Yorucu günler

7 yıllık evliyim.
Üniversite mezunuyum mesleğim var
Canım çalışmak istedi çalıştım.
Canım bırakmak istedi bıraktım( şartlar elverdiği için)
Şu an hala çalışmayıp evde çocuğuma bakıyorum hiçte pişman değilim.
Canınız nasıl isterse öyle yaşayın.
Herşey birşekilde olup bitiyor.

Derdiniz para degilse calismak icin illa memur olmaniz gerekmiyor. Baska özellere bakin iş aramaya devam edin, kpss de hemen olmayacak zaten.

Calismayan biri olarak soyluyorum. Calisma hayatiniz olmadiginda sadece evde duracak ve ev işi, yemek, cocik yapacaksaniz emin olun bikarsiniz ve psikolojiniz bozulur biyerden sonra.
Annem yillardir calisiyor, biraz ara vermisti ama evde hep oturarak gun gecirdigi icin dayanamadi hemen bir işe girdi.
Evde duracaksaniz bile gun icinde gideceginiz bir aktivetiniz biseyleriniz olsun.

Merhaba arkadaslar nişanlıyım ocakta düğünüm var nişanlım iyi biri oldukça mütevazi kibar bir bey. Diş hekimi meslek olarak maddi durumu iyi. Bende Ücretli öğretmenlik yapıyorum okulum çevrenin en kötü okulu çocuklar çok sıkıntılı baya yoruluyorum akşam kpss dersine dersaneye gidiyorum hafta sonu alan derslerim var kendime hiç vakit kalmıyor bir yandan çeyiz tamamlıyorum. Hiç ders çalışamıyorum. Atanmayı bu zamana kadar çok istedim. Artık yolun sonu gibi geliyor. Kpss hazırlanmak istemiyorum ücretli öğretmenlikte yapmak istemiyorum evde oturup çocugum oldugu hayalleri kurmaya basladım bile. O kadar yıprandım ki atanamadığım için. Bir yandanda o 4 yılı boşunamı okudun hiç bir şeyin garantisi yok yarın boşandığında kendi ayaklarımın üstünde duramıcaksın diyorum. Nişanlım hiç bir şekilde iş konusuna takılmıyor bana bırakıyor. Bende sürekli korkular var. Siz değerli üyelerinde fikirlerini merak ettim.
Her kadın kendi ayaklarının üzerinde durup kendi parasını kazanmalı asla eşinin eline bakmamalı, ben şuan çalışan bir kadınım yeni evliyiz doğal olarak borçlarımız var çalıştığım halde bile kendim için üst üste harcama yaptığımda acaba çokmu para harcadım diye içim içimi yiyor, çalışmasam herhalde eşimden hiç para isteyemezdim ki ben babamdan, abimden bile para istemeye çekinirdim. Kısacası sakın mesleğini bırakma eşinin eline bakma kendi ekonomik bağımsızlığın olsun. şimdiden mutluluklar :)

insan boş kaldığı zaman takıntılar ve vesveseler oluşuyor bi süre sonra. belki de önceden yaşadığınız sorunları eşiniz rafa kaldırmışken tekrar öne sürebilirsiniz.illa yaparsınız demiyorum ama boşlukta insan zihni rahat durmuyor seytan uğrasıyor. zihnini iyi şeylerle meşgul etmek en iyisi. ortaya bişeyler çıkarmak insana keyif veriyor. ve en önemlisi dünya hali neyin ne olacağı belli olmaz. kendin çalışıp para kazanmak en kıymetlisi. birgün bakmışsın ki yanında kimse kalmamış yapayalnızsın.

Bı arkadaşım vardı durumu aynı sizin gibiydi birebir.nisanlisi dış hekimiydi.arkadasimda ücretli öğretmendi.sonra kpss yıl bıraktı sizin gibi evlendi çocuk yaptı.zamanla o mütevazı eşi "oluşunda ne oldu ,evde oturuyorum"gibi laflar söylemeye başladı..arkadaşımın çok zoruma gitmeye başladı..çocuğu 2 yaşına gelince küresel verdi bu kurumda ise girdi çalışıyor şimdi..ama o dönem kpssye bıraktığına çok pişman.
Evde çocuk büyütmek çokta toz pembe bı hayal değil..bende atandım evliykende üstelik hamileyken.baya zor atandım..kızım 1 yaşında.evde oturduğum günleri hatırlıyorum kendimi çok boş hissediyordum..benimle aynı okuldan mezun olan arkadaşlarımın başarılarını gördükçe imreniyordum o zamanlar.
iyiki de vazgeçmedim atandım..maddi manevi daha rahatım.ogretmenkerin mesaisi fazla yogunda olmuyor.rahatca çocuğumuzuda büyütüyoruz.daha verimli olduğunu düşünüyorum.
Bak daha dün buraya konu açıldı.30 yaşında bı çocuğu olan bayan evde oturmaktan bunalmış.universte mezunuymus ne yapabilirim diye.
Oraya gelen yorumları bı oku..çoğu o şekilde pişman çalışmadığına.
Sürekli evde çocukla ilgilenmekte yoruyor bunaltiyor inan.
Ücretli öğretmenliği bırak ve kpssye yüklen atan mutlaka..sonra daha zor olur.

