Yöresel Tarif yozgatlıların vazgeçilmez yemeği arabaşııııı!!!

Yöresel Yemekler

ndk

pamuk oğlum EYMENimm :))
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2008
4.677
1
116
40
İstanbul
ben şahsen çok severim özellikle kış aylarında harika gider, ama sanırım hamileyken yemek sakıncalı :)))

Hamur İçin ;
Bir ölçü Un
6 Ölçü Su
Tuz
Çorba İçin;
Tavuk veya Hindi
Bir Kaşık Yağ
Bir Kaşık Salça,
Tuz,karabiber,Kırmızı Biber,
Bir Miktar Un

Altı ölçek su bir kapta kaynamaya bırakılır. Öte yandan bir ölçek un yeteri kadar su ile karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Bu karışım kaynamakta olan suya boşaltılarak bir süre oklava ile karıştırılır. Bir iki taşım kaynayıp kıvama geldikten sonra ateşten indirilip, sulanmış tepsiye dökülerek eşit miktarda dağılması sağlanır. Soğumaya bırakılır.

Diğer taraftan altı kaşık un bir kaşık yağ ile birlikte hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğuk su ilave edilerek bir tencerede kaynamakta olan tavuk suyunun içine boşaltılıp yeteri kadar tuz ilave edilip 15 dakika kaynatılır. Tavuğun göğüs etleri küçük parçalara ayrılıp çorbanın içerisine atılır.

Soğumaya bırakılan hamur ıslak bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesilir. Tepsinin ortası çorba kasesi sığacak şekilde açılır,açılan yere çorba kasesi yerleştirilir,kesilen hamurlar kaşık üzerine yerleştirilerek çiğnenmeden yutulur.

afiyet bal şeker olsunnn :))

Eklentiler

• $arabasi.webp
    $arabasi.webp
    8,1 KB · Görüntüleme: 208
Son düzenleme:
ndk cim cnm herşeyi anladım ama ölçeğin ne olduğunu anlamadım ölçekten kastın su bardağımı :utangac:

Süper yapta yiyelim..

annem çok güsel yapar, ben hiç denemedim, istanbula gelince anneme yaptırırım yeriz birlikte ama yiyebilirmisin bilmiyorumkaydirigubbakcemile3 herkesin harcı değillkaydirigubbakcemile3

arabaşı yozgat yöresine mi ait şaşırdım :1shok:
ben kayseriye ait diye biliyorum.neyse fark etmez önemli olan tadının mükemmel olması.
çorba malzemesinin içine 1 kaşıkta biber salçası eklenirse daha mükemmel olur..... cokacimcoook

ama olmaski bu çorba siwas şarkışla yöresine aittir arkadaaşlar lütfen araştırın ondan sonra şu ilin deyin lütfen yaa

birkez yozgatlı bir arkadaş yapmıştı.çorbası çok güzeldi.ama hamuru çorbayla çiğnemeden yutmak biraz garip gelmişti.ama yinade güzeldi.

bizim burada daha farklı yapılıyor mısır unundan yapılıyo mesela bol tavuk etli bunu hiç tatmadım ama muhtemelen lezzetlidir:34:

Yozgat'a mı aitmiş bu yemek,bizde de yapılır.Çok çok lezzetlidir.

Yozgat'a mı aitmiş bu yemek,bizde de yapılır.Çok çok lezzetlidir.

konu sahibi arkadaş yozgata ait olduğunu yazmış,başka bir arkadaş da sivasa. kayserililer de kayseriye ait olduğunu söylüyor :D en güzeli iç anadolu bölgesi yemeği olduğu konusunda anlaşalım :D

ben de en son çocukken yemiştim. Artık bir anı olarak kaldı. Babanem yapmıştı. :)

Teşekkürler canım tarif için harika görünüyor.

Back
X