Yorumlarimiz ne kadar etkili??

çok güzel bir konuya değinmişsin gülsüm sultan
konuyu sen açtığın için söylüyorum ben senin yorumlarını
çok beğeniyorum ve takip etmeye çalışıyorum
senin yorumlarında dikkatimi çeken konu şu çok olgunca ve yeri
yerinde yazıyorsun laf olsun diye değil kimsenin kalbini kırmamaya
çalışıyorsun oysaki neler yazanlar var ileri geri
sitede takip ettiklerimde var herkezin yorumuna değer veriyorum ve
birşeyler öğrenip kendimi geliştirmeye çalışıyorum benim için
önemli olan bu
Bu siteye üye olmadan önce evde işim bittiğinde yatıp uyurdum mirmirmirmir
miskin miskin ama şimdi buraya girmeden duramıyorum herkezden birşeyler öğrenmeye
çalışıyorum bilmemek değil öğrenmemek ayıpmış değilmi 34 yaşına geldim ama
bilmediğim çok şeyi burda öğrendim :uhm:

kendi adıma söyliyim bilmediğim konuda yorum yapmam
ama yorumları okurum herkezin bakış acısı farklı CADIARZU

Canim cok tesekkür ederim güzel sözlerin icinŞeniza.s.

Bende ögreniyorum hala ögreniyorum ve ögrenmek istiyorum burda yazilanlari okudukca hem ögreniyorum, sükür ediyorum, gülüyorum, kahkaha atiyorum, üzülüyorum hatta agladigim bile olmustur!:delphin:

Ne kadarda sanal bir ortam olsa paylasilan birseyler var, samimi ve icten olmali benim icin..cünkü ben hep öyle olmaya calisiyoruma.s

Kizlar sizce burda konulara yaptigmiz yorumlar ne kadar etkili??CADIARZU

Anneannemin bir lafi vardir, Gülsümüm biri sana gelip akil danistigi vakit 3 kere düsün sonra konus, bazen bir laf bir büyü yerini tutar!!!:delphin:

Burda birbirimizi görmüyoruz tanimiyoruz karsimizdaki insanin nasil bir ruh halinde oldugnu bilemeyiz, sizce yorumlarimiz burdaki bir bayani bosanmaya ayrilmaya veya ne biliyim kendine güvenmesine, güclü olmasina, hayatina baska bir yön vermesine yardimci oluyormu??:uhm:

Mesela kendimden söyleyim, konu actigim vakit bütün yorumlari okurum dikkate alirim fakat alicagim kararda yine kendi bildigim beni etkiler cünkü yasadiklarimi ben bilirim, ama herkes böylemi?? Bizim suraciga karaladigmiz iki satir bir kadinin hayatini etkileyebilirmi??fisfisfis

evet ya gerçektende güzel bi konu açmışsın canım...Şeniz
herkes kendi doğrularına göre, konulara yorum yapar...
herkesin fikri kendine...
biz kendi fikrimizi söyleriz konu sahibi uygular veya uygulamaz o kendi bileceği bi iş...:delphin:

Son düzenleme:
bu sitede yorumlarını ve tarzlarını beğendiğim 7-8 kişi var..
gülsim sultan-laale-cinsilatif-elendra-kulitta-kujata(artık göremiyorum onu),gurbaa cadısı kırık ama olsun,kafası çalışıyo ;)
diğerleride ağır ablalarım ;)
unuttuklarım var aslında ama aklımda geldikçe ekleyeceğim...
bu kişiler gerçekten yorum yapabiliyor,incitmeden,kırmadan ve nasıl eleştiri yapılabileceğini bilen arkadaşlarım...
ha bir de sempati duyduklarım var ama çok var ;)
hepinize sevgiler,hepinizi de seviyorum.. :)
birini sevmiom ama olsun...
oda nazar boncuğu ;)

