Yoruldum, aile evi zormuş.

192727

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2022
176
237
33
29
Boşandım, kısa evliliğim oldu şiddet gördüm. Ailem arkamdaydi, özelliklede annem. Akrabanın düğününe gidiyoruz, kuzenin nasıl iyi birini bulmuş, sen bulamadin, nasıl düğün yaptılar birde senin düğününe bak. Çalışıyorum askeri ücret alıyorum, kuzenim hemşire atandı, onla kiyasliyor. Ayrı eve çıksam biraz birikim yapmam lazım, kpss çalışsam çok yüksek puan almam lazım. Ozamnda işimden olurum. Bana diyorki işin var,ama itibarım yok. Bosandigima pişman etti. Buzdolabından bişey alıp yiyemiyorum laf etmesin diye. Ne yapmalıyım, çok yoruldum. Ekstra halk eğitimle takı toka yapıp belediyenin stantinda üretip satıyoruz, ben daha ne yapacam. Bu sefer de paran var , ama itibarın yok diyor. Kanepeye oturtmuyor ,TV izletmiyor. Ama kendisi istedi. Ben çok yoruldum.

Kim söylüyor bunları akraba tayfasımı yoksa annenizmi.

Kanepeye niye oturtmuyor evdeki kimseyi mi sadece seni mi? Yediğini içtiğini gerçekten laf ediyor mu? Valla aldırmamaya çalışacaksın ayrı eve çıkamıyorsan biraz arsız olacaksın.

kpss çalışıp ayrı ev en iyisi

Ayrı eve çıkın.
Ben gerçekten artık anlamıyorum. Bu konuya özel değil, genel konuşacağım. Konu sahipleri belirtiyor, asgari ücrete çalışıyorum/çalışmıyorum diye; ona rağmen her bu tarz konuda 'ayrı eve çıkın' yazılıyor. Konu sahibinin İstanbul veya benzeri büyük şehirde yaşadığını varsayıyorum (hoş artık kırsal alanlarda bile kiralar neredeyse büyük şehirlere yakın). Bu kadın nasıl geçinsin? Asgari dediği için 11500 TL eline geçtiğini varsayıyorum. Kiralar 10 bin artık. Söyler misiniz lütfen nasıl ayrı eve çıksın? Kirasını verebilir okey, ne yiyecek, ne giyecek? Spor ayakkabılar 2000 TL'den başlıyor sağlam bir şey olsun derseniz. Hatta en basiti ekmek 8 TL. Ben eşimle birlikte çalışmama rağmen kirada oturduğum için tutumlu olmak zorundayım. Bu kadıncağız tek başına nasıl geçinecek?

O kadar haklısınız ki elbetteki ayrı evde rahat eder fakat şartlar ona el vermiyor maalesef. Ben bile bu konuyu çok sorguladım tek başıma yaşayabilir miyim diye ama maaşım asgari ücret olmamasına rağmen cesaret edemedim bu ekonomik şartlarda.

Onceki konularda bosandiktan sonra ayri evde oldugunuzu tek basiniza yasadiginizi yazmissiniz neden geri annenizin yanina döndünüz

Ah ahh keşke haklı olmasaydım Ben de asgari ücrete çalışmıyorum. Eşimin kendi işi aylık 30-40 bin arası kazanıyor. Bakın ona rağmen tutumlu olmak zorundayız. Ekmek 8 TL gerisini konuşmaya gerek var mı?

Ben Isparta'da yaşıyorum sözde küçük şehir. Burda bile çok uçuk. Aile evim kira değil, ailenin bütçesine katkı sağlıyorum az da olsa burda biraz yatırım yapabiliyorum. Yani ayrı eve çoktan çıkardım da şartlar işte. Lafları yiyip susuyorum.

Biraz çirkef olun yahu ne demek kanepeye oturtmamak ne demek bişey yiyip içememek? Benim bi görümcem var dışardan baksan ne saygısız evlat dersin ama o çirkef olmasa kaynana onu çiğ çiğ yer. Ki vaktinde en büyük zararı da ona olmuş, çok başını yakmış kızının. Şimdi de kızı acımıyor çat yapıştırıyor, azcık çenenizi açın siz de. Aklını başına al, elden ayaktan düşünce o ululadığın akrabalar bakmayacak sana diye korkutun.

bir süre katlanıp kpss çalışmanızı tavsiye ederim ocakta 33 bin tl olacağı konuşuluyor

Hiçbir bayan keyfine boşanmaz hepsi büyük bir mücadele vermiştir yuvasının yıkılmaması için buna eminim.Boşanmış olan bayanlar zaten yaralı neler neler yaşadılar ne umutlar bitti içlerinde bunu insanın kendi ailesi bile anlamıyor malesef. İnsan kendi evinde de kanepede oturamayacak buzdolabını açıp ağzına bir şey rahatça atamayacaksa ne anlamı kaldı yardım etmelerinin. Neden itibarın yokmuş herkesin kaderi farklı neye kıyas yapıyor çok saçma. Sen adımlarını sağlam atmaya işine gücüne sarılmaya bak belki daha yüksek ücretle tecrübeyle zamanla farklı işte bulursun kendi düzenini kurarsın zamanla hiç üzülme elalem dedi diye bizler itibarsız değiliz kader nasip...

Merhaba. Kpss için alanınız ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…