Yorumlarimiz ne kadar etkili??

ablacıgım ben genelde tıkandıgım zaman konu acarım buraya ve yazılan bütün yazıları okurum...
açıkcası bana etki eder ben kendimi iyi hissederim...
herkes bir şey yazar ama ben genellemeye bakarım...
kısacası benim için etkili oluyor biraz...

Protesto Köşesi açıkken buna benzer bir konu vardı,hatırlıyorum..fisfisfis
Aldatılan,şiddet gören,kadınlar konu açınca moral bozucu yorumlar yapmayın,ahkam kesmeyin vs. vs. denilmişti..Çok üzgünüm çoook
O zaman da demiştim..
Şimdiye kadar yazdığım hiç bir yorumun amacı moral bozmak,karşımdakini daha çok üzmek olmamıştır.. Ben de birkaç defa "boşan arkadaşım,çekme bu adamı" demişimdir..Ancak hiç kimse kusura bakmasın karşımdaki insan acı çektiğini söylüyorsa sadece moral vermek için de olsa aman sabret düzelir diyerek onun daha fazla sıkıntı içinde kalmasına göz yumamam..:tomato:
Ben o kadar problem yaşasam boşanırım,karşımdakine de boşan derim..:delphin:

laliş yazmışken ondan da örnek vereyim...
gelir kendini yazar gider...
harikayım mükemmelim diye...
mutlaka rahatsız olan birileri çıkar...kendini beğenmiş derler...ya da ukala...
ben de şunu merak ediyorum...tanıyor musunuz onu...ukalalık yaptığını nerden biliyorsunuz...
ya onun karakteriyse, ya birileri sırf kendileri inanmıyorlar diye öyle düşünüyorlarsa...
burda çok az insan birbirini gerçekten tanır...ve onlar da belli zaten...bunun dışında beni hiç tanımayan biri gerçek fikrime yalan yaftası yapıştıramaz...
ne demiş yine...kocam bunu yaparsa boşarım demiş...birileri içinden geçirecek...peeehhh uyduruyor...boşayamaz ki...okadar kolay mı...
belki ona kolay...belki bu onun inandığı şey nerden bilebilir ki başkaları...nasıl emin
olabilir ki...

Bir de "yaşamadan bilemezsiniz,karşıdan konuşmak kolaydır" yorumları vardır..Çok üzgünüm çoook
Nereden bilirsiniz ki benim ne yaşadığımı ya da yakınlarımın bu sıkıntının içinde olmadığını?
Çok iyi hatırlıyorum bir arkadaş(ismini hiç hatırlamıyorum) kayınvalidesinin düğün zamanı hiç bir yardım yapmadığından yakınıyordu..
Ona moral verdim,arkadaşım üzerinden bilmem kaç sene geçmiş,boşver artık,sen evinde huzurlu ol dedim..:teselli:
Eeee yaşayan bilir tabii,siz anlamazsınız oldu..
Sustum artık:1closedeyes:
Yaa benim kayınvalidemi buraya bir başlasam roman olur..İlla kendimizden mi örnek vermek gerekiyor benimki de şunu yapmadı,bunu almadı diye inandırıcı olmak için..:delphin:

laliş yazmışken ondan da örnek vereyim...
gelir kendini yazar gider...
harikayım mükemmelim diye...
mutlaka rahatsız olan birileri çıkar...kendini beğenmiş derler...ya da ukala...
ben de şunu merak ediyorum...tanıyor musunuz onu...ukalalık yaptığını nerden biliyorsunuz...
ya onun karakteriyse, ya birileri sırf kendileri inanmıyorlar diye öyle düşünüyorlarsa...
burda çok az insan birbirini gerçekten tanır...ve onlar da belli zaten...bunun dışında beni hiç tanımayan biri gerçek fikrime yalan yaftası yapıştıramaz...
ne demiş yine...kocam bunu yaparsa boşarım demiş...birileri içinden geçirecek...peeehhh uyduruyor...boşayamaz ki...okadar kolay mı...
belki ona kolay...belki bu onun inandığı şey nerden bilebilir ki başkaları...nasıl emin
olabilir ki...