Son düzenleme:
gülsüm sultan canım yazılarına bir çok yerde denk geliyorum,yapıcı ve güzel buluyorum yorumlarını
ben özünde sanal olan birşeyi bu kadar gerçek gibi yaşıyorum burda ve yorumda bulunacağım bir konu varsa şayet yazıyorum tavsiyelerimi
genelde yazılarımda ablamlarımın sorununa çare düşünürmüş gibi ve sevdiğim dostlara yardımcı olmaya çalışırken edindiğim ruh halimle,yerinde ve kırıcı olmadan destek olmaya özen gösteriyorum…
bazen öylesine ortak yaşanılmışlıklar oluyorki şaşırmamak elde değil ve karşıdakinin sıkıntısını giderebilmek için elimizden geldiğince hepberaber yazıyoruz deneyimlerimizi…
akıl akıldan üstündür derler ve kişinin bildiği kendine doğru…tabii ne derece faydalı olunuyor bilinmez ama birbirimizden aldığımız teşekkür tarzı mesajlar ancak anlatabiliyor karşı tarafın fikrini…
yapıcı,saygılı eleştirinin de dozunda olduğu tüm tavsiye yazılarını yürekten destekliyorum canım bunları yazmayı bilebiliyorsak yardımcı olmaya çalışalım derim sırf yorumda bulunayım demek için değil…
topiğin içinde teşekkürler, umuyorum yazmayı bilmeyen sorunlarla dalga geçen bazı arkadaşlarımızın dikkatini çeker ve okurlar canım

burada kimse kimseden üstün değil,
kimse kimseden akıllı da değil,
belki tecrübe diyebiliriz ama kesinlikle ve kesinlikle
kimse kimseyle dalga geçemez...
yorumlarını,kullandığı kelimeleri beğenmedikleriniz olabilir ama
eğer konu açıyorsak ve yorum bekliyorsak,her türlü yoruma da açık olmak zorundayız...
herkesin konulara karşı yorumları bir olmaz,kimisine doğru gelen,
kimisine yanlış gelebilir,eleştirebilir ,yeri gelir tartışma ortamı da olur ama
kesinlikle kırmadan,rencide etmeden,üzmeden...
çoğunlukla bunu başarıyoruz zaten,ama daha da dikkatli olursak bence
hiç sorun olmaz ve
herşey dozunda olunca daha hoş olur diye düşünüyorum...
sevgilerimle....

ben şuna katılmıyorum asla: Konu açtıysan her türlü yorumu kabulleneceksin.. Asla ve asla mantıklı değil. Konu açtım die hakarete varan cümleleri duymak zorunda değilim. Konu açtım die ahkamlar dinlemek zorunda değilim.. Zayıf bi anım oldu die egocuların kendini üzerimden tatmin etmesine gözyummak zorunda değilim.. Doru düzgün eleştiri yapanda pek az insan var.. Konu açıyorsan katlanırsın yada hazırlıklı olursun deneceğine daha dikkatli incelemeler yapılmalı.

bir konu açmıştım eskiden...biri gelip hahaha seni de mutsuz eden şeyler varmış demişti...
kimdi hatırlamıyorum şimdi...şaşırmadım...insan çünkü...
benim mutsuzluğumdan mutluluk duyan insanlar burda da varmış dedim geçtim...
kendimi paralayamam biri mutluluk çığlığı attı diye...hem o da sevinsin...
buraya bir konu açarsam her tür yoruma açık olmak zorundayım...yalan yazmışsam ve bunu farkeden birileri varsa kendi tarzlarına göre cevap vermek haklarıdır...
büyük ihtimal o sırada ben de tüh yalanımı yakaladılar diye vahlanıyor olurum...
gerçekten yaşadığım inandığım şey için konu açarım, başkasının açtığı konuya da inandığımı, ben olsaydım yapabileceğimi yazarım...bu yüzden de içim rahattır...

Son düzenleme:
Her yorumumu dusunerek ozen gostererek yazarim, eger o kisiye yardimci olabilirsem ne mutlu bana. tabi onu tatmin etmek için degilde, içimden gelenleri yazarim.
dikkate alinir mi alinmaz mi bilemem...yorumlarim ne kadar etkili olur bilemiyorum.
sadece sunu biliyorum, çok daraldigm, aci çektigim anlar oldu. bi kaç kez konu açmistim, bana verilen o morelleri hiç unutmuyorum, ara ara tekrar okuyorum.
Insanin içi aciyinca, mantikli dusunemiyor, o an gelen bir isikla, bir tebessumle, bir yorumla silkelenip kendine gelebiliyor bu çok guzel birsey...
bazen yaraliyken bile canini acitan insanlarda oluyor...ama herkese oldugu gibi kabul etmek lazim.

ben yorumlar etkili mi degil de, en çok "geçen su konuda yazmisti...ne oldu acaba durumu" diye merak ederim...bazen hatirlayamiyorum nikini yada konuyu bulamiyorum ama çok kez konular kafama takilmis bir durumda oluyor ve "acaba ne yapti ne etti" diye dusunmekten alamiyorum kendimi...

