• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yorgunluk...

ezo26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
4.917
5.299
158
Hayırlı geceler hanımlar,dertleşecek halimden anlayacak kimse olmadığı için buraya yazıyorum.Önceki konularımda da bahsetmiştim.Anne baba ayrı babaannem büyüttü diye.Bekar 53 yaşında da bir halam var emekli ve çalışıyor.Babaannemlerle yaşıyor.Ben de 3 saat uzaklıkta farklı şehirdeyim.Kızımın okulu başlayınca işe başlayacağım.Babaannemin beyninde pihti atmasından dolayı 1.5 aydır öz annemle beraber dönüşümlü babaannemin ev yemek işlerini yapıyoruz.3 ay toparlanma süreci var.Halamın anneme bir kini var yalnız kalınca sürekli kötülüyor aynı durum annemde de geçerli fakat beni arada bırakıp ev işlerinize yardım etsin diye annemle iyi geçinir oldu.Ama arkadan hala bana kötülüyor.Birakip gitsem babaannem perişan olur.Halam yemek ve temizlik yapmıyor işten gelip direk yatıyor,dinleniyor.Surekli bizi yönlendiriyor.Babaanneme aldığı ilaçları ödemelerin seceresini tutuyor.Suyundan gidiyoruz kavga olmasın diye.Babamlar sadece hastane işiyle ilgileniyor.Halam ev yemek işiyle ilgilenmediği için babamın eşi de uzak duruyor.Ben de babanneme kiyamadigim için onu toparlamadan evime gitmek istemedim.Esim geçici görevde bu süreçte.
Sorun şu halam evlenmediği için yaşlılığını bana bağlamış.Bana bakarsa miras kalacak olan evi veririm diye.Bakmazsa Mehmetçik vakfına bağışlarım diye.Biz de ilk evimizi aldık.ikinci için birikim yapıyoruz.Ona maddi olarak bağımlı kalmayacağımı düşünüyor olsa gerek.Hem kendi hem babaannem sohbet sirasinda başka insanlar üzerinden konuşarak ben de bagislayacagim diyerek bana laf göndermesi yapıyorlar.Kalp kırmayım diye duymamazlıktan geliyorum.Nasıl davranmam gerekiyor.

Tek torunmusunuz? Suan zaten babaniz sag hala var zaten babaanne vermiyorum derken ogluna vermemis oluyor..hatta daha acik yazayim ev babaya ve halaya bölunecek babanin payi sonra babadan size varsa uvey kardeslere ve babanizin yeni esine bölunecek...babaniz 2 kardes degilde dahasi varsa oooo oooo... ordan düşecek olan düsmeyi versin siz babaanneye vefa borcunuzu odüyorsunuz dilin kemigi yok iste konusuyorlar...en cok sunu merak ettim anneniz niye evini temizliyor

Halamın anneme bir kini var yalnız kalınca sürekli kötülüyor aynı durum annemde de geçerli fakat beni arada bırakıp ev işlerinize yardım etsin diye annemle iyi geçinir oldu.Ama arkadan hala bana kötülüyor.Birakip gitsem babaannem perişan olur.Halam yemek ve temizlik yapmıyor işten gelip direk yatıyor,dinleniyor.Surekli bizi yönlendiriyor.Babaanneme aldığı ilaçları ödemelerin seceresini tutuyor.Suyundan gidiyoruz kavga olmasın diye
Susmayacaksın. Cevabını ver.
Kimse bana annemi kötülemeye cesaret edemez. Kaç yaşında insansınız niye sizi yönetiyor. Bırakın kavga olsun çile çekiyorsunuz zaten birde laf mı çekeceksiniz. O sizinle iyi geçinmeye çalışsın.
Sorun şu halam evlenmediği için yaşlılığını bana bağlamış.Bana bakarsa miras kalacak olan evi veririm diye.Bakmazsa Mehmetçik vakfına bağışlarım diye.
Kavga çıkmasın diye değilde gelecek ev için alttan alıyorsunuz gibi ee o zaman gelen laflarıda yutacaksın.

Tek torunmusunuz? Suan zaten babaniz sag hala var zaten babaanne vermiyorum derken ogluna vermemis oluyor..hatta daha acik yazayim ev babaya ve halaya bölunecek babanin payi sonra babadan size varsa uvey kardeslere ve babanizin yeni esine bölunecek...babaniz 2 kardes degilde dahasi varsa oooo oooo... ordan düşecek olan düsmeyi versin siz babaanneye vefa borcunuzu odüyorsunuz dilin kemigi yok iste konusuyorlar...en cok sunu merak ettim anneniz niye evini temizliyor
Annem küçük yaşta gelin gelmiş.Annesi ve babası yokmuş erken ölmüş.Babam annemi kaçırınca üniversitede okurken,mecbur aynı evde yaşamışlar.Babannem anneme destek olmuş anne olmuş.Dedem de elini eteğini çekmemiş boşandıktan sonra bu yüzden annem de kendi annesi babası gibi sevdi dertlestiler hep.Artik kızımız oldun dediler.
Onun harici de babam kendi evini ve yazligini aldı.Ve diğer arsalardan pay alacağı için halam bu ev benim hakkım bu eve ben masraf ettim içine dedi.Babamın da ihtiyacı yok zaten.

