• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yorkshire terrier

• Konu Sahibi Konu Sahibi mzy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mzy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
1.134
1
156
merhaba kızlar.ben bir ay içerisinde bir yorkshire terrier sahiplenmek istiyorum Allahın izniyle.ama daha önce çok kedi baktım ama köpek hiç bakmadım.kedi tüyüne karşı alerjim olduğu ortaya çıktı ve nefes darlığı probleminden dolayı kedilerimi sahiplendirmek zorunda kaldım ama eksiklikleri çok büyük):sonra bir köpek sahiplenmeye karar verdim ve evde daha rahat bakabilmem için ufak bir köpek sahiplenmeye karar verdim.evinde bu cins köpeği olan arkadaşlar çiş eğitimleri veya mutlaka bilmem gerekn konular hakkında bilgi verirse sevinirim

merhaba kızlar.ben bir ay içerisinde bir yorkshire terrier sahiplenmek istiyorum Allahın izniyle.ama daha önce çok kedi baktım ama köpek hiç bakmadım.kedi tüyüne karşı alerjim olduğu ortaya çıktı ve nefes darlığı probleminden dolayı kedilerimi sahiplendirmek zorunda kaldım ama eksiklikleri çok büyük):sonra bir köpek sahiplenmeye karar verdim ve evde daha rahat bakabilmem için ufak bir köpek sahiplenmeye karar verdim.evinde bu cins köpeği olan arkadaşlar çiş eğitimleri veya mutlaka bilmem gerekn konular hakkında bilgi verirse sevinirim

tatlım bnm hiç bir bilgim yok bu konuda.
ama topicinin bereketli olması dileği ile demek için bir mesaj atayım dedim.
bu arada şuanda köpişin var senin değil mi?

tatlım bnm hiç bir bilgim yok bu konuda.
ama topicinin bereketli olması dileği ile demek için bir mesaj atayım dedim.
bu arada şuanda köpişin var senin değil mi?

yok canım türkiyeden dönünce alıcam.senin yazman yeter bilmesende olur:16:

Benim köpeğim terrier ama yorkshire değil :)
Ben çiş eğitimini bilindik gazete yöntemi ile verdim. Bunu muhakkak biliyorsundur.Ama sonradan dışarı çıkara çıkara öğrendi.
Mesela küçükken daha sık çişi gelir.Ben ilk başlarda çok temizlik yapmak zorunda kaldım bu yüzden :1:
Dışarı mı alıştırmak istiyorsun yoksa evin balkonuna felan mı?
Bir de yorshire terrierler de tüylü, tüye karşı alerjin varsa tehlikeli olmaz mı :26:

Benim köpeğim terrier ama yorkshire değil :)
Ben çiş eğitimini bilindik gazete yöntemi ile verdim. Bunu muhakkak biliyorsundur.Ama sonradan dışarı çıkara çıkara öğrendi.
Mesela küçükken daha sık çişi gelir.Ben ilk başlarda çok temizlik yapmak zorunda kaldım bu yüzden :1:
Dışarı mı alıştırmak istiyorsun yoksa evin balkonuna felan mı?
Bir de yorshire terrierler de tüylü, tüye karşı alerjin varsa tehlikeli olmaz mı :26:

yorkshireler hiç denebilcek kadar az tüy döken bir cinsmiş ama kedi baktıysan bilirsin her gün süpürüyordum yarım saat sonra önümden beyaz şeyler geçiyodu hem hijyen hemde sağlık açısından tüy çok dökülmesi fena oluyor.balkona koyucam çiş pedini ilk öle alıştırıyım diyorum.valla kedide olsa köpekte olsa titiz bir insan olunca zaten hergün silip süpürülüyo hayvanın olduğu ev.ama o tatlı halleri hepsinin ayrı tatlı ztn.benki asla eve sokmam derken şimdi can atıyorm türkiyeden dönmek için:21:bakalım az kaldı(:

yorkshire terrierler boylarından büyük yürekleri olan köpeklerdir.iki tane besliyorum..yorkshire terrierlerle ilgili türkiyede iki güzel internet sitesi var.burdan link verilebiliyormu bilmiyorum ama özelden atabilirim isterseniz.bu siteleri takip edin ve yorkilerle ilgil öğrenmek istediğiniz her şeyi öğrenebilir hatta bu sitelerden tatlı bir yorkiyi sahiplenmeniz mümkündür....:58:

lütfen bana o sitenin adını yazarmısınız bende yorkshire terrier aşığıyım kaç aydır yavru bitane yorki edinmek için uğraşıyorum belki şansım burada güler bana..:34:

lütfen bana cevap verin yorki yavrusunu nereden edinebilirim.. ona bakmak için oda bile ayarladım bitek kendisi eksik:( eger bakamayacak olan varsa ben sahiplenebilirim yorkshire terrier yavrunuzu lütfen bana ulaşın.. şimdiden teşekkür ederim..

