Destek alın bir uzmandan.Ne hissettğimi bilmiyorum,kaygı doluyum,stresliyim.
Sorun yok ya da var bilmiyorum.
Sanırsam ilişki anksiyetem var.Bir şeyler yoluma girince bende kaygı uyanıyor.
Kusur buluyorum hem karşımda hem kendimde,karşı taraf yan çizse değerli oluyor.
En korktuğum duyguyu tekrar tekrar yaşıyorum.
Her ilişkimde aynı sorun,kimse mükemmel değil ama ben ne istiyorum bilmiyorum?
Hem çok istiyorum,hem çok korkuyorum.Duygularım çok karışıyor.İçten içe ilişki istemiyorsunuz.
Kaçıngan bağlanma ya da kaygılı kaçıngan bağlanma probleminiz olabilir. Bu terimleri araştırın eğer size tanıdık gelen evet bu benim dediğiniz şeyler varsa bunları çözmeye uğraşın derim ben bir uzman yardımı ile. Bunları çözmeden mutlu bir ilişkiniz olmaz. Bir ilişki içinde rahat hissetmeye başladığınız an o rahat batar size karşı tarafa bi kusur bulup ayrılırsınız.
Kaygılı kaçıngan bağlandığınıza yemin edebilirim ama kanıtlayamam. Amir Levine in bağlanma diye bir kitabı var. Okuyun okutturun size çok şey katıcak.Hem çok istiyorum,hem çok korkuyorum.Duygularım çok karışıyor.
Tam olarak bu. Kaos ortamında büyüyen insanlar ilerki hayatlarında da kaos istiyor. Ona alışkınlar onlara güvenli gelen bu bir nevi konfor alanları olmuş. Aileden gördüklerini ileri yaşta da hayatlarında istiyorlar, doğduğun ev kaderindir diye boşuna dememişler.Bazı insanlar kaosa gerçekten alışıyor ve bir şeyler yolunda gittiğinde bile bir sorun arıyor çünkü her şeyin yolunda gitmesine alışkın değil ve bu durumda kişiyi tedirgin ediyor. Şey gibi bilindik bir kötüyü bilinmedik iyiye tercih etme meselesi. Yolunda gitmemesine alışınca, yolunda giden şeyler korkutuyor insanı.
Evet aynı şekilde düşünüyorum. Kaotik bir ortamda yetişip büyüyünce, kişinin güvenli alanı aslında kaos dolu bir ortam oluyor, zaten aksini de bilmiyor. Zaten hiç kimse kolay kolay konfor alanından çıkamıyor.Tam olarak bu. Kaos ortamında büyüyen insanlar ilerki hayatlarında da kaos istiyor. Ona alışkınlar onlara güvenli gelen bu bir nevi konfor alanları olmuş. Aileden gördüklerini ileri yaşta da hayatlarında istiyorlar, doğduğun ev kaderindir diye boşuna dememişler.
Genelde çocukluk travmasından kaynaklı oluyor bu zaten, anneden yeterli ilgi göremeyen çocuklar kendi kendilerine yetmeyi öğreniyorlar. Bağımsızlıkları onlar için her şeyden önemli bir hal alıyor. Çünkü daha önce başka birine bağımlı olduklarında(annelerine) ihanete uğraşmışlar. O yüzden birine bağlanmayı tehlike olarak görüyorlar. Annelerinin yaptığı gibi bu bağlandıkları kişilerin de onları terk edeceğini düşünüyorlar.kaçıngan bağlanma var bende de biraz fazla ilgi gördüm mü fazla arayıp sordumu hemen ayrılıyorum yani özgürlülüğümü kısıtlanıyor olarak hissediyorum sizde de böyle oluyor mu ? Benim kaygım çok üzerime düşülmesi bunaltılmak alanım kalmayacak korkusu annemle bebekken çok zaman geçirememişim hazır mama, komşu bakmış bana annemde çok küçük henüz 16 yaş olunca pek anlamıyormuş bu işlerden o yüzden kaçıngan bağlanma stiline sahibim
