Youtube yasaklandı

Ben savaşa girmek istemiyorum . Bakın bu benim şuan için kişisel fikrim .

Kişisel fikrim bu diye , devletin görüşmesini yontup biçip yorumlamam ama . Boş alan diyorsa boş alandır , sivil halkı katmak , olayı şuan bizim için hiç lazım olmayan şekilde provake etmektir .

Devletinin hükümet ve askeri kanadının üst düzey konuşması yayınlanınca vehamete düşmemek ve bundan nemalanmak bana göre iş değil .

Devletin savaş stratejilerini peş keş çeken adamlara fırsat vermekte bana göre değil .

Ve konuşmayı dinlediğimde içeriğinden daha çok korkutuyor beni bu gücün ellerinde olması birilerinin.

Şimdi bu konuşmaların akıbetini merak etmiyorsanız bilemem , Suriyenin tepkisini mesela ?

Kapalı kapılar ardında konuşulan ülke meselelerinin hem de dış politikanın lanse edilmesi , hükümete bir darbe gelsin de nereden gelirse gelsin mantığı ile karşılanıyorsa bunu da anlamam imkansız !

Peki bu gücü o malum kişilerin eline kim verdi? Yıllarca bazı cemaate mensup kişilere haksızca en üst mevkilere tüm kurumlara kim soktu?

Bu hükümet kendi kuyusunu kazdı. Bu kayıtların yayınlanması bu devletin düştüğü durumu gösterir ama bu devleti bu duruma konuşmayı yapanlar düşürmedi mi?

Türk milleti hiçe sayılıp devlet iki gücün eline düşmüş; bazılarınca da boş alanın bombalanması mübah yani.

Ne aciz bir haldeyiz...

Gezi parkında çadırları zabıtalara yaktıran zihniyetin en üst versiyonu bu herhalde... Yazık... Çok YAZIK

 
Son düzenleme:
herkes son ses kaydınn doğruluğunur kabul etti de şu insanlar neden edemiyor ... RTE ve Bakanlar herkes kabul etti haa MİT ekip kurup arama bile yaptırdı... Kabul etmeyenler neden etmiyor?

Son ses kaydının kabul edilmediğini düşünmüyorum ben .

Sadece küçük bir detay atlanıyor , tahrif edilmiş olarak yayınlandı deniliyor . Tahrif neresinde var bilemem ? Füze sayısında mı , atılacak yerde mi , atılış şeklinde mi ?

Bu konuşma yapılmış , o veya bu şekilde yapılmış . Suriye ile savaş politikası hakkında her türlü '' olasılık '' görüşülmüş . Ahmet Davutoğlu konuşmanın başında bir olasılık değerlendirmesi yaptıklarını belirtiyor zaten .

Evet bu bir savaş stratejisidir . Her savaş toprak ihlali ve güvenliği için yapılmaz . Lakin sadece toprak işgaline karşı yapılan savaş ''haklı savaş '' olarak adlandırılır işin teorisinde .

Masa başında savaş değerlendirmesi ve stratejiler yapılması kadar doğal ne vardır . Stretejilerinin yanlışlığını eleştirebiliriz şu durumda ama bunu eleştirecek kadar bilginin bizim evimize kadar girmesi vahimdir . Biz bugün bunu konuşuyor olmamalıydık . Bu olanlardan ve olacaklardan bi haber halk olgusu demek değildir . BUnlar bizim bilmememiz gereken konuşmalardır . Dinleyen ve yayınlayan da vatan hainidir .Kim olduğu da çok önemli noktadır .Hepimizin ortak fikri de bu kişilerin sokuldukları yerlerden temizlenmesi olmalıdır .
 
Çok fazla twitter kullanıcısı değildim.Youtube'a da girmem.Facebook evet kullanıyorum,çok sık olmasada...