Susmayacaksın. Cevabını ver.
Kimse bana annemi kötülemeye cesaret edemez. Kaç yaşında insansınız niye sizi yönetiyor. Bırakın kavga olsun çile çekiyorsunuz zaten birde laf mı çekeceksiniz. O sizinle iyi geçinmeye çalışsın.

Kavga çıkmasın diye değilde gelecek ev için alttan alıyorsunuz gibi ee o zaman gelen laflarıda yutacaksın.
Allah geçinen versin de ben 60 yaşına geldikten sonra gelecek evi ne yapıyım.Babamin zaten 3 4 evi olmuş olacak.Ama kimseye ihtiyaç yok.Eşimle ikimiz yardımsız zaten yapıyoruz.

Yapmanız gerekeni yapın yine duymayın. Yaşlı insanlar çünkü. Onun psikolojisi de iyi değildir halanın öyle hissettim

İlk torunum babamın ikinci evliliğinden bir kardeşim daha var ama anneden dolayı o da pek yakın değil.Halamla tartışma halindeler hep.

Ben sizin konunuzu çok iyi hatırlıyorum. O hala başa bela. Susturun. Konuşmasına müsade etmeyin. Ev ile ilgili ima yaparsa kime istiyorsa vermesini söyleyin.

Ben sizin konunuzu çok iyi hatırlıyorum. O hala başa bela. Susturun. Konuşmasına müsade etmeyin. Ev ile ilgili ima yaparsa kime istiyorsa vermesini söyleyin.
Beni muhatap almadığı için zaten birşey demiyorum.Babaanneme diyorum zaten ben para için birşey yapmıyorum herkes kendine güvensin ben zaten kendi birikimimi yapıyorum kendim ve ailem için diye.Bundan dolayı benden umut kesti sanırım.

Allah geçinen versin de ben 60 yaşına geldikten sonra gelecek evi ne yapıyım.Babamin zaten 3 4 evi olmuş olacak.Ama kimseye ihtiyaç yok.Eşimle ikimiz yardımsız zaten yapıyoruz.
O zaman sesinizi çıkarın ve halanızı susturun çıkacak kavgadan o korksun siz değil. Benim annem hakkında biri konuşacak veya onun varya ........... neyse. Babaannemde eskiden anneme binbir hakaret aşağılama neler neler yapardı artık sesi çıkmıyor niye haddini bildirdim çünkü.

O zaman sesinizi çıkarın ve halanızı susturun çıkacak kavgadan o korksun siz değil. Benim annem hakkında biri konuşacak veya onun varya ........... neyse. Babaannemde eskiden anneme binbir hakaret aşağılama neler neler yapardı artık sesi çıkmıyor niye haddini bildirdim çünkü.
Saygısızlık etmiyorum ama artık usturuplu bir şekilde cevap veriyorum.Biraz bu yüzden bana içten içe kızıyor gibi.

Yahu anne babaanneye bırakmış asıl babaaane bakmış. Hala da evlenmemis belli yaşa kadar gezmiş tozmus sonra da kıza baskı yapıyor. Sana baktım ettim de evlenmedim diye. Babaanne in anne ile sorunu yok ama hala kızın anne ile yakın olmasını istemiyor. Konu sahibi böyleydi di mi?

Yahu anne babaanneye bırakmış asıl babaaane bakmış. Hala da evlenmemis belli yaşa kadar gezmiş tozmus sonra da kıza baskı yapıyor. Sana baktım ettim de evlenmedim diye. Babaanne in anne ile sorunu yok ama hala kızın anne ile yakın olmasını istemiyor. Konu sahibi böyleydi di mi?
Evet onlar gelin görümce olarak birbirlerini çekememiş.Sana annelik yapmadı.Halam diyor ki gereksiz yüz verme annene.Ama babanneme bakıyor diye sen benim kardeşimsin diyor anneme şimdi de.Annem de halamın çıkarcı olduğunu söylüyor.Ben onlara gidip iş yapmasam menfaati olmasa beni asagilar diyor.

Evet onlar gelin görümce olarak birbirlerini çekememiş.Sana annelik yapmadı.Halam diyor ki gereksiz yüz verme annene.Ama babanneme bakıyor diye sen benim kardeşimsin diyor anneme şimdi de.Annem de halamın çıkarcı olduğunu söylüyor.Ben onlara gidip iş yapmasam menfaati olmasa beni asagilar diyor.
Tamam işte sorun halada. Konu sahibi isterse yakın olur istemezse olmaz annesiyle bu ezo26'nın bileceği iş. Ve eğer bu durumdan rahatsızsa ses çıkarmalı. Her ikisine de ne dertleri varsa birbiriyle çözsünler bu kadın dert babası değil ya.

Back
X