- 9 Mayıs 2015
- 3.657
- 7.939
- 158
- Konu Sahibi Polyanna454545
İnşallah yaşadıkların son sıkıntılarındır. Senin iş bulup çalışma imkanın yok mu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kesinlikle öyle kimseye eyvallahınız olmasın, laf söz dinledikçe pasif kaldıkça ezerler insanı, yazılı olmayan bir kural haline gelmiş bu.Evet bu herkese örnek olsun.Şimdi çözdüm artik Allahtan önceden herseye tamam diyordum.Baktim ben tamam dedikce tepeme cikiliyor kendimi geri cektim.
Eşim cok zorlu biri acayip sinirli.Yillarca kendi dükkanlarinda fotografcilik yapmis.El işi bilmiyor.Biri bisey dedigunde onu dövmeye kalkiyor.Ben calismak istiyorum iş ilani buluo gösteriyorum kafani kirarim senin diyor burda calisamazsin erkeklerle calismami istemiyor.Dogu erkegi işte.hic bir zaman kabullenmedim ki hrp itiraz ettim esime.Tabiki ben almak zorundalar demiyorum.Allaha şükür elim ayagim tutuyor calisir alirim.Teyzesi dügünümüzü yapti 2500 tl gelen paralari kendinize bsyler alin dedi babasi vericm sonra diyip aldilar elimizden.Kiz tarafina aitt tamam alirlar sorun degil o peki ya diger esyalar.Kocami ikna etmek deveye hendek atlatmaktan zor 1 saniyesi 1 saniyesini tutmuyor amacak tamam diyor ama icraat yok.Bu konuyu nerden tutsak elde kalıyor gerçekten kamu spotu gibi konu. Hadi kaçtınız yaptınız bir cahillik eşiniz 1 sene neden evde oturdu? İş bulamadı demeyin maksat para kazanmak ev geçindirmekse çalışmak isteyene iş çok.Siz neden çalışmıyorsunuz? Ayrı ev istiyorsunuz da kayınvalideden harçlık alarak ne ayrı evi? 1 sene size bakmışlar tabi ki ev kirasına destek beklerler ben anlamadım siz kocanızın oturduğunuz eve kira ödemesini istemiyor musunuz? Baştan her şeyi kabullenmişsiniz 9 kişi ne demek küçücük evde. Eşya almak zorunda da değiller size bu arada evlenecek olgunluğa eriştiyseniz kendi evinizi de kendi eşyanızı da kendiniz almalısınız. Kayınvalidenin yatak odasını kullanıyormuşsunuz da yatak odası kız tarafına aittir tabi siz kaçarak evlendiğiniz için bu durumu yerine getirememişsiniz şimdi lafını hiç yapmayın bence. Artık olan olmuş size önerim işe girin birlikte birikim yapın önce sonra da napıp edip kocanızı ayrı eve çıkmaya ikna edin yoksa bu düzen böyle gider. Lütfen hamile kalmayın bu sürede önce işler yoluna girsin eğer şimdi çocuğunuz olursa bir ömür o evde bu sefer 10 kişi yaşarsınız
Eminim şu yaşadığın rezillikten daha iyiydi. Hiç olmazsa o annendi. Burda 40 kişinin hakaretini, küfürünü işitmek daha mı güzel. Yazık etmişsin kendine.Hayir yoktu.Hep okuyordum hem calisiyordum harc parami annem borcla veriyordu calisip ona geri veriyordum.Hangi parayla üniye gitseydim hadi gittim diyelim öyle bir ortamda yetistigim icin icine kapanik özgüvensiz bir insan oldum.
Eşim cok zorlu biri acayip sinirli.Yillarca kendi dükkanlarinda fotografcilik yapmis.El işi bilmiyor.Biri bisey dedigunde onu dövmeye kalkiyor.Ben calismak istiyorum iş ilani buluo gösteriyorum kafani kirarim senin diyor burda calisamazsin erkeklerle calismami istemiyor.Dogu erkegi işte.hic bir zaman kabullenmedim ki hrp itiraz ettim esime.Tabiki ben almak zorundalar demiyorum.Allaha şükür elim ayagim tutuyor calisir alirim.Teyzesi dügünümüzü yapti 2500 tl gelen paralari kendinize bsyler alin dedi babasi vericm sonra diyip aldilar elimizden.Kiz tarafina aitt tamam alirlar sorun degil o peki ya diger esyalar.Kocami ikna etmek deveye hendek atlatmaktan zor 1 saniyesi 1 saniyesini tutmuyor amacak tamam diyor ama icraat yok.
