Yorum bekliyorum lütfen!!

Kardeşimle tartşmamızın nedeni beklemek istememesi,böyle bir durumda iki seçenek olduğunu düşünüyorum..ya oğlan evi düğünü üstelenir yapar ya da çoğunluğun dediği gibi gençler çalışır kendileri yapar..çalışıp para biriktirecek kadar beklemek istemediği için benimle dertleşti..ilk mesajımda lafı uzatmamak adına kardeşimle konuştuklarımızı yazmadım..tam olarak ailemin bakış açısını da..bazı yörelerde çocuklar okutulduktan sonra maddi olarak aileye destek olması bekleniyor veya kendi yağında kavrulması..bizde anne babalar düğünde her türlü desteği sağlar..biz de eşyalarımızı kendimiz alalım dedik aileler izin vermedi..kardeşime de herşeyiniz tam olmak zorunda değil..en iyisi olmak zorunda değil..herkes gücünün yettiğini yapar..evlenince eksiklerinizi alırsınız tek tek dedim..illaki bi taraf hangi kalitede alırsa öbürü de aynı olcak diye de bişey yok...insanların gücü yetmeyebilir ama biz seni okuttuk gerisini kendin yap demek çok garip geliyor bana..kız çalışınca ailesine kardeşlerine yardım da etsin..gerekirse düğünde takılan takılardan ailesi borçları için alsın..kızları okuyan ailelerin biz zaten seni okuttuk diye kenara çekilmesini garipsiyorum..dediğim gibi daha önce hiç böyle bi yaklaşım duymadım..aile olmanın gereği anne baba gücünün yettiğince destek olmalı diye düşünüyorum

arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem babam da öğretmenler..2015 ağustos ayında evlendim..düğün masraflarını hemen hemen iki aile eşit paylaştık..yatak odası ve mutfak(buzdolabı hariç) ve süpürge vs gibi ufak şeyler bize ait salon ve oturma odası çamaşır makinasi ve buzdolabı eşimin ailesine ait..perdeler ve halılar ortak alındı..eşimle bana hiç borç bırakmadan Allah razı olsun ailelerimiz düğünümüzü yaptı..şimdi erkek kardeşim üniversite son sınıfa geçti..görüştüğü bi kız var..okul bitince evlenmek istiyorlar..fakat kızın annesi bizim düğün yapacak durumumuz yok okulun bitince biraz çalış para biriktir demiş..kız da eğer ben okumasaydım nasıl evlendirecektiniz beni diye sorunca,kadın seni okutmaya harcıyacağımız para ile evlendirirdik demiş..arkada kardeşlerin var demiş..babası tek maaş 2500 tl civarı..kira yok..3 kardeşler..kardeşim daha fazla beklemek istemiyor..çok şükür ailem kendi üzerine düşeni yapabilecek durumda ama bütün düğünün yükünü de kaldıramazlar..kızın ailesinin maddi yetersizlik durumunu anlıyorum ama..biz size diplomalı kız verdik her ay maaş getirecek zaten veya seni okuttuk zaten çalış düğününü kendin yap mantığını kabul edemiyorum..kadının en azından kızım biz de gücümüz yettiğince yaparız ama evlilik kolay değil bi kaç ay da sen çalışıp biriktir falan demesi gerekmiyor muydu..bugün bu sebepten kardeşimle hayatımda ilk defa ciddi olarak tartıştımBeni anlayışsızlıkla suçladı..çok üzgünüm ve kızgınım..

Kendinizce nasıl bir evirme çevirme sisteminiz var öyle.... Kadın kızına çalış kendin yap demiş. Çocuğu zaten kendi işini kendi görsün diye okutuyoruz. Ayakları üzerinde dursun diye okumadıysa ne diye okudu??

