• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yradım Edin!!!! Sanırım Fikir Almaya İhtiyacım Var

TazeYumurta

İZMİR
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2010
451
2
96
bu topiği sürekli takip ediyorum, nişanlı biriyim ve nişanlımla bazı sorunlar yaşıyorum.erkeklerin eşlerine yaptıklarını, biz bayanlarında bazı konularda hatalı olduğumuz ama hatamızı göremediğimiz zamnalrda hatamızı görmek istediğimiz zamanlar oluyor ve bunlarda benim başıma gelirmi die önceden okuyup hayatta neler oluyr die ders almaya çalışıyrm bir nevi... nişanlanalı 10 ay oldu tamam az bi zaman değil ama çok da değil kayınvlideyle ve nişanlımla zaman zaman sorunlar yaşıyorum kimseye anlatamıyoum aileme anlatsam iş büyüyor bu sefer aman öle dediniz aman böle yaptılar aman bayramda gelmediler die bunlar böle uzayıp gidiyor bazen işin içinden çıkamıyorum oturup bekliyorum nolcak die maddi problemlerde yaşıyorum kendime 2 3 parça çeyizde almaya çalışıyorum bazen evimize bakıyorum hiç kimsede heycan yok nişanlı bi kız yok gibi evimizde halbuki annemde babamda bana çok düşkün ben mi kuruntu yapıyorum bilmiyorum ama bazen gerçekten hayat ters gitti mi gidiyor bana noluo die oturup düşünyrm eski mutlu hallerimden eser yok gülmeyi seven nişanlısına tapan biriyim ama bazen sorunlar beni benden ediyor :( nişanlımı çok seviyorum ama galiba BEN EVLİLİKTEN KORKUYORUM!!!!!! :bbo::bbo::gitme::mymeka:

Son düzenleme:
madem korkuyorsunuz maden bu kadar kararsızsınız neden nişanlandınız????
hiç bi evlilik 4 4 lük olmaz elbet sorunlar olacaktır bunu hiç düşündünüz mü?
duygularınızdan emin olmanız gerekiyor
aksi halde yapacağınız evlilik ne derece sağlıklı olur sizce???

evlilikten korkuyor muydun yoksa bu olaylar yüzünden nişanlıla evlenmeye mi korkuyorsun

problemler aşılmayacak gibi görünüyorsa ayrıl derim özellikle kayınvalidenle kutuplarınız tersse ben eşimle iyi olurum nasılsa
evimiz barkımız ayrı olur sanma
özellikle kayınvalideler baskın kişilik yapısına sahipse karı kocanın arasında 9. 9 şiddetinde deprem yaratıyo kendi tecrubelerime dayanarak yazıyorum

22 yaşımdayım o kadar çok ki tabi ki düşündüm her evlilik yada nişanlılık süreci 4 4lük değil sorunlardan sonra böle hissetmeye başladım kararsız değilim aslında tabi ki sevgimden eminin ve ben en başından beri o kadar mücadele ettim ki herkesle anlatsam roman olur heralde ufak tefek şeylei artık takmıyorum bile yok bayramda gelmemişler yok arayıp sormuyolarmış bunları artık aştım kendim ama aileme günah die düşünüyorum dünürleri çıkıp gelmez mi yada aramaz mı 6 ayda 1 arıyolar ve sanki benim annem babam yokmuş gibi tarih bile belli olmadan hadi eşyaları bakalım dolanalım diyorlar kendi kendilerine ve banada, bu hafta dolanalım bi diyolar

Son düzenleme:
Korkmakta haklısın. Evlilik kadar zor bir şey daha yok hayatta. Bana kalsa 28 e kadar falan beklerdim evlenmek için. Ama bir şey var zannettim evlenmekte... Sen zannetme..

kayınvalideme bu hafta olmasın en azından tarih falan bi belli olsun öle bakarız hem ben başka bi yerde bi indirim var oraya bakmak istiyorum dedim ık mık dedi ii dedi nişanlıma da söyledim tamam desen noluyodu dedi kırıldım üzüldüm yada kırılıp üzülmeye yer arıyodum, sonra dedim ki tamam bakalım yarın die bu sefer bn hiç birşey bakmıyorum dedi

eşinin ailesi daha düğün olmadan senin ailene mesafeyi koymuş..genelde
düğünden sonra bu tip soğukluklar oluyor..
eşimin ailesi biz nişanlıyken ailemle çok samimilerdi
şimdi evleneli 1 yıl oldu ne arayıp soruyorlar nede ailemin lafını ediyorlar sağolsun kayananm olacak kadın
bütün fesatlığı ile ortalığı karıştırdı...
senin durum daha farklı alışveriş benim bildiğim iki aile ile yapılır neden kendi başlarına iş tutuyorlar...
nişanlınla konuş bakalım o ne diyecek,???