Ya kpssye çalışmak çok yorucu çok zor. Ama şöyle bi şey var. Sen şunu diyebiliyor musun mesela ben bir sene oturdum adam gibi çalıştım aklımı başka mevzular kurcalamadı 85 aldım gene de atanamadım. Fenden bu sene 919 kişi alıyorlar aslında fena değil diğer branşlara bakınca umutsuz bir bölüm değil.
Evlenmek evde oturup çocuk bakma olayını her kadın yapıyor. Eninde sonunda koca bulunuyor yani.
Siz yapılamayanı yapın ve atanın bence.

teşekkürler yorumlarınız için 2. dönem ücretli öğretmenliği bırakıp kpss daha yoğun çalışmayı düşünüyorum evlenicem ocakta yinede atanmaya bakıcam.

Bı arkadaşım vardı durumu aynı sizin gibiydi birebir.nisanlisi dış hekimiydi.arkadasimda ücretli öğretmendi.sonra kpss yıl bıraktı sizin gibi evlendi çocuk yaptı.zamanla o mütevazı eşi "oluşunda ne oldu ,evde oturuyorum"gibi laflar söylemeye başladı..arkadaşımın çok zoruma gitmeye başladı..çocuğu 2 yaşına gelince küresel verdi bu kurumda ise girdi çalışıyor şimdi..ama o dönem kpssye bıraktığına çok pişman.
Evde çocuk büyütmek çokta toz pembe bı hayal değil..bende atandım evliykende üstelik hamileyken.baya zor atandım..kızım 1 yaşında.evde oturduğum günleri hatırlıyorum kendimi çok boş hissediyordum..benimle aynı okuldan mezun olan arkadaşlarımın başarılarını gördükçe imreniyordum o zamanlar.
iyiki de vazgeçmedim atandım..maddi manevi daha rahatım.ogretmenkerin mesaisi fazla yogunda olmuyor.rahatca çocuğumuzuda büyütüyoruz.daha verimli olduğunu düşünüyorum.
Bak daha dün buraya konu açıldı.30 yaşında bı çocuğu olan bayan evde oturmaktan bunalmış.universte mezunuymus ne yapabilirim diye.
Oraya gelen yorumları bı oku..çoğu o şekilde pişman çalışmadığına.
Sürekli evde çocukla ilgilenmekte yoruyor bunaltiyor inan.
Ücretli öğretmenliği bırak ve kpssye yüklen atan mutlaka..sonra daha zor olur.
okuyunca çok şaşırdım aynı durumdayız hayırlısı olsun çok haklısınız Ücretliyi bırakıcam kpss kazanırsam gelme şartıyla evlenmeyi kabul ettim Yoksa istemezdim Babamda baya konuştu benim kızım atanırsa ne şartta olursa gitceksin kendine güvenmiyorsan evlenme dedi. Bakalın her şey güzel olur inşallah

Merhaba arkadaslar nişanlıyım ocakta düğünüm var nişanlım iyi biri oldukça mütevazi kibar bir bey. Diş hekimi meslek olarak maddi durumu iyi. Bende Ücretli öğretmenlik yapıyorum okulum çevrenin en kötü okulu çocuklar çok sıkıntılı baya yoruluyorum akşam kpss dersine dersaneye gidiyorum hafta sonu alan derslerim var kendime hiç vakit kalmıyor bir yandan çeyiz tamamlıyorum. Hiç ders çalışamıyorum. Atanmayı bu zamana kadar çok istedim. Artık yolun sonu gibi geliyor. Kpss hazırlanmak istemiyorum ücretli öğretmenlikte yapmak istemiyorum evde oturup çocugum oldugu hayalleri kurmaya basladım bile. O kadar yıprandım ki atanamadığım için. Bir yandanda o 4 yılı boşunamı okudun hiç bir şeyin garantisi yok yarın boşandığında kendi ayaklarımın üstünde duramıcaksın diyorum. Nişanlım hiç bir şekilde iş konusuna takılmıyor bana bırakıyor. Bende sürekli korkular var. Siz değerli üyelerinde fikirlerini merak ettim.
Kpss yi tabi ki zorlayın ama olmazsa ben olsam - ihtiyac da olmadığına-gore ucreti öğretmenlik yapmak yerine cocuklarımın ogretmeni olurum:)

Back
X