Yöresel Tarif Yöresel Yemekler Yarışması Yarışmacı Röportajları

Yöresel Yemekler

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.561
615.005
1.423
Malatya
Merhaba yemek Yarışması Takipçileri:3:
Yöresel yemekler yarışması ,yarışmacıları ile yaptığım röportajları sizlerle paylaşmak istiyorumEki Görüntüle 877285 $af2flowere008mv9.gif Eki Görüntüle 877285 $af2flowere008mv9.gif
Bana yardımcı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum:16::16:

Yarışmada başarılar diliyorum:46::46::46::46::46:

GAZELDUSTUBAGLARA'NIN RÖPORTAJI

attachment.php

GAZELDUSTUBAGLARA

1)Yarışma hakkında düşünceleriniz?

1- çok zevkli ve eğlenceli... katılmak hoşuma gidiyor :34:

2)Yarışmadan beklentileriniz?

2-iyi bir sonuç :) ama takdir üyelerin tabiki..

3)Yarışmanın kurallarını beğeniyor musunuz?

3-evet kurallar dayet dozunda...ama 10 luk sistemde birden fazla oy verebilme şansı olsa çok iyi olur..çünkü bazı yemekler bir iki oyla kalıyor....en azından en beğenilene 10 veriliyorsa, az beğenilene de az puan verilebilse daha çok teşvik edici olur,

4)Yarışmaya neden katıldınız?

4-birinci olma ümidi elbette :52: ama işin eğlence kısmını da es geçmem...:32:

5)Aileniz yarışma hakkında ne düşünüyor?

5-eşime göre çok mantıksız :1: hala tadına bakmadan oy vermenin imkansız olacağını düşünüyor...:1:

6)Yarışma birinciliği sizin için ne kadar önemli?

6-çok önemli ama olamasamda dünyanın sonu değil, hakeden kazansın inşallah..:34:

7)Hediyeler hakkında ki fikirleriniz?

7-gayet güzel hediyeler, :ssz:

8)Yarışma devam etmeli mi?

8-kesinlikle devam etmeli......

9)yemek yapma konusunda iddianız?

9-her kadın kendince iddialıdır...fakat en alası benim diye abartmıyorum :ssz:

10)Oylar sizce nasıl veriliyor?

10-dediğim gibi onluk sistem daha güzel olur bence... daha adil olur...

11)Rahatsız olduğunuz durumlar?

11-çok emek verip de, bir iki oyla kalanlarımız oluyor bazen...motive düşürücü bir durum..açıkçası birdaha katılma isteğini düşürebilir...

12)Yarışma için yaptığınız hazırlıklar?

12-çok hazırlık yaptım...mutfağımın aydınlatmasını değiştirecek kadar :1:

13)Yarışma sonrası hisleriniz?

13-beğeniler geldikçe gurulanıyor insan...özellikle tarifler beğenilip denenince daha bir hoş oluyor...:34:

Çok güzel bir röportaj olmuş. Ya bunu okuyunca ben ne gevezeyim dedim yaa gazel ne güzel kısa cevapar vermiş ben anlattım da anlattım yuh bana alakası olmayan şeyler de demiş olabilirim :17:

Gazel ne güzel çekmiş resmini ben uzaktan çekmişim yaa bu kadar güzel gözükmüyor yemeğim yani. Başarılar dilerim arkadaşım. :16:

Nevoş ben sana röportajı yazıp gönderdim ama gelmemiş mi baksana bir benim gönderilenler klasörümde gözükmüyor da gelmedi mi acaba yeniden mi yazıcam :26:

USHA'NIN RÖPORTAJI

attachment.php

USHA

1)Bilmem ki :44:ilk defa katılıyorum, daha öncede takip etmemiştim hiç şakayla başladı gerçek oldu :52:Ama keyifli olacak gibi görünüyor:51:

2)Hediyeeee :60::60::60::60:

