Doğuma Hazırlık yolu yarıladık diyenler ......

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

jasmin_88

yasemin;ömrüne aşık...
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
838
4
96
37
Adana
yolu yarıladık 20. haftaklara ulaştık diyen hamişler neler yaşıyorsunz durumlar nasıl bebişler artık gümbür gümbür bu haftalarda detaylı ultrason çektirenler bebeişleri görünce neler yaşadınız ...
biz 2 gün önce çektirdik meleğimi görünce çok duygulanduım okadar büyümüş ki bu çocuk benim karnımda mı diye düşündüm bi an

kızlar bu arada bi sorum var benim bebek biraz kilolu çıktı yani haftasına göre 1 hafta öndee çıktı acaba bi sorun olur mu şu an 19+4 teyiz bebeiş 290 gr sizinkiler nasıl kilolaarı :44:

hadi bakalım az kalmış o mükemmel duyguyu yaşamana ayrıntılı ultrason bi başkaymış gerçekten

Bizde 22. haftamızdayız. Çarşamba günü paşamızı izledik, çok hareketli kocaman bir prens olmuş. Müthiş bir duygu, gelsin artık Temmuz ayı :)

ben bu haftaya kadar rahat hissediyodum ama doğakl olarak bu hafta artık ağırlık çöktü yataktan kalkmak istemiyorum ühüüüü

selam arkadaşlar ben ankara yenimahalle devlet hastanesinde muayene oldum 3 lü tarama için ama bebeğim ultrason verilerine göre 19 hafta 6 günlük çıktı doktorum zekai tahişre yönlendirdi anomali taraması için bu anomali taraması detaylı ultrasonmudur çok kafam karıştı dünkü değerlerimi yazıyorum deneyimi olan bana yardım etsin lütfen bi sorun yoktur umarım .

plesenta: korpus posterior grade 0
prezentasyon:değişken
amnion mayi : yeterli
BPD:46 mm, 19 hafta 6 gün
AC: 138 mm, 19 hafta 2 gün
FL:28.9 mm, 18 hafta 6 gün
HC: 167 mm, 19 hafta 3 gün
FKA: :+

canım benim 19 haftalıkken değerlerim 19 haftalık çıktı yalnız ac yani karın çevresi 20 haftalık çıktı . şöyle anlatayım normal doktorum her ölçümde bu değerlere bakıyodu normal diyodu ama ben eve gelip baktığımda ac he yüksek çıkıyodu en son bana doktorum sakatlık ultrasonuna giriceksin dedi hatta bende burda kızlara sordum bu sakatlık ultrasonu diye meğer detaylı ultrasona sakatlık ultrasonu diyomuş doktorcum neyse girdim detaylıya değerler hep 19 haftalıkken ac 20 haftalık çıktı doktor normal dedi sadece biraz toplu bi bebek dedi yani bu 1 haftalık oynamalarda sorun yok diye düşünüyorum tabi en iyisini doktor bilir

Doktor sorun var demeden niye kendinizi strese sokuyosunuz ki. Benim bebeğim de 1 hafta önde gelişim açısından. Bunun nedeni son adetiniz biter bitmez döllenmiş olmanız. Çünkü 40 hafta hesabı yapılırken zaten ilk 2 haftası hamile kalmadan önceki 2 haftanızdır.

Mesela doktorum bana en son bebeğin 20 haftalık demişti. 20 hafta geriye bi sayım yaptım. Adet tarihimden 1 hafta önce bi tarih çıktı. Ben döllendiğim günü çok iyi biliyorum, çünkü hemen ardından eşim olmadan başka bi şehre gitmiştim. Oysa doktorun bahsettiği tarih döllendiğim günden 2 hafta önceydi.

Kısacası bebeğiniz 2 hafta ileride ya da geride olursa hiç telaşlanmayın. O yüzden her şey normal olmasına rağmen kimisi 40 haftada doğar, kimi 38 kimi de 42 haftada. Doktor açık açık ne zaman seviştiniz diyemiyeceği için bu hesaplar var. Üzülmeyin yani.

arkadaşlar benim bebişim 20+3 günlük doppler ultrasona girdim o ayrıntılı ultrason mu yoksa başkada bişi demedi doktorum yoksa yapmayacak mı

ayrıntılı ultrason demektir doopler çeşitli çeşitli isimler söylüyolar senin bebişin organlarına bakılmadı mı ?

Selam arkadaşlar bende 25+1 oldum :) Bebeğim bazen çok hareketli bazen çok durgun. İşte ben o durgun günlerde çok pimpirikleniyorum bir şey mi oldu diye Bu durumu üstümden atamıyorum.
Ama şu var ki inanılmaz bir duygu içimizde bir canlının büyüyor olması. Binlerce kez şükürler olsun. Allah isteyen herkese versin inşallah...

canım bu dönemlerde bebişlerimiz dünyay gelmiş bi bebk gibi uykuya dalıyormuş yani artık uykuları düzxenli ve uzun oluyomuş o yüzden bazen o yüzden tam hissedemiyoruz benim kızışım da aynı bazen uykuya bi dalıyo ohooooo unutturuyo kendini

merhaba bede 20 haftalık hamileyim. dün akşam çok kıpır kıpırdı. bugün de dikkatli bakınca dışarıdan belli oluyodu hareketliliği :)

merhaba bede 20 haftalık hamileyim. dün akşam çok kıpır kıpırdı. bugün de dikkatli bakınca dışarıdan belli oluyodu hareketliliği :)

Dışarıdan belli olck kadar hareketli mi?.maşallah ya.bende 20 haftalık hamileyim ama pek kıpırtı yok daha.endişelenmem mi gerekiyo acaba.kalp atışlarını duydum gerçi.niye hareket etmiyoki.bazen bi kıpırtı hissediyorum inceden ama gaz gibi geliyo o da.umarım bi sıkıntı yoktur.

yok endişelenmeyin ben doktorumla görüşmüş idim. mesela ben bugün tam 18 hafta nın başındayım 17 bitti .. 3 4 gündür karnımda ufak kığırtılar hissettiğimde elimi karnıma koyuyorum sert olan bölgede olduğunu anlıyorum elimi kyuyorum diğer tarafa gidiyor.. bazen hissedemeyince bende korkmuştum ama dedikleri gibi bebek artık uykuya dalıyor ve gece gündüz kavramı yok :) Rabbim her isteyene en yakın zamanda hayırlısı ile tattırsın ve bizede kucağımıza almayı nasip etsin inşAllah

benimki de bazen çok hareketli oluyo dün akşam hiç hareket yoktu mesela normal geliyo bana endişelenecek birşey yok merak etmeyin

Bende tam 21 haftalıkken hissetmiştim tam anlamıyla. Bu nedenle bence de telaşa kapılmayın. Sonra da hareket etti mi etmedi mi derdi başlıyor :) Evet çok sık uyuyorlar ama biz bunu bilemediğimiz için telaşa kapılıyoruz. İnsanın aklına bin türlü şey geliyor Allah korusun. Doğum yapan arkadaşlarımla konuştuğum da herkes aynı şeyi söylüyor. Böyle şeyler düşünerek hamileliğinizi kendinize zehir etmeyin arkadaşlar. Ben dahil :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…