Sırada facebook var.Kullanıyor olmama rağmen kapatılsın diyorum.Hatta internet toptan yasaklansında,taptıkları uzun adamın sanal hayatlarına müdahelesine bir cevap versinler.Bazı şeyleri anlamaları için sadece karşıt görüşlülerin değil,kendilerine de büyük ya da küçük şeylerin ucunun dokunması gerekiyor...

Savaş çıkarsa da,kendilerinin yazdığı senaryoyu kendileri oynasınlar artık.

İlerleyeceğimize,geriye doğru giden bir millet haline geldik.Bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılık felsefesinde yaşıyor bir kesim.Millet uzaya çıkıyor,keşifler,icatlar yapıyor,biz hala yasaklarla,ölümlerle,terörlerle uğraşıyoruz.Zengin daha zengin,fakir dahada fakir hale geliyor,ve hala buna rağmen içlerinden biri de buna "DUR" demiyor.

Küçücük kızlar dedesi yaşındaki adamla evlendiriliyor,kimse sesini çıkarmıyor.Din siyasete alet ediliyor,kimseden çıt çıkmıyor.Sonra yasaklar,yasaklar,yasaklaaaaaar...

Ama pardon yaaa,millet uzaya çıkarken bizim bölünmüş yollarımız,metrolarımız var.Çocuk kandırır gibi bunlarla oyalıyorlar bizi...

İstedikleri gibi at koştursunlar bakalım şimdi.Sonuçları ne olur,nasıl olur diye düşünmeden.Bir zamanlar Kenan Evren'de vardı bu ülkenin başında..........
 
Peki bu gücü o malum kişilerin eline kim verdi? Yıllarca bazı cemaate mensup kişilere haksızca en üst mevkilere tüm kurumlara kim soktu?

Bu hükümet kendi kuyusunu kazdı. Bu kayıtların yayınlanması bu devletin düştüğü durumu gösterir ama bu devleti bu duruma konuşmayı yapanlar düşürmedi mi?

Türk milleti hiçe sayılıp devlet iki gücün eline düşmüş; bazılarınca da boş alanın bombalanması mübah yani.

Ne aciz bir haldeyiz...

Gezi parkında çadırları zabıtalara yaktıran zihniyetin en üst versiyonu bu herhalde... Yazık... Çok YAZIK


Benim içim bu konuda müsterih .
Daha önceki davalarda da ''kesinleşmemiş hiç bir karar '' için zafer çığırtkanlığı yapmadım .
Ergenokon , balyoz , fenerbahçe davaları ... örnekler çoğaltılabilir . Hiç birinin akıbetinde , yasal ya da değil amaca giden her yol mübahtır , sahte tapeler , dosyalar yayınlasınlar demedim .
Şimdi de demiyorum .
O zamanda siyaset içindeki cemaatten nefret ediyordum şimdi de .
O zaman işlerine geldikleri gibi kullandıkları gücü şimdi ters düştükleri için görmezden gelmeleri beklenemez pek tabii . Soktukları gibi çıkaracaklar , sokmakta zerre haklı değillerdi , ama bu şuan yaptıklarını aklamaz bu güçlerin .
Boş bir alnın bombalanması acz midir , mübah mıdır bu konuda konuşmak yetkş gerektirir bence . Bir üst mesajımda yazdım , her savaş haklı neden içermez , strateji de adı üstünde her türlü olasılık değerlendirmesidir .
Bu kasetin içindeki konuşmaları kınamak kadar , kaseti servis edenleri de kınamak onların sandıkları kadar güçlü olmadıklarına verebilecek en büyük cevap olacaktır .
Hükümeti alaşağı etmek için ''usülsüzlük'' alkışlanmamalı diye düşünüyorum ben .
 
Dns den giren varsa birisi ayarlarını paylaşsa:KK14:

zenmate için sağ üst köşede mavi simgeye tıklayın açılan sayfaya mail adresinizi yazın sna şifre kranı gelck change diyip unutmıcağınız bi şifre girip go it deyin. yeterli

kimse ile polemiğe girmek yada öyle görünmek istemiyorum önceki gün haksız şekilde banlandım nitekim.


