Bebek Beslenmesi Yourdu Bebeklere nasl yediriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar ya ne zaman başlanıo yoğurda bnm oğlum beş aylık olacak sadece anne sütü veriyorum bugünlerde biraz havuç elma gibi günde bir kez az miktarda başladım ama yoğurtta mayalayıp versemmi ne dersinis bir öğün fln veya babymix verilirmi ki napiim???

sütün yetiyorsa verme bence ama yetmiyorsa az az başla benim oğlan emmediği için biz 5.ayda başldık ama yoğurdu pek sevmiyor ben hazır veiyorum anca onlardan yiyor

bu hazırlarda katkı maddesi yokmudur ki arkadaşlar?gerçi nede yokki katkı maddesi :bbo:

ah be canım oğlum okadar iştahsız ki artık yesinde yeterki hazırlardan yesin diyorum mecbur kalınca insan veriyor valla en gzüeli evde yapılanı ama yemeyince pek bir anlam ifade etmiyor

genelde bebekler yoğurdu sever ilk önce sade denemek lazım ısrarla ama illaki yemiyosa meyve bisküvi vs...bende buara babymıx veriorum ama zam geldi sanırım 4 lüsü 4,250 ye aldım dün ama oğlum çoğu zaman günde 2 tane yiyo :((( yine evde mayalamaya devam onunda tutmaması muhtemeldir ama daha hesaplı olur yinede

bende evde yoğurt manikasıyla ypıyorum ama biraz sulu oluyor dr.sadece yoğurt u inek sütüyle yapabilirsin demişti.onun dışında vermiyorum inek sütünü.babymix le mayalayan arkadaşlar kıvamı nasıl oluyor birde babymiz in tadı birgarip benim oğlan hiç sevmedi.onunla mayalasam yermi ki sizin bebişler yiyiyor mu bende deniyim.

yoğurdun probiyotik yoğurtla mayalanması lazımmış dr. söyledi activya gibi

kızım tam iki ay yoğurt yemedi tüm çeşitleri dnedim hazırı bisküvili meyveli şekerli vs. sonra birgün biz yemek yerken bir vereyim bakıyım dedim yemeye başladı sade olarak şimdi en sevdiği şey yoğurt.

yoğurt günlük mayalanmalı. vitaminleri korunması için. sür pastorize ise kaynatmaya gerke yok vitaminler ölmememsi için. mayalandıktan sonra tutmuş yoğurt buzdolabında dinlendirilmeli sıcakken verilmemeli.

birde maya miktarını 1 çay kaşığından fazla koyarsanız ekşi olur. yada süt çok sıcaksada ekşi olur. bebekler yiyemez.

Yoğurdu evde mayalıyoruz..

Sabahları yoğurt+peynir+pekmez+ceviz karıştırıp veriyorum.

Öğlen verirsem meyve yada meyve+bebe bisküvisiyle veriyorum..

yoğurt vermeye başladığımdan beri sadece evde mayalanmış yoğurt veriyorum sadece yolculuk sırasında babymix sade veriyorum onun dışında tatları tek algılaması takıntısına sahip olduğum için hiç birşeyle karıştırmadım bazen mırın kırın ediyor ama genelde severek yiyor :nazar:
meyveyi ayrı bir öğün olarak veriyorum

yoğurdu mümkün olduğunca evde kendim mayalıyorum.kendimiz hazır yoğurt yiyoruz ama bebeğime her gün küçük bi kavanozda kendim mayaladım.ve yoğurduna şeker katmadım nasıl alıştrırsanız öyle gider.sadece mevsim meyvelerinden kattım.kış ayıydı ilk başladığımda elma rendeledim çok da güzel yedi.daha sonrada çilek ,şeftali,muz,vs.. bunun gibi meyveler kattım her ikindi vakti yoğurt zamanıydı ara öğün olarak böyle yapmanızı tavsiye ederim

Yoğurdu evde mayalıyoruz..

Sabahları yoğurt+peynir+pekmez+ceviz karıştırıp veriyorum.

Öğlen verirsem meyve yada meyve+bebe bisküvisiyle veriyorum..

canım bende önce yoğurda çok az pekmez katıp veriyordum. doktorumuz ne kadar yanlış yapıyorsun dedi. :olmaz: kalsiyum ve demir aynı anda verilmez bibirlerinin vitaminlerini öldürür dedi.birde her tadı ayrı ayrı vermeye çalış çocuğuna dedi. nasıl alışırsa öle devam edermiş. vereliniortak

bir küçük kase yoğurda 1 tatlı kaşığı kadar pekmez karıştırıyorum.içerisine bir avuç kadar ekmek içi koyuyorum.iyice karıştırıp bebişime yediriyorum bebişim 7 aylık çok severek yiyor.

kızlar ben yoğurdu uzun ömürlü sütle yapıyorum hepsiyle tutmuyo sadece dimes çiflikle tutuyo yoğurdu tutmayan varsa denesin hazır yoğurt gibi tutuyo ben bir gün arayla kendimizede 1 ltreden mayalıyorum kesinlikle kendimiz bile hazır yemiyoruz çünkü hiç bir faydası yok kızıma hele hiçvermedim hazır yoğurt kızım 9 aylık burada sağlıla büyütün canlarım bebişlerinizi

bebeğim 14 aylık 7. aydan beri yogurt yediriyorum ilk başlarda içine birkaç tane bebe bisküvisi ekliyordum bazen sevdiği meyvelerin pürelerinden ama bu günlerde en büyük favorimiz coco pops çok mutlu oluyor onları kırarken

ya arkadaşlar yogurdu devam sutlerı ıle hazırlamak gerekmıyomu.inek sutunun alerjı yapabılecegını sogluyo doktorlar.benım oglum 5 ayını bıtırdı daha vermedım ama en azından 10 aylık falan olasıya kadar bole yapmayı duşunuyorum.ya okudugum kadarıyla herkez ayrı bışe yapıyo.bırde hazır yogurtlarda yanı baybmix falan bunlarda koruyucu maddeler var.vermeyın arkaşlar bunları.

Back
X