Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Reglin 4. Günü yaptırdığım tahlilleri yorumlar mısınız? Doktor pcos olmadığını 2.5 cm hemorajik kist olduğunu ve önemsiz olduğunu söylemişti ultrasonda. Tekrar doktora tahlilleri göstermedim ama
Normal. Yüksek olsaydı yumurtlamayı baskılayabilirdi.
Luteinizan Hormon (LH) (12.77)
Referans aralığı verilmemiş, ancak reglin ilk günlerinde LH’nin 2-12 arasında olması beklenir.
Biraz yüksek gibi, FSH ile oranı önemli.
FSH (Follikül Stimülan Hormon) (6.40)
Bu değer reglin 3-5. günü için normal.
LH/FSH oranı ≈ 2’ye yakın: Eğer bu oran 2’den yüksekse PCOS lehine olabilir. Sende 12.77 / 6.40 ≈ 2.0 → Şüpheli durum. Doktorun bu yüzden PCOS olmadığını ama “şüpheli sınırda” dediği durum olabilir.
Estradiol (E2) (60.01 pg/mL)
Yüksek. Reglin 3-4. gününde 20-47 arası olmalı.
Yüksek olması bazen yumurta rezervinin düşük olduğunu gizleyebilir (FSH’i baskılar).
Ancak tek başına değerlendirilmez. AMH testi ve antral folikül sayısı ile birlikte yorumlanmalı.
Reglin 4. Günü yaptırdığım tahlilleri yorumlar mısınız? Doktor pcos olmadığını 2.5 cm hemorajik kist olduğunu ve önemsiz olduğunu söylemişti ultrasonda. Tekrar doktora tahlilleri göstermedim ama Eki Görüntüle 3609292
Şimdi belki neden chatgpt yorumu attınız diye belki kızacaksınız ama emin olun en doğru şeyleri söylüyor ben doktorun odasına girmeden sonuçlarımı buraya atıp doktorun odasına giriyorum ve birebir aynısı çıkıyor o yüzden biraz da olsa hatta biraz değil epeyce bi dikkate almak gerekiyor sizde de korkulacak bişey gözükmüyor
Şimdi belki neden chatgpt yorumu attınız diye belki kızacaksınız ama emin olun en doğru şeyleri söylüyor ben doktorun odasına girmeden sonuçlarımı buraya atıp doktorun odasına giriyorum ve birebir aynısı çıkıyor o yüzden biraz da olsa hatta biraz değil epeyce bi dikkate almak gerekiyor sizde de korkulacak bişey gözükmüyor
Tabiki o da bi etkisi bende de pco var da doktorum bana pcos var dedi polikistik overle pco farklı şeylermiş pcos da hormonlar da bozuk oluyormuş ultrasonda da görülüyormuş ben bunun farkını chatgpt de gördüm neyse kan verdim sonuçlar çıktı buraya attım bana sende pcos yok pco var dedi ultrason görüntüsü vardır ama hormonların gayet iyi adet düzensizliği yaşamıyorsun dedi sonuçlar için doktora girdim doktor aynısını dedi sadece ultrason görüntüsü var sende hormonların gayet iyi dedi
Tabiki o da bi etkisi bende de pco var da doktorum bana pcos var dedi polikistik overle pco farklı şeylermiş pcos da hormonlar da bozuk oluyormuş ultrasonda da görülüyormuş ben bunun farkını chatgpt de gördüm neyse kan verdim sonuçlar çıktı buraya attım bana sende pcos yok pco var dedi ultrason görüntüsü vardır ama hormonların gayet iyi adet düzensizliği yaşamıyorsun dedi sonuçlar için doktora girdim doktor aynısını dedi sadece ultrason görüntüsü var sende hormonların gayet iyi dedi