Yoruldummm

en güzeli,eğer haber verme lütfunda bulunuyorlarsa eşin kibarca reddedecek....sinemaya falan gidin mesela....yada tanıdığınız,arkadaş birileri yok mu..uygun değiliz der....çok zor çokkk...allah sabır versin....benim kvler de bir ara yeni evliyken gelip uyuklayana kadar otururlardı eşim de kalın diye ısrar ederdi sinirimden ölürdüm....neyse ki ben sesimi çıkarmayınca kalamadılar.....aynı istedikleri senin eşinin ailesinin yaptığını yapmaktı....şimdilik emellerine ulaşamadılar..

maalesef tatlım haber vermezler verseler de bizde gelelim derler ya da sonra gidin derler tek erkek o bizim her isteğimizi yapmak zorunda... onun evini biz yönetiriz görüşündeler... huzurumuz kalmıyo böyle olunca da. giderken de kv hüngür hüngür ağlar gitmek istemediği için üzülüyorumda aslında 50-55 yaşında kocaman kadın Allahtan kayınpeder sıkılıyo bi hafta sonra

Öğk anne kuzusuuu alarmı. Canım benim Allah sana kolaylık versin. Ben senin yerinde olsam kendi sülalemi doldururdum eve. Adam da derse bir şey sana, "benimkiler gelmezse, seninkiler hiç gelemez" der, kapatırdım. Ay hem evler yakın, hem kalmaya geliyorlar. Bir kere kocama kızmıştım, yeter be git ananın evine diyip valizi eline vermiştim.:9:

ah canım sülalem bi annem bide ablam babm öldü halam öldü amcam öldü kimsem yok iki kardeşiz işte. bende diyorum eşime bana değil sana geliyorlar git bu haftada sen onlarda kal ne işim var bende sık görüşmekten sıkıldım diyo bekarken de beraber yaşamıyorlardı. evlenince kıymete mi bindi ne oldu anlamadım

maalesef tatlım haber vermezler verseler de bizde gelelim derler ya da sonra gidin derler tek erkek o bizim her isteğimizi yapmak zorunda... onun evini biz yönetiriz görüşündeler... huzurumuz kalmıyo böyle olunca da. giderken de kv hüngür hüngür ağlar gitmek istemediği için üzülüyorumda aslında 50-55 yaşında kocaman kadın Allahtan kayınpeder sıkılıyo bi hafta sonra

kıyamam sana....nasıl bu hale geldi..keşke baştan müsaade etmeseydin....zaten aynı şehirde bir de yakın...ne gerek var ki....isterse tek çocuk olsun abartmaya ne gerek var.....hepsi aynı hepsi.....oğlumuzun evi bizim zihniyeti.....daha çok yeni evlisin bir de....şehir dışında olunsa tabi ki gelinip kalınsın ama bukadar sevimsizleştirmenin bir anlamı yok...biz de yakın oturuyoruz...onlarda bir kendilerinde bir bizde kalalım istediler...önce haftada 2 kez gidiyorduk.5-6 saat oturuyorduk...sonra ikinci gidişimizi 1-2 saate düşürdük....derken şimdi haftada 1 gidiyoruz....dediğim gibi bir öyle deneseniz...benimki de çoraplarına sarılıp ağlarmıştı...oğlumu elimden aldın bile dedi birgün:)))

arkadaşlar şu an yine pazartesiden beri burdalar şimdi sofra hazırlamam lazım lütfen bana dua edin ve bi çözüm gösterin gerçekten sıkıldım

ah canım sülalem bi annem bide ablam babm öldü halam öldü amcam öldü kimsem yok iki kardeşiz işte. bende diyorum eşime bana değil sana geliyorlar git bu haftada sen onlarda kal ne işim var bende sık görüşmekten sıkıldım diyo bekarken de beraber yaşamıyorlardı. evlenince kıymete mi bindi ne oldu anlamadım

Ay kıyamam ya Allah gani gani rahmet eylesin... Bulmuşlar kimsesiz kızı ezip duruyorlar. Ben de İstanbul'dan gelin geldim İzmir'e. Tek başına olmak çok zor bilirim. Yapabileceğin tek şey eşini ikna edeceksin, o diyecek işimiz var diye.

Bu arada saçmalığa bak, hem ayrı yaşıyormuş annesiyle hem de hanımcım oğlu annesiz ne yapar ne eder kaygısı taşıyor. Gülsem mi kızsam mı bilemedim.

ya bir arkadaşın da dediği gibi bir yatak hasta olacaksın yada biraz uzak dursan konuşmasan falan....çekinmezler mi....sadece yemeklerini yapsan...insan sıkılır yaa.....burun buruna yaşayınca ne oluyor acaba...

