• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yönlendirilmeye ihtiyacım var

Gümrüklerde iş bulabilirsin. Ayrıca dil öğrenme gibi bi şansın varsa kesinlikle dile yönel. Kalifiyeli elemanda aranan özellik en az bir dil bilmesi zaten.
Bende maliye mezunuyum ama asistanlık yapıyorum.
Biraz pişmemiz gerekiyor sanırım

Dil için ya kursa gideceğim berki birşey öğrenebilirim ama yurtdışına gitme şansım malesef şuan yok

dışticaret ingilizcedenöte mevuatbilmektir mesela, bölüme benceingilizce şartı aranmalı

bende bunu düşündüm ve soracaktım nasıl yani dış ticaret okuyup hatta bitirip ingilizce bilmemek.

dış ticaret okuyanlar ikinci yabancı dil bile bilmiyor mu genelde???

Türkçe eğitim veren hatta aöf'de olan bölümler bunlar malesef.

Bir de lojistik var böyle. Mezun olanların hepsi kargocu oluyor.

• Beğen
Reactions: KV_
İyi de dış ticaret okurken dil bilmeden dış ticaretçi olunamayacağını bilmiyor muydunuz?

AÖf okusan ne iş bulacaksın ki

yani iki yıllık AÖF ile iş bulmak kolay değil zaten bulacağın ön muhasebeyi de şimdi bulmuşsun

ya dilini geliştireceksin ya da farklı meziyetlerin ile dış ticaret ile ilintili bir yerden başlayacaksın

arkadaşlar söylemiş zaten, açıköğretimden 2. üniversiteye harcayacağın zamanı, parayı ve enerjiyi ingilizce öğrenmeye harca. kursla yetinme hem kursa git hem evde ingilizce programlarla çalış, chat yap, dizi izle, bu ülkede çok iyi ingilizce bildiğini söyleyenlerin yarıdan fazlası ingilizce "konuşamıyor" o yüzden bol bol pratik yap.
dil sorununu çözdükten sonra yavaş yavaş kendi alanına kayarsın, önce eksiğini kapatmış ol, sen kendine inanırsan onlar da sana inanır.

Back
X