Eşim cok zorlu biri acayip sinirli.Yillarca kendi dükkanlarinda fotografcilik yapmis.El işi bilmiyor.Biri bisey dedigunde onu dövmeye kalkiyor.Ben calismak istiyorum iş ilani buluo gösteriyorum kafani kirarim senin diyor burda calisamazsin erkeklerle calismami istemiyor.Dogu erkegi işte.hic bir zaman kabullenmedim ki hrp itiraz ettim esime.Tabiki ben almak zorundalar demiyorum.Allaha şükür elim ayagim tutuyor calisir alirim.Teyzesi dügünümüzü yapti 2500 tl gelen paralari kendinize bsyler alin dedi babasi vericm sonra diyip aldilar elimizden.Kiz tarafina aitt tamam alirlar sorun degil o peki ya diger esyalar.Kocami ikna etmek deveye hendek atlatmaktan zor 1 saniyesi 1 saniyesini tutmuyor amacak tamam diyor ama icraat yok.
[/QUOTE Peki tatlim diger abisine yapilan yardimlar evi ayriyken evn kirasini ödüyorlardi.esimle abisi babasi 1 yil birlikte dükkan islettiler ama ben hic para görmedim.simdi abisinin 1500 ödüyorlar her ay dükkanina.Ama oma bsy diyemiyorlarEvet verme taraftari degilm acikcasi cnkü direk o parayla sertifika alip evi ayirmak istiyorum.
Yasadiklarindan dolayi mutlu mu oldugumu sandin? Yaptigin yanlisin bedelini oduyorsun, keske su an bu durumda olmasaydin. Sahsen yasamama gerek yok, aynisi kuzenimin basina geldi. Tipki senin gibi bi evlilik yapti ve yillardir cocugunu tek basina buyutuyor. Senden daha kotu durumda cunku esi hapiste. Kendinizi bu durumlara dusurdugunuz icin uzuluyorum ve sinirleniyorum sadece. Anne baba ne kadar da kotu olsa kirk damarindan bir tanesi acir evladina. Kimsenin hayati mukemmel degil. Belki baba evinde cok zorluklar yasadin ve o yuzden kacmayi care gordun. Bu yagmurdan kacarken doluyo tutulmaktan baska birsey degil. Eger cok seviyordum, asiktim vs diyorsan o zaman dedigim gibi ya calisacaksin ya susup oturacaksin. Baskasinin evine sonradan gelip de ben yuva kurmaya geldim diye bir sey olamaz. Elini tasin altina koy, git calis, huzurlu bir ev kur kendine.Öyle bir hayat bekledigimi nerden cikardin.Ben onlarla evlenmedim insanlar yuva kurmak icin evlenir farkindamisin bilmiyorum ama.Niye uymak zorunda olayim.4 ay oturup evimizi ayircaktik sözde.Ben ne diyorum bana kalsa bugün ayri eve cikar calisirim.Ve yasadiklarimi yasa ondan sonra böyle yorum yap .
Benmi dedim bizi beslesinler.Ben hic bir zaman kimse beni beslesin demedim.Bu sekikde yaptijlari icin esim onlara güvenip calismadi bana iyilikmi yaptiklarini zannediyorsun.Sanki istedigm herseyi yiyebildigimi alabildigimimi saniyorsun.Ama annesi diyordu esinle calisip borc ödeyin.Dükkan acmak icin borc yapmislar ben o zaman yoktum bile hayir dedim yok iste öderiz demedi.30.000 mis.Olaylar anlattigim kadar degil sadece.Eşin çalışmıyor, sen çalışmıyorsun. 1 yıl boyunca sizi besleyip, bakmışlar. Ne bekliyordunuz, beymenden falan giyinmeyi mi? Çalışan insanların gözüne hazırı tüketenler her daim batar.
Eşiniz şimdi çalışmaya başlamış. Haklı olarak bu saatten sonra taşın altına elini atmasını bekliyorlar. O parayı olduğu gibi siz tüketemezsiniz.
He bana sorarsanız, bu hayatı asla tasvip etmiyorum, kabile gibi her kapıdan bir kafa çıkıyor. Ama onlar da öyle bir sistem kurmuş, yadırgayamazsınız “kaçmayacaktınız.”
Ah bacim millet evlenir cicim ayi yasar benim yasadiklarim bir kapustu.Bana güvenmiyordu hic sürekli birseyler kurup vuruyordu teli kirilsa sen neden kirdin kimle konustun sükür yine o günler gecti.Yok cahilde degil aslinda kültürlüdür ama bunlarda saygi olucak anasina babasina hizmet edicen bylekocan tam bir zır cahil. o tipleri ve kültürü biliyorum.Allah yardımcın olsun. Tam yağmurdan kaçarken doluya tutulmak. Bi şekilde mücadele ede ede haklarını kazanmaya çalışacaksın. Ama dikkat et o tipler kadını döver de. bi başladı mı devamı da gelir. O raddeye hiç getirmemeye çalış
Benmi dedim bizi beslesinler.Ben hic bir zaman kimse beni beslesin demedim.Bu sekikde yaptijlari icin esim onlara güvenip calismadi bana iyilikmi yaptiklarini zannediyorsun.Sanki istedigm herseyi yiyebildigimi alabildigimimi saniyorsun.Ama annesi diyordu esinle calisip borc ödeyin.Dükkan acmak icin borc yapmislar ben o zaman yoktum bile hayir dedim yok iste öderiz demedi.30.000 mis.Olaylar anlattigim kadar degil sadece.
