Ben bu dediğinize pek katılamadım.
Aşk yüce bir kavramsa aksine o yapaylığa hiç girilmemeli. İçi boşaltılmamalı. İnsan kendi eliyle yüzeyselleştirmemeli.
Aşk yüce bir kavramsa aksine herkesle, her seçenekle, her alternatif ile denenmemeli. Gerçekten yoğun duygular varsa yaşamak için şans verilmeli sanki.
Ayrıca aşk herhangi iki insan arasında ortaya çıkabilir. Ama uyum, sevgi, bağlılık, bunlar zaman ister ve herhangi iki insan arasında olmaz elbette. Bu yüzden aşk bir duygu sadece, aşk ve tutku da o kadar yüce kavramlar değil bana kalırsa, doğamızda olan şeyler sadece. Bu açıdan reddetmek de yüceltmek de gereksiz sanki.
Ama sevgi bence tabi ki çok yüce bir kavram. İlle seneleri devirmiş ilişkilerin sevgisinden bahsetmiyorum, bazen 6 ayda da onun yaşanabileceğini hisseder insan, emek vermek gelir içinden. İşte ona tutunmak lazım elbet, tabi insan içinde o sevgiyi buluyorsa. Bağlılık ise bir seçim olduğundan çok daha yüce geliyor bana. Ama bunlar için elbette ilişkiler biraz pişmeli. O sevgiyi ve bağlılığı yaşayabilmek için de elbette flört etmek lazım. Ama flört amaç değil, o karşılıklı sevgiyi bulmak için bir araç olabilir olsa olsa...