• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoruldum..yoruldum artık..

nurumoglum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
264
130
43
İstanbul
2 yaşında oğlum ..gece 1.5 - 2 den önce uyumuyor. sabah 7 de kalkıyorum. Çalışıyorum. Oğlumda babası da 11'e kadar yatıyolar. Sonra anneannesi bi de gündüz uykusuna yatırıyor 2-3 st. ben eve geldiğimde çocuk cin gibi oluyor normal olarak.
Çıldırıcam. Gercekten iyi değilim artık. Anneme laf anlatamıyorum.Sanki çocuğuma bakmak için değil de temizlik yapmak için bizim evde. Sürekli iş yapıyor.. evimin düzenini değiştiriyor. Düzen aslında zaten yok. Kendi düzenini kurdu resmen.ev bekar evi gibi. halılar sürekli ayakta. yıkamaya gidiyor,,geliyor..
masa örtülerim kaldırılıyor. sürekli siliniyor. Mutfak halısı serilmiyor kirlenmesin diye. Yani bir misafir gelecek olsa benim eşyaları yerine yerleştirmem 1 saati alır.

Akşamları bizde kalıyorlar babamla. Cuma akşamı evlerine gidiyorlar.Ev o kadar dağılıyor ki anlatamam. Eşim zaten 10 da geliyor kendi dükkanı olduğu için. O saatte tekrar yemek hazırlanıyor. Çay içiliyor..vs..

Sürekli şikayet ediyor. Çok yoruluyormuş,evde şu yokmuş bu yokmuş.Sürekli alışveriş yapıyorum ama yine de yok. Oğlumu kreşe vericem ama daha iki yaşına bir yıl daha idare etmem lazım.
Ama dayanamıyorum.

Annem kendisine para vermemizi istiyor. Aslına biz dedik maaş gibi vericez diye. Bu aya kadar vermedik belli ödemelerimiz vardı. Bu ay ayda 600 lr vermeye başlıycam. belki daha az söylenir. Yanlış anlaşılmasın. Annem çok fedakar bir kadındır. Ama fazlaca temizlik yaptığından yorgunluğunu bende bastırıyor resmen.

Oğlumu çok özlüyorum.Onunla vakit gecirmek istiyorum. Ama akşam ev toplamaktan , kocama babama çay yemek hizmeti vermekten onunla bile içime sindiğince ilgilenemiyorum.

İşimi bırakamam ev kredisi ödüyorum. Düşünüyorum düşünüyorum çıkış yolu bulamıyorum.
Bugün işyeri hekimine gözüktüm biraz gribim diye.
Nasıl bir izlenim verdiysem adam bana antidepresan önerdi düşünün.
yorgunum..çok yorgunum..

Bakıcı tutsanız? 600 lira annenize vereceksiniz. Haftaiçi sizde kaldıkları içi evdeki masraflarınız da artıyordur. 600ün üstüne biraz daha ekleyin iyi bir bakıcı tutun.

bence bir bakıcı tut oda taş çatlasın 800 alır,
eşinle sen hafta içi hiç tv falan izleyemiyormusunuz?
ne anladım ki o zaman ben böyle işten...

Ay ne desem bilemedim.
Anne sizin anneniz değil mi? Kayınvalide değil?
Aranızdaki diyalog nasıl bilemiyorum ama yani bu kadar daraldıysanız o zaman verin ayarı gitsin.
Anne allah razı olsun, ilgileniyorsun ama bana da sıkıntı geldi artık. Mutfak halısını kirlensin diye oraya seriyoruz zaten, sen çocukla ilgileniyorsun yeter. Bir de temizlik diye kendini paralama canına yazık bebeğim senin başka işin yok mu? falan deseniz?
Başkasına güvenemem diyerek mi annenize emanet ettiniz yoksa maddi durumlar yüzünden mi? Bu ay maaş vereceğim demişsiniz, aslında anne sen çok yoruldun, bakıcı tutacağım falan diye kendisini yollasanız? O zaman da ayıp mı olur acaba? Hani bana para vermemek için elalemin kadınını aldı geldi denir mi?
Uff ne kadar zor bu aileleri idare etmek.

