Arkadaşlar merhaba. Ben bir konuda sizden akıl istiyorum. Eşimle ailemin arası çok iyidir. Çoğu zaman ben annemlere gitmekten sıkılırım. Eşim hafta da 2 3 kere gitmek ister. Tabi bu benim hoşuma gider. Onların arasının iyi olması beni mutlu ediyor. Annem evliliğimizin ilk zamanlarında daha sabah saat 7 de beni arardı, günaydın demek için. Ki biz o saatte uyanmamış olurduk. Bir kaç defa tatlı dille yanlış olduğunu söyledim, hiçbirşey değişmedi yıne beni eşimle uyurken telefonla uyandırmaya devam etti. Ama annemin huyudur bu, ben bekarken de işe geç gidecek bile olsam beni sabahın kör vakti uyandırırdı. Kendisi işe gidyor o saatte, herhalde ben uyanıyorum onlarda uyansın diyor aklınca diye düşünürüm ben. Sonra ben biraz sert uyarmak durumunda kaldım. Zamanla aramamaya başladı.
Gün içinde, sabah kalktığımda ben annemi arıyorum an az 3 4 kere. Ama ben istiyorum ki eşim eve geldikten sonra acil bişey dışında beni aramasın. Aradığında dediği birşeyde olmuyor. Napıyosun iyiyim yemek yedik bizde tv izliyoruz falan o kadar.. Sıkılıyorum haliyle. Zaten gün içinde konusmusuz. Canı sıkılıyor, boş muhabbet yapmak için beni arıyor :)) Annemin şöyle bir durumu da var. Kendi akrabalarının yanında olsun, yada yurt dışından ablam gelsin hiç aklına gelmez aramak, kırılırım bende tabi.
Dün akşamda ever girmeden yıne saat 8 gibi aradım, anne dolmustayım eve girmeden arayım dedim, sonra yemek telaşı, köpeğimizi gezdirme derken arayamam diye dedim. Konustuk kapattık. Sonra saat gece 11 de tekrar aradı beni, napıyorsun hiç aramıyorsun dedi..
Bende anne eşimi 3 4 saat görüyorum, seninle gün içinde konusuyoruz, onunla mı ilgileneyim, seni mi arayım dedim. Annemde bozuldu hemen, tamam kızım iyiakşamlar dedi kapattı. Eşimde kıyamadı, öyle deme konus 1 2 dk. nolucak dedi, sonra ben söylettiriyorum sanıcak dedi. Eşimde bu kadar da iyi niyetlidir yani. Aslında annemde melek gibi, çok severim, kıyamıyorum üzmek istemiyorum. Ama bazen sıkıyor.
Sizce bu konuda nasıl bir tutum sergilemeliyim. Çok büyük bir dert değil ama saygı duymadığını düşünüyorum. Bilmem abartıyor muyum. Ben telefonla konusmaktan da sıkılan bir insanım. Mesajlaşmayı, uzun uzun konusmayı sevmem. Yol gösterirseniz sevinirim arkadaşlar.