• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yorumlarimiz ne kadar etkili??

şahsım adına bugüne kadar bu sitede konu açmadım
açacağımıda sanmıyorum
nasıl olsa ben yine "dediğim dedik çaldığım düdük"
hatta vur duvara geri gelsin
nato kafa nato mermer emel :delphin:

insanlar birbirlerini nikleriyle de olsa tanıdıkça ve fikir geliştirdikçe yazıların takibi bile başlıyor...
belirli bir olay olması gerekmiyor üstelik...
öyle insanlar var ki bence burda, hemen hemen her yazısından bişeyler almış hayatıma katmışımdır...
isim de vereyim canım çekti...mesela kronick...her yazısısndan bir ders çıkarır cebime koyarım...lazım olur...
mesela elfida...çok kez gülümsetmiştir beni...torbadan hep güzel şeyler çıktı bana...canımı acıtsa da sevdim...
karşılaştığımda asla okumadan geçmem yazılarını...
ya da cinsilatif...roman gibi...oku oku bitmez...
ya da derinss...onu başka yerlerde de takipteyim...
konu sahibesi de öyle benim için...onunla aynı doğrulara sahibiz genelde...eksiklerimi tamamlarım, ya da olumsuzluğumu gideririrm onunla da...
burdaki yorumlardan faydalanmak için dert sahibi olmaya da gerek yok mutluluktan uçmaya da aslında...
anlamak için okumak kendini bilmek yeterli...
burası ne ego tatmini yeri ne kendini kanıtlama...

Son düzenleme:
çok ters ve devamlı alaycı yaklaşanlarla karşılaşmıyor değilim. üslup çok önemli aslında. o üslupla yazarsan eğer ne kadar doğruda olsa yorumun ve fikrin, karşındakinin antipatisini toplayabiliyorsun.

evet sana katılıyorum....
en az cümlelerin seçiciliği kadar üslüpta önemli...
alaycı ve ters yaklaşımlı olarak yorumlarlada karşılaşıyoruz...
birde karşıdakini günah keçisi yapanlarda var....
bazen oyle oluyorki...
herkes bayan doğru karşıdakide bayan yanlış...
vurdukça vurulur...
öyleki bazen sözler vardırki dayaktan beter eder adamı...
ve ben buraya konu yazan her kişiyi akıllı ve mantıklı olarak tahmın ederim...
psikolojık durumunu hassas olup olmadığını intihara meyilli olduğunu hangi cümleye alınıp alınmayacağın bilemem...bilmek zorundada değilim ....
bana düşen görev sadece cümleleri doğru seçmektir...
eger çok ince düşünürsek aaaaa ben yorum yapıyorum ama bu şahıs üzülürmü intiharmı eder diye düşünürsek her site kapatılır ozaman...

.

bende çok önemserim,bana birilerinin yol göstermesi,farklı çıkış yolları sunması vs. hep hoşuma gider.çünkü ben sıkkın olduğumda,üzgün olduğumda yada ne biliyim çok mutlu olduğumda geniş düşünemem.ayaklarım birbirine dolanır.şaşırırım napıcamı.ama sizlerle paylaştığımda gelen yorumların çoğu kez beni rahatlattığını söyleyebilirim.

Ben yorumların etkili olabileceğini düşünüyorum . Yani en azından sizin aklınıza gelmeyen birşey başkasının aklına gelebiliyor ve aaaaaa eveeeettt diyorsunuz . En azından bende böyle oldu lepi

bende buraya teselli bulmak veya sevinçlerimi üzüntülerimi paylaşmak için giriyorum

burda yaşanmış olan hikayelerden ders çıkarırım kendime iyileride örnek almaya gayret ederim
yapılan her yoruma dikkat ederim okurum birkaç farklı fikirden en mantıklısını seçerim bana uygun olanını yani

akıl akıldan üstündür
danışan dağ aşmış danışmayan yolda kalmış misali

Hemen herkes yorum yapmıştır "bir derdim var"da "hayatın içinden" de..
Eminim çok çok çok azı etkili olmuştur karşılıklı fikir alışverişleri..
Kimsenin aa haklısın böyle davranıcam bundan sonra vs. dediği olmamıştır..Sadece dert anlatıyorlar dinliyip yorumlar yapıyoruz öyle..Ondan ileriye de gidemez..
Diğer paylaşım konularında hemen herkes deneme yanılma yoluyla buluyor kendine göre birşeyler ...
okadar işte:delphin:

evet sana katılıyorum....
en az cümlelerin seçiciliği kadar üslüpta önemli...
alaycı ve ters yaklaşımlı olarak yorumlarlada karşılaşıyoruz...
birde karşıdakini günah keçisi yapanlarda var....
bazen oyle oluyorki...
herkes bayan doğru karşıdakide bayan yanlış...
vurdukça vurulur...
öyleki bazen sözler vardırki dayaktan beter eder adamı...
ve ben buraya konu yazan her kişiyi akıllı ve mantıklı olarak tahmın ederim...
psikolojık durumunu hassas olup olmadığını intihara meyilli olduğunu hangi cümleye alınıp alınmayacağın bilemem...bilmek zorundada değilim ....
bana düşen görev sadece cümleleri doğru seçmektir...
eger çok ince düşünürsek aaaaa ben yorum yapıyorum ama bu şahıs üzülürmü intiharmı eder diye düşünürsek her site kapatılır ozaman...

.

Tabiki öyle derin düsünemeyiz firtinam, ama yaptigmiz yorumlari biraz kisiye yasa ve yasadigi duruma göre yapmamiz lazim bence...:delphin:

15 - 16 yasindaki bir genc kizin benim yetiskin dilimden anlamasini bekleyemem, yanlis anlasilmasin yas bastadir tabiki, fakat benim ve senin yasadiklarinla tecrübelerinle onunki bir olamaz...yada

Kaynanasinla sorun yasayan ve ayni evi paylasan birine aman bosver hic muhatap olma yüzüne bile bakma gibi bir yorum yapmam ne kadar mantikli olur??fisfisfis

Aslinda ben bunu demek istiyorum, yorumlarimizi birazda karsimizdakinin bulundugu ortama göre, onun bakis acisindan, kendimizi onun yerine koyarak yapalim...zit fikirlerimiz olabilir lakin dedigin gibi arkadasim kusura bakma ama yanlissin demek baska ve ne kadar sacma seyler düsünüyorsun demek baska....:kahve:

Uslub ve Empati bunlari unutmamak lazim...şutarafagitti

Tabiki öyle derin düsünemeyiz firtinam, ama yaptigmiz yorumlari biraz kisiye yasa ve yasadigi duruma göre yapmamiz lazim bence...:delphin:

15 - 16 yasindaki bir genc kizin benim yetiskin dilimden anlamasini bekleyemem, yanlis anlasilmasin yas bastadir tabiki, fakat benim ve senin yasadiklarinla tecrübelerinle onunki bir olamaz...yada

Kaynanasinla sorun yasayan ve ayni evi paylasan birine aman bosver hic muhatap olma yüzüne bile bakma gibi bir yorum yapmam ne kadar mantikli olur??fisfisfis
Aslinda ben bunu demek istiyorum, yorumlarimizi birazda karsimizdakinin bulundugu ortama göre, onun bakis acisindan, kendimizi onun yerine koyarak yapalim...zit fikirlerimiz olabilir lakin dedigin gibi arkadasim kusura bakma ama yanlissin demek baska ve ne kadar sacma seyler düsünüyorsun demek baska....:kahve:

iyi ama gülsümcüm yok mu böyle yorumlar...
var...onlar da kendi doğrularını yazıyorlar...
kayınvalide gelin ilişkisi...aldatılırsanız ne yaparsınız...zor konular...aslında içinde olmadan da anlaşılmayacak konular...ama herkesin bir fikri var...herkes kendi üslubuyla yazıyor...bazen kaba, bazen düzgün...burdaki kabalık da düzgünlük de kişiye göre değişiyor...
o yüzden her yorum kişiye göre farklı değerlendirilebilir...
ben kocam beni aldatırsa boşarım derim...biri gelir ben de der...öbürü gelr ah ne ukalasın yaşa da gör der...farklı karakterlerin farklı yorumları işte...
bunun için yapılabilecek ne var ki...kimseyi değiştiremezsiniz, kimseyi olgunlaştıramazsınız, kimseyi ezik hissinden kurtaramazsınız...sadece naçizane fikrinizi söyler çekilirsiniz..hepsi bu...