Korkmakta haklısın. Evlilik kadar zor bir şey daha yok hayatta. Bana kalsa 28 e kadar falan beklerdim evlenmek için. Ama bir şey var zannettim evlenmekte... Sen zannetme..

birde nişanlımın ailesi mutasıp çok birde içimi kapatmaya çalışırlarsa korkusu sardı ki bunu daha önce herkese söledim hayır benim içimden gelirse olur die
korkuyordum şimdi daha çok korktum neden zor dedin bu kadar

eşinin ailesi daha düğün olmadan senin ailene mesafeyi koymuş..genelde
düğünden sonra bu tip soğukluklar oluyor..
eşimin ailesi biz nişanlıyken ailemle çok samimilerdi
şimdi evleneli 1 yıl oldu ne arayıp soruyorlar nede ailemin lafını ediyorlar sağolsun kayananm olacak kadın
bütün fesatlığı ile ortalığı karıştırdı...
senin durum daha farklı alışveriş benim bildiğim iki aile ile yapılır neden kendi başlarına iş tutuyorlar...
nişanlınla konuş bakalım o ne diyecek,???

mesafe koysunlar tamam anlarım herkes bizim gibi olmak zorunda değil ama bayramda insan çıkıp gelemz mi? zaten evlendikten sonra hiç gelmeselerde olur ama bari kızı alana kadar nazlandırın karşı tarafı dimi yok :delphin:

sana istemediğin şeyi zorla yaptıramazlar ....neden korkuyorsun...korkma
hayatına müdahale etmelerine izin verme...

Evlilik arefesinde olur böyle şeyler, ben kötü bir durum görmedim anlattıklarınızda.
Hepimiz yaşadık bu sıkıntıları, nişanlılık döneminde aileleri biraz idare etmek gerekiyor.
Malesef bu iş evlenecek gençlere düşüyor.
Herşeyi büyütüp, sorun yapmamak gerek. Yok onlar bunu yapmadı, yok şunu almadı diye işi zorlaştırmayın.
Bir de kız ailesi erkek tarafının sık sık gelmesini, aramasını istiyor. Erkek tarafı da genellikle yapmıyor malesef.
Bence biraz geniş düşünün, insanlardan dört dörtlük olmalarını beklemeyin, tabi siz de ona göre davranın fazla verici olmayın, nişanlının ailesini kendi ailen gibi görüp fazla iyi olmayın.
Bunlar bu yollardan geçmiş birinin tavsiyeleri.
İki tarafında anlayışlı olması gerekiyor.
Bence bu tür şeyleri düşünüp moralini bozma, en güzel zamanlarını kendine zehir etme.
Ben ablamın yaşadıklarından ders alarak temkinli davrandım, isteme töreninden iki hafta önce aileme haber verdim yoksa beni ne zaman gelecekler diye yiyip bitirirlerdi.
Geldiler nişan yapıldı, bir yıl nişanlı kaldım evlendim.
Tabii bizim memleketler uzak olduğu için nişanlılık döneminde ailem gelmemelerini sorun etmedi.
Ancak nişanlılık döneminde ben çok iyi niyetli davrandım, bana hiç birşey alınmadı bunu sorun etmedim maddi olarak ta çok destek oldum.
Ama baktım ki onlar benden çok başka şeyler bekliyorlar işten çıkışta evlerine gittiğimde onlara gelinlik görevlerimi yapmamı bekliyorlar, yorgunmuşum açmışım hastaymışım kimsenin umrunda değil, iş yap(a)madığım zaman surat asıyorlar ben de anladım durumu.
Eşinin ailesi asla kendi ailen gibi olamıyor, olmuyorlar. Sen ne de olsa el kızısın.
O yüzden derim ki fazla iyi niyetli olma, onlar görevlerini yapmadıkları zaman sorun etme ama sen de ona göre davran.
Umarım faydalı olmuşumdur.

