- 13 Eylül 2013
- 4.185
- 2.582
- 178
ben kadın kabul eder demedim . ihtimali söyledim . adamın aklındaki bu bence . eski eş kabul eder etmez onu bilemem . ev açmasını kabul ediyor benim için buda saçma . maddi durumu yoksa verebilir babalarına velayeti . ben normal bulmadım . ayrıca benim yorumuma karışamazsınız . herkes istediği yorumu yazar burda ...
Sizin yorumunuza karismadim, istedigim yorumu yazdim (sizin dediginiz gibi her isteyen istedigi yorumu yapar), sonucta buyuk lokma ye ama buyuk konusma demisler, sizin yorumunuzu kullanarak bu tur yorumlara genel olarak bir cevap yazdim, ki hatirlatmak istedim herkese konusurken dikkatli olmak gerekir, yarin hepimizin basina gelebilir diye. Ama simdi sizin yorumunuza cevap veriyorum.
O zaman bayanlar kesinlikle bosanmasin, ve elerinde imkani yoksa versinler velayeti eski eslerine. Hemen hemen hic bir anne 9 ay karninda tasiyip binbir guclukle buyuttugu yavrusunu veremez, eski esin yeni esi baksin cocuklarima diye. Zaten yeni este bakmak zorunda deyil, ayrica bakmakta istemez dogal olarak. Mecburen babalari karsiliyacak giderlerini.
Bu arada ben konu sahibinin esini de savunmadim. Eyer sizin soylediginiz gibi niyeti kotuysede kendi bilir. Ama sirf onun niyeti kotu olabilir diye eski ese versin velayeti babalarina diyemezsiniz.
Allah kimseyi imtihan etmesin boyle birseyle. Ayrica buyuk konusmayin, yarin kimin basina neyin gelicegi belli olmaz. Ama yok ben istedigim gibi konusurum diyorsaniz da tabiki konusursunuz, buyrun konusun, ama sonrada buraya ilerde 'esim cocuklarinin nafakasini saglamiyo cocuklarimi benden almak istiyor' diye konu acmak zorunda kalmazsiniz umarim.