Sevgili Songül dediklerine aynen katılıyorum
Ancak bir şey var demek istediğim nacizane benim fikrim bu
Burayı sevmemin baş nedeni yüreği güzel insanların acılarda ve sevinçlerde bir yürek olmaları…
Ancak bazı yazılanlarıda yadsıyorum okuduğumda, aslında tuhaf karşılamamammı gerek bilmiyorum bunun alınganlıklada bir ilgisi yok,yalnızca
Benim verdiğim samimiyeti onunda göstermesini istiyorum…bana sorulan bir soruyu cevaplarken kahkahalık bir durum yoksa şayet gülünmesini anlayamıyorum…
Buna istinaden kasteddim kendi yazımdaki dalga geçilmesini mesela…bilmiyorum ağlayan biri karşısında gülemem ben ve bu bana acımasız gelir

Kimse kimseden akıllı değil demişsin haklısın tecrube gerçekten ,ben bakamadığım bakış açılarını öğrendim burada bazı arkadaşlarımdan…yaşama dairde tecrubelerim artıyo kimi zaman…bazı şeyler öğreniyorum ve bilmiyormuşum diyorum kendime…
Dediğin gibi çoğunlukla bu başarılıyor ve her şey dozunda olunca gerçekten hoş oluyor

Kizlar sizce burda konulara yaptigmiz yorumlar ne kadar etkili??CADIARZU

Anneannemin bir lafi vardir, Gülsümüm biri sana gelip akil danistigi vakit 3 kere düsün sonra konus, bazen bir laf bir büyü yerini tutar!!!:delphin:

Burda birbirimizi görmüyoruz tanimiyoruz karsimizdaki insanin nasil bir ruh halinde oldugnu bilemeyiz, sizce yorumlarimiz burdaki bir bayani bosanmaya ayrilmaya veya ne biliyim kendine güvenmesine, güclü olmasina, hayatina baska bir yön vermesine yardimci oluyormu??:uhm:

Mesela kendimden söyleyim, konu actigim vakit bütün yorumlari okurum dikkate alirim fakat alicagim kararda yine kendi bildigim beni etkiler cünkü yasadiklarimi ben bilirim, ama herkes böylemi?? Bizim suraciga karaladigmiz iki satir bir kadinin hayatini etkileyebilirmi??fisfisfis

yorumlarım etkilimidir işe yarıyormu bilemem
ama öylesine bir yorum yapmam her zaman düşünerek ve kişinin yerine kendimi koyarak ben olsam diyerek yorum yaparım ve her konuya da yorum yapmam :1closedeyes:
seninde söylediğin gibi burada kimsenin ne yaşadığını
ne de içinde bulunduğu ruh halini bilebiliriz
yorumlarımızı kişinin anlattığından yola çıkarak yaparız
ve bir insan buraya istediği kadar konu açsın yorum alsın yine kafasında birşey vardır
yani tıpa tıp yorumlara göre hareket edeceğini sanmıyorum:delphin:

Sevgili Songül dediklerine aynen katılıyorum
Ancak bir şey var demek istediğim nacizane benim fikrim bu
Burayı sevmemin baş nedeni yüreği güzel insanların acılarda ve sevinçlerde bir yürek olmaları…
Ancak bazı yazılanlarıda yadsıyorum okuduğumda, aslında tuhaf karşılamamammı gerek bilmiyorum bunun alınganlıklada bir ilgisi yok,yalnızca
Benim verdiğim samimiyeti onunda göstermesini istiyorum…bana sorulan bir soruyu cevaplarken kahkahalık bir durum yoksa şayet gülünmesini anlayamıyorum…
Buna istinaden kasteddim kendi yazımdaki dalga geçilmesini mesela…bilmiyorum ağlayan biri karşısında gülemem ben ve bu bana acımasız gelir

Kimse kimseden akıllı değil demişsin haklısın tecrube gerçekten ,ben bakamadığım bakış açılarını öğrendim burada bazı arkadaşlarımdan…yaşama dairde tecrubelerim artıyo kimi zaman…bazı şeyler öğreniyorum ve bilmiyormuşum diyorum kendime…
Dediğin gibi çoğunlukla bu başarılıyor ve her şey dozunda olunca gerçekten hoş oluyor
ağlayan biri karşısında gülmek. bu nasıl sadistçe bir davranış. yapanlar var mı gerçekten. bunu yapan bence acıdan zevk alandır ... umarım öylesiyle karşılaşmam. kendimi tutmak için çok zorlanabilirim... birde günah almaktan çok korkarım. yalan yazıyorsun, deniyor bazen... umarım ellerinde karşındakinin, yalan söylediğini ispat edecek, kesin deliller vardır.....