Kiz bence biraz calisip para biriktirmesi daha mantikli, hani calismayan birisi olsa ne ise elinde diplomasi altin bir bileziği var .Biraz birikim yapipta evlenseler bence daha mantikli, sonucta acele evlenseler borclanicaklar. Boylede mutsuz olucaklar, ama kiza ailesinin diplomali kiz veriyorum demesi yanlis

Ailesi istese de yapamıyo baksanıza. Çalışmadan evlenilirse böyle olur malesef. Bende okudum çalıştım tüm çeyizimi kendim yaptım arkamda borç bırakmamak için çok yıprandım. Babam tek maaşla hem üni deki kardeşimi okutuyor hem ev geçindiriyo. Bide ben yük olmak istemedim. geçtiğimiz kışı 2 pantolonla bitirdim zar zor borç bırakmıyım diye. Sonrada evlenemedim o ayrı tabi. Sizdeki gelin adayı da hep bana hep bana diğer kardeşleri, anne, babayı düşünme yok. Sizde kızıyorsunuz üstelik ilginç...

Kardeşimle tartşmamızın nedeni beklemek istememesi,böyle bir durumda iki seçenek olduğunu düşünüyorum..ya oğlan evi düğünü üstelenir yapar ya da çoğunluğun dediği gibi gençler çalışır kendileri yapar..çalışıp para biriktirecek kadar beklemek istemediği için benimle dertleşti..ilk mesajımda lafı uzatmamak adına kardeşimle konuştuklarımızı yazmadım..tam olarak ailemin bakış açısını da..bazı yörelerde çocuklar okutulduktan sonra maddi olarak aileye destek olması bekleniyor veya kendi yağında kavrulması..bizde anne babalar düğünde her türlü desteği sağlar..biz de eşyalarımızı kendimiz alalım dedik aileler izin vermedi..kardeşime de herşeyiniz tam olmak zorunda değil..en iyisi olmak zorunda değil..herkes gücünün yettiğini yapar..evlenince eksiklerinizi alırsınız tek tek dedim..illaki bi taraf hangi kalitede alırsa öbürü de aynı olcak diye de bişey yok...insanların gücü yetmeyebilir ama biz seni okuttuk gerisini kendin yap demek çok garip geliyor bana..kız çalışınca ailesine kardeşlerine yardım da etsin..gerekirse düğünde takılan takılardan ailesi borçları için alsın..kızları okuyan ailelerin biz zaten seni okuttuk diye kenara çekilmesini garipsiyorum..dediğim gibi daha önce hiç böyle bi yaklaşım duymadım..aile olmanın gereği anne baba gücünün yettiğince destek olmalı diye düşünüyorum
İyi de kendi işini yapabilsin, ayağının üzerinde durabilsin diye okuttular zaten. Ne yani kardeşiniz beklemek istemiyo diye yapmak zorundalar mı? Ne kadar bencilce.

Damat beyin keyfi böyle istedi diye borca mı girecekler? Belki size yansıtılmıyo ama kıt kanaat geçiniyolar?

Ayrıca da yok babasının geliri şu kadar yok evleri kendilerinin diye bütçe hesaplamaya ne hakkınız var?

Ne yani aile kızını şuan evlendirmeyi uygun görmeseydi, "beklemek istemeyen kardeşiniz" napıcaktı? Zorla mı kaçırıcaktı?

Ailesi istese de yapamıyo baksanıza. Çalışmadan evlenilirse böyle olur malesef. Bende okudum çalıştım tüm çeyizimi kendim yaptım arkamda borç bırakmamak için çok yıprandım. Babam tek maaşla hem üni deki kardeşimi okutuyor hem ev geçindiriyo. Bide ben yük olmak istemedim. geçtiğimiz kışı 2 pantolonla bitirdim zar zor borç bırakmıyım diye. Sonrada evlenemedim o ayrı tabi. Sizdeki gelin adayı da hep bana hep bana diğer kardeşleri, anne, babayı düşünme yok. Sizde kızıyorsunuz üstelik ilginç...
Helal olsun güzel kardeşim. Deemek ki uç düşünmüyormuşum varmış böyle somut örnekler. Allah karşına iyi insanlar çıkarsın.

arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem babam da öğretmenler..2015 ağustos ayında evlendim..düğün masraflarını hemen hemen iki aile eşit paylaştık..yatak odası ve mutfak(buzdolabı hariç) ve süpürge vs gibi ufak şeyler bize ait salon ve oturma odası çamaşır makinasi ve buzdolabı eşimin ailesine ait..perdeler ve halılar ortak alındı..eşimle bana hiç borç bırakmadan Allah razı olsun ailelerimiz düğünümüzü yaptı..şimdi erkek kardeşim üniversite son sınıfa geçti..görüştüğü bi kız var..okul bitince evlenmek istiyorlar..fakat kızın annesi bizim düğün yapacak durumumuz yok okulun bitince biraz çalış para biriktir demiş..kız da eğer ben okumasaydım nasıl evlendirecektiniz beni diye sorunca,kadın seni okutmaya harcıyacağımız para ile evlendirirdik demiş..arkada kardeşlerin var demiş..babası tek maaş 2500 tl civarı..kira yok..3 kardeşler..kardeşim daha fazla beklemek istemiyor..çok şükür ailem kendi üzerine düşeni yapabilecek durumda ama bütün düğünün yükünü de kaldıramazlar..kızın ailesinin maddi yetersizlik durumunu anlıyorum ama..biz size diplomalı kız verdik her ay maaş getirecek zaten veya seni okuttuk zaten çalış düğününü kendin yap mantığını kabul edemiyorum..kadının en azından kızım biz de gücümüz yettiğince yaparız ama evlilik kolay değil bi kaç ay da sen çalışıp biriktir falan demesi gerekmiyor muydu..bugün bu sebepten kardeşimle hayatımda ilk defa ciddi olarak tartıştımBeni anlayışsızlıkla suçladı..çok üzgünüm ve kızgınım..
kizin annesi çok hakli boyle evlattan allah korusun bir de sizin gibi gorumceden

Kardesiniz de simarik 5 yasinda cocuk degil yani. Beklemek istemiyormus beyefendi. O zaman butun masrafi ustlensin madem. Durumum yok diyorlar silah zoruyla mi aldiracak esyalari.

Bizim gelin ve ailesi de böyleydi
Okumus kız verdik dediler
Kardesim sanki zır cahilllll
Ve bütün düğün masraflarını da kardesim ve ailem karsıladı
Kız hala da elini cebine atmaz konum vardı okuyun isterseniz
Bunu soylemeleri ayıp bence
Ellerinden gelen birseyler muhakkak olmalı
Gücü ne kadar yeterse di mi ama

Konu sahibi, sizi gorsen de kendi dugununu kendi biriktirdigi para ile yapti ailesini hic masrafa sokmadi o yuzden bu cumleleri kuruyor zannedecek. Pardon da o ne ozguven o? Madem oyle siz de kendi yaginizda kavrulsaydiniz ne aceleniz vardi da evlendiniz? Kizin ailesinin butcesini yapmak sizin ne haddinize pardon? Annenize bile butcenize yorum yapmasina izin vermezsiniz buyuk ihtimal. Elalemin butcesinden size ne? Acik soylemisler yapacak guc yok, calisin kazanin diye. Bu durum size ters ise baskasinin evladini cebini dusuneceginize kardesinize ilimli yaklasin bu kadar bencil olmaniz size cephe almalarina sebep olur.

Konuya kendi esyalariniz ve düğün konusuyla başlayınca sizinle ilgili bi konu okuyacağız sandım ama konuyu döndürüp kardesinize ve müstakbel geline getirdiniz .
Kıyaslama içerisine neden giriyorsunuz ki sizin düğün döneminde olanlarla onların durumu farklı olabilir .
Mesela kendimden örnek vermem gerekirse Babamlar benim ne düğünüm nede evim için tek bir iğne bile almadılar . ama ablamin düğününde iki dirhem bir çekirdek herşeyi yaptılar .
Ben hiç bir şey demedim . çünkü benim düğün zamanı ceplerinde kuruş yoktu ama ablamin evleneceği dönemde iyiydi durumları. Açıkçası sevindim de ablam için . Siz daha şimdiden gorumcelik yapmaya baslamissiniz.