3)Genel anlamda evet ancak bazı ufak düzenlemeler hoş olabilir:ssz: Mesela yarışmayı bir pro üye kazanırsa, pro üyelik hediyesi 2. ye verilebilir:40: Sonra her katılımcıya ufak tefek hatıra anlamında hediyeler verilebilir daha teşvik edici olur :51: Aklım fikrim hediyede :60::60:

4)Anı olsun diye :16::16:

5)Başlangıçta: Ne gereği var uğraşmaya yumurta kır yiyelim işte...:21:

Yemek yaptıktan sonra : Sen hep katılsana bu yarışmalara... :52::52::52:

6)Bilmediğiniz bir yemeğin tadını hayal edemiyorsunuz:53:... Herkesin damak zevki de farklı:39:... Dolayısıyla oylama sonucunda az oy alan kötü yemek yapmıştır diyemeyiz:34:... Durum böyle olunca da yemeğimin beğenilmesi oy alması hoşuma gider ama 1. lik benim için önemini yitirir...:ssz:

7)Pro üyelik haricinde ne verildiği ile ilgili çok bilgim yok açıkçası :26:Bir kaç arkadaş söyledi ama bakalım ne çıkacak bahtımıza:52:
Ama üstte de dediğim gibi bu kadar emek verilmişken pro üyelik hediyesi mutlaka birilerine verilmeli :ssz:

8)Etmeli tabi :51: Hazırda 1 yemeğim daha var :52:

9)Keyfim yerindeyse ve yağmurda yağmıyorsa:1: yaptığım yemeği beğenmeyen çıkmadı daha (kayınvalidem dahil:27:)

10)İnsanlar bir yemeği beğeniyor ve oy vermek istiyor. Ama beğendiği diğer yemeğe de haksızlık olacağını düşünüyor... Ben öyle hissediyorum şuanda mesela:ssz:

Aslında bir kişi bütün yemeklere ayrı ayrı oy verebilmeli mantıken...Çünkü işin özü şu ki herkes maddi manevi emek veriyor kazanamasa da bir değerlendirmeyi hak ediyor diye düşünüyorum:ssz: Artık 5 lik mi olur, 10 luk mu , 100 lük mü sistemine ben karışmam :19:

11)Şimdilik bir rahatsızlığım yok :ssz:... Olursa sonradan yazsam olur mu :27:
Ama hiç oy alamazsam biraz üzülürüm sanırım:26:

12)Bir yemek yaptım 100 e yakın fotoğraf çektim:ssz:

Onu beğenmediğim için sonra farklı bir yemek yaptım ama iyi bir ön hazırlık oldu benim için özellikle de yemek yaparken fotoğraf çekmek konusunda:23:

13)Şimmmdi onlar düşünsüünnnn :52::52:

Şaka tabi :34: Yemeğimin daha önce hiç görmediğim, hiç tanımadığım insanlar tarafından beğenilmesi çok güzel bir duyguymuş:16:

Birde bahaneyle ev halkı kebap yapabildiğimi öğrendi ve acaba tekrar isterler mi korkusu kapladı içimi :53:

DEJAVU_ONE'NİN RÖPORTAJI

attachment.php

DEJAVU_ONE

1)Çok güzel bir organizasyon. Hem beğendiğimiz tarifleri yapıp paylaşıp başkalarının yeni tarifler öğrenmesine olanak sağlaması, hem başkalarının tariflerini görüp denemek güzel.

2)Herkesin beklentisi adı üzerinde yarışma olduğu için kazanmak, birinci olmak bu şekilde yaptığı yemekle takdir edilmek böyle bir platformda. Ama atmosferde çok güzel yorumları okumak beğenileri görmek, o yemek hakkında konuşmak bile çok heyecanlı oylama aşaması da bir o kadar güzel.

3)Genel olarak evet. Bazı önerilerimiz ya da şikayetlerimiz göz önüne alınıyor bu iyi bir şey. Ayrıca konumuzun aktif olmadan önce yönetici tarafından görülmesi ve eksiklerin bildirilmesi çok daha iyi oluyor bence.

