• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yönlendirilmeye ihtiyacım var

yeliz28

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2016
13
0
1
34
Merhabalar,

25 yaşındayım dış ticaret bölüm mezunuyum fakat bölümüm ile alakalı iş bulamıyorum ya dil şartı yada tecrübe şartı mutlaka istiyorlar. Başka işler yapmak durumunda kalıyorum şuan bir firmada ön muh. bakıyorum fakat kendi mesleğim olmadığından hiç içimden gelmiyor :( Başka bölüme yönlenmek istiyorum.
Tekrar aöf bölümlerinden birini okumak istiyorum. Örgün okuma şansım şuan için yok sözlüyüm evlilik planı içerisindeyim.. İngilizce kursuna gitmeyi kimse tavsiye etmedi paranı çöpe atma diyorlar.
Aöf okunacak bölümler var mı tavsiye ? Ne yapmalıyım?

Gümrüklerde iş bulabilirsin. Ayrıca dil öğrenme gibi bi şansın varsa kesinlikle dile yönel. Kalifiyeli elemanda aranan özellik en az bir dil bilmesi zaten.
Bende maliye mezunuyum ama asistanlık yapıyorum.
Biraz pişmemiz gerekiyor sanırım

Dis ticaret biraz tecrube isteyen bir bölüm.
Dis ticaretle ugrasan sirketlerde ön muhasebe de olsa çalışın. O süreçte ingilizcenizi gelistirin. Veya cince gibi önemli bir dili sıfırdan öğrenmeye çalışın. Bir yılınızk verirsiniz belki ama bir ömür isinize yarayacaktir.
Ön muhasebe dursaniz dahi o sirketteki çalışmalardan tecrübeleri ogrenirsiniz bir şekilde.
Kolay gelsin şimdiden.

Tekrr bi bölüm okumak 2 3 yıllık zamnı çpe atmak dil kursuna gtmek daha mantıklı hangi bölüme gidersen git dil olmazsa iyi bi iş yne zor

Dil kursu eğer düzgün bir kursa gidersen kesinlikle paranı çöpe atmak değildir. Dış ticaret için olmazsa olmazdır. Bence aöf'den önce iyi bir dil kursuna yazılmayı düşünmelisin. Çünkü işletme iktisat vs. ne okursan oku sana dil lazım olacak.

Merhabalar,

25 yaşındayım dış ticaret bölüm mezunuyum fakat bölümüm ile alakalı iş bulamıyorum ya dil şartı yada tecrübe şartı mutlaka istiyorlar. Başka işler yapmak durumunda kalıyorum şuan bir firmada ön muh. bakıyorum fakat kendi mesleğim olmadığından hiç içimden gelmiyor :KK43: Başka bölüme yönlenmek istiyorum.
Tekrar aöf bölümlerinden birini okumak istiyorum. Örgün okuma şansım şuan için yok sözlüyüm evlilik planı içerisindeyim.. İngilizce kursuna gitmeyi kimse tavsiye etmedi paranı çöpe atma diyorlar.

İyi de ingilizce dahi bilmeyen (dahi diyorum çünkü tek dil bile yeterli değil artık) biri nasıl dış ticaret alanında çalışabilir ki? Sorun sizde değil, o bölümü oraya koyup dil eğitimi vermeyen sistemde.

O kursları kötüleyen kaç kişi gitmiş ki? Ucuza kaçıp dandik kurslara giderseniz evet paranız boşa gider. Ama adı sani bilenen kurumsal firmalarda istediğiniz aşamaya kadar ilerlersiniz. Tabi bu altı ayda olacak bişey değil. En az 1,5-2 senenizi vereceksiniz ki belli bir seviyeye erişin. Yerinizde olsam bir aöf bölümü daha okuyacağıma iki senemi dil öğrenmek için harcarım. Dış ticaret dil olduktan sonra kolay iş bulunabilecek üstelik kariyer yapma olanağı yüksek bir bölüm.

