Yoruldumm.

Hayır tabiki kaçmayanlarında derdi çok , ama kaçanlar direk 1-0 yenik başlıyorlar bazı şeylere.
Ayrıca çekemiyorsan ayrılmalısın.
Yoksa hayat iyice zorlaşır.

Su dakka kocamla konusur kendi ailemlede konusur bi goz odada olsa ayri ewe cikar esimle bir calisir kazanir ewimi dizerdim.Gencsiniz eliniz ayaginiz tutuyo.Kimseye ihtiyaciniz yok.Yerde yatarim hergun bi ekmek sogan yerim kendi evimde yerim.Esya mi warsin olmasin.Ama cocuk sakin dusunmeyin.Hamile kalirsaniz hic cikamazsiniz o ewden

Ayrı eve bir şekilde çıkarsınız. Ben ilk bekar evime çıktığımda valizlerin üzerinde yattım. 1 ay ne buzdolabım vardı ne çamaşır makinem. Zamanla eksiklerin bir kısmını tamamladım. Eşim de evlenince geri kalanları aldı. Şimdi herşeyin en iyisine sahibiz. 9 kişi bir çatı altında yaşanır da işte böyle yaşanır. Her kafadan ayrı ses çıkar, herkese uymak zorunda kalırsınız. Başınızı alıp gitmedikçe sorunlarınız bitmez.

Hem suçlu hem güçlüsünüz, zorunuz neydi de kaçtınız. Koca çalışmıyor, ev halkının eline bakın sonra birde size bakmıyorlar diye şikayet edin. Gidin kendinize hayat kurun diyorlar diye şikayet edin. Eeee, pardon siz elinizi bir vicdanınıza koyun bence.
İkinizde işe girip kendi evinize çıkın bir zahmet.

Benmi dedim bizi beslesinler.Ben hic bir zaman kimse beni beslesin demedim.Bu sekikde yaptijlari icin esim onlara güvenip calismadi bana iyilikmi yaptiklarini zannediyorsun.Sanki istedigm herseyi yiyebildigimi alabildigimimi saniyorsun.Ama annesi diyordu esinle calisip borc ödeyin.Dükkan acmak icin borc yapmislar ben o zaman yoktum bile hayir dedim yok iste öderiz demedi.30.000 mis.Olaylar anlattigim kadar degil sadece.
Kaçmasaydınız

Annem gecen sene gittigimde 1 sene daha dene baktin olmuyor gel diyor.Kac gün siginti gibi kalicaksin orada diyor.Bende sürekli erteliyorum belki evi ayirir diye dayaniyorum
Çok ilginç, sizi döven anneniz bunu nasıl diyebiliyor?

Bakın ablacım bu sitede sanırım ilk defa böyle hitap ediyorum yaşınız kaç bilmiyorum ama yanlış yapmışsınız ve yanlışa devam ediyorsunuz. Şimdi gezip hayatınızı yaşayabiliyor musunuz? O anlattığınız sinirli bir kendisinedir iş buyursa döven kocanız yarın bir gün size şiddet uygulamaz mı emin misiniz? Sırtınızı kocanız bile olsa bir kişiye yaslamayın. Hayat sizin hayatınız siz kendinizi kurtarmak yerine birisi beni kurtarsın diye bekliyorsunuz. Kurtuluşu evlilikte görmek yaptığınız ilk hata zaten. Herkes sevilmek, iyi muamele görmek ister ama hesap ortada. Eğer hayatınızı yaşamak istiyorsanız durduğunuz yer de yanlış yanınızdaki Kişiler de.
Eşi şiddet uygulamış zaten

Hem suçlu hem güçlüsünüz, zorunuz neydi de kaçtınız. Koca çalışmıyor, ev halkının eline bakın sonra birde size bakmıyorlar diye şikayet edin. Gidin kendinize hayat kurun diyorlar diye şikayet edin. Eeee, pardon siz elinizi bir vicdanınıza koyun bence.
İkinizde işe girip kendi evinize çıkın bir zahmet.
Öyle ölmem füze ataydin.Sen benim yazdiklarimi okudunmuda bunlari yaziyorsun.Keyfimden kactim.1. Kocami ben zorla calistiramam ya benim sucum ne tembelse.2. Şikayet etmiyorum daha hoşnut oluyorum bizi biraktiklari icin bende ayri eve cikmak istiyorum evim barkim olsun diyorum ne derdime bu kadar derdi cekeyim insanin kendi evindeki rahatligi gibisi varmi.3. Esime dedigimde o zaten ben ayrilmak istiyorum bende calisayim hem evimiz olur hemde kimseye hesap vermeyiz en azindan para biriktirip bsy sahibi oluruz diyorum eşim beni oyaliyor napim yani ala alla.4. Bir daha birini linc etmeden önce iyice durumunu anlayip tartip bicip yorum yaparsaniz sevinirim.

