- 7 Ekim 2009
- 7.044
- 11.805
- 448
Ben sizi anlıyorum da bu çocuğun anneye olan ihtiyacının bittiği zaman kaç yaş
Yani kreş çağında anneye ihtiyaç var, kreş çıkışında alamayacaksak da çalışmayalım tamam
Çocuk ilkokul çağına geldi
Okul 9-15 arası bu saatler arasında çalışabilecek tek iş herhalde o okulda öğretmen olmaktır
O zaman da okuldan gelecek, aç olacak, ödevi olacak deyip çalışmamak lazım
Oğlum şimdi ortaokulda dersler değişti vs daha fazla ilgi lazım
hatta ergenlik yaklaşırken denetim de artmalı bu durumda da çalışmanalı
Orta son meşhur lise sınavı, lise zaten üniversite sınavı endeksli, ders çalışılacak, getirilecek götürülecek vs derken çalışmak yine yalan oldu
Çocuğun ihtiyacı ne zaman bitecek
Bu gidişle üniversitede desek o 20 yıl çalışmadıktan sonra kimse de kolay kolay iş bulamaz
İşte saydıklarınızın yükü hep kadınlarda sonra diyorlar ki kadınlar daha çabuk çöküyor, nasıl çökmeyelim hem bunlarla, hem iş ile, hem ev ile ilgilenince. Nedense sanki bunlar tek annenin sorumluluğunda olmalı gibi bi algı var. Hep böyle alıştırılmış. Annem ile aramda 15 yaş var erken anne olmuş. Çalışmış, bizi doğurmuş, büyütmüş kadın daha büyük duruyor. Babam ise yan rol, yardımcı oyuncu bazen figüran olmuş.
Geç saatlere kadar çalışırdı evde yemeksiz, ütüsüz kıyafetimiz yoktu geç saatlere kadar ev işi bitmezdi. Anne ne olur gel beraber izleyelim, beraber oynayalım dediğimi ve işim var yanıtımı aldığımı hatırlıyorum.
Tabi o zamanlar komşular güvenilirdi evde olan kadınlar çalışanların çocuklarına sahip çıkarlardı dayanışma ile büyüdük.