kendimizden biliriz de ondan....
kendimiz ne kadarsak karşımızdakini o kadar görürüz de ondan....
o kişi fazlaysa aşağı çekmeye çalışırız, yok canım yapamaz deriz "biz yapamayızda ondan"...
sinirimizi bozar bizden daha güçlü, daha sağlam, daha dik duruşlu insanlar....
onlara sen nasıl başardın demek zor gelir, çıkarlarımıza dokunulmadığı müddetçe yaşar, gideriz....
biz öyle olamadığımız için istediğimiz gibi olanları eleştiririz...
oysa dünya da biri bir şeyi yapıyorsa herkes yapar, ama zavallı rolü oynamak kolaydır, başkalarını suçlamak kolaydır, kolay olanı seçeriz...
hayatını önemseyen, gören ve harekete geçen insanlar sinirimizi bozar....
kendimizi savunur, karşımızdakini yargılar ve mahkum ederiz.....
bir de çok söylüyorum bu sözü çok da seviyorum...
kendimizi niyetlerimizle başkalarını hareketlerinle yargılıyoruz, niyetini bilmeden...:CüvCüv:

haklısınız lalee.

çok gezen mi bilir çok okuyan mı demişler.

insanın bi konuda bilgi sahibi olması için illa ki yaşaması gerekmiyor sonuçta.

o zaman konuyu açanlar bu düşünce de oldukça; dayak mağdurlarını ancak dayak yiyenler, kıskanç olanlara sadece kıskanç olanlar vb. yorum yazmalı gibi oluyor.

oysa hem bilgi sahibi olanlar, hem aynı düşünceyi paylaşanlar, hem de zıt fikirde olanlar da yorum belirtecek ki olaylara tüm yönleriyle bakılabilsin.

Deniz Güneş katılıyorum sana... Hatta bazen Boşanma demek yanlıştır. Sırf yuva kurtulsun diye körü körüne desteklemek illaki doğru değil.
Ama bence mesele de bu değil zaten. Yorumlarla birilerini yerden yere vurmak, ahkam kesmek hatta namus, töre diye ahlaksız ilan etmekten bahsedelim. Herkes aynı şeyi düşünüyor seninle. Evet hepimiz gerektiğinde ayrıl, çekme bu adamı v.s. diyebiliriz.
Pişmanlıkla yazmış, hakikaten çare arayanlara yapılan yorumlarda ki tarza ne demeli?, Onları taşlamaktan beter edenler var. Destek olmak, çekip kurtarmak gerekirken ''tü, kaka '' denilenlere tanık olmadık mı hiç ? Her yoruma da saygı gösteremeyeceğim ben bu durumda. Çünkü ak kaşık olsak bile insanlar hor görüldüğünde dur demek gerekiyor. E ozamanda benim fikrim bu kim ne karışır diyerek örtbas ediyorlar durumu...
Çirkin geliyor bana...

öyle konular acılıyor kı...ınsan okurken bıle hayretler içinde kalıyor....
kendı adıma soyleyım ...konuyu okurken bazen kendımmiş gıbı okuyup...ben nasıl bır yorum beklerıdım ona gore yazıyorum...
asla saldırgan yada agresıf olmadan...
cunku bazı acılan konular gercekten caresız olduklarını acı cektıklerını hıssedıyorum...
elımden geldıgı kadarıylada...hem tesellı etme acısından hemde yardımcı olma acısından yorumlarımı yazıyorum...
o kısıye bosan yok gıt kendını oldur...
yada kaynana sıygısız ol kocanı dov demıyorum...
bazen konulardakı yorumlarda tek bır fıkır cıkıyorsa....
o zaman herkes dogru yolda oluyor....
ha o kişi yapılan yorumları okur...kendıne gore nasıl uygular onu bılemeyız...
oda onun aklına kalmış...artık...

ama suna ınanıyorum..cogu kişi buraya gercek dertlerını yazarken bazısıda sırf..hıkaye yazıyor ve buda bellı oluyor...
o zamanda bızle dalga gecılıyor dıyede kzıyorum acıkcası....

ve bır gercek daha ...dertı olupta yazan kişilerın..bu paylasımdan dolayada bırazda olsun rahatlatıkları kanısındayım...en azından uzerlerındekı yada içlerındekı ofkeyı kini bır sekılde cıkarıp paylastıkları ıcınde rahatladıklarına ınanıyorum...bır nevi psıkolojık destek oluyoruz ...

