• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yönetici asistanı değilim çaycıyım

melisTurkcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2012
87
2
46
İstanbul
Arkadaşalr aylar sonra şartları çok iyi bir şirkete yönetici asistanı olarak girdim, fakat aslında çalışma zorunluluğum yok maddi açıdan rahatım. ve şirket bana işe başlarken bir süreliğine sadece yönetim kurulu başkanına çay v.s verebilirmsiiniz ofise bir çaycı alana kadar dediler. bende sabretmeden hiçbirşey olmaz diyerekten kabul ettim. gel gelelim ofiste yöneticin misafilerinede çay kahve servisi başladı yönetici yemek yer onlarıda ben dışardan söyleyip hazırlayıp yanına çay koyup falan veriyorum.Düşünsenize işe gelicem diye en şık iş kıyafetlerimi giyiyorum topuklumu giyiyorum o presentabl halde elimde çay taşıyorum hemde ne için? Bu durum grurumu acayip incitti resmen kandırdılar beni başlayalı 3 ay oluyor ne çaycı var ne bişe neymiş efendim ofis yoğun bir ofis değilmiş . benim başvurduğum ve alındıdğım pozisyon yönetici asistanlığı ve görevlerim arasında çaycılık yok dedim. ve istifamı verdim. sizce pişman olur muyum?

canım bende o olayı çok yaptım çay kahve taşıdım bazen sinir olurdum ama iş yok piyasada nedirki bi çay deyip geçtim çoğu zaman inşallah pişman olmazsın işten çıktığına

İstifa etmeden önce bir konuşsaydınız keşke, bu şartlarda işe başlamadım ben diye. Çok fevri davranmışsınız gibi geldi bana.

En iyisini yapmışsın arkadaşım yönetici asistanlığı adı altında seni çaycı olarak kullanmışlar 3 ay hem de. İyi bile dayanmışsın.

maddi sıkıntın yokmuş işinide severek yapmıyomuşsun bence hiçte pişman olmazsın kararından
üç ay da az bi süre değil çaycı aradıklarını baştan söyleselermiş bari... oyalamaktan başka bişey yapmamışlar canım...

Arkadaşalr aylar sonra şartları çok iyi bir şirkete yönetici asistanı olarak girdim, fakat aslında çalışma zorunluluğum yok maddi açıdan rahatım. ve şirket bana işe başlarken bir süreliğine sadece yönetim kurulu başkanına çay v.s verebilirmsiiniz ofise bir çaycı alana kadar dediler. bende sabretmeden hiçbirşey olmaz diyerekten kabul ettim. gel gelelim ofiste yöneticin misafilerinede çay kahve servisi başladı yönetici yemek yer onlarıda ben dışardan söyleyip hazırlayıp yanına çay koyup falan veriyorum.Düşünsenize işe gelicem diye en şık iş kıyafetlerimi giyiyorum topuklumu giyiyorum o presentabl halde elimde çay taşıyorum hemde ne için? Bu durum grurumu acayip incitti resmen kandırdılar beni başlayalı 3 ay oluyor ne çaycı var ne bişe neymiş efendim ofis yoğun bir ofis değilmiş . benim başvurduğum ve alındıdğım pozisyon yönetici asistanlığı ve görevlerim arasında çaycılık yok dedim. ve istifamı verdim. sizce pişman olur muyum?

Duruşunuzdan eminseniz pişman olmazsınız. Sonucta sizi kandırmışlar. Ben de olsam bozulurdum.

Bu görevde çalışan arkadaşlar daha iyi bilir ama zaten bahsettiğin pozisyona patronun yemesi içmesi, kahvesi, kişisel birsürü işi de giriyor diye biliyorum...İhtiyacın yoksa pişman olmazsın.Ama kendine başka poziyonlarda iş aramalısın bence, çünkü direk böyle olmasa da bahsettiğin ünvanda bu tür işler var.

Tamam kandirilmis gibi hissedebilirsiniz Ama insanoglunun basina hersey gelebilir...
Yani eliniz kolunuz yorulmuoya, agir yukte tasimiyorsunuz....copte toplamiyorsunuz...
Suda var maddi durumunuz iyiyse cekmemekle dogru ettiniz...

Canım bizde de yönetici asistanı müdür çayını getirir-götürür,kahvesini hazırlar vs. Ondan başka çalışan odasına giremez çünkü.
Hem diğer işleri yapar hem de müdürün isteklerini karşılar.
Bu kadar kötü düşünmeseydin keşke tabi herkesin iş düşüncesi farklı.

Aynı şeyi ben de yaşadım üstelik babamın şirketinde. Babamın pis ortaklarının pasaklı elleriyle kirlettiği cam masayı her gün ben temizlerdim müşteri gelipte öyle görmesin diye. Yerleri bile sildim o kadar işimin arasında. En sonunda dayanamadım ve baba ben gidiyorum dedi. Hayır kal demedi çünkü biliyordu rahatsız olduğumu. Maddi sıkıntı yoksa çekmek zorunda değilsin. Pişman da olmazsın. Sanki ayrıldığın yer Koç Holding falan mı yani? Zaten eğer presentabl bir görüntün varsa rahat iş bulursun.

yönetici asistanı çay kahve servisini yapar ama çaycı çayı kahveyi yapar getirir,yöneticinin odasına giremez asistan, yöneticinin odasına girer ve servisi yapar...ama sizde çaycı yokmuş siz direk çayı yapan ve servis eden kişi sıfatında çalışmışsınız....bence doğrusunu yapmışsınız sizin görevinizin dışında değil kısmen içinde ama size çaycılığı da yıkmak istemiş uyanık patronunuz:((

Profesyonel bir firmada üst düzey yönetici asistani yöneticinin cayını icip icmediğini, kahvesinin zamanında gelip gelmediğini organize eder ama kendisi yapmaz.

