Yoruldum..

ayusugu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2016
211
44
28
27
Cok yoruldum, o kadar yoruldum ki..Ben 20 yasindayim.gerçekleştirmek istediğim bir sürü hayalim vardı. Ama olmadiHer sey ust uste geldi ve ben hicbirini atlatamiyorum cunku tutanacak bir hedefim yok.Ya da bir mutlulugum nereye dayasam dusuyor...Bunlari icimi dokmek adina yazdim.Ne yapacagim hic bilemiyorum :KK43:

Son düzenleme:
Kariyeriniz var işte 2 yillik sağlık mezunusunuz, işiniz de var. Genel kültür olarak kendinizden 10 yaş büyüklerle bir olamazsınız tabii kendinizi geliştirin dil öğrenin, düzenli kitaplar alıp okuyun, gündemi takip edin. Onlarla aynı yaşa geldiğinizde onlardan daha iyi olursunuz.

Kariyeriniz var işte 2 yillik sağlık mezunusunuz, işiniz de var. Genel kültür olarak kendinizden 10 yaş büyüklerle bir olamazsınız tabii kendinizi geliştirin dil öğrenin, düzenli kitaplar alıp okuyun, gündemi takip edin. Onlarla aynı yaşa geldiğinizde onlardan daha iyi olursunuz.
Ama ben 2 yillikla kalmak istemiyordum daha da ilerletmek istiyordum ve sevdgim bir bolum olsun istiyordum.Su an cok mutsuzum.Mezun oldugum bolumden farkli bir birimde calisiyorum ama yine de o meslekte calissam yapamam.ve su an durdum resmen ileri adim atamiyorum :(

Ne kadar uzun yazabilirim
1 cümleyi
Rekoru.
Yardımcı falan olamam, ne mana tıp isteyene 2 yıllık yazdırmak? Att mi?

Uçurum ki arası

Yaşın çok küçük ben 23 yaşında ünv okudum ve öğretmen oldum. 1 yıl çalışman gerekiyormuş. Bu süreçte bol bol kaynak al kendine birikim yap seneye de sıkı bi hazırlık hedefine ulaş lütfen. İstediğin şeyler çok da abartılı şeyler değil. Bi insanın en büyük amacı zaten olmak istediği yerde olmaktır. Ömür boyu pişmanlık yaşama.

Ama ben 2 yillikla kalmak istemiyordum daha da ilerletmek istiyordum ve sevdgim bir bolum olsun istiyordum.Su an cok mutsuzum.Mezun oldugum bolumden farkli bir birimde calisiyorum ama yine de o meslekte calissam yapamam.ve su an durdum resmen ileri adim atamiyorum :KK43:
Ben sizin yerinizde olsam kendimle gurur duyardım. Bu yaşta artık kendi ayaklarınızın üzerinde duruyorsunuz, ailenize destek oluyorsunuz. Hayatinizin tadini cikarin gezin, eylenin, kendinizi geliştirin.

İşten sonra istediğiniz bölüme evde çalışın. İşi bıraktığınızda da sınava girersiniz

Yaşın çok küçük ben 23 yaşında ünv okudum ve öğretmen oldum. 1 yıl çalışman gerekiyormuş. Bu süreçte bol bol kaynak al kendine birikim yap seneye de sıkı bi hazırlık hedefine ulaş lütfen. İstediğin şeyler çok da abartılı şeyler değil. Bi insanın en büyük amacı zaten olmak istediği yerde olmaktır. Ömür boyu pişmanlık yaşama.
Kaç yaşında mezun oldunuz peki?

Bak bunu o yaşlardan o düşüncelerden geçmiş biri olarak söylüyorum ki 20 yaş çok genç bir yaş.
Bu kadar karamsar olma daha yolun başında sayılırsın. Yeniden aşık olabilirsin istediğin bir bölüm yada farklı bir meslek varsa bir sene sonra işyerinle alakanı kestiğinde ilgili alakalı olduğun alanlara yönelebilirsin. Yapman gereken sadece kendine inanıp bir yol haritası çıkarmak.
Her insan kendi zaman diliminde ilerler. Kimisi 25 inde kimisi 30 unda istediği mesleğe kavuşur. Kimisi 30 unda evlenir kimisi 20 sinde. Kısacası kendini her şey olmuş bitmiş de artık yapacağın bir şey kalmamış gibi görme. Şuan işi bırakamıyorsan o zaman işine sarıl biraz birikim yapmaya çalış. Sonra isi bıraktığında yapacakların için de kendine bir plan yap, otur düşün ben ne istiyorum diye.
Herkes aynı şansa sahip değil maalesef. Kiminin kolayca elde ettiklerini baska biri tırnaklarıyla kazıyarak elde edebiliyor.