bende herkesin fikrine saygı duyarım dinlerim okurum
Ama sonucta en son kendi kararımı kendim veririm
Tabii burdada farklı bakıs acıları oluyooo farklı düşünenlerrrr baska bir yöncen konuyu ele alanlarrr
Buda güzellll oluyo acıkcasıı ben hiç böyle düşünmemiştim yada bu gözle bakmamıstım diyebiliyo insan
Hiçkimse kimsenin evini ailesini durumunu bilemezzz yorum yapar ama dısardan ayrıntılı bilmeden buda ne kadar dogru olur kii yinede kararını kendi vermeli bence burdan biri boşan dedi diye boşanıyosa onuda kendi bilir diyecek lafım yok
Çok çokkk kötü bişiler varsa zaten yapılan yorumlarda kişinin düşündügü seylerdir bence....

bence kişiye ve soruna bağlıdır yorumların etkililiği
eğer çok arada derede kalmaya sebep bi sorunsa
gelen fikirler karar vermede etkili olur diye düşünüyorum
veya konu sahibinin kişisel özelliğidir
3.gözü önemsemek
ya da sadece destek istersin yorum değil de
yazılanlar gönlünü ferahlatır
kuzumun gidişinde açmıştım bi konu
ve gelen her mesajı, hala içim çok daralınca okurum
iyi gelir bana
yorumlarımda mümkün olduğunca gerçekleri yazmaya çalışırım
doğruları değil gerçekleri
çünkü doğrunun izafi olduğunu bilirim
ve bana görenin ona göre olmayacağını
ayrıca her halükarda kadın tarafını tutarım
istemem ezilsin,kandırılsın,acı çeksin
ayrılması gerekse ayrıl da derim boşan da
hemcinslerime zaafım var(yanlış anlaşılmasın eğilimim erkeklerden yana):asigim:
aldattım diyen bi kadına bile elimde değil taraflı yaklaşırım

/I]

Deniz Güneş katılıyorum sana... Hatta bazen Boşanma demek yanlıştır. Sırf yuva kurtulsun diye körü körüne desteklemek illaki doğru değil.
Ama bence mesele de bu değil zaten. Yorumlarla birilerini yerden yere vurmak, ahkam kesmek hatta namus, töre diye ahlaksız ilan etmekten bahsedelim. Herkes aynı şeyi düşünüyor seninle. Evet hepimiz gerektiğinde ayrıl, çekme bu adamı v.s. diyebiliriz.
Pişmanlıkla yazmış, hakikaten çare arayanlara yapılan yorumlarda ki tarza ne demeli?, Onları taşlamaktan beter edenler var. Destek olmak, çekip kurtarmak gerekirken ''tü, kaka '' denilenlere tanık olmadık mı hiç ? Her yoruma da saygı gösteremeyeceğim ben bu durumda. Çünkü ak kaşık olsak bile insanlar hor görüldüğünde dur demek gerekiyor. E ozamanda benim fikrim bu kim ne karışır diyerek örtbas ediyorlar durumu...
Çirkin geliyor bana...

Arkadaşım, işte herkesin olaylara tepkisi bir olmuyor malesef..

Bu sitede ''eşimi aldattıyorum hatalıyım ama nefsime nasıl hakim olamıyorum, yardım edin vs. vs'' diye yazan birisine, benim cevabım kesinlikle ;
'' Biran önce hatandan dön, gerçekleri gör vs. vs.. şeklinde olur..
Burda kendimden eminim , hayatımda kimseyi kınamadım..

Ama gel gör ki başkası '' namussuz, yapmışsın yapacağını, bir de yardım istiyorsun.'' şeklinde tepki verebilir.

Gerçek hayatta da böyle bu durum..mirmirmirmir

Uslüp olayında kesinlikle, kırıcı olmamaktan yanayım..Ne söyleyeceksen söyle de, kırmadan söyle..

Ama benim tarzım bu, ben böyle konuşurum diyen arkadaşlarla da ters düşmek çözüm değil malesef..

Laflarım acıtmalı ki etkili olsun mantığı..Bu da bir yol belki ne diyim

Son düzenleme:
bazı zamanlarımızda gerçekten brine akıl danışma ihtiyacı duyarız
bu birisi bazen çevremizdeki akrabalarımız olmayabiliyor ne yazıkki
kolayca açılamıyosun
yada senin o halini görmesini istemiyosun
öyle olunca başka insanlar bu konuda ne düşünür,
acaba doğru mu yanlışmı karar veriyorum diye tereddütlerimizde oluyo sonuçta:uhm:

buraya yazılan mesajlar elbetteki benim için de çok değerli
ama dediğin gibi ne yaşadığımızı en iyi biz biliyoruz canım
bu nedenle bize cevap yazan arkadaşlarda ancak bizim anlattığımız kadarını biliyor v buna cevap yazıyor
gerisi bize kalmış tabii
yerimseniben