Òncelikli olarak kardeşinizle bu konuda tartışmaniz yersiz ve saçma bir durum olmuş. Sizin kendi yaptıklarınızın hepsini kardeşinizin de mi yapmalì öyle bir zorunluluk mu var? Ablalardaki bu ilişkiye karışmak, dayatmak ve üstünlük kurma çabasını anlayamıyorum anlayamicamda sanırım. Herkes düğün masraflarını bölüşmek zorunda mı? Kaldı ki düğünü erkek tarafı yapar siz farklı birşey yapmışsınız ama onlarda iki yetişkin olarak kendileri karar verirler neyin nasıl alınacağına yapılacağına. Sizde kardeşinize her kararında destek olmalısınız. Yani herşeyin doğrusunu siz bilmiyorsunuz en doğrusunda siz yapmadınız sakin olun ve bırakın milletin kararını kendi evliligeniz e bakın bence..

Kimse anlamamış sizi yaaa cok enteresan
Sizin kardesiniz sanki ilkokul mezunu
Ya da gelin adayınız prenses mi?

Aileniz destek olmak istemiş
Aynı durum kız tarafı için de gecerli olmalıydı bence

Masraftan yırtma derdindeler ama herkes üstünüze gelmiş cok enteresan

Herkes ailesinin hakli olduğunu yazmis ama bence yanlış.
Ailesinin gücü yetmeyebilir ama bunu uygun bir dille soyleyebilir. Kız degilde sermaye verir gibi diplomali kiz veriyoruz tarzi yanlis. Bu ayni is yerine makina alırım calistikca kendi borcunu kendi oder mantigi gibi. Ama sunuda eklemek istigorum. Kiz ve aikesi tam olarak ne dedi nasil ifade etti. O onemli tabi. Burda yazilana gore yaziyorum.
Oturur iki aile bir araya gelir. Bakin dunur siz dugun istiyorsunuz ama şuan bizim.maddi durum el vermiyor. Cocuklat is bulsun. Biraz ayaklarinustunde dursun. Bizde kızın destegi ile biraz para biriktirelim hepsini yapasakta elimizden geleni yapariz demesi ve erkek tarafininda buna anlayis gostermesi gerek.
Erkek tarafida yok illa yapacaksin demesi yanlis olur. Senin kardesin ile tartismanda yanlis. Sonra kötü sen olacaksin. Birde soyle dusun. Senin esin butun herseyi karsilamis olsaydi. Ne denilecekti. Ne iyi damat bize masraf yaotirmadi ALLAH razi olsun herseyi kendisi yaptı derdiniz (bizde derdik bir teknsiz degil ) ama geline yapilinca butun yuku bize atiyormu olacak?
Karşılıklı anlayışlı olmak gerek.

Benim babam da yatak odası ve mutfağın bütün eşyalarını aldı bu arada ben çalışıyordum bizim oralarda öyledir ama yine bizim oralardan olan gelinimiz hiçbir şey almadılar

çeyiz ve yatak örtüsü vs getirmişti tam hatırlamıyorum ama kimse sizin gibi ne kardeşimizle tartıştık ne gelinimize lafı edildi ne kadar ayıp yoksa yoktur

Kardeşiniz ya bekleyecek ya elinden geldiğince babanız alacak ama lafını da etmeyin beklemeyecekse

Annesinin lafını ben de sevmedim

gelin adayınıza kardeşin de aynı şeyleri söylemiş ki kız annesini zorlamış bence kadın da en sonun da onu söylemiştir

Karşı tarafa üzüldüm açıkçası

Size ne oluyor ki?
Hirsiniza bakinca sandim ki kizin ailesi sizden para filan talep etti, ceyizi duzup dugunu yapmanizi istedi.. Aileniz siz evlenirken her seyi yapti diye laf ettiler diye dusundum bi de.. Bunlarin hic biri yok, ee o zaman size ne? Sizin aileniz parasal destek vermeyi tercih etmis, o kizin ailesi de bunu.. Lafini etme hakkina sahip degilsiniz.. Elbet destek olsalar iyi ama ailenin icinde nasil konusuldu; bilmiyorsunuz.. Kotu dusunup simdiden sogukluk sokmayin araya..
O kizin hatasi bu ayrintilari sizlere duyurmak..

Son düzenleme:
Back
X