tabiki yorumumdada belrttiğim gibi uslup ve empati önemli....
bende bunu savunuyorum zaten...
bize düşen görev kelimeleri dogru kullanmak...
açık ve kötüniyetli bir şekilde karşı tarafı rencide etmemek...
ama bazılarıda öyle alınganki......
sen bir şey desen aglayacak alınacak yok burnu kanayacak küsecek.....
tabiki herkez bir olamaz ama
açıyorsan bir konu herşeye hazırlıklı olacan...
karşı tarafta çok agır konuşursada saygı duyup üzülmeyecen...
okumayacan yorumunu...
kimsede bayan doğru ve mükemmeli oynamayacak...
karşındakini günah keçisi etmeyecek...
bazıları varki sanal bir ortamda bile egosunu şişiriyor yada kendini kanıtlama çabasına giriyor bayan doğruları oynuyor...
öyle ben herşeyi bilirim havasıyla...
burada herkes farklı bir kişilik...farklı bir dünya
herkesin bakış açısı yetişme tarzı deneyimleri farklı...
bunu kabul edecek kabul etmemiz gerekecek

buraya konu açanlar zaten bi kararsızlık içindedir, değişik görüşlerden faydalanmak istemişlerdir.

yazılanları kaale alır ya da almaz, o kendi insiyatifine kalmış bir şeydir.

ama şahsen ben yorum yaparken, konu sahibinin dikkate aldığını düşünerek; kırıcı olmadan, onurunu zedelemeden, yumuşak cümleler kullanmaya dikkat ederim. sonuçta ne kadar sanal ortam da olsa karşı taraftaki bir insan.

ben çoğu zaman yorumların etkili olabileceğini, belki konu sahibinin aklına gelmeyen fikirler çıkabileceğini düşünüyorum.

ama eğer bana çok ters gelen ya da hiçbir fikrim olmayan bir konuya girip de yorum yapmamayı tercih ederim. ne yok yere ortalığı bulandırmanın ne de hiçbir fikir belirtmeden yorumda bulunmadan ben yapmazdım demenin bir yararı olmadığını düşünüyorum.

a.s

bu sitede fikirlerine önem verdigimi cok üye var...
yorumlarini okurum dikkate alirim...
birgün karar veremedigim noktada fikirlerini mutlaka almak isterim....
cünkü az cok taniyoruz birbirimizi, uslubumuzu, tarzimizi...
kimimiz daha ciddi yaklasiriz, kimimiz mesafeli, kimimiz daha samimi...
ve ben kimin nasil yaklastigini az cok ögrendim...
bu yüzden bir konu actigimda karsimdaki üyeyi taniyorsam ne demek istedigini anlarim...
ama dikkat ettiyseniz fikir almak isteyenler genellikle yeni üyeler oluyorlar....
bundan dolayi bazen asiri tepki veriyorlar.... ve hemen ukala, kendini begenmis damgasini vuruyorlar...

Kendi adıma yapıLan yorumLarı çok önemsiyorum..
Bir derdim var'a açtığım konuda içim o kadar rahatLadı ki yapıLan yorumLarLa :1hug:

iyi ama gülsümcüm yok mu böyle yorumlar...
var...onlar da kendi doğrularını yazıyorlar...
kayınvalide gelin ilişkisi...aldatılırsanız ne yaparsınız...zor konular...aslında içinde olmadan da anlaşılmayacak konular...ama herkesin bir fikri var...herkes kendi üslubuyla yazıyor...bazen kaba, bazen düzgün...burdaki kabalık da düzgünlük de kişiye göre değişiyor...
o yüzden her yorum kişiye göre farklı değerlendirilebilir...
ben kocam beni aldatırsa boşarım derim...biri gelir ben de der...öbürü gelr ah ne ukalasın yaşa da gör der...farklı karakterlerin farklı yorumları işte...
bunun için yapılabilecek ne var ki...kimseyi değiştiremezsiniz, kimseyi olgunlaştıramazsınız, kimseyi ezik hissinden kurtaramazsınız...sadece naçizane fikrinizi söyler çekilirsiniz..hepsi bu...

