Yoruldumm.

Haksizsiz basina gelecekleri bile bile 9 kisinin icine gitmissin bunlar yasanmasa anormallik var derdim. Esine ic guveysi olmasini teklif et al esini annene gotur baska care gelmedi aklima
Ben basima gelecekleri bilmiyordumki mesela babannesinin onlarla kaldigini.eltimle kaynim 1 sene önce geldiler yerlestiler.Dogudan ic anadoluya tasindik bizden 1 sene sonra onlarda geldiler ama onlarin evi ayrilacak zamanla.Ona gelince düsünyrlar evini falan.Esim bana demistiki 4 ay yasariz ben esyalari alirm taksitle öderim demisti.4 ay oldu 2.5 sene

size cok uzuldum.
rabbim yardimciniz olsun, siz ne yapmayi dusunuyorsunuz? bosansaniz aileniz destekler mi?
Destekler tabiki.Ama 2 gün sonra annemle kavgakar baslar.yok işte kactin falan tekrar dayak.Zaten gittigmdede kendini zor tutuyor.Cok zorlu bir kadin.Şeker hasrasi birde.Sürekli herkes calissin para topluyum derdinde 13 yasinda basladim yaz tatilinde calisirdim ise giderdim.

Sen hic yalniz kaldinmi.Sevgiye ihtiyacm vardi.Ne bileyim biri beni sevsin istedim bu aile dramindan kurtulmak istedim.Artik şiddet görmek istemiyordum.Artik herkesin icinde annem bana bagirdiktan sonra yerin dibine girmek istemiyordum Artik bir dayak yedigimde aglamak bir yerlerim morarmasini istemiyordum.Yasamak istiyordum bende gezmek istiyordum hayatimi yasamaj istiyordum.Artik insanlar bizim kavgamizi duyup gülsünler alay etsinler istemiyordum.

Bakın ablacım bu sitede sanırım ilk defa böyle hitap ediyorum yaşınız kaç bilmiyorum ama yanlış yapmışsınız ve yanlışa devam ediyorsunuz. Şimdi gezip hayatınızı yaşayabiliyor musunuz? O anlattığınız sinirli bir kendisinedir iş buyursa döven kocanız yarın bir gün size şiddet uygulamaz mı emin misiniz? Sırtınızı kocanız bile olsa bir kişiye yaslamayın. Hayat sizin hayatınız siz kendinizi kurtarmak yerine birisi beni kurtarsın diye bekliyorsunuz. Kurtuluşu evlilikte görmek yaptığınız ilk hata zaten. Herkes sevilmek, iyi muamele görmek ister ama hesap ortada. Eğer hayatınızı yaşamak istiyorsanız durduğunuz yer de yanlış yanınızdaki Kişiler de.

Ben basima gelecekleri bilmiyordumki mesela babannesinin onlarla kaldigini.eltimle kaynim 1 sene önce geldiler yerlestiler.Dogudan ic anadoluya tasindik bizden 1 sene sonra onlarda geldiler ama onlarin evi ayrilacak zamanla.Ona gelince düsünyrlar evini falan.Esim bana demistiki 4 ay yasariz ben esyalari alirm taksitle öderim demisti.4 ay oldu 2.5 sene
Cocugun yoktur insallah. Dedigim gibi ordan cikmaya bak sen yoksa 2.5 olur sana 25

Ah bacim millet evlenir cicim ayi yasar benim yasadiklarim bir kapustu.Bana güvenmiyordu hic sürekli birseyler kurup vuruyordu teli kirilsa sen neden kirdin kimle konustun sükür yine o günler gecti.Yok cahilde degil aslinda kültürlüdür ama bunlarda saygi olucak anasina babasina hizmet edicen byle
Kültürlü mü? Eşinizin eğitim durumu nedir? Sizce yaptiklari kultürlü bir insan örneği mi çiziyor? Siz kultürlü insan görmemişsiniz cok özür dilerim..

Allahim su mubarek gecede yardimcin olsun keske uyaranlar olsaydi seni cahillik edip kacmissin en kotusude calismayan birisiyle sakin cocuk yapma ise gir para biriktirip evinizi ayirin ama es kiside normal biri degil onunla bir omur gecirebilir misin ilk bunu sor kendine

Bu durumda bile aileniz sizi kabul ediyorsa evlenmeden önce yaşadıklarınizi anlamak çok güç. Fiziki ve psikolojik şiddet uygulayan bir anne kendin gittin sonuçlarına katlanacak son demesi gerekirdi.
Bu durumda bile aileniz sizi kabul ediyorsa evlenmeden önce yaşadıklarınizi anlamak çok güç. Fiziki ve psikolojik şiddet uygulayan bir anne kendin gittin sonuçlarına katlanacak son demesi gerekirdi.
Babam melek gibidir.Kac kere telde agladim her kavgada oda diyor hasta olucan kafaya takmaktan bak ben ne hale geldim diyor.Uzaktayim ya birde sene de 1 görüyor beni o yüzden yoksa kara kasima kara gözüme hayran degil evin yok esyan yok biliyor istedigmi alamadigimi yiyemedigimi oraya gidince onlara aldiriyorum cnkü.Mesela evime gelmek istiyorlar gelemiyorlar.sadece dügünmde gekdiler o kadar daha hic gelmediler.

