- 27 Mayıs 2015
- 4.917
- 5.299
- 158
Hayırlı geceler hanımlar,dertleşecek halimden anlayacak kimse olmadığı için buraya yazıyorum.Önceki konularımda da bahsetmiştim.Anne baba ayrı babaannem büyüttü diye.Bekar 53 yaşında da bir halam var emekli ve çalışıyor.Babaannemlerle yaşıyor.Ben de 3 saat uzaklıkta farklı şehirdeyim.Kızımın okulu başlayınca işe başlayacağım.Babaannemin beyninde pihti atmasından dolayı 1.5 aydır öz annemle beraber dönüşümlü babaannemin ev yemek işlerini yapıyoruz.3 ay toparlanma süreci var.Halamın anneme bir kini var yalnız kalınca sürekli kötülüyor aynı durum annemde de geçerli fakat beni arada bırakıp ev işlerinize yardım etsin diye annemle iyi geçinir oldu.Ama arkadan hala bana kötülüyor.Birakip gitsem babaannem perişan olur.Halam yemek ve temizlik yapmıyor işten gelip direk yatıyor,dinleniyor.Surekli bizi yönlendiriyor.Babaanneme aldığı ilaçları ödemelerin seceresini tutuyor.Suyundan gidiyoruz kavga olmasın diye.Babamlar sadece hastane işiyle ilgileniyor.Halam ev yemek işiyle ilgilenmediği için babamın eşi de uzak duruyor.Ben de babanneme kiyamadigim için onu toparlamadan evime gitmek istemedim.Esim geçici görevde bu süreçte.
Sorun şu halam evlenmediği için yaşlılığını bana bağlamış.Bana bakarsa miras kalacak olan evi veririm diye.Bakmazsa Mehmetçik vakfına bağışlarım diye.Biz de ilk evimizi aldık.ikinci için birikim yapıyoruz.Ona maddi olarak bağımlı kalmayacağımı düşünüyor olsa gerek.Hem kendi hem babaannem sohbet sirasinda başka insanlar üzerinden konuşarak ben de bagislayacagim diyerek bana laf göndermesi yapıyorlar.Kalp kırmayım diye duymamazlıktan geliyorum.Nasıl davranmam gerekiyor.
Sorun şu halam evlenmediği için yaşlılığını bana bağlamış.Bana bakarsa miras kalacak olan evi veririm diye.Bakmazsa Mehmetçik vakfına bağışlarım diye.Biz de ilk evimizi aldık.ikinci için birikim yapıyoruz.Ona maddi olarak bağımlı kalmayacağımı düşünüyor olsa gerek.Hem kendi hem babaannem sohbet sirasinda başka insanlar üzerinden konuşarak ben de bagislayacagim diyerek bana laf göndermesi yapıyorlar.Kalp kırmayım diye duymamazlıktan geliyorum.Nasıl davranmam gerekiyor.