• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yorum istiyorum

ebrarrarba

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
650
49
118
40
Benim sizlere sormak istediğim bir konu var lütfen fikirlerinizi söylermisiniz eleştirilerede açığım evet bu konuda açığım ağır olsada eleştiriler.ben bir evlilik yaptım görücü usulü ve boşandım.evliliğim çok kötü geçti çok kötü şeyler yaşadım.
Ama evliliğimden öncesinde kafamda hiç evlilik yoktu farklı ideallerim vardı ama kısmet böylemiş demekki böyle oldu ve bir anda oldu.ayrılalı 5yıl oldu.evlilik olayım olduğu zamanlarda kafamda hiç evliliği düşünmemiştim ama tabiki her genç kızın hayalidir gelinlik giymek ve evlilik olacaksada o evlilikte mutlu olmak.bir kaç tane erkek arkadaşım olmuştu gençkızken onlardan biriyle evlilik yapsaydım eğer hiç böyle kötü şeyler yaşamazdım.ama ailem hiç izin vermedi ne erkek arkadaşım olmasına ne de olduğu zamnda onlardan biriyle tanışmayı istemediler.
Şimdi yaş 20li zamanları geçti ailemle yaşıyorum ve etrafta aile olmuş çoluk çocuğa karışmış arkadaşlarımı görüyorum ve kendime çok üzülüyorum.benimde bir çocuğum var.eğer iyi bir insan olursa karşıma çıkarsa tekrar evliliğede niyetliyim.
Ve allah karşıma öyle birini çıkardı çok iyi çocuğumu beni çok seviyor tabi zamanla tanımayı hemen şap diye evlenmeyi düşünmüyorum tabiki.oda hayattan bazı darbeler almış beni anlıyor.
Sizce benim yaptığım suçmu günahmı ayıpmı çocuğum varken?
Genç kızkende ailem bana çok kızardı eğer biri varsa hayatımda şimdi de duyarlarsa kıyamet kopar ben ne yapıcam ayıp bişeymi yapıyorum bir insanı tanımaya çalışıyorum ben kötü bişeymi yapıyorum neden bana böyle suç işlemişim gibi davranıyolar sizce ne yapayım ben?

Anlamadım pardon?
Eğer her ikiniz de bekarsanız neden ayıp olsun ki arkadaşlık/flört/sevgililik?
İşte ailem bana hep böyle davranıyor.erkek kardeşlerim herşeyi yapabiliyor ben yapınca ahlaksızmışım gibi konuşmaları davranışları oluyor

Yoo TANImalısınız ne var bunda ?
Herşey kaliteli bir şekilde devam etmeli
ÖLÇÜP TARTMALISINIZ ,yavrunuzun kızmı erkek mi acaba ?

Elbette suç değil.
Bu bastırılmış ruh halinden kurtulursunuz umarım.
Ölçüp biçerek, iyi tanıyarak bir yuva kurmak sizin de hakkınız.
Lütfen iyi tanıyın ama.
Bir süre sonra güvendiğiniz bir büyüğünüz ile de tanıştırırsınız.

Hayırlı olsun, mutlu olmak her kadının hakkıdır;)

Ne suçu, ne günahı , ne ayıbı! Tabiki biri ile tanışacaksın, flört edeceksin, anlaşırsanız evleneceksiniz. Bu dünyanın en normal şeyi. İnşallah mutlu olursunuz

İlk eşle görücü usulü, muhtemelen çok tanıyamadan evlenmişsiniz, yürümemiş, ayrılmışsınız.
Şimdi bu tecrübeyle, ince eleyip sık dokumanız gerekir ki bunun en iyi yolu da sevgili olup iyice tanımaktan geçiyor, tekrar aynı şeyleri yaşamamak için, ailenizin önce bunu anlaması gerekiyor.

Siz nerede yaşıyorsunuz ya ? Ne suçu ne ayıbı tabikide görüşeceksin. Evlenmek zorundada değilsin anlaşamıyosan güle güle diyeceksin.

İlk eşle görücü usulü, muhtemelen çok tanıyamadan evlenmişsiniz, yürümemiş, ayrılmışsınız.
Şimdi bu tecrübeyle, ince eleyip sık dokumanız gerekir ki bunun en iyi yolu da sevgili olup iyice tanımaktan geçiyor, tekrar aynı şeyleri yaşamamak için, ailenizin önce bunu anlaması gerekiyor.
Evet çok şiddet vardı.
Anlamıyolarki iyi bir insan desemde yok annem bana destek olması gerekirken en çok kösteği o oluyor

işte ailelerin anlamsız baskıları nelere yol açıyor. üzücü..
ayıp değil günah değil mutlu olduğunuz şekilde yaşayın.

İşte ailem bana hep böyle davranıyor.erkek kardeşlerim herşeyi yapabiliyor ben yapınca ahlaksızmışım gibi konuşmaları davranışları oluyor
Tabii aile yapısı farklı olunca bir şey diyemiyorum.
Size bir zararları olur diye korkarım.

ailenizin size daha çok destek olması lazım ,zaten ilk evliliğinizde seçme şansı bırakmamış bundan sonrada bi zahmet karışmasalar yani

aşırı mutaasıp davranmaları cahilce öfkeleri kesinse gizli görüş konuş derim.istemeye yakın tanıştır.aslında sana bu saatten sonra kendi başına değil onlarla yaşıyorsun neden kızacaklarsa.

Yanliş anlama ama aileni bence sacinin teline takma.
Biraz geri kalmişlar.

Ayipla günahla kafayi bozma lütfen.
Ikinizde bekarsiniz bunun neresi ayip veya günah?

Pardon siz bu kadar şeyden sonra, ailenize niye haddini bildirmediniz. Sizin bulduğunuz adamı gördük bundan sonra karışma hakkınız yok diye. Onlarınki de ayrı bi yüzsüzlük. İnsan bi hata yaptık bari artık karışmayalım der utanır.

Benımde ılk sevgılım oldugunda 1 yasındakı cocuguma ıhanet edıyormusum gıbı geldı.
Balayına gıderkende aynı hıs olustu sonra hemen gectı ( balayında duramadık tabı agla agla ne yedıgımı anladım ne gezdıgımı) sonrasında hersey normale dondu.
Ancak ben aılemden hıc saklamadım en basından berı bıldı aılem

Back
X