Kaçarken bunların olabileceğini hesaba katmadın mı?
Katmadim bilmiyordum byle olacagini.Ben sandin hersey son bulacak.Esime güvenmistim.Ben calisirm yaparim diyince 4 ay sonra evi ayiriz diyince inandim.Tahmin etmemistim aklimin ucundan bilr gecmezdi.cünkü bizim o tarafta birlik yasayan insanlar yok.ilk defa gördm ömrümde.

Katmadim bilmiyordum byle olacagini.Ben sandin hersey son bulacak.Esime güvenmistim.Ben calisirm yaparim diyince 4 ay sonra evi ayiriz diyince inandim.Tahmin etmemistim aklimin ucundan bilr gecmezdi.cünkü bizim o tarafta birlik yasayan insanlar yok.ilk defa gördm ömrümde.
Eşin aile kurabilecek bir birey olsaydı o işi 4 ay sonrasından değil öncesinden yapardı

Eşine çalışmaya ikna etmek için parayı anlat bak ben de çalışırsam şunu alırız bunu alırız suraya buraya gideriz rahat ederiz

Kaçmayın canım yaa bekarlar okusun burayı bak kızın haline belki sevdi heyacanlandi kani hızlı aktı ama bakın haline.Kacsam inanın ben kaçardım üvey anne elinde büyüdük ne kavgalar ne sorunlar yaşadık o filmler doğru. Ama erkeğe meyil etmedik okuduk zamanı geldi evlendik bizimde evliligimizde sorunlar olmadı mı oldu ama en azından elimizde mesleğimiz oldu o kapıya geri dönme korkusu olmadı.Konu sahibi sanırım aile Doğulu normal öyle hayat ama sen eşinle bir ol çalış çıkın oradan kimseye biseyin hesabını vermeyin
Işte tüm genc kizlar elinize mesleginizi alin ayaklarinizin üzerinde durun kimseye ezdirmeyin kendinizi.Saglam basin yere.Evet esim dogulu ben türküm.Herkese hesap vermek o kadar zor ki hangisiyle ugrasacaksin.Eşim ciksa bir yemin ediyorum eşek gibi calisayim yeterki huzurum olsun benimdr kendi zevkimle dösedigim bir evim olsun hesabimi kendime vereyim.

Eşin aile kurabilecek bir birey olsaydı o işi 4 ay sonrasından değil öncesinden yapardı
Askerdeydi o yüzden bahane etti.Bir adam zaten kendi ayaklarinin üzerinde duramadiktan sonra sorumluluk almayi bilmedikten sonra niye evlenir bilmiyorum.Annesine diyormus ben senin kücük oglunum seninle yasicam ben diyormus önceden.Bana diyor ayircm evi onlarada ayirmcm yok diyormus.Tam inaniyorum yine hüsran yine hüsran.

Olan olmuş artık keşke kızcağıza azarı basmadan olmuşlara kızmayı bırakarak çözüm odaklı konuşsak değil mi güzel arkadaşlarım.
Bir cahillik etmiş kaçmayı kurtuluş zannetmiş ama ateşin tam ortasına düşmüş nereden bilebilirdi?
Evet kaçma konusunu bende onaylamıyorum ama bir kere yapmış. Kendini mi öldürsün yani?
Ben yazdığı yorumlardaki o çaresizliği sezdim içim cız etti. Ah be yavrum be Allah yardım etsin sana..

Eşine çalışmaya ikna etmek için parayı anlat bak ben de çalışırsam şunu alırız bunu alırız suraya buraya gideriz rahat ederiz
Anlatmazmiyim bak burada hic bsy sahibi olamiyoruz diyorum bu bir gercek.Ikimiz calissak herseyi aliriz damlaya damlaya göl olur daha ne demedimki.insan rahatta olamiyor evdesin ve evde istedign kiyafeti giyemiyorsun evimiz olur televizyon izleriz birlikte şöyle yapariz böyle neler neler diyorum.Ailesiyle tartisinca tamam karar veriyor barisiyor sonra bsy demiyor hic.

