Yorum yapar mısınız?

xdiyebirisi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2024
212
52
13
34
Herkese selam , umarım bugün ve sonraki günlerde hayırlı haberler alırsınız
Benim sorunum şu, mesela birisi bana kötülük yapıyor o an çok sinirleniyorum ama sonrasında bir iyilik yapsın bana yaptığı kötülüğü hemen unutuyorum veya bana kötülük yapan kişinin başına kötü bir şey geldi ya ben ondan daha çok üzülüyorum kendimi yıpratıyorum mesela bazı insanlar da üzülür ama der ya beni ilgilendirmez o artık onun problemi diyip geçer ben onu yapamıyorum ve bu bana zarar vermeye başladı dostumu düşmanımi ayirt edemez oldum , bu sorun nasıl çözülür, ben bu huyumu nasıl değiştirebilirim bilgisi olan var mı?

Sana kötülük yapmayan arkadaşlarında varmı yoksa yanlızmısın?

Umursamayarak, dengeli şekilde insanlara önem vererek.
Hala ders almadı iseniz düzelmez, güzel bir dost kazığı akraba kazığı akıllandırır insanı ayıltır

Ya da bir psikoloğa gidip bu sorunun sebebi ve nedenlerini bulup davranışlarınıza yön verebilirsiniz

Bence ikinci seçenek daha kolay ama siz bilirsiniz

Gittim aslında çok naif ve hassas biri olduğumdan dolayı böyle sorunlar yaşadığımi söyledi, insanları umursamadigim zaman kendimi çok vicdansız biri gibi hissettiğimi de anlattım psikoloğuma , hâlâ seanslarıma devam da ediyorum

O yapılan kötülüğü unutma durumu bende de var. Uzaklaşıp mesafe koyarım ama bana ihtiyacı olduğunu söylerse her şeyi unutabilirim. Salaklık gibi görünüyor ama bende biraz öyleyim galiba bu konularda.

Salaklık değil ama bazı insanlar fazla empatik ve duygusal olduğu için öyle oluyor bence biz de o insanlardan biriyiz

yeterince üzelmemişsin demekki yeterince üzülünce değişiyorsun zamanla, fazla iyi niyetli olmakta iyi değil ve ayrıca yalnız kalmaktanda korkuyorsunuz bana gore.

Degıstırın bence de

Bence ne yardan ne serden gibi bir durum bu.
Ben de öyleyim ama yapımın bu olduğuna kanaat getirdim. İyilik yapıyorum ama enayi gibi de hissetmiyorum kendimi çünkü benim yapım bu diyorum. Kendimi olduğum gibi kabul ettim ve ben böyle iyiyim, kendimi böyle seviyorum aksi durumda onlardan farkim olmaz. Biz böyle nesli tükenmekte olan veya buyulu tek boynuzlu atlar gibiyiz daha safız ama bence bu bizi degerli kılıyor. Diğer insanların ne yaptığını da umursamıyorum, onlar da bu şekildeler kabul edersem hayatımdalar, yoksa da hayatımda olmak zorunda değiller. İnancınız ne bilmiyorum ama kötulük yaparlarsa da ohh diyorum ben sevap kazanıyorum oturduğum yerden, ohh öteki dünyaya yatırım yaptım yine diyorum. Böylece üzülmüyorum da.

yeterince üzelmemişsin demekki yeterince üzülünce değişiyorsun zamanla, fazla iyi niyetli olmakta iyi değil ve ayrıca yalnız kalmaktanda korkuyorsunuz bana gore.
Aksine o kadar çok üzüldüm ki , bu huyum yüzünden evliliğim bitme noktasına geldi, uğradığım psikolojik şiddetin haddi hesabı yok ama yine de düzeltemedim

Size katılıyorum, çoğu insan bana kızar sen enayi misin biraz fena ol derler deniyorum ama sonra kızıyorum kendime , ama en güzel tarafı da vicdanen öyle rahatim ki en azından günün sonunda ben elimden geleni yaptım diyip rahat uyuyorum

bi sebebi olmalı bana kalırsa yada fazla iyi nyetlisiniz buda zararlı
Kesinlikle çok zarar verici bir durum , kendimi çok sorgularım iyilik meleği değilim hatalarım, günahlarım var aklıma geldikçe de ne kadar kötü bir insan olduğumdan utanıyorum hep , kendine hiçbir şeyi layık göremiyorum garip bir durum

Kendinize daha çok değer vererek gelişine değil kararlı yaşayarak kabul edip etmeyeceklerinizi belirleyerek ....o kadar çok Uzulmeniz sizi iyi biri yapmıyor....kararlarinizin arkasında durup zarar gördüğünüz kişiyle ilişkiyi keser ve bunun üzerine dusunmezseniz daha iyi memnun rahat olursunuz bu hayatda....yoksa hem zarar görüp hem zarar verenin başına bişey geldi diye üzülmek mantıksız....kin tutmayın ama ilgilenmeyinde....beyniniz hızlı çöker böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…