Bir konuya yapılan yorumdan yorum sahibi rahatsız olabilir, hakkıdır, anlarım...
Yorum sahibi dışında kim, neden, niçin rahatsız olur onu anlamıyorum...
Bir başkası yerine rahatsız olmak...
Neden...
Sonuçta herkes "kendi" yorumunu yazıyor, kendi cümleleriye, kendi kalemiyle...
Doğru ya da yanlış, bana göre yanlış ama ona göre doğru, doğrusunu yazıyor...
Bana yapılmamışsa o yorum ben rahatsız olmam açıkcası...

Son düzenleme:
yorumları okuyorum bazen yapıcı olmak gerıne yıkıcıda olunuyor...
yada konuyu acan kışı ...cok acıklayıcı bır sey yazmadan gıdıyor..
oda yanlıs anlamalara vesıle oluyor...
bazı konularda var kı ınsan ıster ıstemez kızıyor..
yanı yuh desenız aklısınız ama yınede anlamaya gayret edıyorum....
bazı kişilerde bırazda olsun ımalı yorumlar yapmak gerekıyor...
cunku ...kendı kendıne huzurunu kacırmaya calısan yada ufacık seylerden fırtınalar koparan...kımselerde var...hepımız okuyoruz..konuları bazen hepımızın hem fıkır oldugu zamanlarda oluyor...

çok fazla etkilediğini sanmıyorum
sonuçta burda yazılanlar bikaç satır bişey ama yaşanan olaylar daha farklı oluyor genelde
yani insan içinde bulunduğu durumu nekadar iyi anlatırsa anlatsın yaşadılarını bitek kendisi bilir tam anlamıyla
burası daha çok insanların içini dökebilmesi için faydalı olduğunu düşünüyorum tam anlamıyla sorunlara çözüm üretildiğini sanmıyorum
mesela bi arkadaş bi derdini paylaşıyor
klasik cevap hemen şöyle: vahhh canımm çok üzüldüm....... allah yardımcın olsun oluyor
aradaki boşluğa da bir iki bişeyler yazılıyor işte yardım etmek adına ama tam anlamıyla kimse kimseye böyle sanal ortamda yardımcı olamaz bence

aslina bakarsaniz kimsenin gercekten "taktigi" yok yorumlari...
benim kendi fikrim ama cogu konun dikkat cekilmek icin acildigina inaniyorum...
yani en azindan o izlenimi veriyorlar...
soru soruyor cevap veriyorsun bu seferde verdigin cevabi begenmiyor...
gelde acmasaydin o zaman bu konuyu deme...

Bir konuya yapılan yorumdan yorum sahibi rahatsız olabilir, hakkıdır, anlarım...
Yorum sahibi dışında kim, neden, niçin rahatsız olur onu anlamıyorum...
Bir başkası yerine rahatsız olmak...
Neden...
Sonuçta herkes "kendi" yorumunu yazıyor, kendi cümleleriye, kendi kalemiyle...
Doğru ya da yanlış, bana göre yanlış ama ona göre doğru, doğrusunu yazıyor...
Bana yapılmamışsa o yorum ben rahatsız olmam açıkcası...

Bunu söyleyen sen misin Elfida ? Bazen denk geliyorum ben bir başkası için yapılan yoruma o kişiden önce cevap yazıyorsun ? Hatta bazen değil, sıklıkla denk geliyorum :)
E bununda kesin bir cevabı vardır ama muhtemelen cevap senden gelmeyecek :)
Neyse çekileyim ben en iyisi.:CüvCüv:

aslina bakarsaniz kimsenin gercekten "taktigi" yok yorumlari...
benim kendi fikrim ama cogu konun dikkat cekilmek icin acildigina inaniyorum...
yani en azindan o izlenimi veriyorlar...
soru soruyor cevap veriyorsun bu seferde verdigin cevabi begenmiyor...
gelde acmasaydin o zaman bu konuyu deme...

CANIM ÇOKTA GENELLEME YAPMAMAK LAZIM SONUÇTA
HERKES BUNU YAPMIYOR
MESELA BEBEĞİYLE İLGİLİ Bİ SORUN YAŞAYAN ANNE KONU AÇTIĞINDA
YAZILAN YORUMLARDAN FAYDALANMIYOMUDUR SENCEyerimseniben

Back
X