Böyle ah vah edeceğinize silkelenip bir taraftan başlayın derim. Çoğu insan hem okuyup hem çalışıyor. Sizde iyi bir bölümde okumak istiyorsunuz tamam. Peki bunun icin ne yapıyorsunuz? Önce kendinize güvenin. Özguveninizi arttırmaya yönelik şeyler yapın. Gerisi zaten gelir. Insanlar universite bitirip işsiz kalabiliyorken 20 yaşında işinizi elinize almanız da bir artı üstelik..

Cok yoruldum, o kadar yoruldum ki..Ben 20 yasindayim.Kucuklukten beri tip isterdim.Ama olmadi.Tercih doneminde ailemin psikolojik baskisi ile 2 yillik saglik bolumunu tercih ettim.Oncelikle simdiden yazacaklarim icin kucumseme olarak kimse dusunmesin. Yerlestim. Ama mutlu degildim.Yetmiyordu bana kendimi hep yukseltmek istiyordum hep iyi yerlerde falan..derken yeniden hazirlanayim dedim sinava tabii tip dusunmuyordum artik cunku gozume cok gelmeye baslamisti 6 yil ve belirsizdim..Yeniden hazirlaniyorum derken gayet de guzel giderken sene basi gibi erkek arkadasim ayrildi benden. Onun boyle asilabilecek sorunlar yuzunden ayrilisi beni cok yikti.. Her neyse onu unutmaya calismak yerine daha da kotu olmustum bir turlu atamiyordum ayrilik acisini. O sene de mezun olmama 2 ay kadar kalmisti..Tabii o kadar belirsizdi ki hayatim, sinava hazirlanamamistim, mezun olacaktim ve ben calismak istemiyor, kariyerimi sevdigim bir bolumde gelistirmek istiyordum derken bolumu birincilikle bitirdim fakat bu sefer de babam ise gir dedi..Yine bir psikolojik baski..Halbuki soylemistim okulumu devam ettirmek istedigimi ama beni oyle bir psikolojik baskiya soktu ki..o siralar da okuldan is teklifi geldi.Sekreterlik.. Ben de babamin psikolojik baskisi, mezun olup evde oturusum tabii o siralar erkek arkadasimin acisini da atlatmanim yollarini ararken bu ise atladim hemen kabul ettim..Fakat ben hic mutlu degilim.Surekli kendimi sorguluyorum ne istiyordum nerdeyim diye..Ve ben bulundugum yerde statu farkindan eziliyorum. Ozguvenim gitgide azaliyor.Soyle ki bulundugum yerde hep yuksek statudeki insanlar ve yasca buyukler var. Ve ben ister istemez dislaniyorum ya da iste gordugum mualemeye katlanamiyorum.Yani kabullenemiyorum.Hepsi bilgili , kulturlu insanlar ben ise..surekli kendimi kiyasliyorum.cok basarili ogrenciler geliyor ne guzel bir amaclari oluyor ve kendilerini gelistirme pesindeler..Bazen bir ortamda birisinden bahsedilir iste bogazici mezunu cok zeki bir insan gibi gibi...Kendi kendime uzuluyorum ben niye iyi okulda okumadim ya da ben niye zeki degilim.. nerden nereye...Kaldim yerimde hicbir genel kulturum yok, kendini gelistirme adina bir sey yok, elde bir kariyer de yok ya da bir okul, ben bu dusuncelerin altinda ezilip gidiyorum Ve calistigim ortamdakiler benden en az 10 yas buyukler, sohbet ortami bile yok.Bi cocuk gibi gormeler muamele etmeler.. Napacagimi da bilemiyorum ve isin en kotusu 1 seneye kadar isten cikamicam bazi sebeplerden artik.Tek bu degil ki surekli arkadaslarimdan kazik yiyorum, sevgilimin sebepsiz terkedisi ve bir daha hic donmeyisi o kadar cabalamama ragmen..ve beni uzen, onca aydan sonra insan hic mi pisman olmaz.Boyle dusundukce kendimi o kadar degersiz hissediyorum ki ve o pisman olmadikca ben hic kendime gelemicem gibi..Ve isin en kotusu hala silemiyorum tam olarak. Calistigim yer de onunla o kadar animiz olmustu ki aklima geliyor surekli orada.Her sey ust uste geldi ve ben hicbirini atlatamiyorum cunku tutanacak bir hedefim yok.Ya da bir mutlulugum nereye dayasam dusuyor...Bunlari icimi dokmek adina yazdim.Ne yapacagim hic bilemiyorum :KK43:
Hayallerinden asla vazgeçme. Hırs falan değil bu... Çok gençsin yeter ki çalış Ve iste. Başaracaksın.

Back
X