sürekli aynı dertler...
demekki bunlar çoğunluk olarak herkeste yaşanıyor
ben merak ediyorum bunu yaşatan insanlar(kaynanalar, damatlar vs) kendilerini nasıl haklı görüyorlar ve savunuyorlar
bu durumla karşılaşıp yenmiş bi arkadaş varsa muhakkak konu açsın herkesin uygulaması için
yoksa bu sorun bitmicek

kesinlikle istemediğim bişeyi yapmalarına izin vermicem kırmadan saygılı olarak ama taviz vermeden

bütün iş nişanlında bitiyor...
bak canım eşimin ailesi her ne kadar ayrı şehirlerde yaşıyor olsakta
hayatımıza müdahale etmekte geri kalmıyorlar...
laf söz ediyorlar ama eşimden çekindikleri için fazla ileriye gidemiyorlar...
bu gibi insanlara gerektiğinde "DUR" diyen bi babayiğit olmalı...
yoksa elin kızı deyip ezdikçe eziyorlar ..
kocandan yana senin güvencen olursa kralıda gelse sana hayatına karışamaz...

Evlilik arefesinde olur böyle şeyler, ben kötü bir durum görmedim anlattıklarınızda.
Hepimiz yaşadık bu sıkıntıları, nişanlılık döneminde aileleri biraz idare etmek gerekiyor.
Malesef bu iş evlenecek gençlere düşüyor.
Herşeyi büyütüp, sorun yapmamak gerek. Yok onlar bunu yapmadı, yok şunu almadı diye işi zorlaştırmayın.
Bir de kız ailesi erkek tarafının sık sık gelmesini, aramasını istiyor. Erkek tarafı da genellikle yapmıyor malesef.
Bence biraz geniş düşünün, insanlardan dört dörtlük olmalarını beklemeyin, tabi siz de ona göre davranın fazla verici olmayın, nişanlının ailesini kendi ailen gibi görüp fazla iyi olmayın.
Bunlar bu yollardan geçmiş birinin tavsiyeleri.
İki tarafında anlayışlı olması gerekiyor.
Bence bu tür şeyleri düşünüp moralini bozma, en güzel zamanlarını kendine zehir etme.
Ben ablamın yaşadıklarından ders alarak temkinli davrandım, isteme töreninden iki hafta önce aileme haber verdim yoksa beni ne zaman gelecekler diye yiyip bitirirlerdi.
Geldiler nişan yapıldı, bir yıl nişanlı kaldım evlendim.
Tabii bizim memleketler uzak olduğu için nişanlılık döneminde ailem gelmemelerini sorun etmedi.
Ancak nişanlılık döneminde ben çok iyi niyetli davrandım, bana hiç birşey alınmadı bunu sorun etmedim maddi olarak ta çok destek oldum.
Ama baktım ki onlar benden çok başka şeyler bekliyorlar işten çıkışta evlerine gittiğimde onlara gelinlik görevlerimi yapmamı bekliyorlar, yorgunmuşum açmışım hastaymışım kimsenin umrunda değil, iş yap(a)madığım zaman surat asıyorlar ben de anladım durumu.
Eşinin ailesi asla kendi ailen gibi olamıyor, olmuyorlar. Sen ne de olsa el kızısın.
O yüzden derim ki fazla iyi niyetli olma, onlar görevlerini yapmadıkları zaman sorun etme ama sen de ona göre davran.
Umarım faydalı olmuşumdur.

çok teşekür ederim çok çok haklısın kesinlikle onlar kendi ailem gibi olamazlar bunu anlamış bulunmaktayım zaten

bütün iş nişanlında bitiyor...
bak canım eşimin ailesi her ne kadar ayrı şehirlerde yaşıyor olsakta
hayatımıza müdahale etmekte geri kalmıyorlar...
laf söz ediyorlar ama eşimden çekindikleri için fazla ileriye gidemiyorlar...
bu gibi insanlara gerektiğinde "DUR" diyen bi babayiğit olmalı...
yoksa elin kızı deyip ezdikçe eziyorlar ..
kocandan yana senin güvencen olursa kralıda gelse sana hayatına karışamaz...

benide nişanlım korkutyor bazen, bazı zaman durun diyor ama bazı zaman ağızlarına bakıyor çözemiyorum o benim EŞİM dermi herkes bi yana o bi yana der mi işte bazen bunlar düşündürüyor gerçekten yok, yani ne kadar ben 10 senede nişanlı kalsam çözemem ki, etrafımdaki herkes ii gözle sana sahip çıkar mı diyor ama kavun değil ki altını koklayayım evet yapar arkamda durur diyeyim

herkes yaşamışmıdır bu gibi problemler evet ailem arasınlar gelsinler istiyorlar haksız değiller ama napabilirim yok işte herkes bizim gibi değil bizim ailenin gelinleri nişanlıları hiç gelin gibi değil sürekli poh pohlanırlar onları görünce bazen zoruma gidiyo

Back
X