Aileniz ne diyor bu duruma?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Fake konu gibi geldi bana nedense. .
Gerçekse de dusuncemi yazayim kesinlikle benim acimdan nikahsiz yasamak anormal bisey
Herkesin yasam tarzina saygim var ama kendim asla diyorum..
Merhaba arkadaşlar öncelikle daha yeni üye olmam da bu meselenin de büyük payı olduğunu söylerek başlayım.İsmim Burçak ve 22 yaşındayım.Üniversite son sınıftayım ve ingilizce işletme okuyorum.Gizlilik sebebiyle okuldan bahsetmiyorum tabii :))
Şimdi yorumlarınıza ihtiyaç duyduğum ve konuyu şenlendireceğinizi umduğum asıl meseleye gelelim :)) Benim üç buçuk yıldır bir sevgilim var.O benden iki yaş büyük ve dolayısıyla şu anda işinin başında.Bense bu senenin sonunda mezun olacağım için iş başvurularına başlamıştım.Geçen ay beni çok mutlu eden bir haber aldım ve sevgilimin yaşadığı , çalıştığı semte çok yakın bir yerdeki şirketten kabul gelmişti.Staj olarak başlayacağım ama olsun.Buna fazlasıyla sevinmem de sevgilimle İstanbulda farklı yakalarda olmamızın etkisi de büyüktü.Bilen bilir çilesini trafiğini :26: Fakat bu sevincim daha sonra yerini bir kararsızlığa bıraktı. Bunun sebebiyse sevgilimin beraber yaşamayı teklif etmesiydi.Düşününce gerçekten mantıklı bir teklifti çünkü zaten aynı semtte olacağız ve sürekli görüşeceğiz.Ama yine de benim aklımda bazı soru işaretleri oldu.Bundan sevmediğim ya da beraber yaşamak istemediğim anlaşılmasın kesinlikle.Çok seviyorum , çokta isterim yaşamayı.Ama örneğin ben evlenmeden önce ilişkiye girmeyi istemeyen bir kızım.Aynı evde olunca bunun daha zor olmasından korkuyorum.Yani böyle bir şey yüzünden aramız bozulsun istemem.Ayrıyeten birde evlilik pskolojisine girilmesini de istemiyorum.Ben 25-26 yaşından önce evlenmeyi düşünmüyorum ve eğer o zamana kadar - ki üç dört seneye tekabul ediyor- beraber yaşarsak işin büyüsünün bozulmasından korkuyorum:44: Sonuçta hiç kısa bir zaman dilimi değil ve bir bakıma evlilik gibi.Ama bir yandan da yaşayabileceğimiz güzel şeyleri , birlikte aynı evin içinde güzel vakit geçireceğimizi ve bu konuda çok istekli oluşunu düşündükte içim de kıpır kıpır oluyorgerçekten iki arada bir deredeyim:44:
Ne çok konuşmuşum ya mazur görün lütfenEvlenmeden önce beraber yaşama hakkında ne düşündüğünüzü ve yazdığım şeyler sizce de sorun mu merak ediyorum , yorumları bekliyorum.Yazan eller dert görmesin :)))))
Şimdi işin maddi yönünü düşününce gayet mantıklı sonuçta zamanınızın büyük çoğunluğunu birlikte geçirecekseniz kira, fatura, vb.. masrafların iki katı olması saçma. Ama tabi manevi yönünü de düşününce, yazdıklarınız doğrultusunda, bence birlikte yaşamayın daha iyi. Hem büyüyü bozmamış olursunuz, hem de çekindiğiniz durumları yaşamamış olursunuz.
neden insanlar herşeyi bu kadar hızlı yaşamak isterler anlamıyorum güzelce gelinliğini giyin nikah defterine imza at ve git kocanla yaşa yani herşeyin yolu var neden herşeyi bu kadar erken tüketiyorsunuz evlendikten sonra hayatınızda ne degişecek o zaman şimdiden tüketiyorsunuz herşeyi
katıldığım çok nokta var gerçekten haklısınız , zaten endişelenme sebebim de bu:44: benim aklımda olmayan bir şeyken bir anda birbirimize çok yakın yerlerde oturacak olmamız durumu garipleştirdi.bakalım...teşekkürler :)
Ailem zaten şehir dışında yaşıyor.Aslen antalyalı olduğumuz için ikisi de orada.Ben üniversitenin yurdunda kalıyorum şu an.Tabii mezun olunca eve çıkmam gerekecek.Yani onlara eve çıktığımı söylerim sadece , erkek arkadaşıma izin vermezler bilseler :)
aynı eve çıkmayın.Beraber vakit geçirmeyi ayrı evde kalarak da yapabilirsiniz.Hem daha anlamlı gelir.Ona yemek yapmak,film izlemek.....anlamı olur.Sonra monotanlaşacak,eşiymiş gibi her işi yapmak zorunda kalacaksınız,her halini göreceksin.Gizemini kaybedecek.Seni beklemeyi öğrensin.
Sen çok doğru düşünüyorsun bence.
Aynı eve girince ilk aylar cicim olur sonra hemen evli gibi olursunuz, sana kavuşma
isteği, özlem falan kalmaz. Çok muhabbet tez ayrılık hesabı çok gördüğünle çok sorun yaşarsın emin ol.
Bu yaşların sevgilini özleme, buluşma heyecanları ile geçmeli.
Evliliğin yıpratıcı modu için çok erken yazık olur sana da güzel ilişkine de..
Bunları yaşayan çok duyduk. Burda konular da okuduk.
Her şey vaktinde güzel.
İsteklerini güzelce anlatabilirsin.
Bunun için seni suçlayıp, baskı yapan adamdan kork zaten.
Ayrıca metrobüs sayesinde karşı yakaya geçmek eskisi gibi çile değil diye düşünüyorum.
Ben karşı yakada okudum metrobüs yoktu. 4 yıl boyunca hafta içi her gün yol çilesi çektim..
İş çıkışlarında görüşürsünüz, bir noktaya kadar yolda eşlik eder falan. Zevkli olur.
Bunun tadına da bakmak lazım :)
Kavuşmanın olduğu ayrılıklar ilişkiye lezzet katar...
gerçekten seviyorsa ve buna hazırsa evlenme teklifi eder. eğer sadece birlikte yaşamak istiyorsa bilemiyorum yani niyeti pek iyi gelmedi.
ellerine sağlık üşenmeyip döktürmüşsün :))) gerçekten çok doğru noktalara parmak basıyorsunuz bu kadarını beklemiyordum vallahibenim endişelerim de hep güzel giden bir şeyi bozmamak adına zaten.Çile konusuna gelince yurda yetişen bir insan olmam biraz o zorluğu yaratıyordu malesef :) Bu arada suçlayıp baskı yapacak bir insan değil şükürler olsun ki Peki sadece hazır olmadığımı söylemem kabaca mı olur yoksa buradaki gibi detaylı olarak anlatmalı mıyım sence derdimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?