Yorucu günler

sl_12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2017
2.028
2.288
83
Merhaba arkadaslar nişanlıyım ocakta düğünüm var nişanlım iyi biri oldukça mütevazi kibar bir bey. Diş hekimi meslek olarak maddi durumu iyi. Bende Ücretli öğretmenlik yapıyorum okulum çevrenin en kötü okulu çocuklar çok sıkıntılı baya yoruluyorum akşam kpss dersine dersaneye gidiyorum hafta sonu alan derslerim var kendime hiç vakit kalmıyor bir yandan çeyiz tamamlıyorum. Hiç ders çalışamıyorum. Atanmayı bu zamana kadar çok istedim. Artık yolun sonu gibi geliyor. Kpss hazırlanmak istemiyorum ücretli öğretmenlikte yapmak istemiyorum evde oturup çocugum oldugu hayalleri kurmaya basladım bile. O kadar yıprandım ki atanamadığım için. Bir yandanda o 4 yılı boşunamı okudun hiç bir şeyin garantisi yok yarın boşandığında kendi ayaklarımın üstünde duramıcaksın diyorum. Nişanlım hiç bir şekilde iş konusuna takılmıyor bana bırakıyor. Bende sürekli korkular var. Siz değerli üyelerinde fikirlerini merak ettim.

Merhaba arkadaslar nişanlıyım ocakta düğünüm var nişanlım iyi biri oldukça mütevazi kibar bir bey. Diş hekimi meslek olarak maddi durumu iyi. Bende Ücretli öğretmenlik yapıyorum okulum çevrenin en kötü okulu çocuklar çok sıkıntılı baya yoruluyorum akşam kpss dersine dersaneye gidiyorum hafta sonu alan derslerim var kendime hiç vakit kalmıyor bir yandan çeyiz tamamlıyorum. Hiç ders çalışamıyorum. Atanmayı bu zamana kadar çok istedim. Artık yolun sonu gibi geliyor. Kpss hazırlanmak istemiyorum ücretli öğretmenlikte yapmak istemiyorum evde oturup çocugum oldugu hayalleri kurmaya basladım bile. O kadar yıprandım ki atanamadığım için. Bir yandanda o 4 yılı boşunamı okudun hiç bir şeyin garantisi yok yarın boşandığında kendi ayaklarımın üstünde duramıcaksın diyorum. Nişanlım hiç bir şekilde iş konusuna takılmıyor bana bırakıyor. Bende sürekli korkular var. Siz değerli üyelerinde fikirlerini merak ettim.

Şu aralar yıllık izindeyim,kızım tam gün okulda eşim işte bense bi o koltuğa yatıyorum bi diğerine sonra gidip yatak odasında uyuyorum bir sonraki hafta işe başlıycam yaklaşık on gün sonra, eşime bugün sırtıma garip bi ağrı girdiğini anlatıyordum sonra aniden dizlerimin sızladığını söyledim o konu bitince iki yıl önce kv ile geçen bi diyalogu açtım velhasıl bu şekilde hiçbir şey üretmeden tüketmeye devam edersem muhtemelen haftaya depresyona girşcem ordan da kaygı bozukluğuna geçiş yapıcam,velhasıl ruh sağlığım için çalışmalıyım çalışmalıyız çalışmalısınız.

Daha nişanlıyken “boşanırsam” diye mi düşünüyorsunuz?

Bence her türlü kendi ayakları üzerinde durmak kendi gelirinin sahibi olmak en güzeli, düşünce tarzınızı yanlış ifade etseniz de o şüpheye düşmekteyse çoluk çocuk olmadan KPSS şansınızı zorlayın, inşallah her şey gönlünüzce olsun.

Herkes devlette çalışmıyor
Özelde çalışan öğretmen yığınla
Atansan eşin seninle şehir değiştirebilecek mi?
Çalışmak istemiyorsan sen bilirsin ama kendini kpss diye şartlama bu ayrı yıpratır.

Katıldım

Branşın ne

Eşin seninle Nasıl gelecek

Diş hekimi kamuda mı özelde mi

KPSS atanması zor ve ayrı kalmanızı gerektiriyorsa özel okulda başla seneye ilk yıllar düşük olur maaş ama tecrübe artınca ücret de artar

Çalışmazsanız iki sene sonra çocuktan ve ev işinden kendime zamana ayıramıyorum, kendime bakamıyorum, eşim her gün şık giyinip parfümünü sıkıp çıkıyor, bana yardımcı olmuyor diye konu açacaksınız.

