Bebek Beslenmesi Yourdu Bebeklere nasl yediriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

inaysa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2008
3.770
2
116
46
Kocaeli
arkadaşlar haftaya bebeğime yoğurt başlıcam ama ya yemesse diye düşünüyorum ne şekillerde verebilim yada yoğurt verenler içine neler katıpta veriyor illaaki sademi vermek lazım

Ben ilk olarak sade denemiştim kızım yemedi çok uğraştırdı beni yoğurt konusunda bisküvili elmalı muzlu armutlu reçelli her şekilde verdim yemesi için sende deneyebilirsin çünkü yoğurt çok önemli bebekler için kızım şimdi iyice alıştı yoğurda yemeklerin yanında veriyorum hergün

inaysacim ben ilk olarak sade vermistim yogurdu ama sevmedi tukurdu kizim.sonra icine meyve ezdim kattim o zaman yedi..sne d eoyle dene yemiyorsa.genelde bebekler yogurdun tadi olmadigi icin sevmiyorlar pek.

canım benim oğlum ilk birkaç ay sade yedi,sonra yemez oldu,ben de cacık olarak bazen de yalnız nane ekleyerek veriyorum çok seviyor.

benim oğlum çok seviyor yogurdu ben sade olarak her gün 1 kase veriyorum..en zorlanmadan yedirdiğim şey yoğurt:))inşallah senin bebeginde severek yer ve bir şeyler karışmana gerek kalmaz..devam mamasıyla yapamayınca doktorumuzun tavsiyesi üzerine babymıx verdim. daha sonra yogurt yapma makinası aldımm.şimdi gönül rahatlıgıyla veriyorum...

ya toproc ben bu babymix si bulamıyorum bir türlü büyk marketlerden falanmı alıyorsun canım fiyatınıda öğrenebilirmiyim

ya toproc ben bu babymix si bulamıyorum bir türlü büyk marketlerden falanmı alıyorsun canım fiyatınıda öğrenebilirmiyim
evet canım büyük marketlerde var 4 lü olarak satılıyor 3.450 ye alıyordum 3 ay önce dr muz eger evde mayalayamıyorsan ilk olarak onu vermelisin demişti..hazmı daha kolaymışş o sıra bebegim 6 aylıktı..2 küp yiyordu oğlum..şimdi kendim makinede yine babymıxle mayalıyorum..alkisalkisalkis

toprockk, bu baybmıxle mayaladığın yoğurdun kıvamı nasıl oluyo peki? ben normalde tava yoğurduyla mayalıyorum ama ancak orta kıvamlı bi yoğurt elde edebiliyorum..

ilk başta kızım yoğurt sevmemişti bi kaşık veriyorum öğürüyodu ama aradan 1 ay geçti şimdi yoğurttan başka bişi yemiyo hatta çorbalarının içine bile yoğurt katıp daha rahat yediriryorum, ama yoğurdun içine meyve falan katınca yemiyo

Ben kullandığım hazır mamayı biraz daha sıcak hazırlıyorum 30cc'ye 1 kaşık koyuyorum. Yarım çay kaşığı normal yoğurtla mayalıyıp sıcak suya oturtuyorum sonra sarıyorum iyice. Şekerli gibi oluyor. İnek sütü anemi yaptığı için kullanmıyorum. Şapırdata şapırdata yiyor. 1 tatlı kaşığından fazla vermiyorum. Henüz 3,5 aylık. Bu ayın bitmesini bekleyemedim valla mamadan sıkılmaya başladı çünkü. Sütüm de iyice çekildi iş başı yapınca, gece 12ye kadar biriktiriyorum sütümü mememde, sabaha kadar anca yetiyor.

benimkilerde benim mayaladığım yoğurdu sade yemiyorlar, biraz ekşi oluyor zaten,

biraz pekmez koyup yedirdim, ama daha sonra pekmezle yoğurdun karıştırılmaması gerektiğini öğrendim,

babymix sade aldım çok güzel yediler,

bende babymix elmalı alıp onunla mayaladım yoğurdu, bakalım daha tadına bakmadım, onu vereceğim bugün, yerlerse süper olacakkaydirigubbakcemile3

kızlar yoğurt çok güzel olmuş, kızlarım afiyetle yedilerkaydirigubbakcemile2

ben daha mayalayamadım ya bi kere denedim olmadı , bende babymix veriyorum şimdi .
Ama çok severek yemiyo bi kaç kaşıktan sonra midesi bulanıyo napıcam bilmiyorum :(
inek sütü verilmiyoya hangi sütle mayalıcaz bu çocuk sütleri var onlarla mı acaba

ben daha mayalayamadım ya bi kere denedim olmadı , bende babymix veriyorum şimdi .
Ama çok severek yemiyo bi kaç kaşıktan sonra midesi bulanıyo napıcam bilmiyorum :(
inek sütü verilmiyoya hangi sütle mayalıcaz bu çocuk sütleri var onlarla mı acaba

inek sütü yoğurt yapılınca verilebiliyor.
bebek sütleri de inek sütü zaten.
birkaç kez mamadan yaptım ben alışana kadar.sonra inek sütünden.önceleri küçük kaplara yapıyordum,şimdi haftada bir mayalıyorum.yemeklerin yanında veriyorum.

benim oğlumun en sevdiği öğün yoğurt öğünü sade yoğurt yiyor hatta bittiğinde ağlıyor ama bizimkide çorbayı hiç sevmiyor yemiyor mama kattım falan ama olmadı

Kızım 6,5 aylık. Mama kullanmıyorum. Yoğurdu her sabah kendim mayalıyorum. Bazen güzel bir kıvamda oluyor ama bazen de çok sulu oluyor. Arkadaş "benim yaptığım çok sulu oluyor" diyince, doktor "önemli değil yine de ver" demiş. Tereddütteyim, vermeli miyim sizce? Bir de 3 gün falan yedirsem bir kere mayaladığımda, olmaz mı? Tadı güzel oluyor, hergün mayalamalı mıyım?

Back
X