4)Yarışmaya bu kategori için söylemeliyim ki, bu yemeği çok yapmak istememden ve tam da bu kategoriye uygun olduğunu düşündüğümden katıldım ve tabii ki yemeğimle ilgili beğeni görmek, güzel yorumlara cevap vermek motive edici bir şey yanında birincilikte olsa hiç fena olmaz :1::17:

5)Bir tek eşimin haberi var. O şaşkınlıkla karşılıyor yani anlayamıyor bir site için o kadar uğraşıp yemek yapmayı zaman ayırmayı ama çokta yardımcı oluyor. Benim resim çekemeyecek durumda olduğum zamanlarda resimleri o çekiyor bilgisayarıma yüklüyor tabi sayfama yüklemek bana ait. Ama genel olarak çok mantıklı bulduğunu söyleyemem :9:

6)Tabii ki doğruyu söylemek gerekirse herkes gibi benim içinde önemli. Yarışma bunun adı. Yemeğinizle birinci olmayı takdir beğeni toplamayı istersiniz. Bu cesaret ve güven verir insana. Ama o atmosferde son derece güzel muhabbetler, beğenileri yorumları okumak, oylama heyecanı hepsi ayrı güzel.

7)Güzel ve işlevsel hediyeler seçiliyor herkesin işine yarayacak şeyler. Çok başarılı. :34:

8)Tabii ki devam etmeli. Kategorilerin başına da tekrar dönülebilir. Sonuçta o kategorilerde yapılacak daha ne yemekler vardır mutfağımız çok çeşitli. Ayrıca ilk zamanlar katılmaya cesaret edemeyen arkadaşlarımız olmuş olabilir, henüz bu yarışmayı yeni keşfetmiş olanlar olabilir o yüzden devam edilmeli.

9)Çok iddialıyım dersem yalan olur. Çok fazla çeşitte bilmiyorum ama klasik her zaman evlerde pişen türk yemeklerine hakimimdir, yaptığım yemeği en iyi şekilde yapmak için çaba gösteririm. Çok yemek bilmek değil bildiğin yemekleri iyi şekilde yapabilmek taraftarıyım her zaman. Ama çok çeşit bilenleri de çok takdir ediyorum.

10)Oylar genelde insanların tanıdığı kişilere oy vermesi şeklinde gelişiyor muhabbeti olan insanlar tabii ki o kişi kazansın istiyorlar ama genele baktığımız zaman bu durum sonucu etkilemiyor çünkü yapılan reklamlar sonucu birçok kişi sitede fazla aktif olmayanlarda yarışmadan haberdar oluyor ve oy veriyor oylamanın sonlarına doğru çok başka yerlerden oy patlaması olabiliyor.

11)Rahatsız olduğum durumlar şöyle ki başıma geldiği için söylüyorum kişisel anlaşmazlığınızın olan kişiler siz yarışmaya katıldığınızda arkadaşlarını örgütleyip hepsine başka bir kişiye oy verdirebiliyor. O kişi kime oy verdiyse tanıdıkları da o kişiye veriyor çünkü o kişiler bu şekilde yönlendiriyor o oylar bir yerde toplanıyor bu yarışmanın sonucunu asla etkilemiyor birinci olunamamasının nedeni bu demiyorum ama insanın şevkini kıran ve moralini bozan bir durum ve tabii ki yapacak bir şey yok. Yarışmaya kişisel sorunların başka topiklerde yaşananların karıştırılmaması gerektiğini düşünüyorum.

12)Bu kategori için hem Nevreste'nin topiğinden yararlandım onun yöresinden bir yemek olduğu için tarifine ölçülerine güvendiğimden hem de diğer sitelerde araştırmalar yaptım. Videolar izledim yapılış aşamalarına baktım, resimleri inceledim. Aslına uygun yapabilmek için özen gösterdim.

