- 24 Şubat 2016
- 5
- 14
- 3
- Konu Sahibi Teksirkagidi
Kardeşimle tartşmamızın nedeni beklemek istememesi,böyle bir durumda iki seçenek olduğunu düşünüyorum..ya oğlan evi düğünü üstelenir yapar ya da çoğunluğun dediği gibi gençler çalışır kendileri yapar..çalışıp para biriktirecek kadar beklemek istemediği için benimle dertleşti..ilk mesajımda lafı uzatmamak adına kardeşimle konuştuklarımızı yazmadım..tam olarak ailemin bakış açısını da..bazı yörelerde çocuklar okutulduktan sonra maddi olarak aileye destek olması bekleniyor veya kendi yağında kavrulması..bizde anne babalar düğünde her türlü desteği sağlar..biz de eşyalarımızı kendimiz alalım dedik aileler izin vermedi..kardeşime de herşeyiniz tam olmak zorunda değil..en iyisi olmak zorunda değil..herkes gücünün yettiğini yapar..evlenince eksiklerinizi alırsınız tek tek dedim..illaki bi taraf hangi kalitede alırsa öbürü de aynı olcak diye de bişey yok...insanların gücü yetmeyebilir ama biz seni okuttuk gerisini kendin yap demek çok garip geliyor bana..kız çalışınca ailesine kardeşlerine yardım da etsin..gerekirse düğünde takılan takılardan ailesi borçları için alsın..kızları okuyan ailelerin biz zaten seni okuttuk diye kenara çekilmesini garipsiyorum..dediğim gibi daha önce hiç böyle bi yaklaşım duymadım..aile olmanın gereği anne baba gücünün yettiğince destek olmalı diye düşünüyorum