Ben amirimin caylarını takip ederim, kac tane icti kahve icti mi soğuk birsey ister mi takip ederim ama kendim götürmem. Cok cok ekstrem durumlarda gec saatlere kalmışsak, görevliyi de göndermişsem kendim veririm, hem de zevkle o benim amirim. Ama sırf bu iş icin ayrı bir eleman tutulması sart.

Şimdi şöyle bir durum var genelde hemen hemen her iş yerinde sekteter veya sizin gibi girenler bu servisleri yapıyorlar..
Çay kahve servisi yapmak kötü değil ki yorucuda değil. elinizede yapışmaz. bunu genelde herkez yapıyo hemen öyle yüksek yerlere geçilmiyo iş yerinde ve biryerden başlamak gerekiyor. Maddi durumunuz iyi ise pişman olmassınız ama bu devirde iş bulmak artık cok zor keşke birazda sabredip dayansaydınız.. Çaycı olarak başlayıpda nerelere gelen insanlar var. Sizde haklısınız size bir süreliğine diye söylenmiş ama öyle olmamış.. Benim görüşüm keşke işinizi kaybetmeseydiniz gelen gideni aratır ya o söz cok doğru.
Gireceğiniz diğer işler belki daha kötü olacak evet belki çay servisi yapmayacaksinız ama cok kötü olacak bilemessiniz ki.
Bende avukatın yanında çalışıyorum ilk girdiğimde işe ne diye girdim biliyormusunuz avukat katibi olarak klavyede çok hızlıyım bilgisayar bilgim herşeyim var. Adalet okuyorum neyse.. bir girdimm ne katipliği.. ben oraya gelene gidene çay servisi yapmaya girmişim meğer çaycı oldum.. ama dayandım sabrettim. pes etmedim olsun dedim buda iş dedim gocunmadım hiç bir zaman.
Gel zaman git zaman yavaş yavaş işimde yükseldim. Bilgisayar başına oturtuldum ve su an bu iş sayesinde inşallah bu sene adliyeye katip olarak gireceim nerden nereye değil mii.. belki bu bir örnek olur size.
İnşallah da pişman olmassınız.

yönetici asistanı çay kahve servisini yapar ama çaycı çayı kahveyi yapar getirir,yöneticinin odasına giremez asistan, yöneticinin odasına girer ve servisi yapar...ama sizde çaycı yokmuş siz direk çayı yapan ve servis eden kişi sıfatında çalışmışsınız....bence doğrusunu yapmışsınız sizin görevinizin dışında değil kısmen içinde ama size çaycılığı da yıkmak istemiş uyanık patronunuz:((

Arkadaşım bizde de çay-kahve makinesi bölümü var. Asistan orada yapar getirirdi. Ayrı bir çaycı yok yani. Şirkette bulunan şehrin enlerinden öyle açıklayım kurumsallık ölçüsünü.
Kaldı ki iş yerinde çaycı olsa müdürün vs gayet ciddi görüşmeleri oluyor o mu servis yapacak. :53:

bu cay verdin yer de is olarak bisi kapabiliyomuyduu sana katkisi varmiydi yoksa eger en iyisini yapmissinn.bende zamaninda cok kullanildim ogrenim durumun ne bilmiyorum ama 4yillik univ mezunuyum yeri geldi cayda tasidim fircada yedim ama simdiki aklim olsa hic yapmazfim kriterin olsun cay lafini duyunca hayir veremem de ona gorede bi eleman alsinlar canim iki is yaptirip tek maas veren o pis patronlari iyi bilirimm.dedim gibi is arayinca bulursun Allah bi kapi acar ama kendine guven ezdirmee benim gibi kendini asil sonra benim gibi yapmadin cayciliga dglde yaptigin kullanildin cayciliga pisman olup ne salakmisin be kizim dersin benim gibiiii

Türkiye'de birçok meslek gibi yönetici asistanlığı da düşündüğünüz gibi olmuyor. Hani mesleği küçümsemek gibi olmasın ama çok daha köklü mesleklerde bile bu tarz şeyler olabiliyor. Bence çok abartılacak bir durum olduğunu sanmıyorum. Koç v.b köklü şirketlerde çalışan 20 yıllık yönetici asistanları bile yeri geldiğinde bunu yapabiliyor. Kısacası iş hayatına hoşgeldin.

Benim müdürde istiyo zırt pırt bazen duymazlıktan geliyorum ama gerçekten sinir olmamak elde değil. Ben de tek bayanım işyerinde ve çaycımız yok gelen misafire filan bakıyorm allahtan ara sıra oluyorda neyse diyorum yoksa dayanılcak gibi olmuyor gerçekten. Hele bir de tam çaycı muamelesi ypıp türk kahvesi istemezler mi deli oluyorum.
Bence iyi etmişsin eğer şimdiye kadar çalışıpta biryerlere geldiysen bunu çekmek zorunda değilsin sonu yok çünkü.Ara sıra olsa eminim sen de neyse derdin..Boşver önüne bak bulursun başka iş..

Back
X