Sen hic yalniz kaldinmi.Sevgiye ihtiyacm vardi.Ne bileyim biri beni sevsin istedim bu aile dramindan kurtulmak istedim.Artik şiddet görmek istemiyordum.Artik herkesin icinde annem bana bagirdiktan sonra yerin dibine girmek istemiyordum Artik bir dayak yedigimde aglamak bir yerlerim morarmasini istemiyordum.Yasamak istiyordum bende gezmek istiyordum hayatimi yasamaj istiyordum.Artik insanlar bizim kavgamizi duyup gülsünler alay etsinler istemiyordum.Kusura bakmayın ama siz bu adamın ailenizi arkanıda bırakıp gidecek kadar neyini sevdiniz? Elin adamının ve ailesinin kahrını çekeceğinize bir annenizin kahrını çekseymişsiniz keşke. Doğu erkeğidir diyerek bu durumu normalleştirmeyin lütfen. Ben size olacağı söyleyeyim bu şekilde bir ömür geçireceksiniz çünkü sizin cümlelerinize göre kocanız asla ayrı eve falan çıkmaz. Kayınvalideden harçlık alarak yaşamayı kabul ederek devam edeceksiniz evliliğinize, ona muhtaçsınız hiçbir şey değişmeyecek
Sen hic yalniz kaldinmi.Sevgiye ihtiyacm vardi.Ne bileyim biri beni sevsin istedim bu aile dramindan kurtulmak istedim.Artik şiddet görmek istemiyordum.Artik herkesin icinde annem bana bagirdiktan sonra yerin dibine girmek istemiyordum Artik bir dayak yedigimde aglamak bir yerlerim morarmasini istemiyordum.Yasamak istiyordum bende gezmek istiyordum hayatimi yasamaj istiyordum.Artik insanlar bizim kavgamizi duyup gülsünler alay etsinler istemiyordum.
Şu an 24 yasindayim ama o yasadiklarimin etkisi hala üzerimde.Kaç yaşındasın?
Insallah insallah.Eşimden onay bekliyorum.Özel güvenlik sertifikasi almayi düsünyrm.İnşallah yaşadıkların son sıkıntılarındır. Senin iş bulup çalışma imkanın yok mu
Haksizsiz basina gelecekleri bile bile 9 kisinin icine gitmissin bunlar yasanmasa anormallik var derdim. Esine ic guveysi olmasini teklif et al esini annene gotur baska care gelmedi aklimaEşimle 2.5 yillik evliyiz.Kaçarak evlendim.Kaynanamla birlikte oturuyoruz.Eşim 1 senedir calismiyordu.Bu bayram sana ilk defa bayramlik alicm falan konustuk aramizda.Annesiyle otururken size bayramlik alayim falan dedi.Anneside bu bayram bayraklik almak yok dedi.Gecen bayram 100 tl esime 100 de bana verdiler.Begenmedim elbiseyi almak zorunda kaldim 35 tl.Ya daha öncede ayaginiza corap bile alamzsiniz diyordu.Corapim kalmiyor ailemin yanina gittigmde ailem aliyor.Zaten esim yeni calismaya basladi.Tam dedim şükürler olsun eksiklerimi alicm derken birde bu.Ev kirasi eksikmiste ne zaman maas aliyormusta.Bu arada 9 kisi yasiyoruz.Diger abiside buraya tasindi dükkan açtı onlarda bizde 1 senedir onun kirasini ödüyorlar 1.500 ve adam bana ne kazandim sormayin diyor.Yalniz söz konusu biz olunca parayi almayi düsünüyorlar.Ne bir esya aldilar ne bir sey annesinin yatak odasini kullaniyorum.Eltim ayri dirdir eder digeri ayri dirdir eder.Ya ben evlenmismiyim yoksa evlatligami gelmisim anlamiyorm ne evliligimi ne hali.Ortanca abisi dedi ya sen gidersin bu evden ya ben ben annemle babama bakiyorum banane senden senle karin ac kalmissiniz banane karinida al S***** G** (Defol) dedi hala yasiyor adam ya . Bu evden cikinca hic heri gelmek istemiyrm .Ne yazdim buraya bilmiyorum sinirden aglamaktan.Haksizmiyim Allah icin elinizi vicdaniniza koyun .
Annem gecen sene gittigimde 1 sene daha dene baktin olmuyor gel diyor.Kac gün siginti gibi kalicaksin orada diyor.Bende sürekli erteliyorum belki evi ayirir diye dayaniyorumsize cok uzuldum.
rabbim yardimciniz olsun, siz ne yapmayi dusunuyorsunuz? bosansaniz aileniz destekler mi?