Tahrif edilme kısmı mı... öyle bir kısım yok. Çünkü bir insanın ses tonu yapılamaz uydurulamaz. Öyle bir teknoloji yok.

Dip not: Bilgisayar mühendisiyim ve yapayzeka olmak üzere face match gibi bir çok konu için araştırmalara katıldım.

Keza daha önceki ses kayıtlarının bir kaçı haricinde hepsi içinde aynı düşüncedeyim.


Ayrıca herşeyi geçtim; Mit Müsteşarının olduğu bir yerin dinlenmesi kadar komik bir şey olmamalı. Trajik bir şey bu. Mit in görevi bu değil mi? Daha önceki tapelerden dolayı tedbir alması gerekmez mi? İstihbarat ne yapıyor şu durumda?
 
Son düzenleme:


Dış İşlerinin bu dinlemeyi doğruladığı gerçektir .
Zaten bu beyanları burada da paylaşıldı .
Lakin küçük bir detay nedense göz ardı ediliyor !
Tahrif edilerek yayınlandı ibaresini kullanıyor Dış İşleri bu basın açıklamasında .
Tahrifin ne olduğunu çok iyi bilen arkadaşlarımızdan özellikle bu haber hakkında yazarken , Dış İşleri yalanlamıyor dememesini rica edeceğim ''doğru bilgi '' paylaşmak adına .
Elbette bu tahrif kısmına inanmayabilirler , bu da mı montaj diyebilirler , bu şahsi fikirleridir ama haberi doğru paylaşmak adına Dış İşlerinin bozma / değiştirme yapılarak yayınlandığı ibaresini belirtmek gerekir .Açıklama aşağıdadır .



[FONT=pt_sansregular]"Genel olarak Suriye'deki çatışmaların ülkemiz için yarattığı risk ve tehditlerin değerlendirilmesi, bu tehditler karşısında alınabilecek tedbirlerin görüşülmesi, bu bağlamda da, Suriye içinde yer alan vatan toprağı Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yönelik tehditlerin ele alınması amacıyla, ulusal güvenliğimizle ilgili konularda birinci derecede yetkili olan devlet görevlilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen bir kriz yönetimi toplantısının ses kayıtlarının, [/FONT]bugün[FONT=pt_sansregular] (27 Mart) internet üzerinden sosyal medya aracılığıyla bazı bölümleri tahrif edilerek yayınlandığı görülmüştür.

[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]
Twitter konusunda da yazmıştım , yasaklamak bana göre en son başvuralacak '' göz dağıdır '' Bu göz dağı da bize değil , şirketlere verilen bir göz dağıdır .

Youtube da aynı şekilde . Kapatılmamalıydı , kapatılması hedefe ulaştırmaya yetmiyor çünkü . Ama dediğim gibi bu bir göz dağı ise de son yol olmalıydı .

Şöyle bir savunma okuyorum dehşetle , madem tüm kasetler şantaj / montaj ; o zaman gerçek değilse neden can havliyle kapattılar bu ulaşım organlarını ? Demek ki gerçek , demek ki duyulması istenmiyor .

Şaştım kaldım .

Şöyle düşünelim , ortada size ait ''gerçek olmayan '' bir kaset var ,Sizin isminiz , sizin sesiniz ya da sizin görüntünüz . Ama kaset montaj . Bu kasetin ne türlü bir fantazi içerdiği tercihi önemli değil . Kaset yüz kızartıcı bir montaj . Yapmadığınız bir şey .
Ben nasıl olsa yapmadım der ve sayfa sayfa yayınlanıp , tıklanmasına , altına yazılan binlerce yoruma kulak mı tıkarsınız ? Nasıl olsa yapmadınız ya , bırakın insanlar ne düşünürse düşünsün , algı oluşturma yarışı nasıl sürerse sürsün , siz yapmadınız ne de olsa ?
Yoksa daha da çok yüzünüz kızarır , daha da hızlı daha fazla insana ulaşmadan ortadan kaldırmak mı istersiniz ?