Son düzenleme:
kıyamam sana....nasıl bu hale geldi..keşke baştan müsaade etmeseydin....zaten aynı şehirde bir de yakın...ne gerek var ki....isterse tek çocuk olsun abartmaya ne gerek var.....hepsi aynı hepsi.....oğlumuzun evi bizim zihniyeti.....daha çok yeni evlisin bir de....şehir dışında olunsa tabi ki gelinip kalınsın ama bukadar sevimsizleştirmenin bir anlamı yok...biz de yakın oturuyoruz...onlarda bir kendilerinde bir bizde kalalım istediler...önce haftada 2 kez gidiyorduk.5-6 saat oturuyorduk...sonra ikinci gidişimizi 1-2 saate düşürdük....derken şimdi haftada 1 gidiyoruz....dediğim gibi bir öyle deneseniz...benimki de çoraplarına sarılıp ağlarmıştı...oğlumu elimden aldın bile dedi birgün:)))

canım nasıl başardın biz mesafe koymaya çalışsakta olmuyo bi türlü

benim de annem yok...babam yalnız ve 70 yaşında...o rahatsız edemem kimseyi derken kvler durmadan yalnız kalamayız,ne arıyorsunuz ne soruyorsunuz,yok bilmem kimin gelini pek iyi diye diye beynimi yedi....babama gitmem battı....diyeceğim o ki hakikaten bir kol kanat kırıksa daha çok ezmeye çalışıyorlar....

böle şeyleri okuyunca diyorum ki daha da neler... ama var böyleleri

ya canım yanlış anlama affına sığınıyorum.. sizin özel vakitlerini oluyormu. bir odanın içinde kapanıp kalmak sizi rahatsız etmiyormu.

bak daha yeni evlisin yüz verme... sonra çok çekersin. yüz verme diyorumda edepsizlik et demiyorum. aman yanlış anlaşılmasın. bir yolunu bul sizin özeliniz kalmamış... daha çok taze evlisin. senin şuanda farklı şeyler düşünmen gerekirken kendi evinde misafir gibi yaşıyorsun. birde milletin kahrını çekiyorsun. hiç vakit geçirmeden eşinle konuş. madem böyle dip dipe yaşayacaktınız onun ailesiyle. git yanlarında otur.

birde kaç yaşındasın. mesleğin varmı. eşin kaç yaşında. bir erkek bunları düşünmezmi. kaldı ki. sizin şuanda nelerrrrr neler düşünmeniz gerekir. eşinde rahatsız olmuyor pes

bir cinnet anı paklar :9::9:herkes evde ev curcunaykenn :30::30:aaaaa yeter ya bu ne yol geçen hanı mı burası bende hanın hizmetçisimiyim deyip kimseyi duymadan sinir krizi geçirirek demedik laf koymazsan bu arsız insanlar belki anlar da bunun da özel hayatı var derler herkes biraz kötü gelin diye dedikodunu yapar deli meli derler ama paşa gibi yaşarsın bu gelin deli dokunmayaım derler yoksa seninkiler tezgahı kurmus

Aklın yolu bir. Eltimin de bana tavsiyesi bu olmuştu ama ben yapamıyorum:50: eltim yaptı,şimdi rahat valla.

allah oncelıkle sana sabır versın ben bole seye hıc katlanamazdım.. bıyerekadar yanı buda ne bole.. bıde sızz yenı evlı sayılırsınızz hıcmı ozel hayata saygıları yok... tek erkek cocugu dıe bole yapmalarının anlamı nedır.. cahıllıkk ne zor sey demii

benim de annem yok...babam yalnız ve 70 yaşında...o rahatsız edemem kimseyi derken kvler durmadan yalnız kalamayız,ne arıyorsunuz ne soruyorsunuz,yok bilmem kimin gelini pek iyi diye diye beynimi yedi....babama gitmem battı....diyeceğim o ki hakikaten bir kol kanat kırıksa daha çok ezmeye çalışıyorlar....

Benim de annem ben 3 aylık gelinken ve hamileyken rahmetli oldu. Kimsesizlik zor. Ondan cadaloz oldum işte. Hayata tırnaklarımı geçirdim yaşamak için. Hürrem gibi bir şey oldum. Bana başka çare bırakmadılar.

canım nasıl başardın biz mesafe koymaya çalışsakta olmuyo bi türlü

çok zor oldu ama başardım sayılır....tamamen senin elinde...eşin üstelik yanında bak....benim eşim sağolsun karşımdaydı....geldiklerinde gece olduğunda ilk kalın burda diye kim dedi.....yatak falan açmasan ilk geldikleri gün mesela,gitmek zorunda hissedebilirler mi kendilerini.....biraz trip yapsan mesafeli olsan hoş şeyler değil ama kendilerini çekmezler mi....başkalarından örnek ver sen de....yeğenin arkadaşın yokmu....bilmem kimin kayınvalidesi bir geliyormuş aylarca kalıyormuş insan biraz düşünür ya hayret birşey,ne düşüncesiz insanlar var falan desen....üzerlerine alınırlar mı....hem direk söylememiş olursun....

ah canım ah,

10 senemiz bitti şükür,2 sene kayınvalidemle oturdum(oturmaz olaydım)

kayınvalidemlerle araba ile 15 dak.mesafede bir yere taşındık,kızı annesine yürüyerek 5 dak.eltim 10 dak.