13)Yarışma sonrası hislerimi yarışma sonlandığında söylesem. :9: bir kere heyecan verici olacak takip etmek diye düşünüyorum. Katılan herkese başarılar diliyorum :34:

ADRA'NIN RÖPORTAJI

KYTVo.jpg

5NWuw.jpg

ADRA

1)Yarışma eğlenceli oluyor.Ama katılım çok az.Niye kimse katılmak istemiyor anlamıyorum.Eminim çok lezzetli yemekler yapan,çok marifetli bayanlarımız vardır.Biraz cesaretli olmalarını istiyorum.

2)Benim için araştırma yapmak,yemeği hazırlamak,siteye eklemek çok heyecanlı.Bunun yanında birincilik de gelirse hoş geldin der bir güzel kucaklaşırız:)

3)Bu yarışmada baya bir mağdur oldum.Yarışmada bir yemek yapma kuralı var.Diğer tüm yarışmalarda herkes iki,üç tarif ekledi.Ben de bu yarışmada çoklu tarifi protesto edip dört tarif ekledim.Diğer yarışmalarda uygulanmayan kural bu yarışmada uygulandı.Benim emeğim hiçe sayıldı.Bunun için yarışmadan dahi çekilmek istedim.Çünkü ortada haksızlık vardı.Bu yarışmadan sonra tek kural uygulaması kesin ve net olmalıydı.Baştan herkese uyarı yapılsaydı kimse kaç saatini mutfakta harcamazdı.Ama hiç değilse tek yemek kuralını sabitlendi sayemde.Bu da başarı tabi.:ssz:

4)İçinde yemek olan her şey ilgimi çekiyor.Bir de aklımdaki bir yemeği nasıl ortaya çıkarabilirim duygusu müthiş heyecan verici.

5)Ailem beni evlatlıktan reddedecek çok yakında.:1: Yemekleri yaparken biraz panik olabiliyorum.Çünkü mükemmeli yakalamaya çalışıyorum.O panik de onlara yansıyor doğal olarak.Bir de çok uğraştığımı,onlara harcayacağım zamanın yemeğe gittiğini gördükleri için bu son dediler her zamanki gibi:)İzin günümü yemeğe niye harcadığımı sorguluyorlar.Yat dinlen keyfine bak diyorlar.Sabote bile edildim:)Resimleri bilgisayara atacağım zaman yeğenim kart okuyucusunu sakladı.Hatta bir güzel de aradı benimle kendi saklamamış gibi.:57:Baktı bilgisayara geçme vakti uzayacak ortaya çıkardı.Bilgisayara el koyuyorum ya o da istemiyor.Artık bu son dedi:)Yarışma hayatıma darbe vuruyorlar.:5:

6)Birinci olamazsam ölmem,ya da yataklara düşmem niye birinci olamadım diye.Benim için ekleme aşaması çok daha heyecanlı.Herkesin takdiri.Beğenen oy verir,beğenmeyen vermez.Birinci olursam da sevinirim tabiki.Hiç değilse evde epey bir hava atarım.Yaaa bakın bir de katılma diyordunuz diye başlarının etini yerim.:1:

7)Hiçbir fikrim yok.Birinci olursam hediye hiç önemli değil.Kazen’i masrafa sokmam:)

8)Katılım olursa etsin tabi ki.Güzel tarifler öğreniyoruz,fikir alışverişi yapıyoruz.

9)Yemek yapma konusunda iddianız?

9)Bir Karadenizli olarak evde içli köfte,lahmacun,çiğköfte,patlıcan kebabı yapmış insanım.Bunlardan anlayın iddaalı olup olmadığımı:)Yani aklıma taktığım her yemeği yapabilirim.Yeter ki isteyeyim.

10)Çok samimi kişiler arkadaşlarına,samimi olmayanlar da beğendiği yemeğe oy veriyor.Birinci olmak için arkadaş çevresi de önemli.Ama kötü bir yemek de ne kadar arkadaş çevresi olursa olsun birinci olamaz.

11)Oylama sistemini beğenmiyorum.