ben kendımı o ınsanaın yerıne koyup ıkı kere dusunup yorum yapmaya calısıyorum
burda yazdıklarımız bı fıkır oluyo bende bıcok kez danıstım
herkez ayrı bı dusunce bakıs acıları cok farklı oluo
o kısının kendı alısına baglı
ne kadarını ıstıyosa okadarını kendı dusuncesıne gore kullanmalı

ben yapılan yorumları önemsiyorum bazılarımızın hayat tecrübesi benden fazla ve gerçekten yorumlar yerdımcı oluyor kendime mantıklı geleni uygularım

yorum yaparken empati kurmaya çalışırım. buna göre yorum yaparım.
tüm yorumlara hızlıca göz atarım. benle aynı düşünceleri yazan çok kişi varsa teşekkür edip geçerim,aynı şeyleri tekrar yazmam genelde.
varsa,eklemelerimi yaparım. amacım konuyu açan arkadaşa mümkünse yardımcı olmaktır.
farklı açılardan bakmasına yardımcı olmaktır.

fikirlerimi yazarken 'bence,bana göre ' gibi sözlerle kendi düşüncem olduğunu özellikle belirtirim. doğru olan budur,diyemem.
inanmadığım şeyleri yazmam.

dertlerini yazan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışarak kendi tecrübelerimle yazarım,
bazen sert olur bazen yumuşak,
ama benim yazdığım sertlik içimdeki samimiyetten,
öreneğin;bir dostum gelip eşim beni dövdü,aldattı,kayınvalidem eziyor derse,
onada aynı burdaki gibi çekne arkadaşım seni döven adamı derim...:delphin:
he benim yorumumdan boşayacağınıda sanmıyorum,öylede olmamalı zaten,
ölçmeli tartmalı ince elemeli sık dokumalı yorumları,
şimdi ben kişi üzülmesin diye içimdeki duyguları saklarsam ozaman da kendime kızarım,
düşüncelerim dışında yorumda bulunduğum için...
yorumların etkili olup olmadığı konusunda fikrim yok,
keşkee olsaa diye düşündüğüm anlarda var hani:delphin:
amaa ben burda okuduğum ve yorumunu beğendğim her kişinin yazısından bişeyler çıkarır uygularım bana uyar çünkü düşünceleri:delphin:
kaç okuduğum konuda sigara yakmış dertlenişimdir başkalarının derdine,
hatta gözlerimin dolduğu içimden hiç tanımadığım birine dualar ettiğim de olmuştur..
ama dediğim gibi bana doğru gelenleri kendi penceremden bakarak,ben olsaydım diyerek yazarım:delphin:.......

Etkileyebilir evet ... O yüzden 3 düşünüp 1 yazıyorum ben CADIARZU

Bunu nasıl anladım? Kendi açtığım konularda gelen her yorumu tek tek okudum hem de defalarca...

Tabi ne kadar ayrıntılı yazsak da her şeyi yazamıyoruz, yaşamakla anlatmak çok farklı... Kaldı ki kişisel

faktörler, yaşamımız ,.. vs gibi pek çok şey de yazanlar için bir meçhulken...

Ama yine de pek çok yorum benim fikir almamda ve karar vermemde etkili olmuştur... Yapılan

yorumlara , azcık kendimden , azcık duygularımdan , ve göz kararı kişilğimden katarım ve ortaya

yepyeni bir ufuk çıkar... Beni ilerlemeye ve gelişime götüren bir yoldur bu kaydirigubbakcemile4

çoğunun etkilendiğini düşünmüyorum açıkçası..
hatta konu sahibesi çoğunlukla yorum yapanlarla
çatışma haline düşebiliyor,kendiyle çelişen durumlarda..
olaylara gerçekçi yaklaşıp,empati kurarım...bazıları da
ne yazdığımızı bile önemsemez..o vakitte farklı konularına
yorum yapmayı tercih etmiyorum..:37: her ne kadar büyük bir platform
olsa da bu, birini onunla konuşurken yüzüne bile bakamaması tarzında
geliyor bana....:27::32:

Back
X