cocuga laf söylenmek nedir yahu.
Zaten bitmisim saatlerce ugrastim durdum, boynumu tirmikladi, tekmeledi beni otobüsün icinde korkudan. Sakinlestirmek icin elimden geleni yaptim zaten üzüntüden bittim bir taraftan da o öyle agladikca. O kiza da birsey söylemedigime pismanim. Kimse de birsey demedi. Zaten derdim vardi cocukla ugrasirken, o söylenirken bir laf diyemedigime üzülüyorum.
O terbiyesiz kiz buradaysa da seni terbiyesiz anlayissiz yer paspasi seni! Sen hic anne olmayacak misin? Senin hic cocugun aglamayacak mi. E be pis karakterli kadin. Sen daha beterini cek de senin gibi insanlarla ugras da anla yaptigin terbiyesizlik nedir.
Yolucuktan sonra bir hafta hasta yattim, tatilim beter oldu. Serum yedim, acile kaldirildim. Bir haftada kac kilo verdim bilmiyorum.
O kizin o sikayetlerini unutamiyorum ama. Insallah sen de benim düstügüm duruma daha beter düsersin. Anlayis falan yok. Herkes keyfi bozulmasin derdinde.

Hamileyken çokk ayakta gittim ama kucağımda çocuk varken yer vermemeleri saha çok koydu. Hem çocuğu tut,hem tutunmaya çalış işkence gibi. Yularda Allah var ne diyeyim. O Görsün.

Su an toplu tasima kullanmiyorum.
Kullandigim donemde de yasli, hamile, cocuklu ya da sirf bitkin gorundugu icin yasitim birine yer verirdim. Oturma takintim hatta huyum yoktu yani.
Ama insanlara bunun zorla dayatilmasina anlam veremiyorum. Evet otobuslerdeki o alan gazi, hamile vs ayriliyor. Dogru.
Ama kimsenin kimseye yer verme zorunlulugu oldugunu dusunmuyorum.
Bunu iyilik olarak goruyorum. Yapmak istemeyene diyecek bir lafim yok.

Su an toplu tasima kullanmiyorum.
Kullandigim donemde de yasli, hamile, cocuklu ya da sirf bitkin gorundugu icin yasitim birine yer verirdim. Oturma takintim hatta huyum yoktu yani.
Ama insanlara bunun zorla dayatilmasina anlam veremiyorum. Evet otobuslerdeki o alan gazi, hamile vs ayriliyor. Dogru.
Ama kimsenin kimseye yer verme zorunlulugu oldugunu dusunmuyorum.
Bunu iyilik olarak goruyorum. Yapmak istemeyene diyecek bir lafim yok.
Valla bende iyilik olarak değil insanlık olarak görüyorum. Kucağında çocukla tutunmaya çalışmak,ayakta yolculuk yapmak çok zor çünkü.

ne kadarlık hamilesiniz? belki daha göbişiniz belli olmuyor :/

iyimser olmaya çalışıyorum :/

Çekinmeyin bence, kötü davranmaya hakları yok, ki koltuk sizin hakkınızken, ben çoğunlukla kim hamile anlamıyorum, çok kere hamile yanımdan geçiyor ama farketmiyorum az ötede biri yer verince anlıyorum bakıyorum karnına hamileymiş. Eğer bana deseydi yer verin diye mutlaka verirdim, farketmeyenler de olabiliyor çünkü benim gibi, o yüzden uyarıya ihtiyaç var. Hatta geçen babamla otobüsteydik, babam yer verdi, hamile yanımdan geçmiş ben farketmedim bile, kaç yaşında adam niye kalkıyor demiştim içimden babam için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X