Bnde bi yorki köpek istiyorum Ama Ona bakamassam diye korkuyorum. Çok şeker bi köpek türü. Onları görünce içim gidiyo :69:

öncelikle anca ildiğim için biraz geç oldu cevap yazmam.ilk olarak yorkshire terrier isteyen arkadaşlar için biraz bilgi vermek istiyorum.yorkshirelar çok sevimli köpekler görüntü itibariyle çok tatlılar ama sahiplendiğinizde iş bukadarda kolay değil sürekli bakım isteyen bir ırk ve inanılmaz derecede hassaslar her an hastalanabiliyorlar soğuğa dayanıklı değiller tüylerinin hergün taranmaya ihtiyacı var apartmanda yaşıyorsanız komşularınız havlamalarından rahatsız olabilir boyutları çok küçük olduğu için yerde gördükleri ufacık şeyleri yutup veya boğazlarında kalma riskleri var.evde yanlız kalabiliyorlarmı derseniz kalırlar ama havlayabilirler ve hergün uzun saatler boyunca o minnacık köpeğin evde yanlız kalması çok kötü olur çünkü sahibine çok bağlı bir ırk.öncelikle almak isteyen herkes bunları öncelikle bilmeli inanın abartmıyorum büyük bir köpek bile zaten çok büyük sorunluluk heleki bölesine narin bir köpek heleki yıllarınızı beraber geçiriceğiniz düşünülürse çok büyük bir sorumluluk istiyor gerçekten bakımı çok ama çok zor ayrıca solüsyonları şampuanları derken bayağıda maliyetli.bunların dışında gerçekten minicik bedenlerinde kocaman yürekleri var çok tatlı oyuncu ve sevecen köpekler.24 saat boyunca size çok iyi bir arkadaşlık yapabilir.sahiplendirmeye gelince şöyle söliyim ücretsiz bir yorkshire terrier bulmanız çok zor çünkü ufak bi ırk olduğu için doğumları zor geçiyor ve bir iki yavru doğuruyor buyüzdende diğer köpekten daha fazla talep ediliyor sahiplenmek istenildiğinde.zaten bakımı için bayağı para harcanması gerekiyor bunun altından kalkabilmek gerekiyor oyüzdende ücretsiz bulsanız bile sonrası için mutlaka para harcıycaksınız sağlıklı ve bakımlı bir yorki istiyorsanız.oyüzden iyice düşünüp iyice araştırın derim petshoplara tonlarca para verip hüsrana uuğrama durumuda oluyor çok hassas oldukları için ufacık bir hastalık kaptıklarında üç gün içinde yenik düşüp ölebiliyorlar oyüzden dünya tatlısı bir yorkie için sabredip anne altından alınmasını yoksada güvenilir bir çiftlikten alınmasını öneririrm.yorkielerin tatlılıklarını herkes görüp biliyor birde madalyonun bu yüzünden baştan bunları bilip öle davranmanızı yorkienizile uzun mutlu bir ömür geçirmenizi dilerim.bunun dışında daha ayrıntılı bilgi alabileceğiniz ve yorkshire terrier ırkının size uygun olup olmadığını iyice sentezleyebileceğiniz bir site ismi veriyim 'yorkshireturkiye' bu siteyi iyice okumanızı daha sonra karar vermenizi öneririm

yorkiler harika ev hayvanlarıdır benim de bir yorkim var dişi çok uysal temiz çiş eğitimi konusunda çok memnunum iyi eğitim verilrse çok uyumlu bir cinstir. havlamayı bile bilmiyor komsularım varlığını bile hissetmiyorlar en güzeli de bir çantaya koyup heryere götürebiliyor olmam. ama fiyatları biraz fazla. 1500-2000tl civarında. eğer orjinal bir yorki almak istiyorsanız bu fiyatı gözden çıkarmak gerekiyor. ynede satın alırken anne ve babayı görüp öyle alın. sonra o kadar para verip orjinal olmayan bir yavru alabilirsiniz.