Ben kasetler montaj mı değil mi orada değilim , altını çize çize belirteyim . Ben savunmanın ya da karalamanın tuhfalığındayım .
Günlerdir yazılıyor , gerçek değilse neden kaldırdılar ? Yahu asıl gerçek değilse kaldırırsın benim bildiğim .

Youtube karşı bu kapatmayı gereksiz buluyorum . Kapatmadan daha demokratik bir çözüme sahip güç ellerindeydi diye düşünüyorum .

Ama kapatma değil de , bu geçici tedbir kararının özgürlüğüme bir pranga olduğunu düşünmüyorum . Dediğim gibi geçici bir tedbir kararının , kapatmanın değil !
[/FONT]
[FONT=pt_sansregular][/FONT]


bende yukarıdaki bölümü gördüğü halde oraya hiç değinmeyip,ısrarla "ee ama kabul ettiler işte,halamı inanmıyorlar" denilmesine şaşırıyorum :KK14:
 
Benim içim bu konuda müsterih .
Daha önceki davalarda da ''kesinleşmemiş hiç bir karar '' için zafer çığırtkanlığı yapmadım .
Ergenokon , balyoz , fenerbahçe davaları ... örnekler çoğaltılabilir . Hiç birinin akıbetinde , yasal ya da değil amaca giden her yol mübahtır , sahte tapeler , dosyalar yayınlasınlar demedim .
Şimdi de demiyorum .
O zamanda siyaset içindeki cemaatten nefret ediyordum şimdi de .
O zaman işlerine geldikleri gibi kullandıkları gücü şimdi ters düştükleri için görmezden gelmeleri beklenemez pek tabii . Soktukları gibi çıkaracaklar , sokmakta zerre haklı değillerdi , ama bu şuan yaptıklarını aklamaz bu güçlerin .
Boş bir alnın bombalanması acz midir , mübah mıdır bu konuda konuşmak yetkş gerektirir bence . Bir üst mesajımda yazdım , her savaş haklı neden içermez , strateji de adı üstünde her türlü olasılık değerlendirmesidir .
Bu kasetin içindeki konuşmaları kınamak kadar , kaseti servis edenleri de kınamak onların sandıkları kadar güçlü olmadıklarına verebilecek en büyük cevap olacaktır .
Hükümeti alaşağı etmek için ''usülsüzlük'' alkışlanmamalı diye düşünüyorum ben .

Kimse zaten amaca giden her yol mübahtır demedi ama bu ülke etik olmayan siyaseti de dayatmaları da son 12 yılda zirvede yaşamadı mı?

Bu olay bizim ülke sınırlarımızı aşan bir durum artık. Büyük Ortadoğu Projesinin eşbaşkanı olan bir adam bu günlerin geleceğini de biliyordur. Bu ülkenin gerçek sahibi halk ise bence herkes bu yetkiye sahiptir. Gerçek halkın İsviçrede parası yok, tek vatanı var ve dürüstçe vatan için çalışıyor, vergisini ödüyor. Niye? İyi yaşamak için ama pek sayın yetkililer yıllardır bu ülkeye ne sağladı? Tüm komşularla küstük, açlık sınırı belli, bazıları zenginleşip semirdikçe eski orta sınıf fakir, alt sınıf açlık sınırının altına düştü.

Ben bu ülkenin stratejisi olduğuna inanmıyorum; olsa bugünlerde olmazdık. Büyük Abi ne dayattıysa strateji oydu. Ben de devletin çok gizli toplantısının deşifre olmasına çok üzüldüm ve bu aciziyeti,bana göre aciziyettir, tekrar hatırladığım için halkım adına çok üzgünüm.