Benimki daha farklı,beğenildiğim de karşımda kusur buluyorum.Evet bunaltılmak da beni rahatsız eder.kaçıngan bağlanma var bende de biraz fazla ilgi gördüm mü fazla arayıp sordumu hemen ayrılıyorum yani özgürlülüğümü kısıtlanıyor olarak hissediyorum sizde de böyle oluyor mu ? Benim kaygım çok üzerime düşülmesi bunaltılmak alanım kalmayacak korkusu annemle bebekken çok zaman geçirememişim hazır mama, komşu bakmış bana annemde çok küçük henüz 16 yaş olunca pek anlamıyormuş bu işlerden o yüzden kaçıngan bağlanma stiline sahibim
Geçem hafta aramadı ye krizlere girdim,bu hafta o kadar güzel geçti ki ,mutlu emin misin,o kdar da iyi değil sanki,ya kaşı mı yamuk,gözü mü kara vs vs,stresten uyuyamadım,müthiş bir kaygıyla uyudumBazı insanlar kaosa gerçekten alışıyor ve bir şeyler yolunda gittiğinde bile bir sorun arıyor çünkü her şeyin yolunda gitmesine alışkın değil ve bu durumda kişiyi tedirgin ediyor. Şey gibi bilindik bir kötüyü bilinmedik iyiye tercih etme meselesi. Yolunda gitmemesine alışınca, yolunda giden şeyler korkutuyor insanı.
özdeğer sorunun olabilir miBenimki daha farklı,beğenildiğim de karşımda kusur buluyorum.Evet bunaltılmak da beni rahatsız eder.
Sanırsam aşk istiyorum,belki doğru insan değil,belki de ben değilim.Ne istediğimi bilmiyorum.özdeğer sorunun olabilir mi
içten içe kendini beğenilmeye sevilmeye layık hissememe durumu ?
beni beğendiğine göre kesin onda bi sorun vardır gibi bi durum yani
bunalmaya gelemiyor olabilirsin bu çok normal
ama birinin seni beğenmesi, sevmesi neden problem ?
Bilemiyorum ama çocukluğum kaos içinde geçti..bazı insanlar kaygıdan ve kaostan beslenir, siz öylesiniz demiyorum ama örneğin çocukluğu kavga, kaos dolu ortamda büyüyen bir insan sonradan hayatı sakinleştiğinde bundan rahatsız olur ya her şeyden şüphe edip, kusur aramaya o da yoksa kendine sorun çıkaracak bir şeyler bulma peşine düşer umarım sizdeki durum bu değildir.
Size psikoloji cercevesinde durumu acikladim, kok nedeni soyledim. Asik olmam lazim dogru insan falan diyip durumu romantiklestirmeye calisiyorsunuz. Sorunu anlama gibi bir niyetiniz asla yok. Gerceklerden kaciyorsunuz.Sanırsam aşk istiyorum,belki doğru insan değil,belki de ben değilim.Ne istediğimi bilmiyorum.
Sorunlu bir ailede büyüdüysen çok normal..Ne hissettğimi bilmiyorum,kaygı doluyum,stresliyim.
Sorun yok ya da var bilmiyorum.
Sanırsam ilişki anksiyetem var.Bir şeyler yoluma girince bende kaygı uyanıyor.
Kusur buluyorum hem karşımda hem kendimde,karşı taraf yan çizse değerli oluyor.
En korktuğum duyguyu tekrar tekrar yaşıyorum.
Her ilişkimde aynı sorun,kimse mükemmel değil ama ben ne istiyorum bilmiyorum?
Merhaba terapi alıyorum,bu konuya henüz geçmedik.Önce bir ilişki içinde olmak en büyük adımdı benim için.Size psikoloji cercevesinde durumu acikladim, kok nedeni soyledim. Asik olmam lazim dogru insan falan diyip durumu romantiklestirmeye calisiyorsunuz. Sorunu anlama gibi bir niyetiniz asla yok. Gerceklerden kaciyorsunuz.
Sizin gibi kacingan baglanan insanlarin en populer savunma mekanizmasidir dogru kisi degildi demek. Lutfen psikolojik yardim alin.
Neyden korkuyorsunuzHem çok istiyorum,hem çok korkuyorum.Duygularım çok karışıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?