12)Ben aslında Laz böreği yapacaktım.Onun malzemelerini bile almıştım.Ama ziyan olur yenmez diye vazgeçtim.Evde pek yenmiyor şerbetli tatlılar.Sonra pidede karar kıldım.Tel peyniri aldım.Silinen Antep katmeri için kaymak aldım.Nette biraz araştırma yaptım.Başka da bir hazırlık yapmadım.

13)Yarışma sonrası kendi kendime telkin veriyorum.Diğer yarışmaya katılmayacaksın,otur oturduğun yerde diye:)Sonra da kendimi yemek araştırırken buluyorum.:60:Müptelası oldum kurtarın beni.:36:

Çok güzel bir röportaj olmuş. Ya bunu okuyunca ben ne gevezeyim dedim yaa gazel ne güzel kısa cevapar vermiş ben anlattım da anlattım yuh bana alakası olmayan şeyler de demiş olabilirim :17:

Gazel ne güzel çekmiş resmini ben uzaktan çekmişim yaa bu kadar güzel gözükmüyor yemeğim yani. Başarılar dilerim arkadaşım. :16:

teşekkür ederim canım :16:
bende sana başarılar dilerim...:34:

Sadece yarışmacılarla mı yapılıyor röportaj? Bizim neyimiz eksik :19:
Yemekler yayınlandığında bizlerin psikolojileri nasıl etkileniyor, gecenin bir yarısı neler hissediyoruz, ya zil çalan midelerimizin hissettikleri?

İsyan ve itiraz ediyorum :19:

(Nasıl nevo, iyi gidiyor muyum, ekşın olur mu dersin:60:)

Yemekler yayınlandığında bizlerin psikolojileri nasıl etkileniyor, gecenin bir yarısı neler hissediyoruz, ya zil çalan midelerimizin hissettikleri?

Sen de yemeğini yap,konunu aç hemen röportaj yapalım:9::52:
Süpersin doğru yoldasın:128::60:

Mediim hadi bir mutfağa gir yap bir yöresel yemek işte ne olursa menemen yap mesela o baya yöresel yani hatta Ülkesel bir yemek. Ekmek bana bana yeriz. :9: sende röpotaja katılmış olursun :27::34: ekşın süper valla durgun gidiyordu zaten nevoş seni mi tuttu sonunda gel bir ekşın yap canımız sıkıldı mı dedi :23:

Tamam 2 koşu migrosa gidip gelim Eki Görüntüle 878106

Hee al dondurulmuş yemeği yap koy dimi olmaaz canımm olmaaaz hünerleri görelim.. :52:

O röportajı verene kadar ben ne yağmurlu günler atlattım değil mi nevreste :52:

Usha sana bir daha ki yarışmada yazın katılmanı öneriyorum yemekten çok öyle yoruluyorsun canım benim. Med anlamadı şimdi olayı ya neyse :9:

Tabiki öyle kolay kolay röportaj verilmiyor:60:

Yani dimi sırf röportaj verebilmek için kalktım nasıl yemek yaptım yani sırf ünlülerin yerine kendimi koyabilmek için benimle hiç kimse röportaj yapmadı bende böyle bir yol buldum :19::9::52:

#Direnmed :60:
İki dakikada mutfaktan soğutucam insanları o olucak:52:

Hadi hadi öyle diyenden korkacaksın ne hünerlerin vardır senin kimbilir yarın bir yemek eklermişsin dibimiz düşermiş ama sana dedim ben maksat röpotajsa menemen yap hem baya oy alırsın ay canım çekti gece gece ya offf :27::52::56:

Usha sana bir daha ki yarışmada yazın katılmanı öneriyorum yemekten çok öyle yoruluyorsun canım benim. Med anlamadı şimdi olayı ya neyse :9:

Şşşştt söylemeyin sakın :60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:

#Direnmed :60:
İki dakikada mutfaktan soğutucam insanları o olucak:52:

İşte bende birgün aynen bu gülüşlerle :60::60::60::40: Nevreste ve balerina-vu nun olduğu bir yemek topiğinde geyik yapıyordum...

Herşey böyle başladı :60::60::60::60::60::60:

Back
X