Evliliğe ancak sağlam dengelerle başlarsanız temel sağlam olur. Nasıl başlarsanız da öyle gider.

fen bilgisi bransındayım atamamız çok iyi değil. Nişanlımın kendi kliniği var. Atanırsam gelicek benimle en kötü ders saatimi az alıp ben gider gelirim maasım uçak parasına gitmesi önemli değil. Eş durumuyla tayin olmuyor. Bugünlerde çok stresliyim. Özel okullar iş için almıyorlar. Birçok yere basvurdum çagırıp yinede almıyorlar.

fen bilgisi bransındayım atamamız çok iyi değil. Nişanlımın kendi kliniği var. Atanırsam gelicek benimle en kötü ders saatimi az alıp ben gider gelirim maasım uçak parasına gitmesi önemli değil. Eş durumuyla tayin olmuyor. Bugünlerde çok stresliyim. Özel okullar iş için almıyorlar. Birçok yere basvurdum çagırıp yinede almıyorlar.

Bence o gidip gelme olayı vs çok kolay değil

Zira uzak bölgelerde okullar

Bir de üç beş ay değil 4 yıl öyle yaşamak zor

Çoluk çocuk olurda daha da zor

Atanması da zor ise mutlaka tüm özel okullara CV bırak

Bölümümüz ne bilmiyorum. Tüm yazılanları da okumadım ama sana tek diyeceğim atamadan çocuk yapma.Eşimle 4 yıl çıktık ünüversitede sonunda evlendik eşim atanınca. Ben en başta formasyon alamadım. Sonra ikizlerim dogdu onlar 2yaşı dayken formasyon aldım. Uzaktan egitim le kpss ye hazırlandım. Tam 2.yıl da hazırlanayım derken hamile kaldım. Bütün emekler boşa gitti. Şimdi ikizlerim 5 yaşında kızım14 aylık. Kafamı kaşıyacak zamanım yok. Çamaşır, bulaşık, temizlik, yemek, çocuklar derken saçımı taramaya bile zamanım yok. Bütün gün ayakta dolanıyorum gece çalışayım desem kızım ha bire uyanıp emiyo derse otursan bile kak otur kalk otur olmuyor yaş geldi 40a bu saatten sonra ne yapabilirim. Tek maaş 3 çocuk Allah eşimden razı olsun hiç beni kırmadı bu konuda. Tek diyeceğim atamadan çocuk yapma. Anneme kalsa atamadan evlenilmez der o da ayrı

Her kadın kendi ayakları üzerinde durabilmeli.

bir arkadaşımın eşi müteahhit çok sağlam paralar kazanıyor. kendisi de öğretmen.
eşi işten ayrıl boşa yorulma benim kazandığımın bilmem kaçta birini kazanıyorsun yorulmaya değmez demişti. arkadaşım mesleğimi bırakmam dedi ve bırakmadı.

bir süre sonra eşinin işleri kötü gitti kadının öğretmen maaşı sayesinde geçindiler.

Kocanın ne kadar zengin olduğu önemsiz. insanın kendi parasını kazanması harika bir şey.

Tek bir cumle dikkatimi cekti neden bosanma ihtimalini dusundunuz. Insan daha evlenmeden neden bunu sesli soylerki?

Tek bir cumle dikkatimi cekti neden bosanma ihtimalini dusundunuz. Insan daha evlenmeden neden bunu sesli soylerki?
Burdaki konular çok mükemmel evlilik yapıp boşananları görünce o ihtimali göz önünde bulunduruyorum Çevremde hep olumsuz örnekler görüyorum. Çok mutluyum sanki bulutların üstündeyim her şey bozulcak diye düşünüp üzülüyorum. Hep korku içindeyim.

Yasın kaç
Çalışabildiğin kadar çalış
Dünyanın dolu hali var
Kendi
Paran olsun
Evliliğin oturur cocugun olur yasın ilerler tamam ama hangimiz yorulmadan çalışıyoruz ki ???

Burdaki konular çok mükemmel evlilik yapıp boşananları görünce o ihtimali göz önünde bulunduruyorum Çevremde hep olumsuz örnekler görüyorum. Çok mutluyum sanki bulutların üstündeyim her şey bozulcak diye düşünüp üzülüyorum. Hep korku içindeyim.

Herkes yasadigini bilir derler ama aslinda bilmeyenlerde var.
Oyle bir seyki evlilik herkesin sarkisi baska mukemmel kime neye gore?
Benim esim iyi derim ama 1 kotu ozelligi size gore felakettir
Siz baska insanlara bakmayin
Calismak istemiyorsaniz calismayin ama bu sizin karariniz olsun.
Bosanmak icin degil dahada guzellesmek icin yasayin karar alin adim atin.

Bence denemeye devam edin ama çokta yıpratmayın kendinizi elinizde bir mesleğiniz var nasılsa gün olur şans doğar. Çocuk bir süre olmayabilir evliliğe adaptasyon zor olabilir falan o sırada işiniz olması iyi olur psikolojik olarak. Olmuyorsada yapacak birşey yoktur ki zaten

Evlenmeden boşanma hayalleri kurma Benim ablam da atanamadı eşi memur hiç dert etmiyorlar. İnşallah senğn de olur. Boşanma için değil de kendin için çalış illa atanmaya odaklanma ek mesela açıktan sağlık bölümleri okuyabilirsinözelde daha kolay iş bulursun sağlıktan nişanlında doktormuş çevresi vardır

Back
X