yıllarca aynı eziyeti bende çektim,ne zaman onlara gitsek peşimize takıldılar.her geldiklerinde bir hafta kaldılar.her şeye ama herşeye karıştılar,onlar varken akrabalarını bide bana sormadan yemeğe bazen yatılı çağırdılar.her gece yatağa girince hüngür hüngür ağlardım.eşimle kavga ederdim.ama o beni anlamazdı çünkü annem hayatta deildi,babamda evi dışında bir yerde kalmayı sevmediği için sabah gelir akşam giderdi.benim en büyük sorunum kayınpederimdi aşırı kilolu ve çok pis birisi.oturduğu odaya kokudan girilmez öyle düşün,heleki tuvalet offf allahım.o varken klozet bozuk der üstüne ıvır zıvır yığar gizlice girerdim sen düşün halimi..(halende aynı)

neler yaptığıma gelince,

-onlar varken eşimin bana dokunmasına asla izin vermedim,evde biri var rahat deilim diye döndüm totomu
-eşim ne kadar burası sizin eviniz dediyse bende o kadar siz misafirsiniz dedim.
-onlar varken sürekli üf püf çektim
-suratımı asmadım ama gülmedim de
-çoğu zaman uykum var diye akşam 8 de yattım..
-hep beraber otururken eşimi odaya gel bi diye durmadan çağırdım.
-eşim kalın,yine gelin derken ben ağzımı açıp tek kelime kullanmadım.
-sürekli eşime,dünya sana güzel babanı çekmek ne kadar zor biliyormusun,tabi sende kaynana yok diye dırdır ettim.

ama bu bir iki günlük bir şey deil,belki yıllarımı aldı.ama kazanan ben oldum,eşim anladı şükür beni,ailesinden biri gelmek isteyince,bana danışmadan gelin diyemez:34:

3 senedir kayınvalidem bakar kızıma,sık sık görüşürüz anlıycan,aramız çok iyidir şükür.3 senede belki zaruri olarak 3 sefer anca kalmıştır evimde.halen gelcem ,kalcam der ama ben duymamazlıktan gelirim.

sana tavsiyem fırsatını buldukça laf sokmaktan çekinme.inan kötü gelin olmazsın,olsan bile şu çektiğin rezillikten iyidir.misal ben başkasının evinde rahat edemem,neticede aynı şehir içindeyiz gel git yatılı neymiş ne saçma gibi..

eşimde rahatsız tatlım tabii bu konuda ama ana baba dediğin gibi kıyamaz ve ben anlıyorum bu konuda onu... görüyo halimi bana hak veriyor zaten hem yorgun argın işten geliyor çoluk çocuk sesnden de rahatsız oluyo. sakin olamıyorum artık bir iki üç değil maalesef hepppppp...

Tamam eşin ne güzel anlıyormuş seni.
Tutup gelmeyin deme şansınız zaten yok. Ama dolaylı yoldan belli edin o zaman. Mesela sık sık gezmelere gidin, annenler yakınsa daha sık gidin.
Eşine önceden çıtlat plan yap, yarın şunu yapalım, sonra bunu yapalım falan.. aradıkları zmaan da söylersiniz oaraya buraya gidiyoruz diye.
Bu kalıcı çözüm değil elbette ama bezdirme politikası olablir. zamanla istenmediklerini anlarlar, kırmamış olursunuz.
Yeni evlisniz hiç mi A.v.m turu yapmıyorsunuz, sinema falan..bunları daha sık yapın.

eşin ailesini kırmamak için konuşma yapamaz zaten.sende olsan yapamazsın..
Başka da hiç bir seçenek yok

Benim de annem ben 3 aylık gelinken ve hamileyken rahmetli oldu. Kimsesizlik zor. Ondan cadaloz oldum işte. Hayata tırnaklarımı geçirdim yaşamak için. Hürrem gibi bir şey oldum. Bana başka çare bırakmadılar.

bir de ben olabilsem....aman kimseyi kırmayayım aman üzülür dedikçe tepeme binmeye kalkıyorlar.....

ahhh sorma bende aynen öyle diyorum ben onun ağzına mamalar verdim de neyle büyüttüm de... sanki herkes aç bırakıyo çocuğunu grip olsa yavrumun bakanıda yokta.. gel kuzum bi dizime yatta bayıyo zaten o başlı başına bi konu olabilir... canım annecim çağırıyorum çağırmam mı en fazla 2 gün durur daha 2 kez geldi kalmaya eşimde çok sever karışmaz görüşmez maddi manevi destek olur sağolsun bize ama elim ayağım tuttukça kimseye yük olmak istemiyorum diyo oda... evinde rahat ettiğini düşünüp zorlamıyorum onunla da yakınız gidip geliyorum

inan cnm bnm annemde öyle.ben hataydayım annem izmitte.
buraya geelir 15 günlüğüne bende kalmaz küserimde öyle 1 gün kalır.
kv gelince aynen dizine yatırır sanki istirahat çatlatırcasına öper durur 2 yşında çocukmuş gibi.
nedense kız tarafı ayıbı biliyo ama erkek tarafı ayıbı unutyo sanırım evlenince.
sen en iyisi bu konuyu eşine aç sen bunun için mi evlendin?madem öyle seni evine hizmetçi diye alslarmış.

Back
X