Benim tam bahsettigimde bun
Su dakka kocamla konusur kendi ailemlede konusur bi goz odada olsa ayri ewe cikar esimle bir calisir kazanir ewimi dizerdim.Gencsiniz eliniz ayaginiz tutuyo.Kimseye ihtiyaciniz yok.Yerde yatarim hergun bi ekmek sogan yerim kendi evimde yerim.Esya mi warsin olmasin.Ama cocuk sakin dusunmeyin.Hamile kalirsaniz hic cikamazsiniz o ewden
Benim eşime anlattigimda bunlar zaten.Ya hersey zamanla olur tabi birden olmasini beklemiyorum.Herseye raziyim diyorum.Ama eşim tamam diyor sadece harekete gecmiyor.Gecistiriyor ya tamam cikicaz konuyu kapat diyor vesaire işte.

Hayır tabiki kaçmayanlarında derdi çok , ama kaçanlar direk 1-0 yenik başlıyorlar bazı şeylere.
Ayrıca çekemiyorsan ayrılmalısın.
Yoksa hayat iyice zorlaşır.
Evet kactim diye linc ediyorlarda beni kacmayanlarinda derdi var elbet.Aynen kacarak evlendinmi yenik basliyorsun herseye.insan yasamadan görmeden bilemiyor malesef.Yasayinca idrak ediyor bazi seyleri.

Eşimle 2.5 yillik evliyiz.Kaçarak evlendim.Kaynanamla birlikte oturuyoruz.Eşim 1 senedir calismiyordu.Bu bayram sana ilk defa bayramlik alicm falan konustuk aramizda.Annesiyle otururken size bayramlik alayim falan dedi.Anneside bu bayram bayraklik almak yok dedi.Gecen bayram 100 tl esime 100 de bana verdiler.Begenmedim elbiseyi almak zorunda kaldim 35 tl.Ya daha öncede ayaginiza corap bile alamzsiniz diyordu.Corapim kalmiyor ailemin yanina gittigmde ailem aliyor.Zaten esim yeni calismaya basladi.Tam dedim şükürler olsun eksiklerimi alicm derken birde bu.Ev kirasi eksikmiste ne zaman maas aliyormusta.Bu arada 9 kisi yasiyoruz.Diger abiside buraya tasindi dükkan açtı onlarda bizde 1 senedir onun kirasini ödüyorlar 1.500 ve adam bana ne kazandim sormayin diyor.Yalniz söz konusu biz olunca parayi almayi düsünüyorlar.Ne bir esya aldilar ne bir sey annesinin yatak odasini kullaniyorum.Eltim ayri dirdir eder digeri ayri dirdir eder.Ya ben evlenmismiyim yoksa evlatligami gelmisim anlamiyorm ne evliligimi ne hali.Ortanca abisi dedi ya sen gidersin bu evden ya ben ben annemle babama bakiyorum banane senden senle karin ac kalmissiniz banane karinida al S***** G** (Defol) dedi hala yasiyor adam ya . Bu evden cikinca hic heri gelmek istemiyrm .Ne yazdim buraya bilmiyorum sinirden aglamaktan.Haksizmiyim Allah icin elinizi vicdaniniza koyun .
Eşin Kaç yaşında evlenmeyi bilmiş de Yuva kurmayı bilememiş ?

Çok masumsun ağlamak cinnet geçirmek değildir ve erkeklerin çoğunun merhamete geleceği bişeyde değildir. Ağlamiycaksin " ağlar ağlar susar" diye düşünüyordur eşin. Ufak çaplı bi sinir krizi ile başlasan sonra devam etse, eczaneden sakinlestirici ilaclar alip icmesen ama içiyormuş gibi yapsan.. esin durumunu vahim gorse biraz yani.. ona da desen bana birsey olacak bak. Sonra da bombayi patlatsan ciddi bi sinir krizi eşliği, üstüne baban gelip resti çekse" kizima ev acmiyorsan alip gidiyorum" dese...zaten boyle de olmazsa ömür boyu cekersin. Hala "ise girdi bakiyim acicak mi ev" demen..
ne biliyim üzüldüm sana o kadar iyi niyetine bu muameleyi görmene..acmaz canim acmaz..
Canim benim ya.Yok artik sinirlenince elim ayagim titriyor kendime hakim olamuyorum konusuyorum bu sefer diyor benim karsimda konusma dilin cok uzadi senin diyor.Öylr bir durumda diyecegi acmiyorun al git der ters tepki veren bir insandir kendisi.Evet napim inanamak istiyorum ona hep sans veriyorum.Onun icin sabrediyorum.Ve ben saf aşįk hala bir umut diyerek bekliyorum.Ayrica bende tesekkür ediyorum bu iyi niyetinize beni anladiginiz icin.