Eşimle 2.5 yillik evliyiz.Kaçarak evlendim.Kaynanamla birlikte oturuyoruz.Eşim 1 senedir calismiyordu.Bu bayram sana ilk defa bayramlik alicm falan konustuk aramizda.Annesiyle otururken size bayramlik alayim falan dedi.Anneside bu bayram bayraklik almak yok dedi.Gecen bayram 100 tl esime 100 de bana verdiler.Begenmedim elbiseyi almak zorunda kaldim 35 tl.Ya daha öncede ayaginiza corap bile alamzsiniz diyordu.Corapim kalmiyor ailemin yanina gittigmde ailem aliyor.Zaten esim yeni calismaya basladi.Tam dedim şükürler olsun eksiklerimi alicm derken birde bu.Ev kirasi eksikmiste ne zaman maas aliyormusta.Bu arada 9 kisi yasiyoruz.Diger abiside buraya tasindi dükkan açtı onlarda bizde 1 senedir onun kirasini ödüyorlar 1.500 ve adam bana ne kazandim sormayin diyor.Yalniz söz konusu biz olunca parayi almayi düsünüyorlar.Ne bir esya aldilar ne bir sey annesinin yatak odasini kullaniyorum.Eltim ayri dirdir eder digeri ayri dirdir eder.Ya ben evlenmismiyim yoksa evlatligami gelmisim anlamiyorm ne evliligimi ne hali.Ortanca abisi dedi ya sen gidersin bu evden ya ben ben annemle babama bakiyorum banane senden senle karin ac kalmissiniz banane karinida al S***** G** (Defol) dedi hala yasiyor adam ya . Bu evden cikinca hic heri gelmek istemiyrm .Ne yazdim buraya bilmiyorum sinirden aglamaktan.Haksizmiyim Allah icin elinizi vicdaniniza koyun .
Kaçarak evlenmişsiniz ésiniz yeni işe girmiş. Bir yil boyunca kesin begenmediğinjz kişiler baktı size. Bakmak zorundalar miydı? 100 lirayı begenmiyorsun. Kayinvalden vermek zorunda mı? Bir de onlari dinlemek lazim. Éşinizin almasi gereken sorumlulugu başkasindan beklemeyin.

Askerdeydi o yüzden bahane etti.Bir adam zaten kendi ayaklarinin üzerinde duramadiktan sonra sorumluluk almayi bilmedikten sonra niye evlenir bilmiyorum.Annesine diyormus ben senin kücük oglunum seninle yasicam ben diyormus önceden.Bana diyor ayircm evi onlarada ayirmcm yok diyormus.Tam inaniyorum yine hüsran yine hüsran.
Ayırmak istese zaten ayırır senin için vs değil, kendi yuvası olsun diye ayırır insan, malesef ben bu tarz insanların evliliklerini sevgi üzerine değil sırf annesine hizmetçi kendisine de bir takım ihtiyaçlarını karşılama aracı olarak gördüklerini düşünüyorum

Anlatmazmiyim bak burada hic bsy sahibi olamiyoruz diyorum bu bir gercek.Ikimiz calissak herseyi aliriz damlaya damlaya göl olur daha ne demedimki.insan rahatta olamiyor evdesin ve evde istedign kiyafeti giyemiyorsun evimiz olur televizyon izleriz birlikte şöyle yapariz böyle neler neler diyorum.Ailesiyle tartisinca tamam karar veriyor barisiyor sonra bsy demiyor hic.
O zaman ensevdiği seyleri şöyleydin mesela araba alırız diyin

Olan olmuş artık keşke kızcağıza azarı basmadan olmuşlara kızmayı bırakarak çözüm odaklı konuşsak değil mi güzel arkadaşlarım.
Bir cahillik etmiş kaçmayı kurtuluş zannetmiş ama ateşin tam ortasına düşmüş nereden bilebilirdi?
Evet kaçma konusunu bende onaylamıyorum ama bir kere yapmış. Kendini mi öldürsün yani?
Ben yazdığı yorumlardaki o çaresizliği sezdim içim cız etti. Ah be yavrum be Allah yardım etsin sana..
İşte aradigm yorum.Öncelikle tesekkür ediyorum size.Bende bilemezdim sonuclarin böyle olucagini.Kim bile bile böyle bir hayati ister ki.Herkesin basina gelebilir.Ben sana inanip güvendim sucum bu benim.Amin canim benim amin.Tüm herkesin yardimcisi olsun Allah.Hayat kolay degil herkesin derdi vardir tabi. Benimde hayallerim var kim istemezki kendi evi olsun düzeni olsun.

Back
X