yorkiler harika ev hayvanlarıdır benim de bir yorkim var dişi çok uysal temiz çiş eğitimi konusunda çok memnunum iyi eğitim verilrse çok uyumlu bir cinstir. havlamayı bile bilmiyor komsularım varlığını bile hissetmiyorlar en güzeli de bir çantaya koyup heryere götürebiliyor olmam. ama fiyatları biraz fazla. 1500-2000tl civarında. eğer orjinal bir yorki almak istiyorsanız bu fiyatı gözden çıkarmak gerekiyor. ynede satın alırken anne ve babayı görüp öyle alın. sonra o kadar para verip orjinal olmayan bir yavru alabilirsiniz.

kesinlikle katılıyorum çok ufakken pek belli olmuyor safkan olup olmadığı.birde teacup 0 numara durumunu araştırın derim kesinlikle ben yorkilerin numarası olmadığını duyunca çok şaşırmıştım ve teacuplar küçük diye isteniyor ama bakmanın nekadar zor olduğu nekadar hassas oldukları araştrılmalı.hipoglisemi durumu araştırılmalı.sonradan üzülmemek için herşeye dikkat edilmeli.çünkü aldığınızda tahmin edemiyceğiniz kadar çok bağlanıyorsunuz ve inanın kaybetmek üzücü oluyor.

bır yorkı hayranı olarak bende yazmak ıstedım :)
GErcekden muhtesem bır ırk
yok denılcek kadar az tuy doken cana yakın yumus yumus bırsey bunlar :D
Sevdıklerım oldu yanı yasadıgım yerde 1 yada 2 adet olmasından dolayı kotu bır durum
cok cok sevemedım
Fıat konusundaysa 1000 tl 2000 tl arası
bırde petshoplardan degılde anne altından almak daha mantıklı
Umarım bende kısa surede alabılırım bır yorkı :D

kızlar mrb hepinize
bende yorki sevenlerdenim...
herkez yorkilerin ne kadar cadı ne kadar geçimsiz yaygaracı olduğundan bahsediyor ama ben katılmıyorum bnce bu doğrudan sahibiyle alakalı ben ne pitbull lar gördüm bebeklerle oynayan yani bu tamamen köepiğinizi nasıl yetiştirdiğinize bağlı çok aşırı korumacı ve asosyal yatiştirirsenz tabikide cazgr olurlar ama diorum ya iş sizde bitio küçük yaşta onu istediğinz yönde eğitebilirsiz sosyal olması herşeyden önmli ve efendinn siz olduğunu hissettrmek çok önmli doğru bi sahip ve doğru bi eğitmle harika köpekler diyorum.
bnde üni okuyorum bu yıl 3.yılm btti mesleğim olunca ilk yapacağim şey annesnn altından bi yorki almak olucak...
inş.nasip olur isteyenlere ve gerçekten bakabilecek olanlara...

kızlar mrb hepinize
bende yorki sevenlerdenim...
herkez yorkilerin ne kadar cadı ne kadar geçimsiz yaygaracı olduğundan bahsediyor ama ben katılmıyorum bnce bu doğrudan sahibiyle alakalı ben ne pitbull lar gördüm bebeklerle oynayan yani bu tamamen köepiğinizi nasıl yetiştirdiğinize bağlı çok aşırı korumacı ve asosyal yatiştirirsenz tabikide cazgr olurlar ama diorum ya iş sizde bitio küçük yaşta onu istediğinz yönde eğitebilirsiz sosyal olması herşeyden önmli ve efendinn siz olduğunu hissettrmek çok önmli doğru bi sahip ve doğru bi eğitmle harika köpekler diyorum.
bnde üni okuyorum bu yıl 3.yılm btti mesleğim olunca ilk yapacağim şey annesnn altından bi yorki almak olucak...
inş.nasip olur isteyenlere ve gerçekten bakabilecek olanlara...