 
Konusmanin ilk bolumunde 4 kisi yollariz Turkiye 'ye 8 fuze attiririz diyor.
Ikinci bolumde ise turbeye de fuze atariz diyor .
Yani bos alan denilmiyor .Turbede ki 25askerimizi insan olarak saymiyorlar.
Kim bilir Turk halki ustune daha ne kadar cirkin acimasiz planlari vardir.
 
Konusmanin ilk bolumunde 4 kisi yollariz Turkiye 'ye 8 fuze attiririz diyor.
Ikinci bolumde ise turbeye de fuze atariz diyor .
Yani bos alan denilmiyor .Turbede ki 25askerimizi insan olarak saymiyorlar.

Kim bilir Turk halki ustune daha ne kadar cirkin acimasiz planlari vardir.


yanii.
ne desen boş. bahanede çok.
 
Haklisin, yasaklar her daim cozum degildir.
Fakat bu yasaklar olmadigi zaman, herseye "tamam kabulumuzdur, nasil yapiyorsaniz yapin" dendikten sonra bu ulkenin dusecegi zor durumlar karisinda, o zor duruma dusen firmalar, Losemi Hastalari, ulkeye zeval geldiginde ne olacak??
Bugun dustukleri zor durumlardan daha da zor durumlara dusecekler, sadece onlar degil, bizlerde zor duruma dusecegiz....
Cunku bu 1 gunluk bir mevzu degil, 1 yasaklik bir mevzu degil...
Yapilan bu tepkiler, yarin icin onemli...

Bende bu düşünceye katiliyorum... Bir devlet bir şirkete söz geciremiyor. Oyuncak oluyoruz ellerinde.. Hukumete değil devletimize sahip cikalim ikisi çok farklı..

Eğer bir şirket bir ülkenin insanlarini hiçe sayiyorsa bu ülkenin insanlarından da para kazanamamali...

Tek sorun bu ülkenin insanları bu ülkeyi yönetenlere artik guvenmiyor bu yüzden her şeyden nem kapiyoruz. Anlayamiyoruz yararimiza mi zararimiza mi.. Bu adimlari atan bir başka adam olsaydi ayni buyuk tepkiyle karsilasacagini kesinlikle düşünmüyorum...

Tek dileğim bugunlerin hemen bitmesi...
 
1966803_10152380567179665_682312226_n.jpg
 
içeriği kaldırmamışlar angry sorun o zaten
türkiyeyi hiçbiri tanımıyo
onlar da hemen kapatmış
yoksa onlar da biliyodur açık olduğunu herkesin gördüğünü bu yasağın çözüm olmadığını
ve tüm dış basına da sızdı işte
video açık olduğu için çevirip koymuşlar
olan yine türkiyeye olacak
ben şu anda durumu a ya da b patisi olarak değil ulusal güvenlik açısından yorumluyorum
çünkü bu insanlar durmayıp devlet sırlarını dahi yayınlayabilirler ondan korkuyorum ben
ve dün programlarda 30martın başlangıç olacağı bundan sonra yapının çok daha fazla ileri gideceği söyleniyordu

Ulusal guvenligi Turkiye'de Youtube mu sagliyor ki Youtube tehlikeye dusursun? Tapeleri goremeyecek olan oy kullanan halk, baskasi degil.. Dunya hala goruyor, yurtdisinda yasayan Turkler goruyor. Turk ekonomisini elinde tutanlar goruyor. Yurtdisindan Turkiye'ye yatirim yapmis, sicak para akitmis herkes goruyor. Suriyeli goruyor, ABD goruyor, yani dunya goruyor... Youtube sadece Turk halkina yasak...