Dogru söylüyorsun, hayatin her dalinda oldugu gibi burdada farkli kisiler, farkli hayatlar ve farkli durumlar ama ortak bir noktamiz var burda paylasiyoruz, sevinclerimizi, üzüntülerimizi, acilarimizi öyle degilmi?:delphin:

Dedigin gibi insanlari degistiremem ama belki düsündürebilirim buda bir adimdir bana görea.s

Hem sen niye nan bana bu kadar gec Bayram mesaji yazdin:mymeka:

Dogru söylüyorsun, hayatin her dalinda oldugu gibi burdada farkli kisiler, farkli hayatlar ve farkli durumlar ama ortak bir noktamiz var burda paylasiyoruz, sevinclerimizi, üzüntülerimizi, acilarimizi öyle degilmi?:delphin:

Dedigin gibi insanlari degistiremem ama belki düsündürebilirim buda bir adimdir bana görea.s

Hem sen niye nan bana bu kadar gec Bayram mesaji yazdin:mymeka:

kayınvalideme melenk gelin olmaya gittim be yaww...
internet vardı da biz mi yazmadık...
hem kusura bakma mükemmel gelin olmaktan kafamı kaldıramadım....

Ne kadar etkili yorum yapıyorum diye düşünmedim hiç...
Hem buna ben karar veremem sanırım..
Kimseye ne yapacağına dair bir şey öğretemeyiz...
Birisi eğer sorularına hazır cevaplar almak için geliyorsa buraya bence yanlış yapar.....
"Hayatla ilgili şunu yap, bunu yapma diyemem" ama "ben olsam yaparım ya da yapmam" diyebilirim...
İsabetli seçimler yapmasını tavsiye edebilirim, seçimlerini, seçeneklerini çoğaltabilir onu gösterebilirim...
Tabi kendi mantığımca gerekirse hayatımdan örnekler vererek...
Kimseyi suçlamam "sorumlu olan sensin", "sorunlarının üstesinden gelecek olan sensin" derim, bu karşımdaki kişiyi rahatsız ediyorsa okumaz.
Yeri gelir eleştiririm de eleştiriden öğrenilecek de vardır eğer dinlenirse...
Şahsen kimsenin sözüyle hareket etmem, eksiklerimi görmem için kendimi başkalarına sorarım, kendimle başkalarının gözüyle de yüzleşirim...
Yüzleşirim ki öğreneyim, hakkımda yapılan eleştiriler canımı acıtmaz, herkes aynı değil bunu da biliyorum o nedenle kime ne kadar yorum yapmam gerektiğini biliyorum diyebilirim ama etkili midir bilemem...

yanğına körükle ğidenimi ararsın , ateşe benzin dökenimi ararsın ,gaz verenimi ararsın ararsında ararsın...........

Bir de ben şuna katılmıyorum;

Sadece örnek veriyorum; ''Boşan demek yanlıştır boşan demeyelim, ya da kayınvalidene karşı alttan al demek doğru, hep böyle yazalım vs. vs..
Neden? Bana göre doğru neyse ben onu yazarım, yani her dakka kocasından şiddet gören bir kadına, ''boşver idare et'' diyemem ben, kusurabakmayın..

Burda böyle bir konuda, ben, ''boşan canım çekme'' dedim diye, boşanıyorsa (pek sanmam, istediği sadece destektir), bu durumda, yuva yıkmaya azmettirici konumuna düştüğümü sanmıyorum.
Sormuş, fikrimi söylerim..

Ben, bana göre doğru neyse onu yazarım burda..Karşımdakine göre, doğru yanlış diye düşünmem..Ben yazıyorsam, benim beynimdekiler dökülür.

Karşımdakinin psikolojisini bozmak ya da yuvasını yıkmak için yazmadığımdan emin olduğum için, olumsuz etkilenme konusunda da pek birşey yapamam sanal ortamda..

Back
X