• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yorgan yünü makinede yıkanır mı?

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
163
Kızlar acil yardımınıza ihtiyacım var. Yorganımı söktüm makineye atıcam yün programında yıkıcam sizce sorun olurmu yıkayanınız varmı acil cevap lütfen...

el yapımı yorgandanmı bahsedıyorsun?
zannedersem aralarına gırer bır cogu makına tıkanır

bizim komşu yıkayıp balkona sermişti ..:21:
biz pamuk kullanıyoruz,elyaf falan ..
:36:

benim komşuda yıkadı bitane yastık kılıfının içine doldurdu attı makineye yastık kılıfınıda diktiki çıkmasın aradan diye

Son düzenleme:
Kızlar acil yardımınıza ihtiyacım var. Yorganımı söktüm makineye atıcam yün programında yıkıcam sizce sorun olurmu yıkayanınız varmı acil cevap lütfen...

Annem yıkıyordu ama sadece yumuşatıcıyla. Kısa bir programda sonra onu kurutup cırpıyordu.

Valla hic duymadım ben makine de yikanabildigini. O kadar kolay olsa millet sokaklarda uğraşmaz heralde bilemedim ki

bende birçok kez yıkadım. soğuk suda. beyaz sabun ve yumuşatıcıyla. çuvala koyup parça parça yıkamıştım. didikleme zor oluyor. kolay gelsin :9::9::9:

yorgan yünlerini fermuarlı yastık kılıflarının içine çok fazla doldurmadan yıkayabilirsiniz makinada..makinenize hiç bir zarar gelmeden rahatlıkla yünlerinizi yıkayabilirsiniz..yıkandıktan sonra temiz bir çarşafın üzerine sererek balkonda kurutabilirsiniz..kolay gelsin:34:

ben netten araştırdım. yün hassas programda yıkanabiliyormus ama deterjan konmuyormus birbirine yapışmasın diye öçamaşır sodası ve yumuşatıcı konuyormus. ama burda daha çok bayan var diye fikrinizi alayım dedim. valla elde yıkamaya ne gücüm ne zamanım var.

annem makinada yıkar az yumuşatıcı birde deterjan koyar... ama yünleri bir torba içinde çuval içinde ağzını düğümler koyar. çıkınca balkona güneşe koyar biraz kuruyunca onu çırpar havalandırır yani sonra yine yorgana koyar kopur

bende birçok kez yıkadım. soğuk suda. beyaz sabun ve yumuşatıcıyla. çuvala koyup parça parça yıkamıştım. didikleme zor oluyor. kolay gelsin :9::9::9:

didiklemicem canım. yorgancıya vercem onun kabartma makinesi var :)
yıkayıp kurutup vercem ben.

yorgan yünlerini fermuarlı yastık kılıflarının içine çok fazla doldurmadan yıkayabilirsiniz makinada..makinenize hiç bir zarar gelmeden rahatlıkla yünlerinizi yıkayabilirsiniz..yıkandıktan sonra temiz bir çarşafın üzerine sererek balkonda kurutabilirsiniz..kolay gelsin:34:

Süper işte aradıgım cevap çok teşekkürler.. peki makineye ne koyucam ne ile yıkayayım ?

lütfen tecrübeleriniz paylaşın arkadaşlar.

yünleri bi yastık kılıfına koyup agzını dikip yıkarsan sorun olmaz kuruturkende müsait bir odan ya da balkonun varsa serersin mis gibi olur:34:

Son düzenleme:
annemın evının terasında komsular yıkadıkları yunlerı sererek kuruturdu..

bı kac gun sonrada acarlardı yunlerı oklavayla vurarak..

bıseyın ıcıne koyup yıkanır..

Yastik kiliflarinin icine doldurup yikar annem sonrada balkon da kurutur her yaz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Süper işte aradıgım cevap çok teşekkürler.. peki makineye ne koyucam ne ile yıkayayım ?

yün yada yünlü kıyafetler aşırı sıcak suda yıkanmaz yoksa toplanır.30 derece bana göre ideal..persilin beyazlar için sıvı deterjanını kullanabilirsin.tabi yumusatıcıyla beraber..ben normal çamaşır yıkarkende bu deterjanları kullanıyorum.inşallah senin için pratik bir çözüm bulmuşuzdur:34:

Back
X