Devlet sirri ise eger, neden herkes dinleyebiliyor? Youtube mu dinletmis bu insanlari? Youtube sadece medya kurulusudur, MIT degil.. Sen ben ne indirirsek onu seyredebilirsiniz. Oraya bu tapeleri indirenin bu konusmalara ulasmasini Yutube'u Turk halkinin iletisimine yasak koyarak mi engelleyeceksiniz diye sorarlar adama.. Ulusal guvenligin derdi Youtube'a mi kaldi? MIT'i bile dinleyen adam cani isterse Youtube'a koyar, cani isterse sirf Suriye guvenligine yollar kasetleri... Cani isterse de butun dunyanin medyasina... Youtube'i ustelik bir de sadece Turkiye'de yasaklayarak Ulusal guvenligin korunduguna inanmak da cok abes olmuyor mu?:KK53:
 
Ulusal guvenligi Turkiye'de Youtube mu sagliyor ki Youtube tehlikeye dusursun? Tapeleri goremeyecek olan oy kullanan halk, baskasi degil.. Dunya hala goruyor, yurtdisinda yasayan Turkler goruyor. Turk ekonomisini elinde tutanlar goruyor. Yurtdisindan Turkiye'ye yatirim yapmis, sicak para akitmis herkes goruyor. Suriyeli goruyor, ABD goruyor, yani dunya goruyor... Youtube sadece Turk halkina yasak...

Devlet sirri ise eger, neden herkes dinleyebiliyor? Youtube mu dinletmis bu insanlari? Youtube sadece medya kurulusudur, MIT degil.. Sen ben ne indirirsek onu seyredebilirsiniz. Oraya bu tapeleri indirenin bu konusmalara ulasmasini Yutube'u Turk halkinin iletisimine yasak koyarak mi engelleyeceksiniz diye sorarlar adama.. Ulusal guvenligin derdi Youtube'a mi kaldi? MIT'i bile dinleyen adam cani isterse Youtube'a koyar, cani isterse sirf Suriye guvenligine yollar kasetleri... Cani isterse de butun dunyanin medyasina... Youtube'i ustelik bir de sadece Turkiye'de yasaklayarak Ulusal guvenligin korunduguna inanmak da cok abes olmuyor mu?:KK53:

ne düşündüğümü merak ediyorsan diğer sayfaları oku saraylım
aynı şeyleri yüz kere tekrar etmiycem
ne düşünüyorsam yazdım çünkü önceki sayfalara
söylediklerinde zaten söylendi

kimse burada yasağı dsteklemiyo
peki sen ne düşünüyosun
youtube türkiyeyi tanıyıp bunları kaldırsa belki yayılmayacaktı farkında mısın
bu konu hakında ne düşünüyorsun merak ediyorum
 
Boş alan deniliyor .

Tapelerin metne dökülmüş halinde değil , asıl kaseti dinlediğinizde ''boş alana'' atarım deniliyor .

Biraz daha dikkatli olalım .

Boş alan demiyor demek başka , boş alana atacak olsa da bu kabul edilemezi savunmak başka .

Önce doğru bilgi verelim , sonra doğru bilgi ışığında tartışalım .

Ayrıca ülkenizin savaş stratejisini desteklemiyor olabilirsiniz , bakınız bende desteklemiyorum bu planı . Bu konuşulanları olası bir kriz değerlendirmesi dışında doğru da bulmuyorum .

Ama desteklemediğiniz gibi yapılanın bir ihanet olduğunu da söylemelisiniz , hele gazeteciler , basın ... İşkembe-i kübradan sallamak yerine , çıkıp bu kayıtları almak ve yayınlamak casusluktur ve müebbet hapis gerektirir . Vatanına bunu yapan kişi affedilemez desin hele bir .

Önce bunda bir hem fikir olalım , sonra her birimiz savaş strateji uzmanı kesilir ve bu planların gerekliliği ya da gereksizliği üzerine konuşuruz .
 
