Yol bulmakla derdi olan arkadaşıma şunu önerebilirim, kendine belli işaretler koy! market, okul, park, duvar yazısı, pasta dükkanı, butik vs.."marketi geçince dönerim, camiyi geçince 3 apartman, eczanenin önündeki ışıklardan sağa dönerim!" gibi belli baz istasyonlar belirleyince yol bulmak kolaylaşıyor..
Benim de ehliyet eski ama şoförlük yeni! 5-6 aydır aracım var. Bildiğim yollarda sorun olmuyor ancak daha önce çıkmadığım yollarda (yaya olarak bilsem de) biraz endişeleniyorum. Yaya olarak gayet iyi bildiğim yolları araç kullanırken geçmekte zorlanıyorum, çünkü hem araç kullanmaya, etraftaki araçlara hem de güzergaha aynı anda konsantre olmakta zorluk çekiyorum. Ters yöne girmek, kırmızı ışığı farketmemek gibi endişe içine düşünce zaten ter basıyor! Bundan dolayı sadece belli güzergahta araç kullanıyorum, çevre yoluna, şehir içine giremiyorum, özellikle yalnızken. Seyahatlarimde genelde oğlumla ya da yalnız oluyorum. Eşim, ben direkyonda iken asabileşip beni daha çok paniğe sevk ediyor! Yanımda (sakin) birisi olup sağa dön sola dön dediğinde bir sorun yaşamıyorum. Bu sebeple Navigasyon aleti almak iyi olabilir diye düşündüm.
Navigasyon aleti kullananlar;
- en çok hangi durumda zorluk çekiliyor?
- alırken dikkat etmemiz gereken nedir sizce?
- hangi markayı ve modeli önerirsiniz?
- kullandığınız marka/modelin en çok tavsiye edebileceğiniz, en çok faydalandığınız özelliği var mı?