Okadar para annenize vereceginize günlük bi bakici tutun isini iyi bilen, kurallari siz koyun öglen bi saat uyutsun aksamlari erken yatirin sabahta erken kalkar... Yada imkan varsa cocugu sabahlari annenize birakin orda baksin aksamlari alirsiniz hem cocukta saat rutini olusur hem anneniz kendi evinin düzenini yapar sizde ona göre kendi evinizi cekip cevirirsiniz...yada yarim gün kres sonra anneniz alsin, ne bu cümbür cemaat beraber yasamak...:KK14:

dayanmaktan başka çare yok gibi görünüyor .Biraz dişinizi sıkın .Benim annem de evimin düzenini değiştirmeye çalışır .Annelerin çoğu öyledir .Oysaki ben bekarken düzen değiştirmeye kalksam kıyamet kopardı .Bencillik işte şimdi de kendi evimde kafasına göre yapmaya çalışıyor .Büyüklerimiz fedakar ama kültürsüz ve bencil .Sadece kendilerini düşünüyorlar bu tip konularda .Sabretmekten başka yolu yok gibi sanki

2 yaşında oğlum ..gece 1.5 - 2 den önce uyumuyor. sabah 7 de kalkıyorum. Çalışıyorum. Oğlumda babası da 11'e kadar yatıyolar. Sonra anneannesi bi de gündüz uykusuna yatırıyor 2-3 st. ben eve geldiğimde çocuk cin gibi oluyor normal olarak.
Çıldırıcam. Gercekten iyi değilim artık. Anneme laf anlatamıyorum.Sanki çocuğuma bakmak için değil de temizlik yapmak için bizim evde. Sürekli iş yapıyor.. evimin düzenini değiştiriyor. Düzen aslında zaten yok. Kendi düzenini kurdu resmen.ev bekar evi gibi. halılar sürekli ayakta. yıkamaya gidiyor,,geliyor..
masa örtülerim kaldırılıyor. sürekli siliniyor. Mutfak halısı serilmiyor kirlenmesin diye. Yani bir misafir gelecek olsa benim eşyaları yerine yerleştirmem 1 saati alır.

Akşamları bizde kalıyorlar babamla. Cuma akşamı evlerine gidiyorlar.Ev o kadar dağılıyor ki anlatamam. Eşim zaten 10 da geliyor kendi dükkanı olduğu için. O saatte tekrar yemek hazırlanıyor. Çay içiliyor..vs..

Sürekli şikayet ediyor. Çok yoruluyormuş,evde şu yokmuş bu yokmuş.Sürekli alışveriş yapıyorum ama yine de yok. Oğlumu kreşe vericem ama daha iki yaşına bir yıl daha idare etmem lazım.
Ama dayanamıyorum.

Annem kendisine para vermemizi istiyor. Aslına biz dedik maaş gibi vericez diye. Bu aya kadar vermedik belli ödemelerimiz vardı. Bu ay ayda 600 lr vermeye başlıycam. belki daha az söylenir. Yanlış anlaşılmasın. Annem çok fedakar bir kadındır. Ama fazlaca temizlik yaptığından yorgunluğunu bende bastırıyor resmen.

Oğlumu çok özlüyorum.Onunla vakit gecirmek istiyorum. Ama akşam ev toplamaktan , kocama babama çay yemek hizmeti vermekten onunla bile içime sindiğince ilgilenemiyorum.

İşimi bırakamam ev kredisi ödüyorum. Düşünüyorum düşünüyorum çıkış yolu bulamıyorum.
yorgunum..çok yorgunum..