sana bazı düşüncelerinde katılmıyorum bir yorksihre sahibi ve birsürü yorkshireı olan kişi tanıyan biri olarak.yorkiler terrier soyundan gelir yani terrier kanı taşıyor.siz istediğiniz kadar pozitif eğitim verin ki benim köpeğim böyle istemediği bir şeyi yaptırmak istediğinizde örneğin eğitim hayır komutunu öğrenmesi gibi eğer istemezse o an sizinle inatlaşır nekadar eğitimini pozitif versenizde bazı şeyleri öğretmek zorundasınız eğer çişini kakasını her yere yapmasın her bulduğu şeyi ağzına atmasın sokağa çıktığınızda uslu dursun tehlikelere atmasın kendisini istiyorsanız bazı şeyleri öğretmelisiniz öğretirkende yorkshire daha doğrusu terrier ırkı olarak inatçı tarafı tutarsa istediğiniz gibi yetişmiş olsun havlar inadına yapmaz.sonuçta bunlar köpek kendilerini ifade edebildikleri tek konuşma dili havlamak bu yorkilerde istediğiniz kadar bastırmak isteyin yinede fazlasıyla tepki gösterebilen bir ırk.onlar böyle mutlu oluyor.eğer hiç havlamasını istemiyorsanız odaya kapatma vs gibi yöntemlerle mutsuz ama havlamayan bir yorki sahibi olmanız tabikide mümkün.ama gözardı edilemez köpekler geldikleri ırkın karakteristik özelliklerini mutlaka taşırlar ve bazı durumlarda bu özelliklerin baskın olduğunu görmemeniz mümkün değil.ilerde yorkiniz olduğunda bunu anlıycaksınız.evet cazgır evet istemediğinde bağıyor evet inatçı ama ben onu zaten böyle seviyorum bu özelliklerinide seviyorm sadece görünümü için değil karakteri de göz önünde bulunarak köpek seçimi yapılmalı eğer bu karakterde bir köpek sevilmiyorsa başka birsürü ırk var illa tüyleri güzel sevimli diye bir köpek tercih edilmemeli.bir anlık hevesle petshopta görüp alıp bu bağırıyor bu inatlaşıyor diye geri veren okadaar çok örnek varki.yorki inatçı bir köpektir işine gelmeyince havlar onu kendine has yapanda bu özellikleridir.ben ufacık boyuna bakmadan benimle inatlaşan tepkilerini gösteren asla ama asla ısırmayan sadece havalyan inadı bindimi şekilden şekle giren sevimli ve en önemlisi gerekli eğitimi hariç gereksiz yere onu kısıtlayan bir eğitim vermediğim özgürce hayatı benimle paylaşan minik Mutlu kızımı çok seviyorm.sakin bir köpek istesrydim görünümünden çok karakterine bakıp başka bir ırk tercih ederdim.uzun oldu biraz kusura bakmayın.ama bazı durumlarıda olduğu gibi kabul etmek lazım.inanmak istediklerimizden çok ırk özellikleri diye birşey var sonuçta ozaman her köpek aynı karakterde olurdu değil böyle değil bunu söylemek istedim.iyi günler diliyorum

Merhabalar... Evdeki diğer köpeğimle anlaşamadığından dolayı yeni aldığım Yorkshire terrierimi vermek zorundayım.. Aşılı, çipli, tuvalet eğitimli ve dişi.. Genel komutları da biliyor, çok akıllı bir köpek.Ama malesef diğer köpeğimle anlaşamıyorlar.Diğeri 3 yaşında onu bırakamıyorum.Mecbur bunu sahiplendirmek zorundayım.Yorkshire terrier beslemeyi düşünen varsa iletişime qeçebiliriz...

Merhabalar... Evdeki diğer köpeğimle anlaşamadığından dolayı yeni aldığım Yorkshire terrierimi vermek zorundayım.. Aşılı, çipli, tuvalet eğitimli ve dişi.. Genel komutları da biliyor, çok akıllı bir köpek.Ama malesef diğer köpeğimle anlaşamıyorlar.Diğeri 3 yaşında onu bırakamıyorum.Mecbur bunu sahiplendirmek zorundayım.Yorkshire terrier beslemeyi düşünen varsa iletişime qeçebiliriz...

Bende yorkshire terrier arıyorum.Ama bulmak baya zormuş:) Eger hala verilmediyse görmek isterim..

cnm mesaj kutun dolmus bosaltır mısın acaba :))
bu konu hakkında danısıp sormak ıstedıklerım var:54:

Konuyu güncelleyelim... bende ekim ayında nasipse bitane yorkshire terrier sahiplenecegim ücretli olarak... bakan arkadaşlardan yardım bekliyorum.. dişi alacağım. Kıyafetlerini tasmalarını vs. hangi sitelerden veya nerelerden alıyorsunuz? Dişileri kaçıncı ayda kısırlaştırmalıyız?( doğum yaptırmayacagım) hangi mamaları kullanıyorsunuz , tüylerini nerede kestiriyorsunuz vs vs evet güncel sekilde bekliyorum:KK51:

Back
X