Benim de demek istedigim bu iste...
A veya B partisi degil, olay tamamen ulke ile alakali.
Eger ulkenin guvenligi soz konusu ise, yapilanlar dogrudur.
Sahsi bir eylem degil yapilan, ortada olan konusmalar, kayitlar sahsi kayitlar degil.
Bizzat ulkenin nasil hareket edecegini iceren konusmalar...
Sen yiyorsa yap bakayim bunu Amerikaya, yap bakayim Ingiltereye ne oluyor?
O zaman oturup izlemek lazim....

Ayni seyleri bu ulkeler yasasa, verdikleri tepkilere dunya alkis tutar da "afferin ne tepki verdiler ama" deriz hepimiz.
Ama bizim ulkemiz olunca herkes nedense "ne yersiz tepki veriyoruz" diyoruz.
Iyi guzelde, bugun senin gizli kalmasi gerekenlerini bu sekilde yayinlayan bir organ, senin yaptirim gucunu hice sayarsa, yarin acaba senin hangi acigini yakalayip ifsa ederde nasil bir guvenlik sorunu ortaya cikartir? Bugun tepki vermedigin, yarin senin karsina nasil cikar? Bunlari da dusunmek gerek...

Sadece bu aralar gundem cok karisik, insanlar malesef ki bu kadar karisiklik icerisinde detaylari atlayabiliyor.
Ben siyasetten anlamam, takip etmem, ilgilenmem acikcasi, ama bu onemli bir konu bana gore...

Soyledigin seyler Amerika'da olsa Youtube filan degil ilk once Ulusal guvenligi tehdit ettikleri ve gorevini yapamadiklari icin guvenligin basindakiler gider. Tabi ondan once bu olaylarin dogrulugfunu kabul eden bizzat kasette konusan kisiler... Yurtdisinda boyle birsey kabul edilemez. Amerikan askerinin cani herseyden kiymetlidir, boyle bir durumda olen aAmerikalinin ailesine milyonlarca dolar tazminat odemek zorundadir cunki Amerika.. Ondan once de bu kadar tape karsisinda hukumet de coktan dusmus olurdu zaten. Aklanmadan da asla bir daha secilemezlerdi. Youtube'a kasedi yollayan ceza gorurdu, ama Youtube'un kapatilmasi Amerika gibi demokratik bir ulkede hayal bile edilemez bu yuzden. Ancak Youtube'un bizzat devleti dinlettirdigi ve kasdi kendinin yukledigi yargi yoluyla ispatlandiginda boyle birsey sozkonusu olabilir. Amerika'da devlet yonetimi bir kisinin veya bir partinin keyfinde degildir, kanunlar ve mahkemeler bu isler icin var ve gorevlerinin basindadirlar. Hic bir kisi ABD devletinin ustunde degildir orada.
 
Ortada yolsuzluk sucu var.bu kasetler ortaya cikmasaydi bilmeyecektik.pek cok kisi bu sebeple baska partiye oy atacak.sen ne kadar yasaklarsan yasakla insanlarin beynini silemezsin.belki daha kotu birsey daha atacaklardi.korktuklari icin kapattilar.belli mi olur.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Son düzenleme:
Ortada yolsuzluk sucu var.bu kasetler ortaya cikmasaydi bilmeyecektik.pek cok kisi bu sebeple baska partiye oy atacak.insanlarin wecim hakkini etkilemeleri cok ayip.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ortada yolsuzluk suçu değil , yolsuzluk iddiası var .

Ve evet bu iddia sebebi ile oy vermeyecek insanlar var .

İnsanların seçme hakkını iddialarla etkilemek ne derece doğru ?

Bakınız iddialar gerçek olabilir ama olmayabilir de , o sebeple bildiğimizi sandığımız şeyler sadece bir algı oluşturma lobiside olabilir ne dersiniz ?

Ben olmayabilir kısmını irdeliyorum elbette , sizde olabilir kısmını bir düşünün derim .
 
X