Pardon anlamadığım için soruyorum hem bütün gün temizlik yapıyor diyorsunuz hem nasıl ev sürekşi dağınık ?? Düzeninizi bozmasına izin vermeyin ,çocuğunuza bakıyor olabilir ama siz artık çocuk değil evli barklı insansınız ben ce de bakıcıya verin annenize de annecim sen yorulma ben kıyamıyorum sana deyip eve sepetleyin ....Bakıcı siz geldi mi gider en azından eşinizle vakit geçirirsiniz ..Bir de bakıcıya çocuğu uyutma diye tembih etmek daha kolaydır..O erken uyur siz de azıcık dinlenirsiniz...

annene 600 tl vereceğine bencede bakıcı tut en azından kaprisi lafı sözü olmaz.

annemden başkasına bırakamam,güvenemem arkadaşlar.
İşim iyi, iyi para kazanıyorum. 5 yıldır burdayım.Tazminatım yüklüce bir tutar. Bırakıp gidersem çok yazık olur.
Bir de işin şu boyutu var. Annemin benden alacağı paraya ihtiyacı var. Kirada oturuyorlar. Babam emekli.
Çocuğuma bakmasa bile destek olmam gerekiyor yani..

Ama dayanamıyorum.

yorgunum..çok yorgunum..

peki ben sana bir sey soracam bu mu ekonomık özgürlük .. bu mu ayaklarının üstünde durmak ...
kadın çalışabilir ama bence hiç br şey senden ve oğlundan önemlı değil ..
yapmayın etmeyin bi kaç kuruş para oglunun bu güzel yıllarını senden ayrı geçirmesine , onu senin kendi istedgn sekilde buyutmen yerine başkalarının elinde buyumesine değmez.. bu başkası annen olsa dahi ... neticede artk siz iki farklı kadınsınız anne kız olsanz dahi

bence çalışmayı bırak esin karşı degilse , kendni de evini de eşine yıpratma

Okurken ben darlandım vallahi! Arkadaşların da dediği gibi o kadar para vereceğinize annenize bir bakıcı tutun , aileniz de kendi evine düzenine dönsün artık halıları mı kaldırır yerleri mi yıkar naparsa yapsın. Ama orası sizin eviniz ve bu şekilde giderse hakkaten çıldırırsınız yazık size de. Tutun bakıcıyı koyun kurallarınızı çocuk da düzenini bilsin siz de. Ayrıca o yaştaki bir çocuğun o kadar geç saate kadar oturması hiç iyi değil.

İşim iyi, iyi para kazanıyorum. 5 yıldır burdayım.Tazminatım yüklüce bir tutar. Bırakıp gidersem çok yazık olur.
Bir de işin şu boyutu var. Annemin benden alacağı paraya ihtiyacı var. Kirada oturuyorlar. Babam emekli.
annene yine destek olursun bi şekilde benm ablam mesela çocugu yk ama ordan burdan toplar hep destek olur anneme

Ama dayanamıyorum.

yorgunum..çok yorgunum..

Kreşe o yaşlarda veren var,bence kreşe verin arkadaşları olsun orada öğrensin iletişimi disiplini...

Bizden ne gibi bir yardım/ öneri/ akıl vs. bekliyorsunuz peki bu durumda ? :KK51:

Bence size yardimci olmayan kişi Eşiniz...

Ve siz isten gelince annenizin evine gitmesi gerek.. Bu ikisi olsa büyük ölçüde rahatlarsiniz..

Pardon anlamadığım için soruyorum hem bütün gün temizlik yapıyor diyorsunuz hem nasıl ev sürekşi dağınık ?? Düzeninizi bozmasına izin vermeyin ,çocuğunuza bakıyor olabilir ama siz artık çocuk değil evli barklı insansınız ben ce de bakıcıya verin annenize de annecim sen yorulma ben kıyamıyorum sana deyip eve sepetleyin ....Bakıcı siz geldi mi gider en azından eşinizle vakit geçirirsiniz ..Bir de bakıcıya çocuğu uyutma diye tembih etmek daha kolaydır..O erken uyur siz de azıcık dinlenirsiniz...

