Yorgunum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mylittlem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2014
413
419
103
Mrb herkese, ekonomik kriz patlamadan önce hayallerimizin evini almistik bi miktari krediydi bazi durumlar oldu ve borc ustune borc yapmak zorunda kaldik cabaladik ama baktik ki is iyice bataga dogru gidiyor evi sattik düsük bir fiyata ve borclari kapattik.Öyle cok zarar ettik ki gunlerce midemde agrilarla gezdim hala da dusununce gozlerimden yas geliyor.Cunku yillarca biriktirdigim emeklerim cöpe gitti.Ne nasil oldu detaya inmeyecegim ancak cok üzgun ve kirginim hayata.Saglik olsun tabiki onemlisi o.Ama evim gitti tekrar kiraya ciktim.Simdi oyle bir kirginlik var ki hayattan zevk alamiyorum mutsuzum etrafimda kimseyi istemiyorum zor gunumde bana destek olmayip anca konustuklari icin.Elimizden birsey gelir mi diye sormak yerine bizi suclayici konustuklari icin.Kendi aileme onun ailesine konusmak dahi istemiyorum.Esim ve ben calisiyoruz cok sukur kimseden yardim almadan yillarca didindik ugrastik.Ekonominin boyle olacagini bilemezdik.Simdi esim uzun bi sure bana ev deme kiradayiz diyor ve istersem 50 bin kredi cekip suanki aracimi degistirebilecegini sirf ben mutlu olayim diye bunu istedigini soyluyor.Kararsizim suan arabam varken sirf keyfi degisim icin tekrar borc yapmaya deger mi?Zaten ciddi maddi kayiplar oldu suan evim yokken araba degistirsek millet bize ne der diyorum.O da cok yiprandi kendimizi simartalim biraz motive olalim diyor.Haksiz da degil oyle yorulduk ki.Sizlerin fikirlerini yorumlarini merak ediyorum.Tesekkurler simdiden

O kadar şeyin üstüne tekrar kredi çekebilme düşüncenize hayran kaldım doğrusu madem bukadar sıkıntı çektiniz neden tekrar -hele ki şu devirde- kredi cekmeyi düşünüyorsunuz? Üstelik zaruri bir durum değil. Bence yanlış bir yaklaşım olur bu. Kendinizi şimartmak istiyorsanız şık bir yere yemeğe gidin, 3-5 gün tatil yapın, Alısverise cıkın ama 50 kredi cekmek bana pek sacma geldi

İlla kendinizi şımartmak istiyorsanız tatile gidin,arkadaşım.
Yanlış anlamayın da bu sıkıntının içinde 50 bin lira borç da neyin nesi?

aynı şeyi diyecektim
biraz sakin bir durun soluklanın bence
evi sattıktan sonra hiç mi bir şey kalmadı?
insanlara kızmakta da haklısınız.
ama olabilir, insanlar bir işe yatırım yapıp borcunu bitirdiği evi bile satmak zorunda kalabiliyorlar.
üzülmemek elde değil ama biraz dinlenmeniz lazım.

Cok haklisiniz ben de cesaret edemiyorum zaten

Biraz kaldi elimizde anca yeni bir ev pesinati icin kullaniriz dedim faiziyle dursun bi kenarda dedim.

Ben olsam 3-5 gün tatile giderdim hem ortam değişir hem kafam dağılırdı. 5 bine halletmek varken neden tekrar borca girip stres yasayayım

O kadar cok maddi kayiptan sonra 1 kurus daha kaybetmek istemiyorum krediden ben de korkuyorum.

O kadar cok maddi kayiptan sonra 1 kurus daha kaybetmek istemiyorum krediden ben de korkuyorum.
Bakın , elbette bu hoş değil, üzücü, ama olmuş bitmiş bişeye takılıp yaşam enerjinizi sömürmeyin.

Paranın çıkacağı varsa, her türlü çıkıyor. Aniden bir hastalık peydah oluyor, hastenelere gidenin haddi hesabı olmuyor. Yılların sürücüsü bir arkadaşım hiç olmadık bir kazaya karıştı, arabası perte çıktı... dünya zekisi iki arkadaşım bir mal alırken dolandırıldı, 10 bin usd havaya uçtu...

Var olanı sağlıklıkla yemeyi nasip etsin Yaradan. Genciz yine yaparız diye düşünün.

hala aklınız başınıza gelmemiş, birde akrabalara kızıyorsunuz...kredilerin tavan yaptığı, krizin hala devam ettiği bu dönemde, sırf kendinizi şımartmak için araba değiştirmekten bahsediyorsunuz...

Borc yuzunden evi satmissiniz hasta olmussunuz daha da borcla arac yenileme pesine dusuyorsunuz.. Son derece saçma ve kusura bakmayin hastalikli bir dusunce. Arac suyla gitmiyor senelik tonla masrafi var hele ki sifir ve ust segment araclar neredeyse kapi onu ya da garajda durdugu bile masraf. Kendinize gelin bence aracinizla idare edin isinizi gorsun yeter. Gösteriş amacli geldi bana esinizin bu onerisi. Hani luks aracla gezsin de ele gune karsi kendini iyi hissetsin anlaminda.. Borc beladir basinizdan savmissiniz ne guzel. Ne diye yine borc? Kirasini odedikten sonra hayallerdeki evlerin zibilyon tanesi var piyasada. İlla tapu gerekmiyor bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…