Merhabalar,

25 yaşındayım dış ticaret bölüm mezunuyum fakat bölümüm ile alakalı iş bulamıyorum ya dil şartı yada tecrübe şartı mutlaka istiyorlar. Başka işler yapmak durumunda kalıyorum şuan bir firmada ön muh. bakıyorum fakat kendi mesleğim olmadığından hiç içimden gelmiyor :KK43: Başka bölüme yönlenmek istiyorum.
dış ticaret mükemmel bir bölüm, buişiyaptım,çokeğleceli amaortadüzeyde olsaingilizcegerek, ömuhasebedekendini hebetme,englishtime a ingilicekursu al, en azından kendiniifade edersin, benmemnunkaldım, evde ingilizceçalış,nette bedava, kalıplarıöğre kelimeöğren, al saa ingilizce...
dış ticarette iyi de para var, o kadarzor değil,igilizce öğrenve bir yerlerdenbaşla

Son düzenleme:
İyi de ingilizce dahi bilmeyen (dahi diyorum çünkü tek dil bile yeterli değil artık) biri nasıl dış ticaret alanında çalışabilir ki? Sorun sizde değil, o bölümü oraya koyup dil eğitimi vermeyen sistemde.

O kursları kötüleyen kaç kişi gitmiş ki? Ucuza kaçıp dandik kurslara giderseniz evet paranız boşa gider. Ama adı sani bilenen kurumsal firmalarda istediğiniz aşamaya kadar ilerlersiniz. Tabi bu altı ayda olacak bişey değil. En az 1,5-2 senenizi vereceksiniz ki belli bir seviyeye erişin. Yerinizde olsam bir aöf bölümü daha okuyacağıma iki senemi dil öğrenmek için harcarım. Dış ticaret dil olduktan sonra kolay iş bulunabilecek üstelik kariyer yapma olanağı yüksek bir bölüm.
tekdil yeterli,oda ingilizce,benimmüdürlerim hep tekdil biliyordu, orta seviye bilseoperasyouyapar zaten

tekdil yeterli,oda ingilizce,benimmüdürlerim hep tekdil biliyordu, orta seviye bilseoperasyouyapar zaten

Ingilizce ortak dildir. İkinci üçüncü diller her zaman iş bulmada da o işte ilerlemede de avantajdır.

Operasyonu yapacak kadar ingilizce bilen insan ilerleyemez orada kalır.

İngilizce bilmek bir şey ifade etmiyor artık pek.
Başka dil katmak gerek yanına.

Ingilizce ortak dildir. İkinci üçüncü diller her zaman iş bulmada da o işte ilerlemede de avantajdır.

Operasyonu yapacak kadar ingilizce bilen insan ilerleyemez orada kalır.
benim müdürlerim hep ingilizce biliyordu ana dil seviyesind ve yetiyordu dış ticareti idare etmek için, altında da 2-3 dil bilen adamlar çalışıyordu, önemliolan mücadele ruhu satış yapabilme, kültürlere uyum, iletişim vs

benim müdürlerim hep ingilizce biliyordu ana dil seviyesind ve yetiyordu dış ticareti idare etmek için, altında da 2-3 dil bilen adamlar çalışıyordu, önemliolan mücadele ruhu satış yapabilme, kültürlere uyum, iletişim vs

Nasıl firmalardan bahsediyorsunuz bilmiyorum. Benim daha önce çalıştığım şirkette de eşimin şu an çalıştığı şirkette de sadece ingilizce bileni yönetici değil sorumlu bile yapmazlar. Bahsettiğiniz firmalar küçük ölçekli firmalardır muhtemelen.

Merhabalar,

ingilizceyi öğrenmek istiyorsan kursa yazıl. neden paran boşa gitsin
netten de ingilizce öğrenmek için videolar izle.
eğitim üzerine
ingilizce film izle
yapılmaz diye bi şey yok. kimseye bakma.

Merhabalar,

2 yıllık mezun iseniz 2 yıllık bölümlere sınavsız yazılırsınız 2.üniversite kapsamında4 yıllık mezun iseniz 4 yıllık ve 2 yıllık bölümlere sınavsız yazılırsınız 4 yıllık sosyal hizmetler hariç.Lisans tamamlamak isterseniz de dikey geçiş sınavına gireceksiniz.Siz kaç yıllık mezunusunuz?

Nasıl firmalardan bahsediyorsunuz bilmiyorum. Benim daha önce çalıştığım şirkette de eşimin şu an çalıştığı şirkette de sadece ingilizce bileni yönetici değil sorumlu bile yapmazlar. Bahsettiğiniz firmalar küçük ölçekli firmalardır muhtemelen.
aileşirketleri ortalama80-100 kii çalışanı olan firmalar

:KK53::KK53:

Pardon? Dis ticaret ve ingilizce bilmemek? Oradaki dis neyi ifade ediyor acaba?

bende bunu düşündüm ve soracaktım nasıl yani dış ticaret okuyup hatta bitirip ingilizce bilmemek.

dış ticaret okuyanlar ikinci yabancı dil bile bilmiyor mu genelde???

Back
X