Evet sürekli temizlik yapıyor. Abartısız. Ama nasıl diyim heryer her yerde. banyonun paspaSları mesela ben seriyorum o kardırıyor. Kirleniyormuş. Mutfak halısını zaten yerde hiç göremedik.Mutfak masa örtülerim mesela hiç serilmiyor. Misafir gelince serermişim. Oğlum bronşit başlangıcı olmuş. Dr ventolin buhar vermişti. Ben saati geçmesin diye gece 3 de kalkıp buharını yapıyorum. Annem dün işten fırsat bulamamış diye gündüz buharını yapmamış. Bahsettiğim işlem 5 dk lık bir iş. Şuan bunu yazarken bile sinirimden çatlıyorum.

Annemden başkasına baktırmam diyorsanız bunlara katlanacaksınız mecburen. Ben annenizin konuşmayla da pek değişeceğini sanmıyorum malesef. Allah sabır versin.

Okadar para annenize vereceginize günlük bi bakici tutun isini iyi bilen, kurallari siz koyun öglen bi saat uyutsun aksamlari erken yatirin sabahta erken kalkar... Yada imkan varsa cocugu sabahlari annenize birakin orda baksin aksamlari alirsiniz hem cocukta saat rutini olusur hem anneniz kendi evinin düzenini yapar sizde ona göre kendi evinizi cekip cevirirsiniz...yada yarim gün kres sonra anneniz alsin, ne bu cümbür cemaat beraber yasamak...:KK14:

Bence size yardimci olmayan kişi Eşiniz...

Ve siz isten gelince annenizin evine gitmesi gerek.. Bu ikisi olsa büyük ölçüde rahatlarsiniz..

Eşim mümkün olduğunca destek oluyor. Ama zaten eve en erken on da geliyor. Yemeğini yemesi 11 .
mesela 3 gündür şu moddayız. saat artık gece 2 falan oluyor. eşim oğlumu ayağına alıp sallıyor tv karşısında salonda. babam oturma odamda ( oğluma oda yapamadım bizde kaldıkları için) uyuyor. Annem mutfak balkonunda sigara içiyor.Yada yine mutfakta bişeyler yapıyor. Ve eşim bana bu ortam da sen yat uyu ben uyuturum diyor.

Evet sürekli temizlik yapıyor. Abartısız. Ama nasıl diyim heryer her yerde. banyonun paspaSları mesela ben seriyorum o kardırıyor. Kirleniyormuş. Mutfak halısını zaten yerde hiç göremedik.Mutfak masa örtülerim mesela hiç serilmiyor. Misafir gelince serermişim. Oğlum bronşit başlangıcı olmuş. Dr ventolin buhar vermişti. Ben saati geçmesin diye gece 3 de kalkıp buharını yapıyorum. Annem dün işten fırsat bulamamış diye gündüz buharını yapmamış. Bahsettiğim işlem 5 dk lık bir iş. Şuan bunu yazarken bile sinirimden çatlıyorum.

Offf üzüldüm size ben...Acaba sessiz mi kalıyorsunuz ona burası benim evim kısmını tam olarak anlatamiyor musunuz ..Annemden başkasına güvenemem diyorsunuz ama pekala eve bir kamera taktırıp izleyebilirsiniz..Bir de cuma günleri gitseler dahi o ev ev üstüne olmuyor..Eşinize bir şey diyemeyeceğim zaten geç geliyormuş ...Bence evet anneniz çocuğa bakmasa da yardımcı olabilirsiniz en azından maaşınız iyiymiş..Yalnız en iyisi ya kreş ya bakıcı üzgünüm..Sizinde dinlenmeye,evinizde kendi kendinize vakit geçirmeye,çocuğunuzla akşamları oyun oynamaya hakkınız var...

Back
X