Ayrı eve bir şekilde çıkarsınız. Ben ilk bekar evime çıktığımda valizlerin üzerinde yattım. 1 ay ne buzdolabım vardı ne çamaşır makinem. Zamanla eksiklerin bir kısmını tamamladım. Eşim de evlenince geri kalanları aldı. Şimdi herşeyin en iyisine sahibiz. 9 kişi bir çatı altında yaşanır da işte böyle yaşanır. Her kafadan ayrı ses çıkar, herkese uymak zorunda kalırsınız. Başınızı alıp gitmedikçe sorunlarınız bitmez.
Evet belirli bir kurallari var zaten.Sürekli onlara ayak uydurmak zorundasin.Misal ben eşimle odada otururken diyorlardi odadan cikmiyor.Eşim bana baski kuruyordu bu sefer odadan cikicaksin sonra bana geliyorlar diye.

Öyle ölmem füze ataydin.Sen benim yazdiklarimi okudunmuda bunlari yaziyorsun.Keyfimden kactim.1. Kocami ben zorla calistiramam ya benim sucum ne tembelse.2. Şikayet etmiyorum daha hoşnut oluyorum bizi biraktiklari icin bende ayri eve cikmak istiyorum evim barkim olsun diyorum ne derdime bu kadar derdi cekeyim insanin kendi evindeki rahatligi gibisi varmi.3. Esime dedigimde o zaten ben ayrilmak istiyorum bende calisayim hem evimiz olur hemde kimseye hesap vermeyiz en azindan para biriktirip bsy sahibi oluruz diyorum eşim beni oyaliyor napim yani ala alla.4. Bir daha birini linc etmeden önce iyice durumunu anlayip tartip bicip yorum yaparsaniz sevinirim.
Hepsini okudum zaten, siz de önce size bakmakla hiç bir yükümlülüğü olmayan insanlardan bir şey beklemeyi bırakın, bayramda şu kadar harçlık verdiler diye şikayet eden de sizsiniz

ayrica su an sana ise girsen diyorsa harika ..krizi firsata cevir hemen ise gir. Ayaklarinin uzerinde durunca daha cok guvenirsin kendine ve bosanma gücünde olur belki. Bana kalirsa adam değişmez, bosanman en doğrusu evet acitacak ancak su anda da huzurun yokki. Biraz acıtır sonra yine evlenirsin daha genceciksin. Benim arkafasim ilk evliliginden cok cekti ama ikinci esiyle o kadar mutlu ki su an...olabiliyor inan.
Evet cok acitiyor.Ailemin yanina gittigmde o kadar yalniz hissediyorumki hemen onun yanina geri geliyorum.Ne uyku uyuyorum ne bsy yiyebiliyorum.Hersey bir sekilde hallolur o durumda .Ama bu süreci atlatmak benim icin zor olur.Kalbim aciyor resmen.Ondan ayrilmak istemiyorum bu durumada katlanamiyorum onada söylüyorum.Seni seviyorum caliscm gel cikalim hc bsy istemiyrm diyrm ama tik yok.

Hepsini okudum zaten, siz de önce size bakmakla hiç bir yükümlülüğü olmayan insanlardan bir şey beklemeyi bırakın, bayramda şu kadar harçlık verdiler diye şikayet eden de sizsiniz
Ben kimseden bsy bekledigimi sylemedim zaten.Eşimin maasiyla alicktm bu sefer.Ama aileler bir yuva kuruldugunda yardim ederler.Benim ailem bile esya konusunda yardimci olurlar.Benim bahsettigim mesele bu.Tamam siz cocugunuz evlenirken elinizi cebinize atmayin o zaman.Herkese verdiler harclik tek bana degil.Ayrica senede 1 defa 100 tl vermisler bunumu cok gördünüz o kadar seyin icinden pes diyorum size.Siz böyle bir durumda etmeyin öyle uzaktan konusmak kolay gel bir yaşa bakalim senin yaptigin yorum nolucak merak ediyorum.

Back
X